מי עבה ומי דק?

zimes

New member
אני אהרוס את החגיגה

במיקלחת - זה דוש, ולא טוש! ואם רוצים שהמים יהיו חמים, כדאי לחבר את הדוש לדו"ש.

vegan

New member
טוש=מקלחת, לפי כל המילונים.

באיזו שפה מדברים שם בצפון? כאן זה פורום תרבות עברית ולכן טוש זה מקלחת וגם כלי כתיבה עבה ולורד זה תואר אצולה וגם כלי כתיבה דק. חבל שתתעקשי - זה בדוק בכל המילונים, אבן שושן, לועזי-עברי וגם מורפיקס. בכולם טוש זה מקלחת. את יכולה להתקלח בלורד.

zimes

New member
דוש - ברוסית. מקור המילה.

תפתח מילון רוסי, ואז נדבר. ו - טוש זה הדק: משרטטים בדק! (רואים שאתה לא טכניוני. שרטוט זה ענין למהנדסים. או! מישהו זוכר איפה יושבת הועדה למונחי הטכנולוגיה?)

vegan

New member
3 טעויות וחצי אמת

1. מקור המילה הוא דווקא בצרפתית douche, אבל בעברית זה התגלגל לטוש ולראייה, המילה מופיעה בשלושת המילונים שציינתי. למען ההגינות, גם דוש מופיע, אבל זה לא פוגע בחוקיות של טוש שעליה ערערת. אני נתקלתי יותר בטוש - האם גם זה עניין גיאוגרפי? 2. לגבי הטכניון והנדסה - במקרה אני מהנדס ו"ביליתי" שבע שנים בטכניון עם שני תארים הנדסיים (לא כל הלימודים בטכניון הם הנדסיים). 3. לפני שנים רבות אכן לימדו שרטוט בטכניון - עם לוח שרטוט ועטים מיוחדים. היום עושים הכל במחשב. אני עוד הספקתי לעשות בגרות בשרטוט טכני (לא במחשב). את הציון לא אזכיר כאן. המומחיות לטושים היום היא בבצלאל. טושים לשרטוט יש בעוביים שונים ובשרטוט אכן משתמשים בטושים דקים, אבל בשום אופן לא בלורדים הדקים הצבעוניים המשמשים ילדים. אני מסכים לטענה שעיקר ההבדל אינו בעובי אלא בתוכן ובביצועים. הטושים הם אותם עטים מקצועיים עם דיו מיוחד למשל לשרטוט, כתיבה על חומרים מיוחדים (נייר פרגמנט לשרטוט, פרמננט) או ליתוגרפיה. ברוב השימושים מדובר בצבע שחור. הטושים המוכרים יותר לקהל הרחב הם עטי הפרמננט העבים. הלורדים הם עטים צבעוניים ובלתי מקצועיים המשמשים לציורי ילדים ובוודאי לא לשרטוט, לא בטכניון ולא בבצלאל (אולי בסמינר למורים דוד ילין בירושלים). הלורדים הם תמיד דקים.

zimes

New member
על הטעויות לגביך - אני מתנצלת

לגבי הטושים המשמשים ילדים - בוא נדבר על סמינר אורנים.

shellyland

New member
בואי נדבר על סמינר אורנים

בתדודה שלי לומדת חינוך לגיל הרך בסמינר, ובעלה עושה שם מכינה, ושניהם יודעים שטושים זה העבים ואפילו יבואו להצביע בסקר לפני יום שישי. אני מוכנה אפילו להביא אותם אליך שיגידו לך את האמת בפנים. מה זה מוכנה? כבר סגרתי איתם שבביקור הבא שלי בטבעון אנחנו מטיילים לפיסטין שלך (בשביל לקנות קטורת, אמנם, אבל לא נתנגד לאיזו הזמנה לכוס קפה ודיון מלומד בנושא טושים עבים).

zimes

New member
אני אשמח להציג את מגרת הטושים

הדקים של הילדים, ואת הלורדים העבים שלי. ולקנח בכוס קפה. ותדאגי, בבקשה, שהביקור יהיה כשאני לבד בבית עם בעל במילואים (דהיינו: 4/11 עד 4/12), כך לביקור יהיה ערך מוסף של מצוות עזרה לנשות מילואים מדוכאות וסחוטות.

shellyland

New member
../images/Emo124.gif אותך לגנגי../images/Emo70.gif

גנגי, שוב מקנחים בקפה. שאביא לה חבילת טישיו כשאני באה? סביר מאוד להניח שהביקור יהיה בין התאריכים האלה. את יכולה לסמוך עלי בענייני כלים, קניות ובישולים. ספונג´ה אני לא עושה.

גנגי

New member
קינוח בקפה

זה לא נעים. זה נוזלי, זה חם, זה חום... יש לך כל הסיבות, לדעתי, להעדיף ממחטה. אפצ´י!!!

zimes

New member
../images/Emo32.gif תודה. ../images/Emo24.gif

כלים וקניות. נרשם. על בישולים אני לא מוותרת: בין הפעילויות הבודדות שאני נהנת מהן, ולא מבקשים ממני להיניק תוך כדי.

למעלה