מי אתם? מה אתם? ומה אתם רוצים מחיי?

Jastar

New member
יאללה, גם אני

אם כבר יצאתי לאויר הפורום לאחת תקופה ארוכה מדי של סמויה, כדאי שתכירו אותי
1. שמי בישראל (או בכל מדינה/כוכב לכת אחר) - יסמין 2. הגיל שלי - 22 3. מיקומי הגיאוגרפי (אנא דאגו להשאר בגיאוגרפיה של ) - הייתי אומרת בבית אבל זה כבר נשמע טפשי מדי. אומר - מרכז. 4. כשאני לא רואה סטארגייט אני (עיסוק וכדומה)... לומדת בעיקר ומנסה לדחוס חיים בין לבין 5. כשאני אהיה גדולה אני אהיה - עו"ד 6. תקליט שאני אקח איתי לאי בודד (כן, מותר רק אחד. למה? כי אני קטנונית ) - המממ... תלוי בשעת היום
7. אחד הספרים הכי מעולים שאי פעם נכתבו (נו באמת, זה שבוע הספר בקרוב. זה מחייב) - לא אחד המעולים אלא המעולה ביותר: הרוזן ממונטה כריסטו, לאלכסנדר דיומא. 8. סדרה שאני אוהבת חוץ מסטארגייט - יש המון אבל בעיקר, אבודים, נמלטים, גיבורים, קייל XY ועוד ועוד ועוד. 9. הרגע שבו הבנתי שאהבתי לסטארגייט היא יותר מאהבה רגילה - יש שניים, בראשון זאת הייתה התאהבות גרידה ובשני כבר רומן. כששמתי לב שאני אומרת המון אינדיד ובשני - כשבכיתי שדניאל ג'קסון הוחלף בפרקר לואיס
10. אם סטארגייט לא הייתה חלק מחיי היום הייתי... מבינה פחות בפיסיקה 11. הפרק הכי אהוב עליי (אל תסתכלו עליי ככה, זאת שאלת חובה בשרשור שכזה) - סיטיזן ג'ו ובכלל פרקים עם RDA אחרי העזיבה. 12. כשיקום סטארגייט יסתיים באופן סופי אני - אבכה באמת 13. משהו נוסף שחשוב לי שידעו עליי - אני רחורה שנות אור (או שניות סטארגייט) מלהראות כמו בחורה שרואה מד"ב

סלמאק

New member
13: ג'וין דה קלאב...

אין לך מושג עד כמה בכנסים אני לא משתלב עם הנוף... אנשים חושבים שהתפלחתי לשם

רגע, איך בדיוק נראית "בחורה שרואה מד"ב"?

יש לה קרניים שאני לא יודעת עליהן? או זנב? או אולי שומה מיוחדת? אני מכירה הרבה בנות בקהילה (כולל אותי) שלולא הכרתי אותן כחלק מהקהילה (קהילה=אוהבי מד"ב לצורותיו), לא הייתי יודעת שהן אוהבות מד"ב. כנ"ל אגב גם לגבי בנים... את יודעת מה.. כנ"ל לגבי כלמי שאת רוצה.... הרי איל בעצם נראה מישו שאוהב מד"ב? ולא, תשובה של "חצ'קונים ומשקפיים - יעני חנון" לא תעזור כאן, כי רוב רובם של אנשים מהקהילה שאני מכירה אינם כך (וגם לא גרים במרתף אצל ההורים)

Jastar

New member
תראי

לא התכוונתי לפגוע ואם כך קרה, אני מתנצלת מעומק לבי. אנשי המד"ב שאני מכירה אלו אנשים מתבודדים לרוב, שונים הן באשיותם, התנהגותם והן בחיצוניותם מרוב האוכלוסיה. אלו אנשים יותר כבדים, נראים כבני חמישים אשר לכודים בגוף בן 20. זה מהכרות אישית שלי. אך מן הסתם, בדיוק כפי שיש אותי שאני יותר תל אביבית במראה, ישנם גם הרבה אנשים שרואים מד"ב ועמוק בתוך הקהילה שלא תואמים את תיאור החנונים הנ"ל. שוב, אם פגעתי שמישהו, זו לא הייתה הכוונה. ותכלס, חשוב מה שבפנים.

בי לא פגעת... זה היה סרקזם

סתם רציתי לדעת איך את חושבת שבחורה שאוהבת מד"ב צריכה להראות..... את צודקת, יש כאלה מתבודדים, וכאלה שנראים כבני 50 בגוף של בני 20, אבל הם לאו דווקא אוהבי מד"ב.. הם יכלים להיות סתם כאלה בגלל צרות שלא נדע...

Bajoran Priest

New member
אל תהיי כל כך קשה על עצמך

קודם כל, כל הכבוד על האומף להתוודות. הצעד הראשון זה הכרה בבעיה. אני חושב שאני מדבר בשם כולנו, כשאני אומר שאנחנו בקהילות במד"ב אנשים סובלניים, וגם אם את לא נראית כמו בחורה שרואה מד"ב, לא ננדה אותך. אף אחד לא מושלם. עם קצת מאמץ, גם את תוכלי להיראות כמו בחורה שאוהבת מד"ב
אם יש רצון, יש יכולת, וכולנו מאמינים בך. דרך צלחה.

Jastar

New member
חחח

תודה שאתם מקבלים אותי כמו שאני, עם הבונד והמחשוף. מבטיחה להשתדל להיות יותר מד"בית

אל תיכנעי להם זה לא פורום של מד"ב .

הדבר היחידי שמשותף לנו זו האהבה לסדרה . וכולם יודעים שסטאר גייט זה לא מדע בידיוני. וזה סביר שיש כאן אנשים שהסדרה מדברת אליהם בעוד כל מיני בבילונים למינהם לא מעניינים אותם. שלכם אובי ואן מעניין אם אחרי האוריי והרפאים נצטרך להלחם באבירי הסית' .

סלמאק

New member
כן, גם אני ככה...

לפני שנהייתי חבר בפורום הזה, לא החשבתי את סטארגייט כמדע בדיוני... אף פעם לא ראיתי את עצמי כחובב מדע בדיוני, כי אני בעצם לא ממש עונה להגדרה של חובב מדע בדיוני. אני בכלל לא כ"כ חובב סדרות, (למעט בודדות ביותר), ואת סטארגייט תמיד החשבתי כמה שיוצא מן הכלל הזה. אני בעיקר חובב סרטים, מן הסתם בין כל הסרטים שאני אוהב, יש גם סרטי מדע בדיוני, אבל לא זו הסיבה לאהבה שלי אליהם, בניגוד לחובבי מד"ב, שהאהדה שלהם לתוכן מד"בי (סרטים, סדרות, ספרים) נובעת בעיקר מעצם היותו בקטגוריה זו.

Bajoran Priest

New member
מדובר במיסקונספציה רצינית

(התגובה הבאה מתייחסת גם לתת-השרשור למטה באותו נושא) אם סטארגייט זה לא מדע-בדיוני אז אני לא יודע מה כן. אני גם בכלל לא בטוח שאני אסכים לקביעה ש"סטארגייט היא לא סדרת מדע בדיוני אופיינית". דבר ראשון, נתחיל עם זה שמדע בדיוני ממש לא חייב לכלול חייזרים, או להתרחש בעתיד, או כל מאפיין ספציפי אחר. כמה מהקלאסיקות הגדולות של המדע הבדיוני בספרות (אם לא רובן) לא כוללות חייזרים כלל (הרובוטים של אסימוב, סדרת "חולית", בתור דוגמאות בולטות שקופצות לי לראש). הרבה סדרות מדע בדיוני לא כוללות חייזרים בכלל ("סליידרס", "זינוק לאתמול", "מנהרת הזמן", "פיירפליי", וככל הידוע לי "באטלסטאר גלקטיקה". ג'סט טו ניים א פיו). having said all that, בסטארגייט דווקא *יש* חייזרים, וחלקם אפילו מאוד לא אנושיים (זחלי הגואולד, האסגרד וכו'), ועם הזמן גם מתווספות יותר ויותר "חלליות" גדולות. מכל מקום, גם חורי תולעת שמקפיצים אותך לאיזורים מרוחקים הם לא בדיוק המצאה סטארגייטית (ב"חלל עמוק תשע" יש חור התולעת המפורסם, בבבילון 5 יש את ה- jump gates). למעשה, בסטארגייט יש הרבה מאפיינים טיפוסיים של הרבה סדרות מדע בדיוני אחרות: "סטאר-טרק": הרעיון הבסיסי של קבוצת אנשים המגלים עולמות חדשים ותרבויות חדשות, ונתקלים בקונפליקטים ודילמות, ותופעות מדע-בדיוניות שונות כמו מסע בזמן, חומרים משונים ותופעות מוזרות וכדומה. ורובוטים. (דמיון ספציפי בין "סטארגייט" ל"חלל עמוק תשע": גילוי של חור תולעת המוביל לאיזורים מרוחקים של החלל מוביל לשרשרת של התפתחויות וגילויים מסוכנים). (דמיון ספציפי בין "אטלנטיס" ל"וויאג'ר": צוות משימה נתקע באיזור מרוחק של החלל בלא יכולת מיידית לחזור, ונתקל בסכנות חדשות). "בבילון 5": אפוס המתאר את השתלבות האנושות הצעירה בין הגזעים הותיקים של הגלקסיה, תוך כדי גילוי כוחה, ושילוב אלמנטים המזכירים פנטזיה (בסטארגייט כמובן מדובר ב"אלים" השקריים). "פארסקייפ": בחור (משעשע) מהצבא האמריקאי שמוצא את עצמו בקשרים מסובכים עם אנשים מכוכבים אחרים. "תיקים באפלה": הממשלה האמריקאית מסתירה את קיומם של חייזרים מהציבור, יש מי שמנסה להוציא את האמת הזו לאור, וקיימת גם יריבות כלשהי בנושא בין ארצות הברית לרוסיה או מדינות אחרות. וכו'. שורה תחתונה, סטארגייט זה מד"ב בריבוע, וגם לא מד"ב יוצא דופן במיוחד. אז לכל המדחיקים פה, מה אכפת לכם? :) תנסו עוד כמה דברים- אולי תאהבו.

ayan2

New member
הסבר מעניין Bajoran Priest../images/Emo70.gifתודה../images/Emo70.gif../images/Emo221.gif

שלא כמו סדרות אחרות שמנית יש שוני

במבנה של הסדרה, נכון שיש דמיון לסדרות אחררות שברובן ראיתי פרק או שניים. אבל התשתית הלוגית של הסדרה הזו, של התלבשות על החפירות במצרים (מהסרט המקורי.) ומציאת השער. שבלעדיו לא היי מוצא את העולמות האחרים כי הם רחוקים , מבר על מצב שבו הטכנולוגיה שלנו היא זהה לעכשיו, אין כל מיני דברים שהם לא ריאליים, עד שהאסגארד לא עוזרים. אין כלי נשק מוזרים, אלא מה שטילק מביא איתו. בהתחלה. העניין שהאלים של הגוואולד הם אליי מיתולוגיה , יוונית,מצרית, וכו. זוכרים את הסדרה המצויירת ערי הזהב הנסתרות. זה אותו דבר . זה מדבר אל חוש הארכיאולוג שיש בנו, לקונספירטורים שמאמינים שמסתירים מאיתנו משהו. השנה היא עכשיו, המציאות היא חלופית או שלא, זה רחוק לי ממסע בין כוכבים, ובבילון וחלל עמוק. הכסות הפסבדו פיזיקאלית שנותנת סאם הלא היא אמנדה טאפינג. הרפאים הם רפאים וה אוריי מביאים את האור. להכל יש עיגוניפ לשפה ולהיסטוריה של כדה"א ולא דימיון חופשי ופרוע. ולמרות שאפשר היה להתחבר לתיקים באפלה ,למי שקונספרטור. אני פחות התחברתי. אם כי ראיתי פה ושם. אי אפשר להגיד שזה מד"ב הארד קור. צטער סטאר גייט שייכת לכולם, זה לא שתי סדרות לשני עמים.

Bajoran Priest

New member
הבא ואבהיר את עצמי...

נתחיל מהסוף: מה זאת אומרת "סטארגייט" שייכת לכולם? מי אמר שלא? מן הסתם יש אנשים שסטארגייט היא המד"ב היחיד האהוב עליהם, כמו שאין לי ספק שיש אנשים שסטאר-טרק זה המד"ב היחיד האהוב עליהם, וכו'. סטארגייט "שייכת" לכל מי שאוהב אותה. נניח שמישהו אוהב נורא את E.R. האם זה אומר שהוא חייב לאהוב את כל סדרות בתי החולים? כמובן שלא. ועדיין E.R זאת סדרת בית חולים (כנ"ל שיקגו הופ וכו').
ברור שיש הבדלים בין סטארגייט לבין שאר סדרות המדע הבדיוני. כמו שיש הבדל בין כל סדרת מדע בדיוני אחרת לבין האחרות. כל הרעיון של מדע בדיוני הוא פריצת ובחינת גבולות הדמיון, כך שברור שאם כל סדרות המדע הבדיוני היו נראות אותו הדבר, זה היה הפוך מהמטרה. סטארגייט לא יותר "שונה" מסדרות מדע בדיוני אחרות.
אם אתה מתעקש למקם את סטאר-טרק כציר השוואה, אז סטארגייט דווקא לא כל כך "שונה". הקונספט הבסיסי שלה, של גילוי עולמות ותרבויות אחרים, דווקא מאוד דומה. כמו כן, גם בסטארגייט יש חייזרים (אולי בעלי מראה קצת שונה מאלו של הטרק, ורבים מהם בני-אדם, אבל עדיין חייזרים), וגם בסטארגייט יש ספינות חלל וקרבות חלל מדי פעם, ואפשר להמשיל ותאר את הדברים הדומים. אמנם יש סדרות ש"דומות" עוד יותר לסטאר-טרק מבחינות מסוימות (בבילון 5, פארסקייפ אולי), אבל יש *הרבה* סדרות מדע בדיוני שונות בהרבה מ"סטאר-טרק". למשל: - "פיירפליי" מתרחשת אמנם בעתיד, אבל אין בה חייזרים *בכלל*, והעלילות לא עוסקות בגילוי תרבויות ועולמות חדשים. הסדרה עוסקת לחלוטין באנושות המוכרת לנו ב- Setting של "חלל פרוע". יש אמנם חלליות, אבל כל נשקי היד הם פשוטים ומוכרים. - "סליידרס", "קוואנטום ליפ", "מנהרת הזמן", "שבעה ימים" וכו', סדרות מדע בדיוני רבות שכלל לא עוסקות בחייזרים או בחלל, אלא בטוויסטים הקשורים בזמן ובמימדים מקבילים. - "תיקים באפלה", "4400" וכו', סדרות שונות העוסקות בנושאים בדיוניים במסגרת ארצית לחלוטין. לסיכום: אני לא ממש מסכים להגדרה של " מד"בהארד קור". אבל אם כבר הייתי מוכן להתפשר על הגדרה פשטנית כזו, אז סביר שסטארגייט הייתה מתקרבת אליה הרבה יותר מהרבה סדרות אחרות.

morashty

New member
משעשע שהוויכוח הזה

מתנהל מהצד של אלה שאוהבים סטארגייט, לי עד עכשיו יצא לשמוע אותו מהצד השני איך סטארגייט לא מד"בית מספיק ("נו, הם רק מסתובבים ויורים שם בכולם").

Bajoran Priest

New member
לא, זה מרגיז אותי

בשרשור למטה "Jastar" כתבה ש"היא סולדת מכל מה שקשור במדע בדיוני, אבל עושה את האבחנה שסטארגייט זה לא". החלטתי (שוב) לא להבליג ואני מגיב בשרשור הנוכחי כדי שזה לא ייעלם מהר. ממה את סולדת בדיוק במדע בדיוני
חייזרים? יש בסטארגייט
חלליות? יש בסטארגייט
הרתפקאות וגילוי של הלא נודע? בערך הרעיון הבסיסי של סטארגייט
סיפורים שמהווים מטאפורה למציאות בת זמננו? יש בסטארגייט
יצורים מכאניים (רובוטים) שמתפתחים תודעה קולקטיבית ורוצים להשתלט על הגלקסיה? יש בסטארגייט
כפילים ממימדים אחרים? יש בסטארגייט
מסעות בזמן? יש בסטארגייט
חומרים משונים ובדיוניים ויוצרים תופעות משונות? יש בסטארגייט
הסברים פיסיקליים מסובכים ולא ממש ברורים? יש בסטארגייט
חורי תולעת ?!
לא, מה פתאום, אין חורי תולעת בסטארגייט. אני מניח שזאת האבחנה שהתכוונת אליה. בסטארגייט אין בכלל חורי תולעת, ולכן היא שונה מכל הדברים שאת סולדת בהם במדע בדיוני. הכל ברור עכשיו. סליחה.

סלמאק

New member
על מה אתה מדבר?!

אתה מנסה להשוות את סטארגייט לסדרות מדע בדיוני! אתה מתכחש לאמת! סטארגייט היא אומנם סדרה, אבל אינה קשורה למדע בדיוני. היא יותר לכיוון של סדרה דוקומנטרית, אלה הם תיעודים היסטוריים (אולי מבויימים) של הצוות שמסכן את חייו למען הצלת העולם! הכל אכן קורה במציאות, ואין לך כל דרך לשלול זאת. הממשל האמריקני לא יצליח להסתיר זאת לנצח, אנחנו יודעים את האמת. (נכתב בנימה שמנסה להבהיר בדיוק למה (לדעתי) Jastar התכוונה).

למעלה