מי עבה ומי דק?

shellyland

New member
התייעצתי עם מרשי ואנחנו

דוחים את ההצעה על הסף ומוצאים אותה מעליבה ואף אידיוטית.

vegan

New member
כל מה שרציתם לדעת על טושים ולורדים

לאחר עבודת מחקר מקיפה עולים הנתונים הבאים: מקור המילה טוש היא מהמילה הלועזית tusche שזו דיו שחורה, המכונה בעברית גם דיות או דיו סינית. מקור המילה הוא המלה הגרמנית tuschen, זו באה מצרפתית toucher וזו באה מצרפתית עתיקה tuchier שפירושה לגעת (touch). צבע זה נעשה מפיח של שמן שומשום המעורב במי קולן ומי דבק. הטוש היה בעבר בשימוש נרחב לשרטוט על נייר פרגמנט. היום משמש צבע זה בהכנת ליתוגרפיות ובהדפסות משי. עם מעבר מדיו לעטים, עבר השם לאותם עטים שהחליפו את דיו השרטוט השחורה. מובן לכל בר דעת שמדובר לכן בעטי שרטוט מקצועיים שהם בדרך כלל שחורים ולא בלורדים הצבעוניים הדקים המשמשים לציורי ילדים. לורד זה מותג מראשית ימי המדינה, ימי צנע בהם הדולר היה מצרך נדיר ונאלצו להסתפק במוצרים זולים ופשוטים. חברת לורד המקומית סיפקה את הלורדים וגם כאן מובן לכל מי שלא הסניף יותר מדי טושים, שמה שהיה מוכר באותו זמן הם אותם לורדים צבעוניים זולים לילדים שמתייבשים לאחר שני קווים. טושים מקצועיים היו יקרים יותר ונמצאו בשימוש רק בקרב בודדים שעסקו בשרטוט. עם השנים השפיעו השמש הקודחת והלחות המעיקה על אנשי השפלה ואלו החלו לבלבל את היוצרות בין הטושים המקצועיים, השחורים במקור (שהם לרוב עבים) לבין הלורדים הזולים והצבעוניים לציורי ילדים.

shellyland

New member
סחתיין אחי. שיחקת אותה בגדול

עם המחקר המעמיק הזה. אתם כולכם אכן הרבה יותר פסיכים ממה שאני מעיזה להעלות בדעתי. אשכרה נטרפה עליכם דעתכם! וטושים זה העבה! (כך מוכיח הסקר)

שבוע טוב נודניקים !!!!

ביקשתם, התחננתם אז הצבעתי!!! לורד=עבה טוש=דק וזהו!!! לא להתווכח! שבוע טוב שיהיה!

שרהודיה

New member
הצבעתי גם הצבעתי..

ומי שמסתכל בפרטים עלי אז אני במקור לא מהשרון.. רק "הועברתי" לשם.. (נישואין..) והודיה יודעת גם יודעת שלורדים=הדקים

shellyland

New member
הילדה מחוננת!

מה שאי אפשר לומר, לצערי, על חלק מחברי הפורום הזה, שלא מבינים את מה שהודיה, כולה בת 3 שנים, כבר מבינה: טושים זה העבים! שרה, הצצתי בכרטיס שלך ואני לא יכולה להמנע מהשאלה הגורלית: מה אומרים על הסוגייה הזאת (טושים/לורדים) בפורום אותו את מנהלת?

shellyland

New member
רשף אהובי, אני רוצה להזכיר לך

שעד כה אתה רק מלבה את היצרים ושולף שנינויות כהרגלך, אבל כנקניק שפן ומוג-לב עדיין לא הבעת את דעתך בנושא חשוב זה! העם דורש לדעת: האם יו"ר ההנהלה יודע שטושים זה העבה, או שהוא טועה לחשוב שלורדים זה העבה?

זכור ליו"ר לטובה

שהוא גם ידע שלפעולה של זריקת הגוגואים (אלה שהירושלמים קוראים להם מתוך בורות אג´ואים) (הפעולה שהירושלמים, בגלל שהם מתקשים לבטא מילים פשוטות בעברית, הם קוראים לה "קולולולולוש") קוראים עופי עופי. (אמנם הוא זכר רק "עופי" אחד, אבל מפאת גילו המתקדם נסלח לו (אחד הלך לו לאיבוד בדרך עם השנים) כך שאין ספק בידי שגרי יודע היטב שלורדים הם העבים וטושים הם הדקים
(ותודו שהצלחתי להתחרות באדף מבחינת מורכבות התחביר במשפט;))

shellyland

New member
אי, זה לא נורמלי, יש לי חבר אידיוט!

אחד מהחברים כאן, שמעדיף להשאר בעילום שם, סיפק לי אמש את ההוכחה הבאה מהשיר של להקת הנח"ל "יש לי חבר קצת טוש טוש": את השיר שר טוביה צפיר, שברור שאינו דק!

מה שלא הבנת, שלי, זה שהשיר הזה

הוא באירוניה. מה שמוכיח מעל לכל ספק שלורדים הם העבים וטושים הם הדקים

arivederci

New member
אתם פשוט לא נורמלים!!../images/Emo6.gif

אחד השרשורים ההזויים והמשעשעים ביותר שקראתי מימי!

shellyland

New member
הזויים זו המילה

שכן רק ההוזים יכולים לחשוב שלורדים זה העבים.

talrv

New member
מזמור לטוש וללורד

אני בדרך לא רושמת בפורום זה אך איך אתעלם מדיון שכזה? כל ילד וילדה בארץ מסכימים כל בעל ואישה בישראל מפנימים טושים הם אלו הקטנים והדקיקים והלורדים הם העבים ובלתי נמחקים טושים הם אלו הנקנים בחבילות והלורדים משמשים לכתיבה על שולחנות אמנם בירתנו היא ירושלים אך תושביה טועים הלורד הוא העבה פה והטושים- הדקים.. העיר רחובות כולה מתייצבת מאחורי הלורד, לתמיכה במאבק הקשה מנשוא!

למעלה