מי צודק?

לורליי43

New member
שונאת עונשים קבוצתיים- זה משפיל

ולא הוגן. לדעתי המנהל לא בסדר, התלמידים לא אחראיים אחד על השני ולא יכולים להיות אחראיים למעשה של מישהו אחר.

noa128

New member
לדעתי כן

ושימת הדגש על ה"הלשנה" היא סתם צביעות של ההורים - מצד אחד מתלוננים שיש אלימות ומצד שני לא מגבים את המנהל כשהוא נוקט אמצעי ענישה למיגור האלימות. מה בדיוק ציפו ההורים המתלוננים שיעשה? שיעבור על כך לסדר היום? בעיניי יש כאן שיעור חשוב - א. בלקיחת אחריות (יקום הילד האחראי ויודה ובכך ימנע פגיעה בחבריו), ב. בתוצאות טבעיות. טיול בעיניי הוא ההזדמנות הקלאסית להעניש - זמן לימוד הוא הרי לא ימנע מהם, רק זמן בילוי. וכן, אם אפשר צריך להחזיר להורים את הכסף.

לורליי43

New member
תלמידי שכבה- זה משהו כמו 200-300

תלמידים. נניח ש15-10 מהם בסוד הענין, איזה מסר מקבלים כל אלה שבסדר ועושים מאמץ? שהכי טוב להיות לא בסדר (ולהנות על הדרך), ממילא מענישים.

noa128

New member
כתוב בכתבה 100 תלמידים

ואת הכעס צריך להפנות לחבורה שכן בסוד העניין, שהיא פחדנית מספיק להסתתר מאחורי הכלל ולתת לכולם להיענש בגללם. הביקורת שלי היא על ההורים שבוחרים להפנות את הביקורת אל המנהל, הרי אם לא היה עושה דבר גם היה להם מה לומר.

לורליי43

New member
וזו הדרך שהוא בחר ללמד את החבורה

לקח? לדעתי המנהל היה יכול לעשות דברים אחרים- הרבה יותר חינוכיים.

Kalla

New member
לא הפתרון האידיאלי

אך לא נותרה למנהל ברירה והוא עשה את הדבר היחיד שיכול היה תחת הנסיבות. טיול בשטח זו אחריות עצומה ולא ניתן לאפשר שהפרה בוטה של משמעת תעבור ללא עונש, כאילו כלום לא קרה.

לורליי43

New member
לדעתי הוא היה צריך להיות קצת יותר

יצירתי. בעיני עונש קבוצתי- הוא מאוד לא חינוכי. השאלה כמובן האם אנחנו מצפים שבית הספר יחנך, או רק ישמור על הסדר.

דווקא חינוכי מאוד

אם החברה בוחרת להיות מטומטמת ולגונן על התנהגות שלילית, תתכבד ותלמד שיש לכך מחיר.

LEATHER REBEL

New member
ושוב... מההסטוריה האישית שלי

מעולם לא נכנעתי ללחץ קבוצתי ומעולם לא הסכמתי להיענש בעונש קבוצתי. בפעם היחידה בה הודיעו אצלי בכיתה כי יהיה עונש קבוצתי, הודעתי שאין לי כל כוונה לשתף פעולה, ואם זה אומר השעייה שלי מביה"ס או סילוק לאלתר, כך יהיה. יש עוד בתי ספר בעולם, גם אם המורה חשבה לתומה שאין... בסוף העונש הקבוצתי לא יושם. רק הסיפור נשאר...

Kalla

New member
ואיך היית בדיוק מיישם זאת

במקרה הזה? נשאר לטייל לבד?

LEATHER REBEL

New member
לא, אבל...

במקרה הזה אולי לא אבל במקרה שמענישים את כל הכיתה בתשלום עבור נזק שלא ברור מי עשה אותו (ולזה בדיוק התכוונתי בסיפור), יש להסביר לצוות הניהולי באופן חד משמעי כי ממני לא יגיע שום סכום כסף. לא אני הוא שגרם את הנזק ולכן אינני מסכים להיענש בקנס. רוצים להשעות אותי? בכיף! לסלק אותי מביה"ס? גם כן בכיף, יש עוד בתי ספר בעולם! רק שיהיה ברור למנהל שהוא לא אלוהים ושיש עוד כמוהו. אגב, לא סתם בחרתי בכינוי בו אני משתמש פה... בהחלט הייתי מורד, אם כי תמיד היתה סיבה ותמיד הכוונה לטוב.

yossi_gu

New member
בואו נסכים

שחזיז זה לא רק לא בסדר, זה גם מסוכן. בעיני (הקשישות?) המחוייבות הראשונה של צוות חינוכי היא להחזיר את הילדים הביתה בשלום. כל השאר עומד בעדיפות שניה. אין לי מושג על סמך הידיעה בYNET מה בדיוק היתה השתלשלות העניינים שם. קשה לי לדעת עד כמה הדבר היה מסוכן ועד כמה היה כאן נסיון לשמור על מנהיגות. בכל מקרה, לדעתי במצב כזה על המנהל והצוות להודיע לפני הטיול על איזה סוג של חריגות מההתנהגות המקובלת הם לא יהיו מוכנים לעבור לסדר. ההורים היו צריכים לקבל לפני הטיול מכתב שמסביר כי במקרים של מעשים שיסכנו תלמידים הטיול יוחזר באופן מיידי. על המכתב הזה הם היו צריכים לחתום כתנאי ליציאה לטיול. ממה שמתואר עושה רושם שנוצר מצב אבסורדי שההורים כועסים על מנהל בית הספר שדאג לשלומם של הילדים שלהם. מעניין אותי גם מה היקף התופעה, כמה הורים באמת חושבים שהיה צריך להמשיך לקיים את הטיול.

Kalla

New member
הורים רבים פשוט איבדו כל רסן

והיגיון בריא. למען העיקרון ה"נעלה" והכל כך פופולרי בימינו שלילדים שלהם מותר הכל הם אפילו מוכנים לסכן את חייהם.

לפי הכתבה מה שהרגיז את ההורים

זה בעיית התשלום ושהם מימנו את הטיול וזה לא פשוט לממן ידה, ידה, ידה. מבחינתי זה העונש היחידי האפשרי ואפשר לקרוא לזה אמירת אמת ולא הלשנה. ייתכן שלהחליף זוגות נעליים ולצבוע במשחת שיניים זה כבר פאסה, אבל לזרוק חזיז שיכול לקטוע כף יד של מישהו זה אין.

למעלה