מכחישי השואה

אנדרי ז

New member
לא יאומן לאיזה שפל את מסוגלת לרדת

בטח אם נתאמץ קצת נצליח למצוא גם כל מיני תמונות של פסלים דומעים של מריה הקדושה... לכל תמונה את מאמינה, בעידן העשווי של עיבוד תמונות דיגיטלי? מה גם שלא הצלחתי לבהין כלום מאותה תמונה. תוסיפי לנו קצת מידע בבקשה. היכן נמצאת אותה אבן מהוללת? מי צילם אותה ומדוע באיכות כל כך עלובה? ואיך זה שאף אמצעי תקשורת לא דיווח על הפלא המדהים הזה?

elimalka

New member
איזה עיבוד איזה נעליים

אני ראיתי את האבן במציאות והיא בדיוק כמו בתמונה.

giingiit

New member
אני למשל ראיתי אבן מקורית כזו

בהרצאה על מעמד הר סיני בשנה שעברה. אחד הרבנים הביא אותה. בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
אז ככה

א. את ראית אותה. אני לא. ולבטח לא שמעתי שהיא הועמדה תחת בחקורת מדעית כמקובל במקרים כאלה. ב. עדיין לא שמעתי את ההוכחה המדעית בדבר מקורה של אותה אבן. אז אחד הרבנים הביא אותה. אז מה?

giingiit

New member
אם אתה רוצה לראות במו עיניך

בבקשה. אם לא, אז לא. זה לא מוריד מקיומה איך שלא יהיה. הצילום בעיתון (ומה זה משנה באיזה עיתון? הרי ברור שזה לא היה עיתון הארץ, לא?) הוא צילום שהופיע באחד העיתונים ואתה יכול לקרוא לתמונה מעובדת, זה לא משנה. מה זה בעצם משנה? כל הסיפור על האבן היה כדרך אגב בכל מקרה לדבריו של הספקן כי חשבתי שאם הוא יודע איפה הר סיני, הוא גם שמע על האבנים האלו. אם החלטת להחליפו, לפחות תלמד ממנו דרך ארץ. בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
את שוב משנה את הנושא

מה זה יעזוחר לי לראות את האבן? וכי אין זיופים מעולים שעין לא מאומנת אינה יכולה להבחין בהם? אם אכן קיימת אבן לכזאת, יש להעמיד לביקורת מדעית גם את הרכבה וגם את מוצאה. אח"כ תחזרי אליי עם התוצאות.

giingiit

New member
טענת שאין כזו אבן

אבל תעזוב. אמרתי לך כבר שלא משנה לי לכאן או לכאן אם אתה חושב שיש או אין אבן כזו. שבוע טוב תמנה

אנדרי ז

New member
לא טענתי שאין כזו אבן

אין לי שום דרך לדעת אם יש או אין, אבל כל עוד לא הובאה הוכחה רצינית לכך שיש, ברירת המחדל היא שאין. ומאחר ומן הסתם אין לך הוכחה כזאת, אני רואה שחזרת לשיטת ההתחמקויות.

giingiit

New member
אז אם אין הוכחה רצינית

לכך שהחיים התחילו במקרה סימן שהם לא התחילו? אני לא מתחמקת אלא מנסה להביא אותך לראות כמה הטענה הזו לא מתאימה כי אם תפנה את זה כלפי הדברים שאתה אומר בשם הלא מאמינים, תראה שבעצם אתה מבסס את אמונתך האנטי אלוקית על כלום. איך אני יכולה להוכיח לך שיש כזו אבן בלי שתבוא לראות בעצמך? ואיך אוכל להוכיח לך גם אם נאמר שיש מאמר מדעי אבל המדען יהיה חרדי? הרי מראש תשלול לא? אם אביא מאמר שמסביר אבן זו תאמין? בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
לא אשלול בגלל שהוא חרדי

אשלול בגלל שהוא היחיד, או בגלל שכל אלה שמסכימים איתו הם חרדים, כלומר בעלי הטיה שעלולה לפגוע באובייקטיביות שלהם. אם יש להם הוכחות מוצקות, זה יבוא לידי ביטוי בשכנוע רוב המדענים מהתחום הרלוונטי. לנושא התחלת החיים יש השערות שונות עם רמות שונות של ממצאים תומכים. השאלה עדיין לא נפתרה, וזה לכשעצמו לא מוכיח שיש אלוהים, גם אם עוד לא ידוע לנו בדיוק איך התחילו החיים.

giingiit

New member
והאם לא יתכן

שההטיה שתיעשה נגדו תיעשה גם היא לא מתוך אוביקטיביות? כי הרי איך המדע מגיע למסקנות מסויימות ממחקרים מסויימים? שיקול דעתו של החוקר לא? ניתן לקחת נתוני מחקר שונים ולהציגם גם בדרך שונה. תלוי איזה הנחות יסוד בסיסיות משמשות כבסיס לניתוח תוצאות מחקר. אי פתירת שאלת התחלת החיים אמנם לא מוכיחה שיש אלוקים אבל גם לא שוללת אפשרות כזו, אז לבוא ולטעון בכל תוקף שהחיים התחילו במקרה זה עיוות של מחקרים מדעיים. שום מדען לא יעיז לטעון זאת. רק מכחישי בורא עולם יטענו זאת ללא כל בסיס עובדתי. וכל זמן שהינך מתכחש להיות מציאות רוחנית קיימת, אי אפשר להוכיח לך בכלל כלום. אבל מענין אותי לשמוע איך אתה מסביר את תחום הפסיכולוגיה שבהחלט מבוסס על מציאות רוחנית באדם ונחשב כתחום מדעי. אם האדם מורכב רק מחומר, למה צריך פסיכולוגים? למה בכלל אדם צריך להיות אחראי למעשיו? הרי זה לא הוא, זה הפולסים החשמליים ולכן לא שייך מושג של בחירה חופשית ולא שייך מושג של עונש. בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
פסיכולוגיה היא לדעתי מדעית למחצה

השיטות המדעיות בגדול עדיין תקפות לגביה, מאחר שניתן להעלות בה השערות ולבדוק אותן. הצלחת השערה פה באה לידי ביטוי למשל באחוזי ריפוי לפי שיטה מסויימת. בל נשכח שיש גם קשר בין פסיכולוגיה לרפואה הרגילה. הרבה פעמים רואים בעיות נפשיות שמתקשרות לתבניות מוחיות מסויימות שנראות היטב למשל בצילומי סיטי. אנחנו עוד לא בטוחים איך החיים התחילו. לא אמרנו שבמקרה או פחות במקרה. אבל מנין לך שדווקא אותו ייצור הקרוי בפיכם אלוהים יצר אותם? ושוב, אין לנו שום צורך לשלול דבר שכלל לא הוכח. ודאי שישנם מדענים לא אובייקטיביים. אולם הקהילה המדעית גדולה וענפה, וכל טעות או הטיה במתכוון בדרך כלל מתגלה בסופו של דבר.

giingiit

New member
הספקנות שלך אנדרי, קצת קיצונית

האבן הזו צולמה באחד העיתונים, ואם אתה חושב שאבן זו תצולם בעיתון הארץ, אזי אתה באמת תמים. האבן הזו היא מהר סיני (לא זה שלוקחים אותכם אליו לטיולים) וזה המקום היחידי בעולם שבו ניתן למצוא אבנים שיש בהם בעירה כימית כזו תלת מימדית. אגב, אני במקומך אם הייתי רוצה להכפיש משהו, הייתי מבררת על זה לפני שאני מכפישה, כי בזה שקראת לזה "פלא" סימן שלא שמעת את ההסבר המדעי לכך. אגב, אבנים כאלו רק דו ממדיות נמצאו במקום שאני לא זוכרת את שמו בברזיל. בוקר נפלא ושבוע טוב תמנה

אנדרי ז

New member
באיזה עיתון הופיעה התמונה?

נא לא להגיד "אחד העיתונים" ו"במקום שאני לא זוכרת את שמו בברזיל" ועוד כל מיני דברים כאלה. את יודעת שאיתי זה לא יילך לך, כי הרי הספקנות שלי קצת קיצונית. יש לך דברים ממשיים - נא להביא.

giingiit

New member
מכיוון שקיבלתי רק חצי עיתון

לא ראיתי מה היה כתוב על החצי השני. אם אתה רוצה לחפש חומר על האבן, תעשה חיפוש באינטרנט. לא מתפקידי זה להסיר ממך את הספקנות. אני גם לא חושבת שאוכל כי סוג הספקנות הזה לא ייתן לך לראות אלא רק לחפש מומים. זה מזכיר לי סיפור ששמעתי מפי אחד המרצים שהיה באוניברסיטת בן גוריון, ושם הוא רצה להרצות להם על דילוגים בתורה וידע שברגע שיביא להם את הפסקאות בספר ויקרא, הם מייד ימצאו הסברים למה זה כך ולא כך. מה עשה? לקח את הפסוקים הרלוונטיים ובמקום אותיות הכניס מספרים כלומר, במקום המילה "אהרן" היה עכשיו 1 5 200 50 וחוזר חלילה. באותו קטע קטן הם מצאו את צירוף האותיות הזה מופיע 25 פעמים והם בעצם הגיעו למסקנה שהסיכויים שזה יהיה במקרה הם יותר מאחד למיליון. לאחר שהוא הראה להם את הקטע המקורי, התחילה הספקנות וההסברים למה זה כך או כך. איפה היו ההסברים האלו כשהקטע היה מספרים, הוא שאל אותם? התשובה די ברורה. שבוע נפלא לך תמנה

אנדרי ז

New member
נו באמת

את שוב חוזרת על שיטותייך הבזויות? מביאה עדות כביכול, וכשאני מבקש לדעת מאיפה היא פתאום יש לך תירוץ נוח. כדאי שתעשי לך מנהג ותפסיקי להביא דברים שאין לך עבורם בסיס באמת מוצק. ואת הסטטיסטיקה נא להשאיר לסטטיסטיקאים. הם כבר עשו מטעמים מכל השטות הזאת של הדילוגים. חבל שאת מתעקשת לחזור לנושא האווילי הזה.

giingiit

New member
שיטותי הבזויות? איך אתה מדבר?

קצת כבוד ודרך ארץ לא יזיק לך אנדרי. חשבתי שכבר עברנו את שלב ההעלבות וירידות לרמות אישיות וירידות לגופו של אדם ולא גופו של ענין. נקה את האקט שלך ידידי או שלא אטרח לענות לך יותר. אין לי הרבה חשק לדבר עם גסי רוח חסרי דרך ארץ. שבוע טוב תמנה

למעלה