מי רוצה להיות ער?

aasherr

New member
סיימתי את המשימה השלישית

עבדתי עליה במשך 5 ימים שבסופו של תהליך ביצעתי אותה במשך 20 דקות התהליך היה מדהים ואני אמשיך לבצע תרגיל זה גם בהמשך הארות ודברים שחיזקתי אצלי לדוג' המחשבות הם לא חלק מאיתנו אלא חלק שמצטרף אלינו וצריך להבחין הין מחשבה למחשבה לא כולם נכונות ולא כולם לטובתנו - להתעלם ממחשבות לא רצויות התרכזות בנשימה עשתה אותי בעל הרגשה הרבה יותר חיונית ונימרצת לאחר כל תרגיל הבחנתי במוטיבציה לעשות דברים מפתחים

kung fu

New member
שאלות הבהרה ../images/Emo39.gif

1. כמה פעמים עמדת מול הדלת מבלי לפתוח אותה, והיית מודע לעצמך? 2. האם בכל הפעמים האלו עמדת מול הדלת.... או שלפני זה נגעת בה, או שהיא היתה פתוחה? 3. האם יצאת במיוחד מהבית בשביל לבצע את המשימה?

aasherr

New member
-פעם שלישית ורביעית

מחר אני מסים את הפעם החמישית ועובר למשימה שניה להעיף ולמיין ארגז עם ספרים של הלימודים זהו-עד כאן כמה הארות אני מקבל בימים האחרונים בקצב

Talia E

New member
תזכורות/הבהרות:

1. המשימה השנייה היא להחליט על עשייה מסויימת ולבצע אותה ביום המחרת. 2. אין מבצעים (ולכן גם אין מתכננים...) את המשימה השנייה לפני השלמת המשימה הראשונה. כלומר, אם עדיין לא השלמת מבחינתך את המשימה הראשונה, אז אין לתכנן את ביצוע השנייה. ז"א אם מחר תסיים את תרגיל הדלת ועוד באותו יום תבצע את מיון הארגזים - לא עשית את המשימה כהלכה, כי התחלת בביצוע המשימה השנייה, שהחלק הראשון שלה הוא להחליט על פעולה שתעשה ביום המחרת, לפני שהשלמת את המשימה הראשונה. 3. העשייה שעושים במשימה השנייה לא חייבת להיות ארוכה ולא חייבת להיות מאתגרת מבחינת משמעת עצמית.

אבל אין זוהי המשימה...

ציטוט מתוך המאמר: "בעת חזרתך הביתה, בעת שאתה ניצב מול דלת הכניסה, עצור. אל תפתח את הדלת, אל תיגע בה, רק תהיה מודע לעצמך (אפילו לשניות אחדות בלבד). הצלח בתרגיל זה מספר פעמים" (ההדגשה מעכשיו - ב.ט.) רצוני להגיד לכולם שתשתדלו להיות בלתי-תלויים בי מעבר לשימוש במאמר ההוא. האם זה כה קשה לקרוא את המאמר ולבצע בדייקנות את המשימות ניתנו בו?

רשף כשף

New member
תשובה

"האם זה כה קשה לקרוא את המאמר ולבצע בדייקנות את המשימות ניתנו בו?" כן, משום שזה לא מרגיש נכון עבורי. על סמך מה בנית את המשימות? ייתכן שהן נכונות עבורך ולא בהכרח עבור מישהו אחר? האם עלי לכופף את הרצון שלי על מנת שיתאים למשימות לדעתך?

תודה + תשובות

"כן, משום שזה לא מרגיש נכון עבורי" - השאלה איננה עבורך (שהרי אינך מבצעת את המשימות הללו), אלא עבור אלה שבחרו לבצע אותן. "על סמך מה בנית את המשימות?" - לא בניתי אותן בדיוק. אלה הם משימות סופר-בסיסיות. בסדר הגודל של הרמת והורדת היד בהתעמלות, או משהו כזה, לאנשים שמעולם לא הזיזו את ידיהם כמעט. בניתי אותם כך שלא יזיקו בשום צורה. הדגש היה שיועילו אפילו פחות או כמעט ולא - אבל שלא יזיקו. "ייתכן שהן נכונות עבורך ולא בהכרח עבור מישהו אחר?" - כן, יתכן שהן נכונות עבור מישהו אחד ולא עבור מישהו אחר, אבל זה תיאורטי מאוד. ביצוע מדוייק של המשימות הספציפיות האלה שהוצגו, בדרך בה הן הוצגו, כמעט ולא יכול להזיק למישהו, אלא לכל היותר לאגו שלו או לשינה שלו. בהחלט יתכן שהתעוררות תזיק מאוד למישהו שחייו מבוססים על שינה ואשר לא באמת רוצה להתעורר, או שלא מוכן להתעורר. זוהי אחת הסיבות לכל הסייגים, הכמו-סיבוכים (הרי זה לא באמת מסובך... הרבה פחות מהוראות הפעלה של מכונת כביסה ממוצעת...) ושאר הדברים הפזורים כאן: זה מונע אי-הבנות וגורם לכך שמי שלא באמת מוכן, בין היתר עקב כך שזה מרגיש נכון עבורו, פשוט לא יעשה את זה. ואם הוא בטעות כן עושה את זה, אבל לא באמת עושה את זה כי הוא מכניס כל מיני שינויים "שיתאימו לו" (או מתוך מחשבה מעמיקה או מתוך חוסר-תשומת לב שעשויה לנבוע ממגוון סיבות רלוונטיות מאוד), אז ישר כל האחרים מבהירים לו שאין קשר בין מה שהוא עושה לבין המשימות שניתנו. "האם עלי לכופף את הרצון שלי על מנת שיתאים למשימות לדעתך?" - לא. ממש-ממש לא. אם הרצון שלך לא שם, את ממילא לא תצליחי לעשות אף אחת מהמשימות הללו ואולי אף לא לקרוא אותן ביושרה ולהבינן. באהבה בן

רשף כשף

New member
תודה + שאלה

למה הכוונה: "אם הרצון שלך לא שם, את ממילא לא תצליחי לעשות אף אחת מהמשימות הללו ואולי אף לא לקרוא אותן ביושרה ולהבינן"?

Talia E

New member
../images/Emo13.gif יש משהו במעבר בין שני מקומות...

אפילו אם מזכירים לעצמנו לכל אורך הדרך - עצם המעבר, הכניסה למקום אחר, יש בה משהו כנראה שיכול לגרום להכנס ל"אוטומט" (שזה לא להיות ער...). התרגיל הזה מאד מגניב בעיני
בהצלחה בהמשך

Talia E

New member
בינתיים לא יצאתי מהבית

אפילו פעם אחת
[מחלימה מדלקת בגב] בינתיים אני חושבת מדי פעם על הערות, מנסה להיות ערה כמה שיותר ומשפרת את ההתכוונות שלי להיות ערה ולעצור מול הדלת כאשר כן אצא.

keoser

New member
תרגישי יותר טוב! ../images/Emo24.gif :)

בנתיים אתמול בלילה עצרתי מול הדלת :) או כן, וגם אני מצטרף :) את מרגישה יותר טוב כרגע?

Dana R

New member
../images/Emo4.gif בינתיים לא כלכך הולך

ניסיתי כמה פעמים ודוקא יש לי ניסיון אבל לא מצליחה כלכך. הצלחתי פעמיים מאז שהתחלנו (ויש לי נסיון בדברים האלה מהעבר שלי) אבל יותר מזה לא מצליחה עדין - אך אל יאוש ממשיכה לנסות עד להצלחה!!! בעיקר נזכרת איזה דקה לפני וכמה שניות אחרי.

Talia E

New member
עצם זה שאת נזכרת בזה

זה נהדר! בתקופות השיכחה הרצינית שלי, הייתי מסוגלת לשכוח מעצם קיומו של התרגיל למשך ימים שלמים

למעלה