מי רוצה להיות ער?

charlila

New member
נסיון תרגול

תרגילים ראשונים charlilaו | 08/07/2004 1. אני לא יוצאת הרבה מהבית בימים אלה, לכן בחרתי את החדר שאני ישנה בו. הלילה ישנתי בחדר הילדים על השטיח, בגלל החום ובגלל ים כביסה לא מקופלת על מיטתי (לאחר תקופה ממושכת ללא מכונת כביסה.) בפעם הראשונה זכרתי לעצור, זה הכניס אותי לטשטוש - כמו בחלומות מסויימים, שהמעקב אחרי תודעתי בהם צריך לצלוח מן חומת ערפל. בפעם השנייה זכרתי, וזה עשה לי רעידה של גוף האנרגייה, כזו שקונג-פו מתארת כתוצאה של הסתכלות בידיים בחלימה. התלהבתי. לכן הופתעתי כשבפעם השלישית שכחתי. רביעית שכחתי חמישית זכרתי - עצרתי (עם ידיים מלאות חפצים) עד שהגיע הזרם, ואז המשכתי. שכבתי לקרוא (יש בקרים שאני צריכה להתחיל בהתאוששות) והרגשתי את כל אזורי החסימה בגופי חזק - כתוצאה משחרור אנרגיה. הרגשתי אזור בגוף שראיתי שחסום בגופו של אחד האנשים הקרובים אלי, והחלטתי - אם כבר אני נעצרת עם כל כניסה לחדר, אשלח לו גל אנרגיית ריפוי (טכניקה חזקה במיוחד שקיבלתי פעם בלטיהן, חוללתי אתה נסים, שכחתי אותה לכמה שנים ושבתי ונזכרתי בה) שלוש פעמים הבאות שלחתי לו אנרגייה, והחלטתי שמספיק ליום אחד. (בעבר הנוהל היה - session אחד של 3 פעמיםץ. הפעם עשיתי שלושה sessions של 3 פעמים.) החלטתי שזה יהיה - 3 פעמים ראשונות ביום משלוח אנרגייה, והשאר סתם עצירה. תרגיל 2 החלטתי לנסות להרכיב תריס שנפל מזמן - טרם ביצעתי (חשבתי, בצהריים כזה.) תרגיל 3 אחרי עשר דקות (שבמהלכן קיבלתי אזהרה - שזה אור כחול איפשהו בשדה הראייה שלי, בעיניים פקוחות או עצומות - ובעקבותיה פקחתי עיניים, הנמכתי לאפס את המוסיקה [אמביינט שהתפתח לטראנס תעשייתי] ובתגובה עצמתי עיניים ונסעתי על כיסא המחשב להתרחק מן המחשב) שביליתי בעיקר בנשימת מפוח (ספונטאנית, ההתמקדות בנשימה גורמת לי לכך לפעמים) עלה בי קוצר רוח, חשבתי שאין לי זמן לזה יותר עכשיו, נסעתי בעיניים עצומות למחשב להציץ מה השעה, ואז הייתי צריכה לצאת משומר מסך ועזבתי את זה. חשבתי על עוד דברים, אבל לא איבדתי את הנשימה. תרגיל 4 הנוסח לא נראה לי - בכלל, הדיבור עלי בגוף שלישי נראה לי לא לעניין; אני לא כל כך "טיפוחית"; ה"יצור המופלא" נשמע לי לגמרי מלאכותי; וה"מישורים" לא ברורים ומנמיכים. ומה שיותר חשוב - אין לי אנרגייה פנוייה כעת לטיפוח וקידום כלליים - אני מרגישה יותר כמו בתקופה שהייתי הולכת בשבילי הרים תלולים ומפותלים עם בתי התינוקת על מטפחת ועם תרמיל כבד על הגב, וראיית הלילה שלי לא משהו, והייתי צריכה לבחון כל מדרך כף-רגל. זה לא הזמן לשלוח אנרגייה לכל הכיוונים ללא הבחנה... בחרתי נוסח באג~ורה שהוא נוסח ההתחברות ליה (לרוח, לאלוהים, לרצונו) של נקבה: עָשֻׂהִי צִינוֹר פָּלוּש שָׁקוּף לְיָ(ך) - עָשֻׂהִי כַּלִי צרֻף דַּוֻּר לְיָ(ך) אִמַלָּא אִמָלָּאיָה אֳכִילַ(ך) אֲכִילַ(ך)יָה אַעֲצָם אַעֲצַםְיָה אֶתְעַנָּגּ אֶתְעַנַּגְּיָה זהו הנוסח שאומרת נקבה . הנוסח הזכרי שונה, אין לי זמן לשחזר או למצוא (רשמתי את זה באיזה מקום? על איזה פתק שמתגלגל? מתחת לכל הכביסה?) אז אשמור לפעם אחרת אציין רק שזה הנוסח המלא, שאומרת נקבה לקראת לידה (זכר אומר את שלו לקראת הולדה, הפרייה - שכאשר השפה היתה מדוברת היתה פעולה רצונית לחלוטין) בזמן אחר נשמט ה{אמלא, אמלאיה" - אתמלא, אתמלא עוד ועוד. התרגום: עשני צינור שקוף ומפולש לרצונך עשני כלי צרוף ומושלם לרצונך אתמלא אתמלא עוד ועוד אכילך אכילך עוד ועוד אעצם אעצם עוד ועוד אתענג אתענג עוד ועוד. הבוקר לא זכרתי כשהתעוררתי - היתה לי עוד שעה לישון. אחר כך צלצל השעון, ואמרתי לבתי שתקום לקייטנה, והיא אמרה "לא רוצה" ובסוף קמה, מכל העניין לא אמרתי את הנוסח. אבל ישנתי טוב. עד כאן היגעתי. האם אתה מנהל קבוצה, בן? אם כן, בהתאם לעצתך אחכה עם החוזה עד שאראה אם ניהולך מתאים לי - אבל אשמח לשמוע את הערותיך כבר עכשיו.

Talia E

New member
שאלת הבהרה

לפי מיטב הבנתי מהמאמר, משימה נחשבת ככזו שהושלמה, אך ורק אם היא בוצעה לאחר השלמת המשימה הקודמת שלה (שמתי בתחתית ההודעה קטע מתוך המאמר המתייחס לכך). האם את משתעשעת, כמו שנכתב שאפשר, בביצוע משימות גם כאשר לא השלמת את קודמותיהן, או שאולי לא שמת לב לדבר? לי היה נוח להגדיר לעצמי יעד ספציפי שיהווה עבורי השלמת השלב הראשון, והוא הצלחה בעצירה מול הדלת 5 פעמים רצוף. רק לאחריו אני מתכוונת לנסות את השלב השני, פשוט כי קל לי יותר לעבוד דבר דבר. בנוגע לארגון קבוצת ערות - למיטב הבנתי בן לא יארגן קבוצה כזו. אני מתכוונת לארגן קבוצה כזו, אולם החלטתי להתחיל בחתירה "בלתי רשמית", כך נכיר אחד את השני ולאחר מכן אפתח באופן רשמי קבוצה. הנה הקטע הרלוונטי מתוך המאמר: "יתכן שלא תהיה כל תועלת בביצוע המשימות באופן שונה מזה אשר מוצג כאן (אינני יודע זאת מראש ובוודאות, כי אינני יודע כרגע בוודאות ומראש איזה שינוי עשוי מישהו להכניס במי מהמשימות). קרוב לודאי שלא תהיה שום תועלת מכוונת בבידוד אחת המשימות או שליפתה מתוך מקומה בשרשרת שלה. המשימות שאני מגיש כאן אמורות להיות מוצגות בפנינו ומבוצעות בפנינו לפי סדרן, אחרת משמעותן משתנה. אפשר לקרוא מראש את כל המשימות ומותר אפילו להשתעשע בנסיון לבצע משימות מאמצע השרשרת, אבל משימה נחשבת כעשויה, לפי עבודת-ערות זו, אך ורק כאשר בוצעה *אחרי* (!!!) כל המשימות האחרות הבאות לפניה בשרשרת. כלומר, גם אם ביצעת את אחת המשימות בעבר, יש לבצע אותה פעם נוספת אחרי שהמשימות המוגשות לפניה בשרשרת בוצעו, שכן, כבר ידוע לרובנו (כמדומני) שאותה פעולה ממש לובשת צורה ומשמעות שונות בהתאם למי אנחנו, מה עשינו ומה עבר עלינו בחיים עד לאותו רגע. לפיכך לא תהיה למשימה מסויימת אותה משמעות:"

charlila

New member
נראה היה לי שלא אתקשה להשלים את

ארבעת אלה במכה ראשונה, ואכן כך היה (את התריס לא הרכבתי, כי היה טעון שטיפה. שטפתי והנחתי להתייבש.) בעצם, את צודקת. את 1 סיימתי, אחזור על 2, אח"כ על 3, אח"כ על 4.

L i z a r d

New member
ער להיות רוצה מי

אני מתחיל בביצוע 12 המשימות שמצוינות במאמר, ואני אשתף בפורום הזה לגבי ההתקדמות. אני גם אשמח להשתתף ב"קבוצת ערות" כזו, במידה ותווצר פה אחת.

התהוות

New member
מי מי מי

לפני כמה חודשים (מעטים) שמעתי על התרגיל הזה (קראתי עליו
) ואז כשניסיתי לעשות אותו, ממש ממש ממש לא הייתי בכיוון של להצליח ופרשתי מהר מאד.... לפני פחות משבועיים נזכרתי בתרגיל הזה, בדיוק כשהייתי בתחילת הרחוב שלי... וכשהגעתי לדלת שכחתי לעצור. החלטתי לעשות "דמו"- לצאת מהדלת, לסגור אותה, לרדת קצת במדרגות ולעשות "הצגה" שהרגע עליתי הביתה ונעמדתי מול הדלת כמה עשרות שניות כשאני מתבוננת בעצמי. זה קרה לי שוב יום אח"כ (שכחתי בזמן אמת ואז ביימתי מצב שבו לא שכחתי). ומאז אח"כ במשך 4 ימים עשיתי זאת בלי לשכוח (הצלחתי בתרגיל), אח"כ היה יום אחד ששכחתי ולאחריו שוב, 5 ימים שבהם לא שכחתי (היום זה היום השישי -עדיין לא הגעתי הביתה
)

התהוות

New member
טוב, היום שכחתי....

הזכרתי לעצמי את זה פעמיים במשך ההליכה הביתה!!!!! ובסוף, שכחתי

Talia E

New member
ה"דמו" הוא רעיון מעולה!

כך את משדרת למערכת שלך מה בעצם את רוצה ומגדילה את הסיכוי לזכור בפעם הבאה

Talia E

New member
הצלחה ראשונה ../images/Emo13.gif

היום יצאתי מהבית למשך כחצי שעה, על-מנת לקנות מזון. תוך כדי חצי השעה הזו השתדלתי להיות ערה כמה שיותר. מדי פעם שקעתי לתוך פעולה מסויימת (למשל בחירת אפרסקים...) - ולאחר מכן הערתי את עצמי, נזכרתי במטרותיי, בי, ברצון שלי להיות צלולה. כשעליתי במעלית הרגשתי אנרגיה שנאגרת בי, לקראת העצירה. ידעתי שאצליח וזה מלא אותי באנרגיה. כשהגעתי אל הדלת הנחתי את הקניות ועמדתי מול הדלת. החלטתי להיות שם לפחות כמה עשרות שניות ולפחות עד שארגיש, אפילו טיפה, את הדחף (שתואר במאמר) להכנס, לעבור הלאה. עמדתי, הרגשתי את עצמי, את הסביבה שלי, את המעבר שאני עומדת לעשות ממקום אחד למקום אחר ואת הערות שלי. לאחר כמה עשרות שניות התחלתי להרגיש את הדחף הזה להכנס. החלטתי לחכות עוד 15 שניות לפחות מרגע הרגשת הדחף. ניצלתי את השניות הללו כדי להגדיל את הצלילות שלי, מה שפוגג את הדחף. לאחר 20 שניות מרגע הרגשת הדחף נכנסתי אל הבית, תוך שאני מקפידה לא להרגיש "הקלה" של שינה מחודשת (כלומר, לשמור על הערות). החלטתי להגדיר לעצמי הצלחה בשלב הזה כאשר אצליח לעשות זאת 5 פעמים ברצף ואז זה יהווה עבורי את השלמת השלב והתחלת החתירה לשלב הבא.

Talia E

New member
היום אצא מהבית למשך שעות רבות

אני שולחת התכוונות להיות ערה ולזכור לעצור מול הדלת כאשר אחזור. אני מדמיינת שארגיש שמחה במצב הזה
יש בי חלקים שחווים כרגע חוסר אמון ביכולת שלי להיות צלולה וערה. אני שולחת להם אמון ואהבה.

Talia E

New member
הצלחה שניה ../images/Emo13.gif

כשחזרתי הביתה אתמול בלילה (ליתר דיוק, היום לפנות בוקר) - הצלחתי לעצור מול הדלת. עמדתי מולה כ- 70 שניות. הרגשתי תנודות זעירות של דחף להכנס הביתה, ובכל פעם שעשיתי זאת הגדלתי את הערות והצלילות שלי וזה גרם להן להעלם. נושא הערות ליווה אותי במשך היום כולו אתמול וכך גם היום. למשל, כשנכנסתי לרכב שלי כדי לנסוע הביתה, כמעט הושטתי את ידי להדליק את הרדיו (זהו הרגל אוטומטי שלי) ועצרתי. הרגשתי שהדלקת הרדיו תהווה חיזוק לשינה ותקטין את הערות שלי. נסעתי בשקט למשך כמה דקות ואז החלטתי לתת לעצמי להנות ממוסיקה חיה (להתחיל לשיר
), תוך התבוננות על עצמי ושמירה על ערות. זה הרגיש טוב. בכלל, מרגיש טוב להיות ערה

Dana R

New member
70 שניות זה מצוין.

את טובה בתרגילים האלה כנראה. יש לך ניסיון קודם?

Talia E

New member
איזה כיף לשמוע ../images/Emo13.gif

אני דווקא החשבתי את עצמי במשך שנים (ועד ממש לא מזמן) כמישהי שממש ממש גרועה בזכירה ובצלילות. הייתי שוכחת כל הזמן דברים שאני רוצה לעשות (בכל פעם נזכרת "שיט, רציתי לעשות X ושכחתי"...), "נמרחת" בכל מיני מצבים ושוכחת את עצמי... לאחרונה החלטתי לעבוד על זה בצורה ממוקדת ומחוייבת; אני ניסיתי לעשות את התרגיל הזה בעבר, אבל לא הצלחתי בו כמעט אף פעם (אני חושבת שהצלחתי בו אולי פעם אחת והיה לי קשה מאד לדמיין את עצמי מצליחה 5 פעמים ברצף). הפעם במסגרת משימות הערות זה היה מאד שונה: המיקוד שלי, האנרגיה שלי, הדמיון שלי... הכל היה מכוון להצלחה במשימה וזה פשוט עבד. אני מאד שמחה שאני מפתחת את הערות והצלילות שלי; זה מרגיש לי כמו הקלה גדולה. היה כיף לשמוע ממקור חיצוני ש"אני טובה בזה", אז תודה לך

Talia E

New member
הצלחות 3, 4 ו- 5../images/Emo70.gif

כן! הצלחתי ומבחינתי השלמתי את המשימה הראשונה
ישששש! נעזרתי במשפט "אני ערה" בכל פעם שרציתי לשפר את הערות שלי. עשיתי את זה גם בלי שום קשר לדלת ותוך כדי פעילויות שונות ומשונות. כרגע אני מתרגלת את הערות שלי בכך שאני מתבוננת על עצמי מהצד; על המחשבות שלי, על הגוף שלי וכיו"ב. גם דמיינתי את השמחה וההתלהבות שארגיש מכך שאצליח (בכל פעם דמיינתי את הפעם הבאה) וגם דמיינתי איך זה יהיה כיף להצליח את כל ה- 5 פעמים בפעם הראשונה... דמיינתי שאני כותבת על כך בפורום. אני חושבת שהעבודה שעשיתי עם הדמיון בפירוש לקחה חלק משמעותי בהגשמה. יש בי חלק שאומר: "אני לא מאמינה שהצלחתי! זו לא אני!" ואני משיבה לו: "אני ערה וצלולה"
אני מפתחת לעצמי דימוי של מישהי צלולה, שזוכרת דברים... זה מרגיש הרבה יותר טוב מהדימוי הקודם שלי (ששוכחת דברים...). עכשיו אני אתכונן להשלמת המשימה השנייה.

Talia E

New member
הצלחתי במשימה השנייה ../images/Emo13.gif

אתמול החלטתי שהיום אקדיש 5 דקות לסידור ניירת שהצטברה לי על מדף מסויים (שזה בהחלט עונה על ההגדרה של משהו שרציתי לעשות, אבל שלא הייתי עושה אלמלא המשימה...). עשיתי זאת היום בצהריים
לא כתבתי על זה ביומן וגם לא נכנסתי בפורום, כך שלא היו לי תזכורות חיצוניות, אלא זכרתי בכוחות עצמי. היות שנהניתי מהעשייה והתחשק לי להמשיך בה, עשיתי אותה לבסוף במשך 15 דקות ולא רק 5. כעת אתחיל לחתור למשימה השלישית.

למעלה