מי רוצה לקנות עז?

Ja Tomer

New member
נו ואיך זה מגיע ל6000 שקל?

אתה מראה לי שהחישוב שלי נכון, זה הכל. אף מלצר לא עושה 2000 שקל טיפים בחודש.

n i e m a n d

New member
יש כאלה שכן, אבל הם מלצרים בעלי נסיון רב

שנים. מה לגבי סתם מלצרים שעובדים לפני\אחרי צבא סתם כדי לאסוף מעט כסף בשביל לימודים או טיול? להם זה יוצא בסביבות ה-4000 וזה לאחר עבודה מאוד מאוד קשה.. been there. done that

n i e m a n d

New member
לא ממש כיוונתי דברים אלה אליך, אלא לשמאלני

המחמד שלנו

EmGee

New member
אני מצטער שאני מסוגל לחשוב בעצמי

ולא לבלבל לכולם כאן את הראש עם שטויות ששמע מאח של חבר של הדודה.

EmGee

New member
מה אתה אומר?

תחשוב על ארוחה של משפחה שאוכלת ב400 שקל הוא מקבל 50 שקל טיפ. כמה ארוחות כאלה יש לו בחודש? ועזוב אני לא מדבר על מסעדות יוקרה שאתה יוצא עם טיפים של 500 שקל ביום בזיוני.

n i e m a n d

New member
רואים שמעולם לא היית מלצר

הטיפים מחולקים ברובם המוחלט של המקומות בין המלצרים, המארחת ואפילו עובדי המטבח..

n i e m a n d

New member
ומי לעזאזל משאיר 50 שקל טיפ על ארוחה בשווי

400 ש"ח? 40 ש"ח זה המקסימום שתקבל ממשפחה ישראלית ממוצעת שהולכת לקבל שירות במסעדה נורמטיבית וגם זה לא בטוח.

EmGee

New member
תאמת שהייתי

וזה לרוב קורה. טיפ מחושב לפי שיעור של 12% ואיפה שעבדתי לא היתה חלוקה בין המלצרים לטבחים, וגם לא היתה מארחת.

n i e m a n d

New member
כיום אפילו בסניפים הבזויים ביותר של קפה קפה

שנחשבת לרשת די נחותה, יש מארחת. וכיום זה לפי שיעור של 10%, ועדיין יש אנשים לא טורחים לכבד כלל לא כתוב זה..

Ja Tomer

New member
50 שקל טיפ?

זה מקרה חד-פעמי, לא סביר לחלוטין. אני מציע לך לצאת החוצה לעבוד במלצרות קצת, ולחזור אלינו עם מסקנות.

אם לומר את האמת.... (לצאק)

הפנת לי שאלה הגונה
. ובכן, כעת אינני חושבת לשנות את מצבי הנוכחי מסיבות כאלה ואחרות, אבל!! מי יודע? אולי בעתיד, אם אמצא לי פרטנר טוב, יש מצב שאעבור לחיות באיזור עם איכות חיים, וכפי שיצא לי להכיר את השומרון, זה מקום נהדר לחיות בו! אגלה לך סוד קטן, בעבר כמה מחברי הפורום דיברנו על אפשרות מסויימת כזו, של להקים יישוב. מדוע שכמה חבר'ה צעירים, עם אותן שאיפות אידיאולוגיות, לא ילכו ליישב את הארץ הלכה למעשה? חברי הפורום נמצאים במקומות שונים בארץ, לא כולנו מרוכזים במרכז, אמנם זה נשמע מוזר, לקום ולעזוב את העיר, אבל אם האידיאולוגיה חזקה, והציונות בוערת - אז מדוע לא? זה להיפך - מצדיק את הישיבה במקומות שהם לא עירוניים, למשל ידוע שמעבר לחיים בריאים יותר במסגרת של יישוב כפרי מטיבה עם הבריאות. אנשים שחלו במחלות קשות הבריאו כתוצאה ממעבר לחיים כפריים. והייתה לפני כמה שבועות כתבה במבט בערוץ 1 על כך שבאיזור ראשון לציון נס ציונה העיריות מעודדות שתילה של צמחים בתוך העיר, במילים אחרות הבאה של הטבע לעיר. הטבע יכול רק לעשות טוב. בקשר לפועלים הזרים, ובכן, לא זכור לי שאמרתי משהו בעניין, אבל שיהיה
. ובכן, כמה מחברי הפורום הנכבדים והוותיקים, נסענו ליישוב נידח בצפון בתקופת המלחמה ועזרנו להם בקטיף. הגענו לטון אגסים!! ואלו היו האגסים הטעימים ביותר שטעמת! יונתן, טל, אני ועוד בחורה שכתבה פה בעבר קיסאני, ועוד בחור שלא כותב פה והצלחנו לגייס אותו גם. האמת, המשפחה שעזרנו לה הציעה שנעזור להם להקים עדר, אבל זה לא התאים באותו זמן. מי יודע? אולי בעתיד הגשמת הציונות בפועל תתאפשר?

צריך לצאת מהגטו שנקרא גוש דן.

לא ירחק היום שיגדרו אותנו בגדרות ויקיפו אותנו בחומות. נראה לכם נורמטיבי המצב בארץ, שבת"א יושבים בבתי קפה, שאננים, עד שיום יבוא והבועה תתפוצץ להם בפרצוף בעוד שבשאר הארץ המצב הוא אחר?! שימו לב: אין מספיק מקומות חניה בגוש דן, יש התפוצצות אוכלוסין, יש זיהום אוויר, יש ריכוז של פשיעה ואלימות ועוד שאר מרעין בישין. המצב הוא לא כזה היכן שיש איכות חיים! הארץ גדולה ורחבה ומחכה שיישבו אותה!
אותו דבר עשה סטף וורטהיימר שהקים את מפעל תפן. והוא עשה זאת בעיקר ממניעים ציוניים! אם הוא היה חושב על הכסף, אני בטוחה שהוא לא היה מצליח כמו שהוא הצליח כאשר הקים את המפעל בצפון.

shelico

New member
את צודקת במהות

עבודת אדמה מחברת לקרקע יותר מכל דבר אחר אני בעד הרעיון, יש בו משהו יפה ותמים ,ראשוני ואמיתי אדמת ההר באיזור היא ברובה קירטונית עם מעט גיר, לעצים קשה לגדול שם ללא עזרה אנושית (בקדומים הביאו אדמת טרה רוסה ושתלו עצי חורש טבעי) אבל צמחיה לרעיה יש ובשפע (בשנים לא שחונות) אחלה קונטרה ציונית, עיזים אצלי בכלל אקולוגיה ואהבת הארץ מחוברים להם יחדיו. מי שאוהב את האדמה הזו, לא ירעיל אותה, לא ימליח (דישון כימי) ויתייחס אליה בכבוד כערש מזונו

למעלה