3 טעויות וחצי אמת
1. מקור המילה הוא דווקא בצרפתית douche, אבל בעברית זה התגלגל לטוש ולראייה, המילה מופיעה בשלושת המילונים שציינתי. למען ההגינות, גם דוש מופיע, אבל זה לא פוגע בחוקיות של טוש שעליה ערערת. אני נתקלתי יותר בטוש - האם גם זה עניין גיאוגרפי? 2. לגבי הטכניון והנדסה - במקרה אני מהנדס ו"ביליתי" שבע שנים בטכניון עם שני תארים הנדסיים (לא כל הלימודים בטכניון הם הנדסיים). 3. לפני שנים רבות אכן לימדו שרטוט בטכניון - עם לוח שרטוט ועטים מיוחדים. היום עושים הכל במחשב. אני עוד הספקתי לעשות בגרות בשרטוט טכני (לא במחשב). את הציון לא אזכיר כאן. המומחיות לטושים היום היא בבצלאל. טושים לשרטוט יש בעוביים שונים ובשרטוט אכן משתמשים בטושים דקים, אבל בשום אופן לא בלורדים הדקים הצבעוניים המשמשים ילדים. אני מסכים לטענה שעיקר ההבדל אינו בעובי אלא בתוכן ובביצועים. הטושים הם אותם עטים מקצועיים עם דיו מיוחד למשל לשרטוט, כתיבה על חומרים מיוחדים (נייר פרגמנט לשרטוט, פרמננט) או ליתוגרפיה. ברוב השימושים מדובר בצבע שחור. הטושים המוכרים יותר לקהל הרחב הם עטי הפרמננט העבים. הלורדים הם עטים צבעוניים ובלתי מקצועיים המשמשים לציורי ילדים ובוודאי לא לשרטוט, לא בטכניון ולא בבצלאל (אולי בסמינר למורים דוד ילין בירושלים). הלורדים הם תמיד דקים.