מי צודק?

לורליי43

New member
הפסקת הטיול

לא קשורה לנושא העקרוני ולהבדל בין אמירת אמת לבין הלשנה. את זה אפשר לברר או להסביר שאין שום סיבה להיות נאמן למישהו מסוכן.

לורליי43

New member
שיחפש להם בתיקים

שישאיר את כולם במקום ויזעיק משטרה. המנהל יכול לחפש בתיקים ולפעול לפי מה שהוא מוצא. מה בדיוק מסוכן במשהו שכבר היה? חזיז זה בהחלט חמור, עדיין, אלה שלא היו קשורים לענין- קיבלו כביכול את האחריות לחנך את התלמידים האחרים. חינוך הוא העברה של מסר חינוכי ובעיני זו המשמעות האמיתית של מה שהוא עשה ועם זה התלמידים ילכו הביתה, המסר שאם אתה בסדר זה לא באמת חשוב, חשוב שמישהו לידך עשה משהו. זה לא יגרום להם "להלשין" על משהו שהם לא יודעים.

ואם לא ימצא משהו בתיקים

כי החזיז היחידי והאחרון נזרק? (שלא לדבר שאז יגידו ההורים שהוא מחשיד חפים מפשע ומטיל אשמה על כולנו ופוגע בפרטיות). ובקשר לעונש קולקטיבי? כל הצבא שלי עבר עם עונשים קולקטיבים ולא זוכר שום נזק בלתי הפיך או שזה פגע בציפור נפשי (אני אפילו לא זוכר את שמו של אותו אסטרונאוט שבגללו קבלנו 90% מהעונשים .....)

noa128

New member
'צטערת לורליי, אבל ממש לא מסכימה

ואני גם אסביר למה: קודמקול - האלטרנטיבות שהצעת לפתרון הן הרבה יותר גרועות בעיניי - אין הצדקה לפגיעה בפרטיותם של התלמידים (חיפוש בתיקים) וגם לא להזמנת המשטרה, המסר כאן הוא בעיניי הרבה יותר גרוע (למרות שהמסר הנילווה - השלכת חזיז היא מעשה מסוכן המצדיק עירוב המשטרה - זה דפקא כן נראה לי). בשכבה של 100 בני נוער - אין מצב שיש תמימים שאין להם מושג מי המעורב, אין לי ספק שיש בינם לא מעט אולי אפילו כולם - שידעו ושתקו - חיפוי על האשמים הוא חמור, מחר יהיו עדים לדקירה במועדון ויעדיפו לא להסתבך ולא להעיד - התלמידים של היום הם האזרחים של מחר. לטעמי נכון היה לנהוג כפי שנהג, אולי היה מקום לאפשר "הלשנה אנונימית", על מנת לאפשר לבעלי כוונות הטובות ש"ההלשנה" נראית להם חמורה יותר מהכיסוי על האשמים - לצאת בסדר עם העניין. ביטול כל הטיולים לכולם הוא הרי אותו הדבר וגם פתרון כזה לא מקובל ודאי על התלמידים החפים מפשע ועל כלל ההורים...

לורליי43

New member
עדיף לשלוח הביתה מאשר לבצע חיפוש?

לדעתי לא. מה גם שמבחינת החוק- זה אפשרי ומותר. אני לא כתבתי לבטל טיול עתידי, אמרתי שלגבי ההמשך- אזהרה ברורה מראש, תניב את אותה תוצאה בדיוק כמו שליחת התלמידים הביתה. לגבי נושא האזרחים של המחר- אני מסכימה איתך, אני רק לא מסכימה שזה מה שיחנך אותם לנושא. אני לא מחנכת ולא למדתי חינוך- אני חושבת שאם הוא היה חושב, הוא היה יכול להגיע לפתרון יותר טוב- שגם יעביר מסר לגבי אי שיתוף פעולה עם פשיעה ואלימות, וגם לא ישתמש בפעולה שגורמת לענישה קולקטיבית אני מצפה מאדם שמתיימר להיות מחנך- שידע איך להעביר את המסר. עונש קבוצתי מבחינתי מעביר מסר חינוכי מאוד לא טוב. אני לא חושבת שהתלמידים צריכים להיות אחראיים לחינוך של בני השכבה שלהם. זה נראה כאילו המנהל הרים ידיים וזרק את האחריות על כלל השכבה. מהכרות עם הנפשות הפועלות בגיל הזה- זה גם לא יעזור, רק יגרום להם לשנוא ולא לשתף פעולה עם "האויב".

לדעתי המנהל נהג נכון. גם אני נגד

עונשים קולקטיביים אבל פה הייתה דרושה משמעת והבהרה ברורה מאוד שדברים כאלו לא מקובלים ולא יתקבלו בשום מקרה. מעשה כזה יכול להסתיים באסון ואז מה היו אומרים ההורים "יפי הנפש " הללו? לעיתים אני חושבת שהורים צריכים לחזור לבית הספר לשם חינוך חוזר.

לורליי43

New member
ואולי כדי לחנך צריך להשקיע יותר

מלבצע עונש קולקטיבי שפוגע בכל כך הרבה תלמידים שלא קשורים למעשה? עונש קולקטיבי- זה הכי קל, לא צריך לחשוב, לא צריך להתאמץ. זבנג וגמרנו. אין שום סיבה שזה ישנה משהו בעתיד יותר מאשר אזהרה לגבי פעילות עתידית- שאם יקרה שוב משהו דומה- הטיול יופסק. בהווה- זה פגע בהרבה שלא היתה סיבה לפגוע בהם.

אביבקיץ

New member
מה אפשר היה לעשות?

אני שואלת ברצינות. מעבר לנקודה האם בטיחותי להמשיך טיול כשאת יודעת שלחלק מהנערים יש חזיזים והם ששים להשתמש בהם. להאשים מנהל בבחירת פתרון קל - זה לא הוגן. לדעתי ניהול בית ספר והוראה אלה מקצועות מאד קשים, סיזיפים, ולא מקבלים ולו חלק מההכרה שמגיעה להם. המנהל והמורים ארגנו טיול, יצאו לטיול על חשבון זמנם החופשי, מבלים בחיק הטבע עם התלמידים מלאי האנרגיות - משימה קשה ותובענית. עכשו הוא גם צריך להתמודד עם נערים שזורקים חזיזים, מה הוא יכול לעשות? להמשיך בטיול כאילו כלום? לחכות לחזיז הבא?

לורליי43

New member
חיפוש בתיקים ימנע את מה שאת מתארת

גם יחשוף את האשמים וגם יבטיח שאין סכנה בהמשך הטיול.

בעיה רצינית. כי שני הצדדים צודקים.

המנהל לדעתי צודק כי מדובר פה בעניין בטיחותי שיכול להסתיים בפציעה וצודקים ההורים שהם שילמו על משהו וקיבלו פחות ממה ששילמו, למרות שלא צריכה להיות בעיה עם החזר הכספים. וכמובן שעקרונית אני נגד עונשים קבוצתיים. אגב בגלל התנהגויות בלתי נסבלות של תלמידים בטיולי ביה"ס, אני יודעת שיש מנהלים שהפסיקו בבית ספרם את הטיולים השנתיים. בצדק לטעמי.

אביבקיץ

New member
כל הכבוד למנהל

זה לא עונש, זו תוצאה טבעית. המנהל יודע שהוא לא מסוגל להיות אחראי על הטיול במצב כזה, והמעשה האחראי היחיד זה לחזור הביתה. הרי אם החזיז היה פוגע בראש של אחד הילדים, ההורים היו מתנפלים על המנהל. וההורים שקולם נשמע בעיתון (ואני מקווה שהם לא מייצגים) זה פשוט בושה. לא מפריע להם שהילדים מפסידים אירוע חברתי (ואולי גם לימודי). מה מפריע להם - שהם שילמו, ולא קיבלו תמורה. במקום דיון חינוכי ערכי, יש דיון על כסף ועלויות טיול.

לורליי43

New member
זו פעולה שנוקט צד לוחם

כשברצועת עזה יש מחבלים שיורים לעבר אוכלוסיה ישראלית, הצבא יורה ופוגע גם בחפים מפשע. במסגרת השרות הצבאי, מחלקה תקבל עונש קבוצתי- כי הצבא לא עוסק בחינוך- אלא באימון לוחמים. ככה צריך להראות בית ספר- כמו שדה קרב או כמו מסגרת צבאית?? אני מצפה שמקום שמתיימר לחנך- ימצא פתרון שונה מהפתרונות שבוחרת מערכת טוטאליטרית כמו צבא.

Kalla

New member
ולערוך חיפוש תוך פגיעה חמורה

בפרטיות של חפים מפשע זה יותר טוב? ולהזמין משטרה שתחקור את כולם? בעיני זה עונש קולקטיבי נעים עוד פחות.

Kalla

New member
ואגב

יש לך מושג כמה זמן היה לוקח לחפש בכל התיקים ולערוך חקירה משטרתית? מה שבטוח - לטייל הם בכל מקרה כבר לא היו מספיקים.

Kalla

New member
אבל זה היה היום האחרון.

היה להם מסלול מתוכנן שלוקח X זמן. אם יאחרו משמעותית לצאת ממסלול, מה כבר יספיקו? וחצי יום - את מאוד אופטימית לדעתי. עד שהמשטרה זזה, עד שממלאים את כל הניירת, עד שחוקרים יותר מ-100! תלמידים. היה להם מזל אם היו מסיימים תוך יום אחד.

לורליי43

New member
בעיני הוא רלוונטי יותר למה שקרה

לדעתי, הוא יכול ליצור תמריץ יותר טוב לאלה שכן יודעים משהו- לצאת ולדבר.

Kalla

New member
איך הוא יותר רלוונטי?

המקרה קרה בטיול, התלמידים התנהגו בחוסר אחריות, ניתנה להם הזדמנות לתקן וזה לא נעשה - המנהל לא יכול לקחת סיכון ומבטל הטיול. הגיוני לגמרי. פרט לכך, חיפוש ומשטרה אלה כבר באמת תותחים כבדים שממילא היה מתלווה אליהם בהכרח ביטול הטיול. בעיני זה הגיוני שבפעם הראשונה רק מבטלים את הטיול כאזהרה לבאות, ואם בטיול הבא המעשה יחזור על עצמו - אז כבר אפשר לעבור שלב ולהזמין משטרה.

למעלה