מי רוצה לקנות עז?

מי רוצה לקנות עז?

חברים, ברצוני לברך קודם כל את החברים והחברות שהיה להם בזמן האחרון יומולדת ולא יכולתי אז אז אני מאחלת עכשיו, אז שיהיה המון המון מזל טוב
, אושר
, בריאות
, שמחה
ואהבה
, ותמשיכו להיות פעילים וציוניים כמו שאתם, ולתרום למען ישראל
!! ==================================== ועכשיו, מי רוצה לקנות עז?
מדובר בעניין מאוד חשוב, ואני אסביר: כידוע לכם, ביו"ש ישנם הרבה שטחים, והמגמה של ערביי המקום היא להשתלט על כמה שיותר שטח, גם באמצעות בניה, על חשבון אדמות ארץ ישראל. עלתה תוכנית של כמה אנשים בישובים היהודיים ביו"ש להשיב לעצמנו את השטח הכבוש ע"י הערבים שהיה שלנו מלכתחילה באמצעות רעייה של עדרים, שיונהגו ע"י רועים עבריים. ככל שהעדרים ירעו יותר שטח ויתפרשו על שטחים, כך השטחים מתוקף הרעייה יהיו שייכים לנו!! עכשיו יש הזדמנות פז לקנות עיזים מרועה בדואי, למען העדר העברי. הנוגעים בדבר שואפים שהתוכנית החדשנית והמהפכנית הזו תתפשט בשאר ישובי יהודה ושומרון, וכך נחזיר לעצמנו את מה שהיה שייך לנו משכבר הימים. כל הרוצה לרכוש עז במחיר של 800 ש"ח או לתת תרומה צנועה יותר לרכישת העז למען מטרה חשובה זו, או לשתף פעולה עם התוכנית בדרך אחרת, מוזמן ליצור איתי קשר! ולמען ההקשר היהודי למצווה חשובה זו, הרי לכם את המייל שקיבלתי, ככתבו וכלשונו: "אם לא תדעי לך היפה בנשים צאי לך בעקבי הצאן ורעי את גדיתיך על משכנות הרעים" "משכנות הרועים" לחזון: "והיה כי תבוא אל הארץ אשר השם אלהיך נתן לך נחלה וירשתה וישבת בה" מטרת ארגון "משכנות הרועים" היא להרחיב את ההתיישבות העברית בארץ ישראל בכלל וביהודה ובשומרון בפרט, בדרך של הקמת עדרי צאן נהוגים בידי רועי צאן עבריים אשר יוצאים למרעה יום יום מסביב לישובים-מאחזים הקיימים ובכך להיאחז בשטחים רחבים מסביב לישובים ולפרוץ את הגדרות וההצטמצמות הגשמית והרוחנית ובכך להתקשר לאדמה הקדושה ולהגביר את הנוכחות העברית בשטחים העזובים וממילא לגרום בכך לביטחון ולשלום. למעשה: ברצוננו להקים עדרי צאן רועים במקומות שונים ברחבי יהודה ושמרון. מעשה זה דורש מאמצים רבים בתחומים שונים: הן ביציאה למרעה עצמו, הן באחזקת הכלכלית של העדר, הן בקניית העדר והן בהתמודדות עם המפריעים השונים. כל יהודי אוהב ארצו המאמין בדרך זו והמוכן להשקיע מכוחו למען מטרה חשובה זו מוזמן להצטרף למאמץ זה. אפיקי הפעולה רבים מלפורטם. ורחמנא ליבא בעי. הצעות מעשיות להשתתפות: 1. רועה: אדם המוכן לקחת על עצמו אחזקת עדר , הטיפול בו והעיקר היציאה למרעה יומיומי. 2. יציאה למרעה: אדם המוכן לקחת חלק בתורנות יציאה למרעה. או בעזרה להחלפת הרועה בעת הצורך. 3. שותפות בנטל הכלכלי: רכישת עז ותשלום חודשי למימון הטיפול בה. (א) רכישת עז 800 ₪ (העז שייך לרוכש) (ב) שכר לרואה: הוראת קבע של 60 ₪ לחודש בהוראת קבע.

yonatan31

New member
אני לא מבין איך הגדלת הרעייה

תעזור לנו לגאול את הארץ מהכובש הערבי. האם יש לזה פוטנציאל כלכלי בכלל, ומה עם ההשלכות הסביבתיות של רעיית הצאן?

דבר ידוע הוא

שהארץ נכבשת ברגליים, וברגע שאתה הולך בה, אתה למעשה כובש שטח ועוד שטח. עכשיו תאר לך שיש לך עדר של עיזים, אז העיזים מתפרשות על השטח, וככל שהן מתפרשות עליו יותר כך למעשה השטח הופך להיות שלך. אם הערבים מספיק מתוחכמים, אז זו השיטה שלהם לכבוש עוד ועוד שטח. הרועים היהודיים יתהלכו עם הצאן כל יום, וכך אפשר להגדיל את השטח הפיזי של הישוב. אני חושבת שלא רק שיש כאן פוטנציאל כלכלי (אפשר להתפרנס מהגבינות והחלב, וזה מאוד אטרקטיבי בימינו להקים חוות אורגניות), יש כאן רווח של איכות חיים. רק לא הבנתי, למה אתה מתכוון השלכות סביבתיות? (זה מאוד טבעי לרעות צאן בשטח פתוח...).

מתודי

New member
בעבר רעיית יתר של עיזים ההרסה את

הארץ(העיזים אכלות הכל,כולל שורשי הצמחים). אני לא בטוח בזה אבל לדעתי ישפסק הלכה נגד רעיית עיזים באזורים פתוחים מהסיבה הזאת. כמה שאלות: הולכים לחלוב את העיזים? המשכורת לרועה היא בנוסף למחיר העז? אם חולבים את העיזים,אני מקבל את החלק של העז שלי בחלב?

yonatan31

New member
העזים מחסלות את כל הצמחייה

ופוגעות קשות בחי ובצומח. יערות וחורשים שלמים הושמדו על ידי רועים ערביים (ואני יכול להדגים). "זה מאוד טבעי לרעות צאן בשטח פתוח" השטח פתוח בגלל הרעייה! במקור הוא מיוער בחורש ים תיכוני. אני מעדיף לגאול את יהודה ושומרון על ידי ייעורם בעצים שהיו ונכחדו בידי העזים: יותר זול, יותר פשוט. תחסך פגיעה גדולה בטבע, ואף תאוזן המערכת האקולוגית. יצטמצמו שטחי המרעה של הערבים, שטחי נוי ותיירות יתווספו ולאחר שנבטיח את שלטוננו בהר גם ילדינו יזכו ליערות יפים. האלון, האדר, האשחר, האלה, המיש ושאר צמחי ארצנו יחזור ליהודה ושומרון. היער התנכי שנשמד במהלך הדורות ישוב לקדמותו. הסביבה, המדינה, הארץ ועם ישראל רק ירוויחו. עמדתי היא, שכחלק מגאולת הארץ, עלינו לתקן את הפגיעה בארץ שקרתה בהעדרנו (וגם בשלטוננו...).

הסברים:

רעיית צאן התקיימה מאז ומתמיד בארץ ישראל, ואם יצא לכם להכיר את שטחי יהודה ושומרון (ממליצה בחום להסתובב ולטייל שם דרך ארגון ארץ נהדרת) הייתם רואים שהאדמה שם היא אדמה שבא לא גדלים עצים או שיחים, אלא צמחיה "צמודת קרקע". אם אני לא טועה זוהי אדמה שמתאימה לגידול של עדרים, והיא גם מזונם, כך שאני לא רואה שום נזק סביבתי. מי שייצא לו לראות את הגבעות החשופות של השומרון היה רואה מיד שלא גודלים שם יערות. חוץ מזה, אנחנו זה לא ערבים, ויש לנו גם אחריות לסביבה שבה אנחנו חיים, לכן נעשה הכל על מנת להבטיח את איכות הסביבה ודאגה לה. לגבי מי שמתעניין באופן רציני בנוגע לרכישת עז, או מתן סיוע אחר ליוזמה, מוזמן לפנות אלי במסר אישי, ואני אפנה אותו לגורמים המתאימים. אני חושבת שמהלך כזה של חזרה למקורות, חזרה לטבע, חזרה להכרה בטבע, בסביבה, רצון לחיים בריאים יותר ואיכותיים יותר ביישוב פסטורלי, אין דבר ציוני מזה, ואני מקווה שתיווצר מגמה חיובית כזו של חלוציות ועשייה אקטיבית.

yonatan31

New member
אין שם יערות כי הערבים כרתו אותם,

ואני מאמין שעלינו לתקן את מה שאחרים הרסו. העובדה שבהרי ירושלים בהם התנאים זהים לאלו שביהודה ושומרון מתקיים חורש מפותח וענף מוכיחה את זה.

ממש לא.

בירושליים יש באמת יערות, ואילו בשומרון לא. האדמה היא שונה לחלוטין. הנוף בשומרון הררי. אדמת טרשים. מקסימום עצי זית. רואים שלא היית בשומרון....

yonatan31

New member
אני גר בכרמל, שזה נחשב שומרון.

אני חושב שבדיוק כפי שקק"ל ייערה את אדמותיה כדי למנוע השתלטות בדואים, כה עלינו לעשות ביו"ש. אלא שהפעם עלינו להשכיל לא לעשות זאת עם עצים מיובאים מחו"ל אלא להשתמש בעצים טבעיים לארץ ישראל. אדמת הטרשים שבשומרון הייתה פעם עמוקה ועשירה אך בהעדר היער היא נסחפה, אך יש בשומרון עוד שאריות חורש שלא יכולות להתפתח בגלל הרעייה. הנה כמה מקורות מהתנ"ך שמעידים על קיומו של היער בשדרת ההר: "כִּי הַר יִהְיֶה-לָּךְ, כִּי-יַעַר הוּא, וּבֵרֵאתוֹ, וְהָיָה לְךָ תֹּצְאֹתָיו:"יהושע, יז,יח "וּבָאתָ-לְּךָ, אֶרֶץ יְהוּדָה; וַיֵּלֶךְ דָּוִד, וַיָּבֹא יַעַר חָרֶת."שמואל א כב,ה "הִנֵּה-שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה; מְצָאנוּהָ, בִּשְׂדֵי-יָעַר. " תהילים פרק קלב , ו "יַעֲלֹז שָׂדַי, וְכָל-אֲשֶׁר-בּוֹ; אָז יְרַנְּנוּ, כָּל-עֲצֵי-יָעַר." תהילים צו, יב אני חושב שהרעייה תוכל לעזור, אך לא במקום בו היא תפגע. המדבר נקרא כך משום שהוא המקום בו יצאו להדביר את הצאן. רעייה בספר מדבר יהודה תועיל יותר.

מממ... מעניין... ../images/Emo51.gif

אז אם כך, אתה מבטל את היוזמה?
ומה לגבי שיבה לשטח? היית מעדיף להשקיע ולטפח עץ אלון במקום לקנות עז?
גם זה אפשרי!!

primus solus

New member
הערבים כורתים יערות, מבערים תרבויות

יהודים חיו בצפון אפריקה בעירק עם האוכלוסיה המקומית לפני שהערבים כבשו את האזור. הם התנכלו להם וגירשו אותם משם, ועכשיו הם מנסים לגרש יהודים גם ממולדתם ישראל וגם לארצות אליהן הם היגרו כמו צרפת וקנדה. מי שביער את הפיניקים יבער גם את הדנים.

מניסיון - הרעייה בשטח מחזקת את האחיזה וההרתעה

הרעייה בשטח, מחזקת את האחיזה וכן את ההרתעה מול הערבים. הערבים משתמשים ברעיית צאן בכדי להמחיש את אחיזתם על הקרקע. כאשר רועים יהודים יוצאים לרעות עדרים ללא פחד, מתערערת אחיזת הערבים, הם מבינים שהיהודים לא מסתגרים רק במקומות מוגדרים, מגודרים ומתוחמים זה נכון לכל הארץ. היוזמה היא יוזמה ברוכה

StrengthHonor

New member
ב800 שקל אפשר לעשות יותר

כדי להאחז ביו"ש , קוראים לזה השקעה. לא שיש לי משהו נגד עזים.

כמובן שאפשר לעשות יותר...

אפשר לשבור תוכניות חיסכון, או לחסוך, או להשקיע כספים מירושה, או מתרומה, או מקמפיין של יחסי ציבור ברכישת קרוואנים, להשקיע בהקמה, לעשות דברים נוספים בכסף. אבל אם תסתכל על זה, העיזים יקבעו לך עובדה בשטח, הם יכבשו כל פיסת אדמה, ונוכל להתהלך בשטחים האלו כאוות נפשנו, בזכותן. בזכותן תתאפשר פרנסה. יש חוות רבות שמבוססות על חקלאות אורגנית, והן מאוד מצליחות. התוצרים שלהן יחודיים ואיכותיים. נודע לי על ארגון חדש שנועד להגן על החוות החקלאיות, על זכויותיהן וגם מפני התקפות של פורעים.

EmGee

New member
מעולם לא הסנתי את הקטע הזה של רעיית צאן

איך רועה צאן יכול להרוויח את לחמו? מהפעם בשנה שהוא גוזז את הצמר והחלב המועט שיוצא?

למה מועט?

זה בדיוק העניין. ככל שיהיו לך יותר עיזים (אם כל אחד יקנה עז), והשטחים הם פתוחים וטבעיים ובריאים, כך העיזים יאכלו מזון בריא וטבעי, ויתנו את התפוקה בהתאם. אם תשקיע בהן באהבה, ממש כמו שאתה משקיע במסירות בכל דבר בחיים שלך, אתה זוכה לתמורה. והתמורה היא רבה. הגורמים שדיברתי עליהם כנראה כבר מצאו רועה, והם פתוחים לקבל רועים נוספים. להזכירכם - הרבה פעמים מנהיגים משולים לרועי צאן, והיו אף כאלו בעצמם, שיודעו להנהיג עדר ביד רמה, במסירות, מסופר על רועי צאן שידעו לטפל בעדרים ברוך, באהבה, הגנו עליהם מצרות. זה מנהיג אמיתי. מנהיג שיודע איך לגרום שילכו אחריו. בטיפול ובמסירות אפשר להגיע לתוצאות יפות. ואל תשכח את הגב שיתנו לך אנשי הימין. הם לא יפקירו אותך לבד בשטח.

EmGee

New member
שאול היה רועה צאן

וגם דוד. ב3000 שנים שעברו לא חושב שהיה לנו מנהיג שהגיע מעיסוק התחום. ולדעתי מדובר בעיסוק לא רווחי, אולי זה יכול להיות תחביב נחמד - אבל זה הכל.

למעלה