מי צודק?

לורליי43

New member
אנחנו דנים רק במה שכתוב בכתבה

ונכון, זה העונש הכי קל מבחינת השליפה שלו.

Kalla

New member
אני דווקא התכוונתי

שהוא קל מבחינת חומרתו, אך בטח אין צורך להסביר לך את זה.

noa_f

New member
אנחנו הרי לא יודעים מה היה שם

אבל בואי נניח שלא העמידו את כולם במגרש מסדרים ודרשו שמישהו יצעד קדימה ויגיד מי זה, אוקי? הרי תיכוניסטים, הם לא עושים כלום לבד - תמיד הולכים בקבוצות... אז קבוצה אחת היתה צריכה לתפוס מורה שיש לה קשר טוב איתה (מחנכת אהודה וכו') ולומר לה במי הם "חושדים", או ששמעו משהו וכו'. יכול מאוד להיות שלא נתנו להם מספיק זמן "להתבשל", או שהחברה' לא תפסו שהפעם באמת יממשו את האיום וישלחו הביתה. אגב, איך יתפסו בסופו של דבר? מז"פ על שרידי החזיז? הרי גם המשטרה עובדת בעיקר עם "מודיעים". אני מהמרת שעכשיו, אחרי שהם נשלחו הביתה, הם יהיו מספיק מרוגזים על האידיוט ההוא, שמישהו כן יספר מי זה. או שהוא יהפוך לגיבור (וזה כבר יאמר משהו רע מאוד עליהם).

לורליי43

New member
ועל זה נאמר לא פעם

הדרך לגהנום רצופה כוונות טובות. זה שבסופו של דבר מישהו כן יגיע וימסור את השם- לא מצדיקה את פעולת הענישה הקולקטיבית.

noa_f

New member
לא, על זה נאמר:

גם אכל את השרץ, גם חטף מלקות וגם גורש מהעיר.

noa_f

New member
איזה פתרונות כבר יש?

וענישה בסגנון צבאי זה להעמיד את כולם עם התרמילים מעל הראש (עד שיפול חזיז נוסף מאחד מהם). אם מנהל ביה"ס היה יודע מי עשה, היה יכול לטפל בו בצורה "חינוכית" , "יצירתית" וכו'. במקרה דנן, ענישה קולקטיבית מגיעה בדיוק במקום: יש כאן עבירה קולקטיבית. לא החזיז, העשייה של יד אחת נגד "הממסד" - העקרון של לא מספרים מי סיכן אותנו. על עבירה קולקטיבית מגיע עונש קולקטיבי. ואת יודעת מה: גם אם יש 3 שבאמת לא יודעים, או לא מנחשים מי עומד מאחורי החזיזים, מתוך 100 , 3 יסבלו שלא לצורך. הסבל (הקליל) שלהם לא מצדיק את המשך הטיול לכל שאר העבריינים.

לורליי43

New member
את כנראה אלופה סטטיסטית../images/Emo8.gif

איך מיד הגעת למסקנה כמה אשמים יש וכמה חפים מפשע. אני הייתי מהמרת על מקסימום חברי כיתה אחת.

noa_f

New member
אני כנראה פשוט הרבה יותר קרובה לגיל

תיכון. מי שרוצה לדעת - יודע. שמועות טסות במהירות הרבה יותר גבוהה ממהירות האור...

לורליי43

New member
תגובה מס' 118 של תלמידה שהיתה שם

(ההדגשה שלי בסוף) "אז נכון שנשלח נפץ שעשה רעש, אבל זו לא הסיבה להרוס לשכבה שלמה טיול שלם!. וזה לא, שלא אמרנו כי לא רצינו זה כי לא ידענו מי זרק באמת את הנפץ ומי שידע זה רק מי שזרק אותו והחברים שלו שבמקרה כזה אף אחד לא היה רוצה שיעיפו את החבר שלו מבית הספר ולכן אף אחד לא אמר. אנחנו ניסינו בתור שכבה ללחוץ על מי שעשה את זה שיבוא ויודה ולא הצלחנו! וגם לא ידענו מי אלו ככה שלא נותרה לנו ברירה. למה אנחנו צריכים לשלם על זה בגלל תלמיד אחד או שניים! וזה ממש כבר לא עניין של כסף זה על כך שבית הספר הרס לשכבה שלמה את הטיול שכבה של אחד מבתי הספר הטובים בארץ אבל מה לעשות גם בכל בית ספר יש תלמידים שלא יודעים להתנהג ולא התבגרו עדיין והבודדים האלה (אחד שניים במקרה שלנו) לא צריכים להרוס לנו את הטיול, שבית הספר לא יוציא אותם מראש שיעשה חיפוש בתיקים לא יודעת מה, אבל להעניש שכבה שלמה על מעשה של תלמיד אחד זה דבר ממש לא נורמלי.! תלמידה שהייתה שם , פ"ת (22.11.05) "

וואו, אתן עקשניות, אבל איך

ביה"ס לא יוציא אותם מראש לטיול כאשר אפילו תלמידי השכבה לא יודעים מי הם?

לורליי43

New member
הבת שלי אמרה לי שבמשך השבוע

אחרי הטיול- אין שאלה בכלל שכל השכבה כבר תדע מי עשה את מה שעשה- ואז הנושא של אזרחות טובה בהחלט יעלה על הפרק. רק שזה ענין של זמן וגם לדעתה מס' שעות אחרי הטיול זה עדיין לא ידוע להרבה רק לחלק קטן.

לורליי43

New member
ותשובה 152, 154 ,155,

152 אתם לא הייתם באותו טיול, אתם לא ראיתם שהמנהל וכל צוות המורים העלימו עין מדבריים רבים החזיז הראשון היה ב9 בערב כאשר היינו בפעילות, כבר אז המנהל וכל הצוות יכלו להפסיק את הפעילות ולכנס את כולם ולתפוס את מי שעשה את המעשה ולא להחזיר הביתה, גועל נפש של התייחסות כי בגלל כמה ילדים לא צריך להאשים שכבה שלמה ולהחזיר הביתה 154 המנהל נעשה לעשות שרירים על השכבה אך השכבה לא נכנעה. המנהיגות העצמית שבית הספר מנסה להקנות טפחה להנהלה בפנים. העונש נועד למען יראו ויראו ולא על מנת לפתור את המצב.ביזיון להיות חלק מהבית ספר הזה תלמיד בגולדה (22.11.05) 155 הפתרון הכי מפגר בארץ זה להחזיר את כל השכבה הביתה באמצע טיול שנתי בגלל משו שילד אחד עשה לא כל השכבה צריכה להיענש המנהל פשוט מנסה להראות שהוא שולט זה נראה לו יחנך תילדים?! פחח הצחיקתי הוא צריך להאשים את עצמו שהשמירה בלילה לא הייתה מספיק טובה בשביל לדעת מה הילדים עושים אבל הוא בחר בלשאול תילדים שמן הסתם לא ילשינו על חברים שלהם .. לכו תבינו מישהי , פ"ת (22.11.05)

לורליי43

New member
תשובה 159 (של הורה)

אין פה שום אקט חינוכי מחר כל המתלהמים שמצדדים באיש החינוך ה"דגול" יבואו וישאלו למה הנוער לא מכיר את מורשת הארץ. אותו תלמיד לדעתי הוא האחרון שנענש בגלל האירוע. הוא לא ילד שאכפת לו מהטיול, ואם כן הוא מצא דרך מאוד משונה להראות את זה. במקום להחזיר את התלמידים מוקדם יכל אותו מנהל (לא לשכוח שהוא מנהל בחסד, חלילה) לקבוע יום התנדבות כל כיתה במחלקום שיקום, להראות להם למה דברים כאלו יכולים להגיע. תאמינו לי שהתלמיד המדובר יסבול יותר. במקום זה גם ההורים שילמו כסף שלא יושב להם, התלמידים שכן רצו לטייל וללמוד משהו על הארץ שלנו (ובטוח שרובם גם לא ידעו מי הילד) שילמו מחיר על טפשות של אחד. אמנם המעשה היה יותר מלא בסדר, וכן, יש להשריש מעשים כאלו. אבל האקט הזה רחוק מלהיות חינוכי. פיתרון קל ודבילי שרק מוכיח שאנשים החינוך בארץ הם חבורה לא איכותית במיוחד שלא חושבת על הפתרון הנכון, אלא על הפתרון הקל. ולכל ההורים שמצדדים במנהל, חכו כשהילד שלכם יוחזר הבייתה ומאות השקלים ששילמתם לבית הספר ילכו לעזאזל, הזכרון שלכם יהיה מאוד קצר, והדיעות שלכם מאוד נזילות אר , מרכז (22.11.05)

Kalla

New member
ממש אוביקטיביות, התגובות שאת מביאה.

ראשית, מי מהמעורבים מגיב? ברור שמי שכועס. דבר שני, ברור שמי שהיה שם והתבטל לו הטיול או הוא הורה של מישהו כזה, כועס. אז מה?

לורליי43

New member
ברור שהן לא אוביקטיביות, רק שלי היה

מעניין לקרוא מישהו מבפנים שמתאר את מה שקרה שם. בסך הכל- הכתבה משדרת את דעתו של הכתב. לדעתי התגובות אמינות ומעניינות.

Kalla

New member
וזה מסכם הכל:

"הוא צריך להאשים את עצמו שהשמירה בלילה לא הייתה מספיק טובה בשביל לדעת מה הילדים עושים אבל הוא בחר בלשאול תילדים שמן הסתם לא ילשינו על חברים שלהם .. לכו תבינו" - מסכם את המוסר של התלמידים: המורים צריכים להיות שוטרים והם אלה שאשמים במה שקרה כי לא שמרו מספיק טוב ולילדים אין כל אחריות לגלות מידע על עבירה שנעשתה. מגיע להם העונש הזה, ועוד איך.

לורליי43

New member
אבל, אם מדובר על מס' מצומצם של

עושי בלאגאן- את חושבת שמי שצריך לשמור על המוסר שלהם הם חבריהם מהשכבה? זו בפרוש אחריות של בית הספר לשמור על מה שקורה ולבלום שטויות. נוער לא יכול ולא צריך להיות שומר אחיו, זה בלתי אפשרי- אני ממש לא יכולה להבין איך זה סביר בעיני מישהו.

noa_f

New member
את סותרת את עצמך...

אם הם לא צריכים לשמור על המוסר של החברים שלהם ולא להיות שומרי אחיהם - למה לא פתחו ת'פה ואמרו מי זה? הבעיה היא שהם כן ידעו מי זה, או ידעו מי יודע מי זה (נורא קל להתמם שלא) והחליטו שדוקא, הם לא יספרו.

למעלה