מי אתם? מה אתם? ומה אתם רוצים מחיי?

Bajoran Priest

New member
אני מדבר על משהו ספציפי

שהקפיץ אותי, והוא זה שהיא אמרה שהיא "סולדת מכל דבר שקשור במה בדיוני..." נראה לי בלתי אפשרי "לסלוד מכל מה שקשור במדע בדיוני" אבל כן לאהוב סטארגייט, מהסיבה הפשוטה שכמעט *כל* מה שיש בסטארגייט זה מאפיינים נפוצים של סדרות מדע בדיוני אחרות. כמעט כל מה שתראה בפרק ממוצע של סטארגייט, ניתן למצוא גם בסדרת מדע בדיוני אחרת, בהקשר כזה או אחר. על כן, המשפט הזה קומם אותי.

סלמאק

New member
מותר לאנשים לא לאהוב מדע בדיוני...

זה לא כזה ביג דיל. וזה גם לא כזה ביג דיל אם למישהו מהסולדים ממדע בדיוני יש פה ושם יוצא מן הכלל. ובינינו, ראוי מאוד לדעתי שהיוצא הזה מן הכלל יהיה דווקא סטארגייט. גם אצלי סטארגייט היא היוצא מן הכלל: אני לא מחשיב את עצמי כאוהב סדרות, והנה, סטארגייט היא בין היוצאים מן הכלל אצלי (העיקרית מביניהן). אני לא ממש טיפוס של פורומים באינטרנט (יותר טיפוס של תקשור פנים מול פנים), אבל הנה, סטארגייט היתה סיבה מספיק טובה בשבילי לחרוג מהכלל הזה. אני בטוח שאם נחפש טוב, נמצא עוד הרבה אנשים שמוצאים באהבה שלהם לדברים דבר חריג, יוצא מגדר הרגיל. זה לא צריך לקומם אותך. ואם כבר רשמת את התגובה לשרשור הזה, אתייחס לדבר האחרון שהיא אמרה ואזכיר לך (ראית אותי, תשפוט בעצמך) שגם אני לא כ"כ נראה כמו מי שרואה מדע בדיוני...

Bajoran Priest

New member
ברור שמותר...

אני הצבעתי על הניסוח הספציפי (ואולי אני סתם נטפל ל"קטנות", אבל מבחינתי זה "גדולות") של "לסלוד מכל מה שקשור במד"ב". שוב אני אומר שזה נראה לי מאוד לא סביר *לסלוד* מ*כל* מה שקשור במד"ב, אבל לאהוב *מאוד* את סטארגייט. יש הבדל בין לא להיות מטורף על כל הז'אנר של המדע הבדיוני, ובכל זאת לאהוב מאוד סדרה מסוימת מהז'אנר הזה, לבין "לסלוד מכל מה שקשור" בז'אנר. בהודעה למעלה הדגמתי (ברשימה חלקית בלבד) עד כמה סטארגייט מלאה ב"דברים שקשורים" למדע בדיוני. בשורה התחתונה, אולי מה שמקומם זה שנדמה שחלק מן האנשים פה מנסים "לברוח" מאיזשהי סטיגמה שיש להם על מדע בדיוני או על אנשים שאוהבים מדע בדיוני. מבחינת, "לא, לא, מדע בדיוני זה לא בשבילנו, סטארגייט זה משהו אחר". נ.ב תראה, אני לא יודע איך נראה "מישהו שרואה מדע בדיוני". יש כל מיני אנשים וכל מיני סגנונות לבוש, ואולי יש אנשים עם תווית לבוש או מראה גיקיים יותר מאחרים. בכל אופן, אתה, ידידי, רואה מדע בדיוני, ועל כן "מי שרואה מדע בדיוני" נראה: כמוך ! כאילו, בוא נעצור ונחשוב על זה רגע. אתה משקיע חלק גדול מזמנך בהתעסקות בסדרת טלוויזיה על אנשים שמגיעים לכוכבי לכת אחרים ופוגשים חייזרים (שרובם בעצם בני אדם). קיבלת אפילו "אדום" בפורום כאות על פעילותך הרבה וחריצותך. it's time to face it. You're a GEEK ! A MAJOR GEEK !

סלמאק

New member
מודה ומתוודה... ../images/Emo201.gif

אבל אני מדבר על סגנון באופן כללי... כלומר אם להתייחס למה שרואים בד"כ אצל רוב אנשי קהילת המדע הבדיוני. אני חייב לומר שהיו כאלה שראו אותי בכנס האחרון (לא נציין שמות, "הם" בכל מקרה לא מהפורום), וקראו לי עארס. לא שנפגעתי מזה או משהו, אבל זה מעיד על ההשתלבות החיצונית שלי בנוף של הקהילה בכנסים. ...אולי כדאי שאראה ל"הם" את השרשור הזה

Bajoran Priest

New member
מממ....

אני לא יודע מי "הם" שאמרו את זה אבל הם נשמעים לי טיפשים. מטרת הכנסים היא להביא תחת קורת גג אחת אנשים רבים מקבוצות שונות תחת המעטה המשותף של מד"ב ופנטזיה. אם אנשים יתחילו לצור הבדלות מדומות ושוליות (מעבר לאלה הבסיסיות של שייכות לקהילת חובבים ספציפית)- לאן נגיע? בכל אופן, מבלי לפשפש במלתחה או סידור השיער וכיוצא באלו מאפיינים שוליים של כל אחד ואחד, מהתבוננות כללית בהתכנסויות של חובבי סטארגייט בכנסים לא שמתי לב לאיזשהי שונות חיצונית מיוחדת, נניח, יחסית לשאר "המשיוכים" למועדון סטארבייס. מה גם, שיש חפיפה לא קטנה בין "הקבוצות"...

Jastar

New member
סלמאק די הגיב בשבילי

ונכון שכל אחד אחרת אבל אני אישית לא מסווגת את סטארגייט כמד"ב. מבחינתי סטארגייט היא דוקומנטרית לחלוטין
ועכשיו ברצינות, סטארגייט מורכבת מאלמנט של מד"ב והיסטוריה וארכיואלוגיה. מבחינתי העיקר הוא היסטוריה והארכ' והקטע השולי זה המד"ב. בקיצור, סלמאק הסביר את זה יותר טוב. ועכשיו אני מתלבטת האם לבוא לכנס או לא, בטח יקראו לי פרחה

Bajoran Priest

New member
טוב ../images/Emo13.gif

באמת שאין לי בעיה איך את, אישית, "מעדיפה" להגדיר את זה. אבל רק לידע כללי: על פי כל הגדרה מקובלת מה שמתרחש בסטארגייט (*כל* מה שמתרחש בסטארגייט, חוץ מרובי הקליעים, ההווה הפוליטי-מדיני שמזכיר את זה שלנו, וההאמרים בכניסה ל"פיקוד") זה מדע בדיוני. ה"ארכיאולוגיה" בסטארגייט היא (מדע) בדיונית. ה"היסטוריה" בסטארגייט היא בדיונית. בשביל תוכניות היסטוריה או ארכיאולוגיה יש את ערוץ ההיסטוריה או נשיונל ג'יאוגרפיק או משהו בסגנון. סטארגייט, אם אני לא טועה, שודרה ב- Sci-Fi Channel. ה"אלמנט של ההיסטוריה והארכיאולוגיה" בסטארגייט לא נפרד מהאלמנט של מדע בדיוני. האלמנט של היסטוריה וארכיאולוגיה בסטארגייט *הוא* מדע בדיוני !

Enderew

New member
בואי

יש בכנסים מספיק אנשים שישמחו לקבל אותך גם אם את אוהבת רק SG ולא את כל השאר. אבל המלצתי היא שתבואי עם ראש פתוח לנסות גם דברים אחרים. אולי לקנות ביד שניה איזה ספר טוב מהזאנר, אולי להיכנס לאיזה הקרנה של משהו שאת לא מכירה וימליצו לך עליו. תבואי עם ראש פתוח. אולי עוד תגלי שיש בעולם המד"ב עוד דברים שמעניינים אותך חוץ מסטארגייט (גם אם רק המשחק של אנדר מגיע לרמה של סטארגייט).

סלמאק

New member
ברור שתבואי!

ואף אחד לא יקרא לך פרחה... (גם כי זאת שקראה לי ערס לא שייכת בכלל לסטארגייט
)

GoldenEye2015

New member
נו טוב...

1. שמי בישראל - נשאיר את זה חסוי כרגע 2. הגיל שלי - 20 3. מיקומי הגיאוגרפי - חיפה 4. כשאני לא רואה סטארגייט אני... כרגע, לא עושה הרבה. 5. כשאני אהיה גדול אני אהיה - שאלה טובה, אפשר רק לחכות ולראות. 6. תקליט שאני אקח איתי לאי בודד - אוסף כלשהו של פסקולי סרטים. 7. אחד הספרים הכי מעולים שאי פעם נכתבו - מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, וגם מילכוד 22. 8. סדרה שאני אוהב חוץ מסטארגייט - הכי הרבה סיינפלד, וחוץ מזה כל מיני אחרות,"גיבורים" האחרונה שבהן. 9. הרגע שבו הבנתי שאהבתי לסטארגייט היא יותר מאהבה רגילה - כשפספסתי לראשונה פרק וזה ממש תסכל אותי. 10. אם סטארגייט לא הייתה חלק מחיי היום הייתי... בטח מתמכר לסדרה אחרת ככה, אבל זה לא היה אותו דבר 11. הפרק הכי אהוב עליי - המממ...קשה, Window of Opportunity זכור במיוחד כמובן. 12. כשיקום סטארגייט יסתיים באופן סופי אני - אהיה מאוד עצוב, ואז אנסה להשיג את כל הפרקים. 13. משהו נוסף שחשוב לי שידעו עליי - אין משהו קריטי.

kinspirit

New member
אז ככה...

1. שמי בישראל - אסנת 2. הגיל שלי - 26.6 3. מיקומי הגיאוגרפי - תל אביב 4. כשאני לא רואה סטארגייט אני... מחפשת את עצמי (ובינתיים עובדת בסופר פארם) 5. כשאני אהיה גדולה אני אהיה - גננת... או אולי מזכירה בכירה... אולי מעצבת גרפית... או אולי אחראית גיוס כוח אדם... כבר אמרתי שאני מחפשת את עצמי?
6. תקליט שאני אקח איתי לאי בודד - innuendo של קווין 7. אחד הספרים הכי מעולים שאי פעם נכתבו - לא בהכרח אחד הספרים הכי מעולים אבל ספר שמומלץ לכל קוראי הסיפורת העברית העכשווית - ארבעה בתים וגעגוע של אשכול נבו 8. סדרה שאני אוהבת חוץ מסטארגייט - זינוק לאתמול היתה ולעולם תשאר אהבתי הראשונה
9. הרגע שבו הבנתי שאהבתי לסטארגייט היא יותר מאהבה רגילה - כששילמתי הון תועפות על נסיעה לכנס שלהם בארה"ב
10. אם סטארגייט לא הייתה חלק מחיי היום הייתי... עם הרבה יותר כסף בכיס ופחד במה משתק 11. הפרק הכי אהוב עליי - שיט, שאלה קשה. אני חושבת ש"אביס" כפרק דרמטי ו"window of" כפרק קליל ומצחיק שאני יכולה לראות 100 פעמים ועדיין להמשיך לראות 12. כשיקום סטארגייט יסתיים באופן סופי אני - אעשה מרתונים של הסדרה מההתחלה 13. משהו נוסף שחשוב לי שידעו עליי - אני מתחתנת עוד חודשיים וחצי

subatoi

New member
קדימה הסתער../images/Emo70.gif

(זו הזדמנות מצוינת למזל טוב פומבי, בעקבות השורה האחרונה
) המון מזל טוב

ayan2

New member
אושר ואושר../images/Emo70.gif../images/Emo142.gif../images/Emo65.gif../images/Emo142.gif../images/Emo20.gif

סלמאק

New member
גם אני קופץ על ההזדמנות:

מזל טווווב!!! שיהיה לכם רק אושר ועושר, שתחיו ביחד עם הרבה אהבה, ולא פחות (הכי) חשוב - הבנה.

למעלה