מי שמצביע משפיע

Lucy Wiggin

New member
לא הבנתי

אם התפתחות של גנים בהדרגתיות היא בלתי סבירה בעיניך, איך בריאתם של כל גנים אלו (שהם מסובכים, ולכן בלתי סבירים) נשמעת לך רצינית? ואשר לספר - דוקינס מסכם שם את הנושא יפה מאוד, ומה לעשות, זה לא מסוג הנושאים שאפשר לסכם בפוסט אחד. אבל, בכנות, נראה לי שאני מבזבזת את זמני כאן. קראת חלק מספר, ואתה בטוח שאתה מפריך תיאוריה שעומדת כבר מאה וחמישים שנה...לא נראה לי שאצליח לשכנע אותך אחרת.

אסביר שוב......./images/Emo9.gif

"אם התפתחות של גנים בהדרגתיות היא בלתי סבירה בעיניך, איך בריאתם של כל גנים אלו (שהם מסובכים, ולכן בלתי סבירים) נשמעת לך רצינית?"-היא בלתי סבירה באופן אקראי(כלומר אבולוציוני).אבל ודאי שהיא סבירה באופן מכוון!זה כל ההבדל. כמו שהסיכוי ליצור ציור ספציפי באופן אקראי הוא נמוך.אבל על ידי כוונת האדם ניתן לצייר זאת בקלות. "דוקינס מסכם שם את הנושא יפה מאוד, ומה לעשות, זה לא מסוג הנושאים שאפשר לסכם בפוסט אחד"-מדוע לא?רק הסבירי בראשי פרקים,מהו התרחיש המוצע.זה לא אמור לתפוס יותר מכמה שורות.ואת לא מבזבזת את זמנך.אדרבא-ודאי יש מישהו הצופה בנו כרגע ותוכלי לשכנעו,הרי האבולוציה היא עובדה,לא? "ואתה בטוח שאתה מפריך תיאוריה שעומדת כבר מאה וחמישים שנה"-ברור שהיא עומדת.כשאני רואה פרופסור הטוען שיש הוכחות לאבולוציה והוא מראה זאת בעמידות חיידקים לאנטיביוטיקה,וכולם עונים "אמן",איני מתפלא.הגיע הזמן להבין שהעולם אינו שטוח,אלא עגול.

Lucy Wiggin

New member
ומי יצר את היוצר?

אלוהים הוא בלתי סביר באופן קיצוני, ולכן כל בריאה מצידו בלתי סבירה בעליל. כשאני רואה פרופסור הטוען שיש הוכחות לאבולוציה והוא מראה זאת בעמידות חיידקים לאנטיביוטיקה,וכולם עונים "אמן" כי זו אחת ההוכחות. זה שתגיד שזו אינה הוכחה, לא ישנה את העובדות.

ומי יצר מערכות בלתי פריקות?

"הוא בלתי סביר באופן קיצוני"-לא נכון.איננו מכירים את החוקים הקשורים אליו ולכן איננו מסוגלים לחשב זאת. אבל אנו *כן* מסוגלים לחשב את הסיכוי להווצרות גנים ומערכות בלתי פריקות.ולכן ההשוואה היא במה שכן ידוע ולא במה שלא. "זה שתגיד שזו אינה הוכחה, לא ישנה את העובדות"-זה כן ישנה.הביני לוסי....לומר שגן נוצר זה עוד בסדר.אבל לומר שגן שנוצר זה ראיה לכך שמערכת תלוית- גנים יכולה להווצר זה סיפור אחר לגמרי.אני מקוה שלפחות את זה הבנת.

Lucy Wiggin

New member
אני בטוחה שכשאראה את המאמר

שאתה מכין לNature בדפוס, אבין יותר טוב.

הנה הסבר יותר מפורט-../images/Emo13.gif

האבולוציה טוענת שמערכת המורכבת מכמה חלקים(גנים)נוצרה בהדרגה.אלא מה?שאין לכך תימוכין והדעת נותנת שאין זה יתכן.ומדוע לא?נקיח למשל חלק ממערכת הריח-קולטן הרחה+נוירון המחברו למוח+מעבד הרחה במוח.אם נוציא חלק אחד מהמשוואה המערכת תחדל מלתפקד.אז איך מערכת שכזו תווצר בהדרגה?נניח שהופיע הקולטן הראשון.איזו תועלת הייתה בו טרם חובר למוח?ואיזו תועלת הייתה גם בכך ,ללא נקודה מיוחדת במוח, המעבדת את הריח החדש?כך זה לכל מערכת בגוף כמעט.אז ניתן לתאר תרחיש דמיוני שבקושי עובר.אבל צריך להוכיח זאת.דמיונות שווא לחוד,ומציאות לחוד.מסכימה?

אתה רואה שאת מאמינה עיוורת,../images/Emo4.gif

מה פירוש גדולים ממך?האם אין דעתך מספקת ,שאת צריכה לתלותה באחרים?האם אינך יודעת לזהות ראיות בעצמך?

Lu Tze

New member
מה לעשות, פינוקי, לא כולם חכמים כמוך.

אני מבין שהצלחת להשיג הבנה מלאה (ויותר טובה מביולוגים) על האבולוציה תוך התבססות כמעט מלאה על ספרים של אותם ביולוגים מ*מקור שני*, אבל רוב האנשים לא כאלה והם נאלצים להתחשב בדעתם של אנשים שאשכרה בילו חצי מהחיים שלהם כשהם עוסקים בביולוגיה. אז בבקשה, תהיה סבלני עם לוסי. היא אומנם לא חכמה כמוך, אבל לפחות תן לה קרדיט על כך שהיא מנסה.

אושיהו

New member
אני מציע שתיצור קשר עם:

nobelprize.org ותנסה להשיג לך אחד כזה. זה הרבה כסף. שווה. עד אז תוכל לנסות לגבות בעובדה את מה שכתבת למעלה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=264&msgid=110711441 גם אם אתה מפנה אותי לדבריו של מישהו אחר, אבקש ממך לצטט במדויק את דבריו. אם אינך מצליח לעשות זאת, חזור בך.

פרס נובל?על שום מה ולמה?

הנה מה ש"לוסי" עצמה מודה שכתוב בספרו- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=264&msgid=110683254 וכבר אמרתי לך,מה זה משנה בכלל?בזמנו לא הכירו אף את הקוד הגנטי(dna).

אושיהו

New member
../images/Emo88.gif שמע פינוקי

אתה בטח יודע שאני לא נוטה לחפף. לא לשווא אמרתי לך *לצטט* את דברי האדם שאתה מנסה להסתמך עליהם, עובדה שלא העזת לעשות כן. קרא נא בעיון: 1. נאפו אמר: "אפילו דרווין לא תמך בעצמו שהגיע לעין". 2. אמרתי לו שיביא סימוכין לדבריו. הוא עדיין לא הביא. 3. אתה קפצת בראש ואמרת: "זה מתוך מוצא המינים כמדומני" ---> כלומר, גם אתה טוען שדארווין לא תמך בעצמו כשהגיע לעין. 4. גם ממך ביקשתי סימוכין לדבר זה. עדיין לא הבאת. 5. הפנית אותי לדבריה של לוסי, שלא התייחסה כלל לטענתך המקורית: אפילו דרווין לא תמך בעצמו שהגיע לעין. 6. כעת יש לך 3 אופציות: א. לגרום ללוסי, אותה ניסית לצטט [אך לא העזת], לטעון ש"אפילו דרווין לא תמך בעצמו שהגיע לעין" וזאת ע"י סימוכין שתביא בעצמה. ב. להביא סימוכין בעצמך לכך ש"אפילו דרווין לא תמך בעצמו שהגיע לעין". כך ביקשתי מלכתחילה. ג. לחזור בך ולתת ל"נאפו פה" להיכנס לבדו למועדון הבושה. אני ממליץ לך לנסות את אופציה ב' או את ג', כי מא' לא תבוא הישועה.

אני לא מבין למה המכות האלה?

גם אני פעם הייתי דתי והאמנתי בקדוש ברוך הוא, היום אני לא. האם פינוקי מבחינתך במקרה זה הוא אינו קיים יותר?

אושיהו

New member
אתה מתכוון לפטיש?

אני לא מתעניין בדתו של פינוקי, אני מגיב לשקרים שהוא אמר. הוא חיזק את הטענה ש"אפילו דרווין לא תמך בעצמו שהגיע לעין": http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=264&msgid=110682987 וזה שקר. הוא הופך את הפורום למזבלה כאשר הוא מגיב ללא שום סימוכין לכל מיני שטויות שאחרים כתבו (והתחמקו ממתן סימוכין אליהם).

נו באמת אושיהו...

מה שזכור לי זה שדבר מורכב כמו העין העביר בו צמרמורת.זה הכל.אתה סתם מנפח את הסיפור יותר ממה שהוא.ולידיעתך-גם אם דארווין היה כופר באבולוציה,זה כלל לא היה מעניין אותי.

למעלה