מי יעזור לי להבין?

אני לא בטוחה שאתה צודק

היא מדהימה, בזה אין כל ספק- אבל יש לי חברים וחברות מהמגזר ולמרות שכולם מתלהבים מלינה(כמוני בעצם, היא אלופה) אף אחד מהם הוא לא מ'גזע המסמסים'.
ואתה יודע מה? מגיע לה. גם אם היא תזכה בהפרש ענק(היא לא) כי כל ערביי ישראל, ירדן ומצריים הצביעו עבורה- היא ראויה. רוב האנשים(בפורום הזה ובכלל) מדברים בערך משלב הדואטים על גמר של לינה/רודי ולא לחינם. באסה לניב שהיה צריך לפול על מתחרה כזו מוכשרת, אבל סה לה וי...

זו עובדה

רק בהנחה שכל מי שבפייסבוק מצביע ומסמס ושהאנשים שאתה מכיר משקפים יותר מהאנשים שאני מכירה..
מה שטענתי הוא לא שכל המגזר הערבי לא מאחריה(לפחות אלו שמסמסים) אלא שגם אם ההפרש הוא ענק כי כל המגזר מאחריה- היא ראויה.
היו כבר מתמודדות ערביות בריאליטי- ואף אחת לא זכתה לחיבוק כ"כ אוהד מהמגזר או אפילו התקרבה לגלי האהדה כלפי לינה(ואין מה להתבלבל, זה לא שרק מהמגזר הערבי מצביעים לה).

אני לא חושבת שניב היה עולה מהנבחרת של המשינות או של אביב. בלי קשר למגזר הערבי ועם כל הכבוד לקול הצרוד שלו- גם את רודי, אופיר או רוני הוא לא היה מנצח לדעתי(ובכל לא בטוח שהוא היה מגיע לגמר באחת הנבחרות האלו).

טוב, לעולם לא נדע.

ניב היה עף עוד בשלב בחירת המנטורים אצל משינה. כנ"ל אצל אביב.
אני בדיוק ההפך ממך- אני נהנית ממוזיקה איכותית בלי קשר לתיוג שלה- מזרחית/מערבית/צפונית/דרומית
. תן לי טקסטים נורמליים ולחן טוב- וסלסולים רק יכולים להוסיף לעומק המוזיקלי לא לגרוע+ קול צרוד זה אחד ה-דברים (מי אמר דיוויד קוק
??) אבל באמת שיש פשוט מתמודדות טובות מדי. בצוואר הבקבוק של השמיניה שהגיעה לגמר- ניב טוב רק מדנה ועתליה.
לגבי אנאל- אני באמת חושבת שהיא נחשבה לפייבוריטית בעיקר בקרב גברי הפורום

[כשהיא עפה זה היה בפורים, מפגש משפחתי, רובנו רואים דה וויס- ואף אחד לא התעלף ושאל 'איך זה יכול להיות'?די היה ברור לכולם שבינה לבין ניב ולינה- היא צריכה ללכת. אני הופתעתי קצת- כי בפורום היה לה לובי מאוד חזק, אבל מסתבר שלא כל מה שעובר בפורום עובר גם במציאות]

לי חבל רק בדבר אחד

ניב היה צריך לבחור באביב גפן. יש מצב שאביב גפן היה מביא אותו לגמר. מה שהפיל את ניב בסופו של דבר, אלה השירים ששלומי בחר בשבילו. מלבד 'זה קורה' שהיה בחירה מצויינת, שלומי נכשל בבחירת השירים בשביל ניב. אני מאמינה שאביב גפן היה מצליח איתו יותר ומנצל את הפוטנציאל האדיר שיש בו.

פשוט לשמוע את האודישן שלו ולהתמוגג
http://www.youtube.com/watch?v=sayeq-_112E

במחשבה שנייה, יכול להיות שאתה צודק

כי אצל אביב גפן אי אפשר לדעת מה יילד יום

תראה, אני בכלל בדעה,
שלכל מנטור היה את הפייבוריט שלו לגמר.
לשלומי היה את לינה ללא שום ספק
לשרית היה את עתליה, אבל ההיא איכזבה לקראת הסוף ולשרית לא היתה שליטה על הצבעת הקהל
למשינה היה את רודי
ולאביב גפן היה את אופיר/רוני

המנטורים ניווטו את התוכנית בצורה כזאת כדי שהפייבוריטים שלהם עצמם הם הם שיהיו בגמר. מלבד שרית שהופתעה בעצמה, כל המנטורים קיבלו את מה שהם רצו, עם הסתייגות אחת כלפי אביב גפן אשר עושה רושם שברגע האחרון הוא העדיף את רוני פרי אבל זה כבר היה לו מאוחר מדי.

באותה מידה גזענית אפשר לאמר שאם ניב היה ערבי

הוא היה זוכה.

נו באמת, אתה באמת מאמין לשטיויות הגזעניות האלה?

אם כך בוא ותסביר לשועל איך זה שערבי או ערביה לא זכו מעולם בכוכב נולד? וזה לא שלא היו מתמודדים ערבים. ואיך זה שפותנה לא רק שלא זכתה באח הגדול, גם לא הגיעה לשלישיית הגמר?

נראה לך שאם ניב היה מול רודי הוא היה שורד?

אולי ההפרש בינו לבין רודי היה קטן יותר מבינו לבין לינה, אבל תהיה בטוח שהוא היה הולך הביתה. ולמעשה גם מול אופיר הוא היה הולך הביתה. אולי מול דנה, וגם זה לא בטוח, הוא היה עובר לגמר.

ואם היא תזכה, למרות שהקרב מול רודי יהיה קשה

זה יהיה בצדק. ומגיע לה לזכות. השאלה היא איך יהיו הביצועים של שתי השועלות בגמר, ושהשועלה הטובה מבין השתיים תזכה.

andre93

New member
אין מצב שבעולם שניב עקף את מי שציינת...

14 אחוז זה ממש ממש מעט ובכלל לינה לא קיבלה כל כך הרבה אסמסים כי גם להצבעה מגזרית יש גבול( כמו למשל מקרה דנה דור בעונה שעברה)

andre93

New member
זה נכון שהסגנון של ניב יותר קלאסי

והוא בא עם צרידות שמייחדת אותו. אגב אהבתי אותו באודישן אבל משם ירד לי ממנו כי הוא נשמע לי אותו הגבר כל הזמן. אני לא אומר שזה רע להישמע אותו הדבר אבל כנראה אני מחפש קולות אחרים, קולות כמו של רוני ושל רודי.
גם עם סהר היה אותו סיפור, אהבתי אותו באודישן ובדו קרב ומאז כבר לא היה לי רצון להקשיב לו.

andre93

New member
הכל באופן יחסי, כי אתה גם לא יכול לדעת שיש

קהילה ענקית של ערבים שצופה בתוכנית.
גם הוכח כבר שלא תמיד יש קשר ישיר בין מספר לייקים לבין התוצאות האמיתיות.

liri7

New member
לדעתי הערכה שלך את ניב מוגזמת מאד

מלבד "זה קורה" לא אהבתי אף ביצוע שלו.
רודי ודן הרבה יותר טובים ממנו ( כן, דן שלדעתי ניב בכלל לא היה מסוגל להתמודד עם השירים שדן בחר לבצע)
בנבחרת של אביב מתמודדים שכבר מזמן הודחו היו טובים ממנו.
הוא הגיע לחצי הגמר כי חוץ מלינה לא היו לשלומי מתמודדים טובים.
בנבחרת של שרית אולי היה גובר על דנה , גם בזה אני לא בטוחה .

andre93

New member
כן, ניב הוא ממש לטעמי למרות שבאודישן

דווקא סימנתי אותו כאחד המזרחיים הטובים. כנראה הבעיה אצלי שאני לא מסוגל לשמוע קולות מזרחיים לאורך זמן ולהישאר באותה רמת התעניינות.
אני תמיד הולך עם הקולות הפומפוזיים.

kobyz21

New member
להיפך, לינה מיוחדת אך לא טובה כמו שעושים אותה

לפחות לא כרגע, אם כי הפוטנציאל שלה מצויין בגלל נתוני הקול שלה... הבעיה עם לינה לטעמי שבביצועים שלה היא לא משוחררת לתת את הבפנים שלה, מאוד מחושבת וקרת רוח ווקאלית זה כן אבל לא באה מהמקום האישי והפרטי... בגלל זה לדעתי הביצועים שלה לא מצליחים באמת לרגש ולא מממשת את כשרונה הרב, יש לה כישרון להעיף עולמות.

ה ש מ ח ה

New member
הקולות שלנו מתפזרים ולכן בטוחה

שבגמר תנצח רודי! היא ווקאליסטית מעולה ואם מדברים על גיוון היא הכי מקורית והכי יצירתית.
לינה ואופיר מוגבלות בשירים שהם יכולים לבצע ואילו רודי יכולה לבצע כל שיר בצורה מדהימה!

סה"כ הקולות של היהודים הוא גבוה מסך הקולות של לינה. חוץ מזה שלינה בערך תקבל כמו שהיא קיבלה כרגע ואילו רודי תקבל הרבה יותר מאחר והרבה קולות שהלכו לדן או לרוני ילכו אליה.
גם אופיר מיצתה בערך את כל הקולות שלה ולא תקבל הרבה יותר.
רודי ענקית ויש לה הכי הרבה פוטנציאל שעדין לא מוצה.

kobyz21

New member
לינה בעלת קול מפותח, וירטואוזי ונעים במיוחד

כן יש לה פוטנציאל להיות וואו לפי דעתי... אבל בשביל להשיג את זה קול לבד לא מספיק, הבעיה עם לינה כמו שאמרתי שהיא לא משוחררת בשירה שלה, לא מספיק מחוברת באופן טבעי לשירים.
ואם כל הביקורת שיש לי ללינה, עדיין לא הייתי משווה אותה לאופיר, לינה נותנת הרבה יותר, אופיר פשוט שרה בינוני - רע.

הבעיה שלך שאתה חי עדיי את האדישן של ניב

שאין ספק שהיה מצויין. אבל שם זה נגמר, באודישן. מאז הוא רק מאכזב בכל ביצוע שלו. לא היה אפילו ביצוע אחד שהשועל התלהב ממנו. ובגלל זה אתה נוטה לשמוע את ביצועיו כמו שהיית מצפה ממנו לאחר כזה אודישן שישיר אותם. הבעיה שהוא לא שר אותם ככה, ורק אתה שומע אותם ככה, בגלל הסיבה שהשועל ציין למעלה.

נו באמת, לינה שרה לפחות 3 שפות וסגנונות שונים

לשיר שיר של אביב, ואז שיר של ריטה, וואז שיר של פיירוז, אז שיר של אלישיה קיז, ואז שיר של שלמה, ואז שיר של ריאהנה, ואז שיר של וויטני. איך בדיוק זה נשמע לך אותו סגנון רק אלוהים יודע.
מה שכן, מכיוון שלינה היא זמרת ייחודית שאין עוד אחת שנשמעת כמוה, בדיוק כמו ריטה בזמנו, זה אולי נשמע לך אותו סגנון. אבל זה קולה הייחודי של לינה, שהופכת כל שיר שהיא שרה לשיר לה עם הקול המדהים שלה. בגלל זה אף שיר שהיא שרה לא נשמע כמוהמקור, ואפילו עולה עליו, דווקא בגלל הייחודיות בקול שלה. אבל זה לא אותו סגנון, ממש לא.

למעלה