מי מנתח לי את הכתב ?

shamon51

New member
לאסטרל , ובעצם לכולם

כמו שחשבתי אסטרל מכיר את עצמו הכי טוב וגם ניצל את ההזדמנות לשים הכל בחוץ, על משקל "תצא בחוץ" מרוב התרגשות אספתי את מה שנכתב ואת תגובות אסטרל לקובץ אחד (שמצורף) אסטרל, אתה באמת מיוחד וזה לזכותך. במיוחד ששמת את התמונות (בבחינת זה אני ויללה תאהבו אותי, חסר לכם שלא) שמעון

nili6

New member
לאסטראל.

מצאתי כמה סתירות בדבריך אין איש שלא איכפת לו מה חושבים עליו. מה גם שאתה עצמך מספר וכמעט באותה נשימה, על צורך בתשומת לב ועל פעילות להשגתה, וכו' ולא נראה לי שאפשר להפריד את הדברים (מן הסתם אתה לא שואף לתשומת לב שלילית) אם ככ לא איכפת לך מה חושבים עליך מדוע אתה ככ נרעש מהתגובה של שייקה לגבי הפוזה והדאויין עד כדי שאתה מגיב לו בתגובה נוספת. בנוסף בתגובתך לשייקה אתה מספר על קושי להתחבר עם אנשים חדשים ולהיפתח אליהם ואילו בתגובתך למילה אתה אומר בדיוק את ההיפך... לא חושבת שאתה יכול להעיד על עצמך בהקשר של הפוזה והדאויין לגבי מה שרשם שייקה. האמת זה יותר נראה כמו התגוננות לפעמים לוקח לו שנים לאדם להודות, גם בפני עצמו, בדברים שהוא בוחר לא להיות מודע להם ורק בתהליך טיפולי למשל הוא נחשף ומתוודע לחלקים מסויימים בו כך שעל משקל "אין הנחתום מעיד על עיסתו" אפשר לומר גם "אין הנחתום מעיד על איכסתו" ובכך איני מתכוונת לשום אמירה אישית. איני מכירה אותך , לא קראתי ככ ניתוחים שכתבת בעבר, רק מעט בזמן האחרון, ואני מודה שיש לי קושי עם הסתמכות היתר על האינטואיציה, בפורום שבדרך כלל דוחה מיסטיקנים. מאחר שזהו גם ואוליי בעיקר, פורום לימודי, אני מצפה למצוא סימנים גראפיים עליהם מושתת הניתוח, כדי שניתן יהיה גם ללמוד מזה. אני חושבת שלעשות איפה ואיפה לגבי מיסטיקנים שעוסקים במקצוע, זה קצת לא הוגן כלומר או שדוחים את זה ואפילו עם הרבה ציניות או שפתוחים לכך, נדמה לי שרצוי קו אחיד. אתה גם מגדיל לעשות בכך שאתה מציע לאנשים לעבוד על עצמם וכו' ואני רואה בכך חריגה ממה שהפורום בא לעשות. בסיום- ראיתי שחלקת ציון למילה. כמו שהבנתי מילה במקצועה גרפולוגית ניתוחיה מצויינים וקצת לא ברור לי מאיזה מקום זה בא, העצה הזאת להשתפר, לסמוך על האינטואיציות, (אוליי להיות כמו איילון?) כאילו, לא יודעת מה הרקע שלך, אך לו אני מילה, ממש לא הייתי אוהבת את זה. אני גם מקווה שהיא תמשיך כפי שהיא עד כה

astral travel

New member
אוקיי - תגובה.

כשאני אומר שלא אכפת לי מה חושבים עלי - הכוונה היא שאם יש אנשים שחולקים עלי או על דברים שעשיתי - לא אכפת לי, זה לא משנה לי. אם למשל לא התגייסתי לצבא - ויש אנשים שסולדים ממני ואומרים לי שאני אגואיסט ופראזיט - לא אכפת לי - כי מבחינתי הם צרי אופקים - ויש אנשים שיגידו לי שזה בסדר גמור מבחינתם של התגייסתי, ושזה סבבה. ולא אכפת לי אם אנשים חושבים שאני משוגע - כי אני יודע שיש אנשים שהם משוגעים כמוני. זאת הכוונה בכך שלא אכפת לי מה חושבים אנשים מסויימים. אני מן הסתם לא יהיה איתם בכל מקרה. זה לא סותר צורך בקבלת צומת לב. לגבי התגובה של שייקה - אני לא נרעש ממנה בכלל, להגיד את האמת - בלי שזה יראה יהיר או משהו - - - זה פשוט נותן לי גירוי ומעביר לי ת'זמן בסבבה, להגיב ולפתח דיון על משהו. ואם זה עלי - אז מה טוב, עוד יותר סבבה
מהסיבה הזאת אני לא מתגונן, תאמיני לי שתכל'ס לא אכפת לי מכלום - חוץ מהאמונה העצמית שלי (מה שאני חושב על עצמי). ואם היה משהו בדבריו של שייקה, או כל אחד אחר - שהיה יוצר לי סתירה עם אלמנט מסויים במערך האמונה העצמית שלי\הדימוי העצמי שלי - אז הייתי עושה על זה חושבים, ומביא את מערך האמונה שלי לאיזון מחודש. תראי - אני לא אכפת לי באיזה צורה נעשה ניתוח - אינטואטיבית או לוגית (ולדעתי שילוב של שניהם הוא האידאלי) - כל מה שאני אכפת לי - זה מבחן התוצאה. האם בנאדם מסויים מצליח ומדייק בניתוח שלו - או לא. בעולם סוחרי המניות יש משפט שאומר - "דבר לא חשוב מלבד המאזן הסופי" (ניסוח מתומצת משלי) - משמע - זה לא משנה איך מישהו יסחור ואיך הוא יבצע את המסחר שלו - כל מה שמשנה זה מה השורה התחתונה - כמה תשואה הוא עשה - וזהו. - זו דרך טובה גם להשתיק סוחר אחר שמתווכח איתך על דרך מסחר מסויימת - את פשוט אומרת לו - "טוב אבל בינתיים החשבון שלי 160%+ ושלך30%+" - ובזה זה מסתיים
אז אותו דבר כאן - כל מה שמשנה זה האם יש דיוק בניתוח, או לא. מבחן התוצאה. אני אישית יודע לנתח גם לוגית, ואני אכן עושה זאת, אך אני מביא לניתוח הלוגי שלי גם אספקט תפישתי אינטואטיבי\תפישה אינטואטיבית של הכתב. פעם הייתי מנתח פה בפורום מלא עצים למלא אנשים, - והחבר'ה כאן בפורום רצו שאני יסביר כיצד אני מגיע למסקנות - אז התאמצתי והתחלתי לקשר בין אלמנטים ספציפים שקיימים בציור - לבין מה שכתבתי, - כאשר מה שכתבתי התבסס על התפישה שלי את מכלול הציור - ללא התעמקות בכל אחד מהמרכיבים שלו - וזה מה שהאינטואצייה מבחינתי עושה - תופשת את המכלול. תופשת את השלם. הדבר מקביל לטעימת עוגה, או טעימת 20 המרכיבים שמרכיבים אותה בנפרד. - וכשהשלם גדול מסכום חלקיו - אז יש לכך ערך מוסף - ולכן יש באינטואצייה ייתרון וערך מוסף. אנשים דוחים דברים שהם לא מבינים. אז לכן יש סלידה ממשהו שהוא לא "מדעי" ולא ניתן להסבר הגיוני. אני חושב שזו צרות אופקים. ותני לי לומר לך משהו לגבי יוסף בן-אילון - השורה התחתונה היא שבינתיים הוא הגרופולוג הכי יידוע בארץ, והכי מצליח בארץ. הוא עומד במבחן התוצאה - וזה כל מה שחשוב. אוליי הסגנון שלו שונה - אוליי הוא לא מוערך ע"י הקליקה המקצועית בקרב הקהילה הגרפולוגית - אך השורה התחתונה היא שלולא הייתה אמת בדבריו - הוא לא היה מצליח. אבל הוא כן - אז כנראה שיש דברים בגו'. ובמבחן התוצאה הוא עומד. אז לא יודע ממה הסלידה. - Free Your Mind

מילה1

New member
אני שמחה שכולם מגנים עלי ככה, אבל

ממש אין צורך - לא נפגעתי מאסטראל, אני כל הזמן מקבלת עצות לשיפור עצמי גם מצעירים וגם מילדים, ולפעמים אפילו לוקחת מהם טיפים ולא שוללת שום דבר על הסף, כי ברור שאני טועה לפעמים והרבה! ואני מוכנה תמיד להודות בטעויות. אני אפילו חושבת שטעויות הן דבר חשוב להתפתחות של כל אדם וגם לאנושות. טוב לא ניכנס לזה... ולפעמים כשאני מדברת עם הידענים ה"ירוקים" אני מחייכת לעצמי וחושבת-"הלואי שניפגש עוד 20 שנה"...(כמו שאמרה פעם אחת ממשתתפות הפורום -"דברים שרואים מכאן לא רואים משם", אין שום סיכוי שבחור בן 20 יראה מה ש"זקני צפת" רואים... וחבל לנסות להטיף, זה הרי "לבל" שונה) בקיצור (איזה קיצור? נסחפתי...) - אסטראל אמנם קצת "מלא מעצמו", אבל הוא חמוד, אופטימי ולדעתי גם טוב-לב וכשרוני וזאת דרכו להתמודד עם החיים. בעוד כמה שנים הוא בודאי יהיה גירסה משופרת של עצמו היום, כי יש בו גרעין מצוין, אבל בלי שום כוונה להעליב אותו - הוא עדיין ילד- תתייחסו בסלחנות ותנו לו לשחק ולהנות מהחיים ולהתגבר על קשייו בדרכו שלו. אני פוגשת הרבה אנשים בגילו (כולל הבן הפרטי שלי) ואני רגילה לתחושת "השמים הם הגבול" ואתם יודעים מה - שיהיה להם בכיף! מתי אם לא בגילם? אני אוהבת את האופטימיות שלהם, הבטחון שלהם, ה"שואו-אוף", שפעמים רבות נובע מפחד עמוק וגדול (כי עמוק בפנים הם יודעים שהחיים זה לא פיקניק)... זוכרים מה זה להיות בן 20? כייף גדול וקושי גדול. ופנייה אישית לאסטראל: אתה חמוד ומוכשר, אבל קצת צניעות לא תזיק,ובשתי מילים - !Don't patronize

nili6

New member
מילה,

ממש לא באתי להגן עלייך, לא לכן כתבתי את שכתבתי. הבעתי את הרגשתי לאור דבריו, אני מקבלת הרבה ממה שכתבת כאן ובדיוק לכך כיוונתי. מלא מעצמו, שואו אוף, בטחון וכו'. במילה אחת- צניעות.

מילה1

New member
אסטראל- אתה עושה הכל בחן

אמנם קשה להתווכח איתך... אבל גם קשה לא לחבב אותך, אז התמזל מזלך. חשבת פעם ללכת לסדנת פסיכודרמה? יכול מה זה לתרום לך! דבר קטן שמפריע לי- למה לא התגייסת? אתה לא חייב לענות כמובן... אבל יירשם לזכותך אם תענה... (סתאאאם... תרגיש חופשי גם לא לענות) ואחזור שוב על עיצה קטנה שאני קיבלתי פעם ואימצתי אל ליבי: Don't patronize וזה באמת לא נושא לויכוח- סתם טיפ שאני נותנת גם לעצמי...

astral travel

New member
הסיבה שלא התגייסתי

שתי סיבות: 1. לא יכולתי ללכת לקרבי עקב פציעה בברך שיש לי - ואני כשאני עושה משהו - אני חייב להיות בטופ, מספר 1 - ובשבילי צבא - זה בשביל להיות קרבי - בשביל זה הולכים לצבא - בשביל להילחם. והטופ של הצבא זה יחידות העלית הקרביות - ואם אני לא יכול להיות שם - אני מעדיף לא להיות בכלל. אני חייב להיות מקום ראשון במה שאני עושה (הפציעה בברך אגב היא עקב אימונים עם משקלים גבוהים מידיי (הייתי עושה סקווטים עם 200 קילו) - וזה כשהייתי מקום ראשון ב-100 מטר ספרינט ריצה בארץ (לגיל שלי). 2. אם כבר לא יכולתי ללכת לקרבי - אז העדפתי ללכת להיות מקום ראשון במשהו אחר - וזה המניות. אז אני שואף לרמות יותר ויותר גבוהות ככל שהזמן עובר - ואם אני מצליח לשמר את עצמי בסקאלה העליונה של הסוחרים - זה משתקף באופן אובייקטיבי בביצועים שלי - ולכן אני אוהב את זה. אז במניות אני יכול להיות מקום ראשון - וגם לעשות כסף מזה. אז לא התכוונתי לבזבז את עצמי במשהו שאני לא מקום ראשון בו - לא התכוונתי ללכת להיות ג'ובניק איפשהו או משהו, אני צריך לחוש סיפוק מלא ממה שאני עושה, וזה כרוך בלהיות ברמות גבוהות. בשיקול אם ללכת לבזבז 3 שנים על משהו שאני לא מקום ראשון בו - או ללכת לסחור במניות - החלטתי ללכת לסחור במניות, הוצאתי 21 (אמרת פסיכודרמה לא ?
), ויצאתי. אגב, 90% ממי שהולך לצבא הולך מסיבות אישיות, לא בגלל שהוא רוצה להגן על המדינה וכל החרטא הזה, אנשים הולכים כי הם רוצים את ההתנסות, כי הם רוצים להשיג סטטוס על פני אחרים, או לבחון את היכולת שלהם - יש אלף סיבות. - אבל אף אחד לא הולך בשביל להגן על המדינה - זה רק משהו משני, אלמנט רקע. והמטרה שלי אישית בחיים - היא להיות מאושר - ואני לא שם זין על הסביבה שלי - הסביבה שלי תתדאג לעצמה - כמו שהיה - וכמו שיהיה, עולם כמנהגו נוהג - והמעשים שלי כפרט - הם לא מה שישנו אותו. אני לא חיי בשביל הסביבה - אני חיי בשביל עצמי. אוליי נשמע אגואיסטי - אבל כל מה שאנשים עושים נובע מתוך אגואיסטיות. המטרה שלכם בחיים היא להיות מאושרים - לא לרצות את הסביבה, לא לנהוג לפי נורמות שיבואו על חשבון האושר שלכם, המטרה היחידה שלכם בחיים היא להיות מאושרים. - ותחשבו על זה.

nili6

New member
נו באמת.

רוב מי שהולכים לצבא הולכים פשוט משום שזהו חוק, אם שמעת על חוק שירות חובה. זוהי חובה, אחרת פשוט נכנסים לכלא. אני יכולה להניח שלולא הפציעה שלך ומתוך דאגה לאושר שלך גם אתה לא היית רוצה למצוא את עצמך בכלא. אני מסכימה איתך שזה לא כדי להגן על המדינה, אלא מתוך אין ברירה. האופציה של הכלא לא מסבה אושר לאף אחד. מה שאתה אומר הוא ככ לא הגיוני... בנות וודאי לא הולכות כדי להשיג סטאטוס אז זה כבר לא יכול להיות תשעים אחוז... הצבא מקנה לעיתים לבנים עמדה טובה יותר באזרחות אחכ, לא לבנות. לבנות עדיף היה להתחיל את לימודיהן האקדמיים כבר בגיל שמונה עשרה וכך לההתחיל להשיג קדימות על הבנים. ומאחר שבנות נניח הן חמישים אחוז כל התיאוריה על התשעים אחוז מתפוגגת. כל הרעיונות על הסטאטוס וכו יפים מאוד אך הם באים רק לאחר זה שזו חובה, והולכים ורק אחכ באות הסיבות. משהו כמו דיסוננס. אין לי מושג אם מה שאתה אומר זו לא הצדקה של מציאות, כל העניין הזה של להיות במקום הראשון. ייתכן שיש דברים הסמויים מן העין ייתכן שלא. בכל אופן לא מוציאה מכלל אפשרות שיש כאן הצדקה שוב הדיסוננס. טוב שלא כולם חושבים כמוך אחרת כמובן לא היה מי שהיה מגן גם על משפחתך אושר בלי אדמה לא ככ שווה הרבה מה אתה אומר? ובנוסף לא מאמינה שאדם אגואיסט גמור יכול להיות מאושר פשוט לא ייתכן מי שככ שם זין על הסביבה, אבל באמת, בסופו של דבר זה חוזר אליו. אתה יודע הסביבה לא ככ אוהבת ששמים עליה זין. ואז היא שמה עליך את זה בחזרה. ואוליי זה מה שכתבת שאתה בודד? אני רק מעלה את זה בתור אפשרות.

astral travel

New member
ילדה - משעמם לך בחיים.

אם היית מעלה לכאן את הכתב שלך - הייתי עושה ממנו מטעמים. הייתי מצליב אותך מכל כך הרבה כיוונים - שמה שאת עושה לי פה עם השטויות שאת מקשקשת (העיקר לחלוק עלי) - היה גורם לך להיראות טיפשה. אז אל תיכנסי איתי לזה - את אפילו לא מכירה אותי. ואגב - הסביבה גם לא שמה זין עליך, אם היית בצבא, בעבודה - או בחיים בכלל. welcome to the real world, תמשיכי להיות הצדיקה היפה - את נראית לי משועממת בטירוף - או עם תסביכי נחיתות קשים - עכשיו תעזבי אותי.

nili6

New member
צר לי עליך.

שוב, צר לי לראות איך האינטואיציות הראשונות שלי לגביך מתאמתות. ואפילו יותר גרוע משחשבתי. שים לב שכל מה שכתבתי לך כתבו גם אחרים. בצורה זו או אחרת בפעם האלף לא היה לי שום דבר לא אישי נגדך הכל טיעונים ענייניים , אבל ככה זה כשאין מה לומר הסגנון שלך לא מכבד את הפורום לדעתי מרחמת עליך נילי.

nili6

New member
לאסטראל.

במבחן התוצאה הוא עומד... זה כנראה נכון ללא ספק. לענייננו: אוליי בעולם המסחר במניות חשוב המאזן הסופי כאן אנחנו עדיין לא בעולם המסחר עדיין תחום הגרפולוגיה משיק לחלוטין לעולם הנפש, הרגש, כאן אין מאזן או תוצאה סופית וכו' אין כאן גם דברים מוחלטים אפילו המנותח עצמו לא תמיד ולגמריי מסוגל להעיד על נכונות הדברים. זה שאילון הצליח, (אגב איני בטוחה שנכון שהוא הגרפולוג מס 1 בארץ, נדמה לי שזו דווקא חנה קורן) אפשר לזקוף זאת (לזקוף...) לזכות כמה תכונות אחרות שלו אוליי יצר פרסום, וכישרון לכך, אוליי יחסי ציבור טובים, הקשרים הנכונים, ועוד כהנה וכהנה. וכפי שמישהי כתבה כאן, לכל סחורה יש את הקונים שלה. יש הרי "ניתוחים" שיכולים להתאים לכל אחד, ממש כמו ההורוסקופ השבועי, ויש לכך אלף הסברים לפחות. הרי נעשו מחקרים שבהם נמצא שגם אנשים "רגילים" היינו חסרי ידע גרפולוגי צדקו לא פחות מגרפולוגים בניתוח שלהם. כפי שכתבתי לאודי, אם אני כותבת למשל למישהי שיש בה הרבה רגש, והוא מבקש ממני לנמק זאת לפי הכתב הייתי מצפה שאותה בקשה תופנה גם אליך ואל כל היתר. לך לא איכפת אתה כותב, באיזו צורה נעשה הניתוח, זה לא משנה, וכו'. אוקיי לך לא איכפת, לך זה לא משנה. לי למשל כן. ואוליי גם לעוד כמה אחרים. אז עם כל הכבוד, באמת, כמו שמילה אמרה, קצת צניעות. אני האחרונה שדוחה אינטואיציה אבל במקרה הספציפי הזה נדמה לי שיש מקום לספק הסברים גראפיים עליהם נשענים בניתוח. אי אפשר לדרוש אותם מהאחד ומהאחר לא. אגב שמתי לב שלא התייחסת, משום מה, לסתירה הבוטה שמצאתי בדבריך לגבי יכולתך/אי יכולתך בקשירת קשרים. מילא. ולגבי הנקודה הראשונה- אני עדיין בטוחה שכן באיזהשהוא מקום מאוד איכפת לך מה חושבים עליך, ולא יכולה להפריד את זה מעניין תשומת הלב. למי שחשובה ככ תשומת הלב גם חשוב מה אומרים עליו, גם אם זה מתבטא כביכול בדרך הפוכה למשל התנהגות ייחודית וכד'. אני מבינה שעל פניו לא איכפת לך, אני די משוכנעת שבפנוכו מאוד מאוד איכפת.

nili6

New member
ועוד משהו לאסטראל.

אתה כותב שלא אהבת ששייקה כינה אותך "ילד מפוחד". אבל הרי אמרת, שלא חשוב לך מה חושבים עליך?

astral travel

New member
לא אהבתי כי לא הרגשתי שזה מתאים לי

לא כי חששתי שכך אתפש ע"י חברי הפורום

nili6

New member
נו, זה בדיוק מה שאני אומרת

שכן חשוב לך מה שחושבים עליך.

astral travel

New member
לגבי מה שכתבת על אילון בן-יוסף

וחנה קורן - אני מסכים - כל סחורה והקונים שלה. לגבי הצורך בתשומת לב ומה חושבים עלי - אני לא חושב שחייב להיות קשר - אפשר לאהוב תשומת לב - ועם זאת להיות לא אכפתי בקשר למה שחושבים, כאילו - למשל - אם אני עולה לבמה בתחרות ריקודים - נותן ת'שואו שלי - אני נהנה מתשומת הלב - אך עם הקהל יצעק לי בוז ויחשוב שההופעה שלי הייתה נחותה - אז אני לא יתמוטט מזה - זה לא ישפיע לי על ההרגשה בצורה יותר מידיי חזקה - יענו לא תהייה לי הרגשה רעה מזה. וזה לא סותר את הכיף שחשים כשמקבלים תשומת-לב. לגבי הקטע של היצירת קשרים - הייתה לי תחושה שפיספסתי משהו בתגובה הקודמת שלי - אז בכל מקרה - כשאמרתי שמעטים האנשים שאני מתחבר אליהם ברמה עמוקה - הכוונה הייתה שמעטים האנשים שאני והם נמצאים לגמרי באותו ראש - עם אותה מנטליות - או מעטים האנשים שנותנים לי גירוי תמידי - להתחבר - מהבחינה של ליצור קשר - אני יכול עם כל אחד - אך להתחבר - מהבחינה של התחושה הפנימית שלי עצמי של מה שאני מרגיש כלפי הבנאדם השני - היא שנדיר שיש מישהו שאני פשוט אוהב, כי אני אוהב אנשים ייחודיים - ואנשים ייחודיים יש מעט. לגבי ה"ציון" שנתתי למילה בסוף - לא הייתה שם כוונה להתנשא או משהו - זה פשוט ככה רשמתי כי ככה אני מדבר - יענו ככה זה סגנון הדיבור שלי גם במציאות - בכל מיני מצבים - אז זה גלש גם לכאן, בלי שום קשר להתנשאות, להיפך - אני מאוד מעריך את מילה, מאוד אוהב אותה.

nili6

New member
תשומת לב

אני מתארת לעצמי שאם למשל לדוגמא תתחיל לפלוט כל מיני שטויות על הבמה שלא בכוונה, כמובן תזכה להמון תשומת לב ולמה אני בטוחה שלא לכזו תשומת לב אתה מייחל זו תהיה הפדיחה של החיים שלך אתה כמה לתשומת לב, שהיא התייחסות חיובית אני לא בטוחה שממש התנסית בתגובות שליליות כשאתה במרכז, כך שאין לך מושג לגבי התוצאה האפשרית.

nili6

New member
זה הציטוט שאליו התכוונתי

לגבי יצירת קשרים מתוך הפידבק שלך למילה ביצירת קשרים - בדיוק ההפך. אני בנאדם מאוד פתוח, מתחבר לאנשים מאוד בקלות - ואף יותר מכך - אומר באובייקטיביות (ונאמר לי ע"י הרבה אנשים) שאני הבנאדם היחידי שאנשים העזו\היו מוכנים להיפתח בפני ברבדים שהם לא חשפו כלפי אף אחד אחר, אפילו לאנשים הקרובים להם. אני מתחבר לאנשים מאוד מהר, והם גם אלי. אז אם כך אני מבינה שמדובר בחיבור שטחי בלבד?

אני לא מבין למה צריך להיתפש למשהו

שאסטראל אמר/יעץ למילה, הוא הביע את דעתו והרגשתו וטוב שאמר זאת וטוב עוד יותר שהוא לא ידע שמילה גרפולוגית מנוסה שאחרת אולי היה אומר זאת אחרת. מה, בעניני כבוד אנחנו עוסקים ? נילי, את לוקחת את האמירה הזו למחוזות אישיים ורחוקים מדי ולא לגופו של ענין. יש הרבה חוכמה במה שאסטראל כתב על הצורך והיכולת של שונים להתקיים זה לצד זה בלי שהאחד מערער על הלגיטימיות של השני, ונדמה לי שראוי היה שכולם יאמצו קו מחשבה כזה. ומשהו לגבי איילון בן יוסף, לאסטראל, אין ספק שהאיש הצליח ו 'בגדול' מבחינת מעמדו ופרסומו, ועדין אני, ואולי גם אחרים, לא חושב שמבחן התוצאה תקף בהקשר זה. אפשר לכתוב המון על ניתוחי מפורסמים בתכניות טלויזיה וניתוחי מאזינים ברדיו ובעיתון, אבל אני אישית עדין לא ראיתי ניתוח ממשי שהוא עשה על כתב מסוים, נניח של מועמד לעבודה או אישיות מסוימת. לעומת זאת יש הרבה ניתוחים שהם ניתוחים זורמים סטייל מדע פופולרי, ומלאי משפטי מפתח כגון: את באה ממקום של אהבה גדולה, את שואפת להתקדמות אבל גם הבית חשוב לך, ראיתי עכשיו בעיתון ניתוחון על מיקי גבע והוא כתב משהו כזה: יכולות בתחום המשחק, הבמה, השירה והבידור. אני לא שולל אותו ואת כתיבתו רק אומר שעדין לא ראיתי אותו עומד במבחן התוצאה, וגם אתה לא ראית, וכידוע לך בגרפולוגיה עושים גם ניתוחים רציניים, יסודיים ומעמיקים יותר. ואולי ההבדל טמון בהגדרת "מבחן התוצאה". אצלינו מבחן התוצאה אילו ניתוחים רציניים ומדויקים וטיפול מוצלח באתגרים מורכבים, ואולי אתה מגדיר את 'מבחן התוצאה' על פי פרמטרים אחרים. שיהיה לך סוף שבוע מוצלח.

nili6

New member
לאודי,

אודי. "הוא הביע את הרגשתו ודעתו וטוב שעשה זאת" ובכן בדיוק כך גם אני עשיתי, הבעתי את הרגשתי ואת מה שהפריע לי בדבריו אני מזדהה עם מה שכתבה מילה עכשו, לגבי הצעירים, לגבי לקיחת הפטרוניות וכו', בדיוק לכך התכוונתי. כשאני כותבת "רגש", אתה כותב לי- נמקי לפי הכתב. הייתי מצפה לראות את זה גם בהתייחסות לדבריו של אסטראל, ובכלל.

למעלה