מי רוצה להיות ער?

L i z a r d

New member
כן ../images/Emo13.gif

אני יותר זוכר וערני ונשארו לי עוד שתי עצירות רצופות בשביל להשלים את המשימה.

charlila

New member
חזרתי לתרגיל 1, כי אחרי קריאת

ביצועי הזולת, 5 פעמים לא נראו משהו. בדיוק נסעתי לאןשהוא, וישנתי בחוץ על הדשא. אז מיקמתי את העצירה לפני היציאה מהבית. 5 פעמים זכרתי, אחר כך שכחתי. כשחזרתי הביתה זכרתי לעצור לפני הכניסה, החלטתי שבהמשך דלת חדרי תהייה מקום העצירה. חמש פעמים זכרתי, אחר כך שכחתי. את הקבוצות הבאות לא ממש ספרתי (סביבות ה-5) אבל האני הער שלי היה צריך ממש להתעצבן עלי עד שקלטתי את המסר: הוא (היא, בעצם) הסכימה לעצור חמש פעמים, ולא הסכימה להארכות שרירותיות. ובכן בדקתי בריקוד - שאלתי איך יהיה לי להמשיך בתרגיל. קיבלתי - פתיחת מקום ההשראה (שזה סיבוב שלם עם כף היד מעל הקרקפת) ונפילה נמוך (נפילת פלג הגוף העליון למצב הטיה), וחוזר חלילה. שאלתי איך יהיה להפסיק - קיבלתי פתיחת מקום ההשראה, ופנייה לכיוון ההתחלות תוך ניקוי עָצים. ובכן עוברת לתרגיל 2. מכיוון שטעיתי לגבי 1, החלטתי לבדוק בריקוד את החלטתי להחליף טקסט. שאלתי איך יהיה לבחור בטקסט של בן - קיבלתי כמו בריקוד הקודם, נפילה למצב נמוך. שאלתי איך יהיה אם אבחר בטקסט שבחרתי - קיבלתי פתיחת מקום ההשראה והתחברות למקום גבוה ממני (=כף היד עולה חצי מטר מעל לקרקפת - זו התחברות לאיזשהו מרכז אנרגטי עליון, שאינני יודעת עליו הרבה יותר מזה). שאלתי - אפשרות אחרת (של בחירת טקסט) הטובה ביותר - קיבלתי סידרה תזזיתית של עליות ונפילות נמוך. נשארת עם "עֲשֻהִי צִינוֹר פָּלוּש שָׁקוּף..."

Talia E

New member
אני לא בטוחה שהבנתי אותך

האם כוונתך ב"בחירת טקסט" היא לבחור בעצם אם לעשות תרגיל אחר מזה שניתן/בצורה אחרת מזו שניתנה? אגב, לגבי "ביצועי הזולת" - מכיוון שניתן כאן חופש מסויים במשימה הראשונה (למשל לא נאמר "להצליח 10 פעמים רצוף", אלא רק "להצליח מספר פעמים") - נראה לי נכון שכל אחד יבחר לעצמו את מדד ההצלחה שלו ולא ישווה לאחרים, משום שאין להשוואה הזו שום קשר למשימה המקורית שניתנה.

charlila

New member
הסברים

1. בהודעה הזו מצויים ההסברים והטקסט החלופי - אם כי הסברים חפוזים ומרושלים קמעא. אז מקצה שיפורים: מכיוון שיש לי גישה לטקסטים מאגיים בשפה גבוהה בהרבה מעברית וכן להדרכה שאני סומכת עליה לחלוטין (אבל לא לקבוצה תומכת) - (ראי הודעתי למעלה, תיאורי הריקודים; ניסיתי לעשות קישור גם לשם והסתבכתי) - הטקסטים של בן (שהם טובים לרבים) מבחינתי הם מכשילים (כפי שחשתי, ואישר הריקוד.) אז כן, בחרתי טקסט אחר. אוכל לספק כל הסבר שיתבקש לגבי הטקסטים, משמעותם, עצמתם, מקורם, התאמתם לתרגיל המסוים... באופן רשמי, זה נוגד את ההנחיות של בן, ואם תחשבי שזה מונע ממני להתטרף לקבוצה, אבקשך לפנות אל בן לעצה. ואם גם דעתו תהייה כזו, זה ימנע ממני את ההצטרפות לקבוצה (כמובן אכבד את דעתך\כם - אבל אולי אוכל במקרה כזה להיעזר בקבוצה ממעמד של גרופית.) 2. "נראה לי נכון שכל אחד יבחר לעצמו את מדד ההצלחה שלו ולא ישווה לאחרים, משום שאין להשוואה הזו שום קשר למשימה המקורית שניתנה" - את צודקת, כמובן, ובעצם הסיבה שלקחתי על עצמי שוב את משימה 1 (בלי להיות ברורה עם עצמי עד הסוף) היתה מורכבת טיפה יותר - זה לא הלך לי לגמרי חלק על ההתחלה, ולא הייתי בטוחה שחמש הצלחות אמנם מבטיחות שרכשתי את היכולת. התיקון שקיבלתי אומר - מה שהחלטת זה מה שמספיק. 3. יש עוד שינוי אחד מהתרגולת של בן שאני רוצה להכניס לשלי - בשתי הפעמים שמוזכרות מחיאות כפיים, רצוני להחליפן בטפיחות על הירכיים (או משהו דומה) - יש לי בעייה אישית עם מחיאות כפיים, הן מכאיבות לי במקלעת השמש. מלבד זאת, לא זכרתי את סדר המשימות, כך שרק היום קבעתי לי משימה למחר (להתחיל להכין תכשיט מתנה למישהי, להתקדם לפחות עד תכנון ברור של הדגם). אני רוצה להצטרף לקבוצה - אנא בחני את עניין השינויים האישיים שלי והשיבי.

Talia E

New member
היי ../images/Emo13.gif

לבקשתך התייעצתי עם בן והוא השיב את מה שגם אני חשבתי: את מאד מוזמנת לעשות שימוש במאמר ולעשות שינויים בתרגילים כרצונך - אבל אז אין לזה שום קשר לקבוצת הערות. כפי שנכתב במאמר, המשימה הרב-שלבית הזו נבנתה על היסוד של ביצוע מדוייק לחלוטין של כל מרכיב, כולל סדר המרכיבים: אם משנים משהו, אפילו דבר קטן - הכל משתנה. לסיכומו של דבר, אם את רוצה לעשות שינויים כדוגמת אלה שמנית [לגבי מחיאת הכפיים אני לא יודעת; שינוי המחיאה לטפיחה על הירך נראה לי סביר בהקשר הזה ולא מפריע לתרגיל. לעומת זאת, שינוי הטקסט נראה לי מאד מהותי] - אז זה לא יהיה במסגרת קבוצת הערות שתיווצר בהתאם להנחיות במאמר. אני אשמח אם תמשיכי לשתף בחתירה שלך בלי שום קשר לקבוצה, ואני כמובן אשמח לעזור לך בכל צורה שתרצי אם תרצי.

kung fu

New member
זה דווקא מרגיש לי מאד משמעותי

מחיאת הכפיים לעומת הטפיחה על הירך. זה משנה את ההרגשה של זה שמודט/ת. (כמו שזה משנה את ההרגשה אם עושים קאטה עם יד סגורה ויד פתוחה). 1. יש משימות בהמשך שגם מוחאים בהן כף. יש סיכוי שיש משמעות לאלמנט החוזר הזה.....ולהחסיר אותו משנה דברים. 2. מחיאת כף יוצרת אפקט אחר מאשר טפיחה על הירך. 3. אם רוצים להיות בקבוצה, אז אי אפשר לשנות כל מיני דברים. 4. אנחנו לא יודעים מהן משימות ההמשך (אחרי ה-12), כך שלא ידוע לנו אם האלמנט של מחיאת הכף יופיע גם בהמשך, או שלמשל תהיה משימה שבכל פעם שנמחא כף נתבונן על עצמנו. בקיצור, אין לנו מידע על כך, וכל משימה נבנתה באופן מדוייק, אז זה מרגיש לי כן בעייתי לשנות כזה דבר.

charlila

New member
ברור שזה משמעותי

אחרת לא הייתי טורחת לשנות... למחיאת כף יש אפקט שמזיק לי.

charlila

New member
אוקיי.

למרות שהחברות בקבוצה היא הרווח העיקרי שיכול להיות לי מהעניין... לא אוותר על השינויים שלי - כי מבחינתי הם הנמכת רף ההתכוונות, לא הגבהתו ובכן, אלווה אתכם מבחוץ.

charlila

New member
טליה - התיישבתי אחרי חצות לעשות את

המשימה שקבעתי לי מאתמול, (תכנון תכשיט עבור מישהי) ולא יכולתי להתקדם הרבה - כי ראיתי שאני צריכה חרוזי קרמיקה שכדי להשלימם (להוסיף צבע) אני צריכה ללכת לשכנתי (משימה הכרוכה בעוד כמה וכמה סיבוכים) ואי אפשר עכשיו. (תכננתי דגם חלופי, אבל נראה לי שלא אותו אבצע.) לי נראה שהמשימה מבוצעת, (כי התקדמתי אתה ככל שניתן היה) והתחלתי בבאה (הטכסט) חלק. (אני עושה אותה כבר שלושה ימים חלק - אבל נחשב לי רק מהיום, כי טעיתי בסדר המשימות, אז איפסתי את הספירה. האם אני צודקת? או שאני צריכה לחזור על המשימה ולהשלים פעולה ללא תקלות?

רשף כשף

New member
לדעתי

לדעתי, ברגע שאת לוקחת על עצמך לבצע משימה מסויימת, עלייך לבצע אותה עד הסוף, ללא קיצורי דרך, ללא ויתורים, כולל התמודדות עם הקשיים בהם את נתקלת בבואך לבצע את המשימה. לפי מה שרשמת, נתקלת בקשיים, והחלטת לוותר על ביצוע המשימה אותה הגדרת מראש. במקומה, הגדרת לעצמך משימה חדשה "עוקפת קשיים". נסי לשאול את עצמך: האם ההגדרות הראשוניות משרתות אותי? מה משמעות הקשיים בהם אני נתקלת במהלך ביצוע המשימה? האם המטרה שלי היא לבצע את המשימה אותה הגדרתי מראש? ואם כן, מדוע יש בי צורך לשנות אותה?

Talia E

New member
לדעתי

אם לא עמדת בביצוע העשייה כפי שהתכוונת לעשות אותה, אז לא הצלחת במשימה. אילו הגדרת העשייה היתה "להתקדם בתכנון התכשיט", אז היית עומדת במשימה בהצלחה. אבל לפי מה שהבנתי, הגדרת העשייה היתה "לסיים את תכנון התכשיט" - ולכן לא עמדת במשימה, כי לא הגשמת את מה שהתכוונת להגשים. אני חושבת שבחרת אובייקט מורכב מדי עבור המשימה הזו, כי מה שסיכל את הביצוע לא היה הזכירה אלא גורמים אחרים. אולי כדאי שתנסי שוב והפעם תבחרי משהו פשוט לביצוע ושאיננו תלוי בגורמים חיצוניים. זה פשוט צריך לענות על שני נתונים: 1. משהו שאת רוצה לעשות 2. משהו שלא היית עושה באותו יום אלמלא המשימה זו יכולה להיות גם פעולה קטנטנה של 5 דקות.

charlila

New member
צלחתי את 2 - 5 דקות נגינה בחליל.

אבל את 3 (שהשלמתי יותר מפעם אחת לפני הספירה) טרם - הרגשתי צורך בהפסקה.

charlila

New member
התעכבתי המון -

סיימתי את המשימה של להגיד טקסט בקול רם 3 ימים רצופים על ההתעוררות; עברתי לבאה - התמקדות בנשימה; חצי שעה כמעט ללא יציאה מריכוז בפעם הראשונה. אחר כך ירד לי הריכוז - 12 דקות... 20...23... אז עיינתי שוב במאמר להיזכר, והתברר לי א. שהמשימה שהשלמתי היא אחרי זו עם הנשימות... ב. היא בעיניים עצומות!!! טוב, אז מהתחלה... בעיניים עצומות הולך לי פחות, וגם עברו עלי ימים קשים. החלטתי כבר להסתפק ב-20 דקות עם כמה טפיחות כשיא, (כאילו, התחלתי מהתחלה...) אבל לא זוכרת מה גרם לי להחליט שתריך עוד יום, ואז ירד לי הריכוז לגמרי... 10 דקות... 13... 12... התחלתי שוב... 20... 12... 18... שממש לא טוב לי להגזים עם זה עכשיו (כאב ראש קל גורם לי לרצות לפקוח עיניים.. אחר כך אני ממשיכה כפול, כי זה טוב לי. אבל הארכת פרקי הזמן לא רלבנטית כרגע) פעם אחרונה היתה 23 דקותושיפור ניכר בריכוז - נראה לי שזה "שיפור ממשי" מספיק ברור כדי לעבור הלאה... אבל החלטתי להתייעץ... מה דעתך, טליה?

למית

New member
אני אנסה

ואראה אם נעים לי... אם כן, אתחיל במשימה הראשונה ואשמח גם להצטרף לקבוצתך הטליה. ענת

למית

New member
מצטרפת ומדווחת על השלמת משימה 1:

ומדווחת על הצלחת המשימה הראשונה. עצרתי מול הדלת שוב ושוב. זה קל לי. מרגישה את האינרציה בצורות שונות וערמומיות שונות שמתגברות עם ההשהייה... למשל, אחריי השהייה - אני כבר מרגיעה רצון להיכנס כי הצלחתי, ולגמור עם זה כבר. כשאני מחכה עוד- זה נהייה מוזר. ואז, אני נרגעת. ואומרת לעצמי שהצלחתי ברמה גבוהה יותר, ושעכשיו להיכנס! עם כל המתנה חלקים בי צועקים ואז נרגעים. חיכיתי שאגיע למצב שבו לא משנה לי עם איכנס הבייתה, או אטייל בחדר המדרגות, או אמשיך צחוץ לביניין לכל מקום אחר. למה להיכנס? רק כי אני מול הדלת ותיכננתי זאת? אפשר גם אחרת! עוברת למשימה השנייה.

למעלה