מי אתם? מה אתם? ומה אתם רוצים מחיי?

noobster

New member
אוף את והעיברית

אני דיסקלט- מותר לי ואני יעשה מה שבא לי

אז זהו שלא.. כי אמרתי לך.... זה לא קשור

לדיסקלטיות... מבטיחה לך שאתה גם מדבר ככה וזה כבר גם עניין של שמיעה ודיבור. אי אפשר להיות דיסלקטים בדיבור...

בעצם אני אכתוב קצת

יש לי יצר כתיבה כי לא הייתי בבית יומיים אז עכשיו יש לי הזדמנות. יכולה להיות דיסגרפיה שתשפיע על היכולת להבין את הטכסט. דהיינו המוח רץ יותר מהר מהעט. הבנאדם שכתב מבין את מה שהוא כתב. אבל זר לא יבין. הבעיה היא שהמקלדת לא יכולה לשפר את הסימפטום הזה. כי רוב חיינו כתבנו בעט. לגבי הצעירים אני לא יודע. אבל טעויות כתיב מקורן בדיבור שגוי, ואי קריאה מספקת. כמו חן בשעה מאוחרת. חולה רעה נוספת הוא/היא הSMS אנחנו מתקשרים בקצרנות וזה עובר גם למייל HOW R U , 4U אז איך כותבים באנגלית U YOU או YUO . זה עובר גם לשפה העברית. אני יסע לי לעבודה מחר וישכח שהגבתי פה. למען גלוי נאות הכותב סובל מדיסגרפיה. אך הצליח לסיים בהצטיינות (לא יתרה) תואר שני. מודעות זה בסיס הפתרון.

אני לא יודעת אם חלק מהשגיאות שלך

היו בכונה או באשמת הדיסרגפיה אבל הטענות שהעלת אינן valid ברובן. השעה המאוחרת אינה תירוץ, כנ"ל תרבות הסמס ו/או כתיבה בעט או במחשב (מה הקשר? שניהם כתיבה). שים לב שלא התלוננתי על שיגאות כתיב אחרות, כי אני יודעת שזה קשה לאנשים דיסגרפיים ואני מקבלת את זה אבל מה שאני רוצה להדגיש זה השימוש באותיות אית"ן. לו רק היו כותבים בצורה כזו (אני יסע, אני ילך, אני יעשה), ניחא... אבל אני מכירה חלק מהאנשים פה וגם מכירה אנשים שהם לא דיסגרפיים/דיסלקטים והעניין פה שזו תופעה נוראית... אנשים מדברים ככה, ואתה לא יכול להגיד שזה עניין של דיסגרפיה, כי אין בדיבור גרפיה.... זה המקרה היחידי שאתה שם לב לטעות הזו שאינה קשורה לדיסגרפיה. הרי שדיסגרף/דיסלקט אומר "איזה טקסט ארוך" הוא מן הסתם אומר את זה נכון וכשהוא יכתוב את זה, יש מצב שהוא יכתוב "איזה טכסט ארוח" וזה בגלל הדיסגרפיה. - השגיאה נובעת בגרפיה בלבד וזה בסדר (עד כמה שאפשר - אלא אם ממש מנצלים את הנכות הזו, ואז זה לא בסדר, כמו כל ניצול נכות - לא לעניין) אבל כשכל אדם שהוא אומר "אני יסע" - זו טעות! זה שימוש לא נכון באותיות אית"ן וזה שיבוש של השפה העברית! זה כואב באוזניים וזה כואב בעיניים. יצאתי עם אחד כזה, שהיה "נורמלי" (בכל זאת, היה לו קשר לקהילה
) ולא היה דיסגרף ואף רצה להיות כתב ושדרן וכל פעם שהערתי לו על כך ענה לי (תמיד!) "בשביל זה יש שכתוב". לא נכון, לא בשביל זה קיים השכתוב. וגם, לא ייתכן ששדרן רדיו ידבר בעברית משובשת! אז נחזור: אין לי בעיה עם הנכות שנקראית "דיסגרפיה/דיסלקציה" שגורמת לשגיאות כתיב כלליות. יש לי בעיה עם שיבוש אותיות אית"ן שמבטא בכתיבה כשם שזה מתבטא בדיבור

סלמאק

New member
כה אמרה הבחורה

שבעבר אמרה שהיא חושבת "שפם" היא עשתה משהו... (במקום "פעם"), ו... נו, אני כבר לא זוכר את כל הקיצורים האלה שלך... תעזרי לי קצת

כן, כה אמרה הבחורה שכותבת במה שנקרא

שפה ויקטוריאנית - איך ששומעים, ככה כותבים. נכון, לכתוב "פם" בשביל המילה "פעם" יכול להחשב שגיאה, אבל שים לב שאני מודעת לאיך המילים צריכות להכתב ואני בוחרת לכתוב כך. - זה סוג של משהו שמייחד אותי. אני בהחלט יכולה לכתוב בעברית מלאה - ואז אאבד מהייחוד שלי. אבל שים לדבר אחר: אני כותבת נכון. לא תתפוס אותי (בכונה תחילה, אם נקרא לזה כך) כותבת עברית בשגיאות, מקסימום בחסר (חוסר בה"א - משו=משהו, חוסר בעי"ן - פם=פעם) אבל אני לעולם לא אכתוב "אני יסע", "אני יודאת לחטוב איברית" וכו' - ע"ע השרשור הארוך שעשינו על עברית מאונגלזת, ואפשר בהחלט לעשות שרשור מיוחד לעברית משובשת בכונה) וזה ההבדל. הבחירה שאני עושה לכתיבה מקוצרת היא בחירה מודעת ואני לא מתנצלת ולא מאשימה את החוסרים שבכתיבה בשום דבר למעט השריטה שיש לי, שרובכם מכירים וזה חל קממה שעושה אותי לאותי. מה שמפריע לי זה שאנשים לא מדברים עברית נכונה ואח"כ מעבירים את זה לכתב וזה לא משנה אם אדם עם נכות כלשהי (דיס-מה שזה לא יהיה) או לא. העניין כאן הוא מודעות ולימוד. אם תקרא ותקשיב לעברית נכונה, תלמד לדבר נכון ואולי אף תצליח להתגבר על מגבלותיך ולכתוב כמה שיותר נכון בלי שגיאות כתיב. אבל שוב, הבעיה שלי היא לא השגיאות כתיב (לאנשים שיש להם דיס-מה שזה לא יהיה. לאנשים ללא הבעיה הזו אין שום תירוץ שבעולם לשגיאות כאלה. בהנחה שהם למדו עברית במהלך ילדותם, וקראו ספרים בזמן הזה ואולי גם היום ולא היתה להם בעיה מיוחדת בזמן לימודם את הקרוא וכתוב בעברית). הבעיה שלי היא שצורת הדיבור הרעה משפיעה על צורת הכתיבה הרעה ואנשים עם דיס-מה שזה לא יהיה פוטרים את עצמם ב"אני דיס-מה שזה לא יהיה - מותר לי". אז זהו, שאסור גם לכם!

Bajoran Priest

New member
לא ידעתי שהבן של פרנק הרברט הומו

אבל איך זה קשור לצורת הכתיבה שלו?

ננסה לענות

1. שמי בישראל - ארד. 2. הגיל שלי - 28. 3. מיקומי הגיאוגרפי - מרכז הארץ(תל-אביב). 4. כשאני לא רואה סטארגייט אני... מחפש סדרה בדיונית אחרת. 5. כשאני אהיה גדול אני אהיה - אני כבר גדול, אבל כנראה אקים משפחה. 6. תקליט שאני אקח איתי לאי בודד - אני אקח DVD, ואת כל 6 סרטי "מלחמת הכוכבים". 7. אחד הספרים הכי מעולים שאי פעם נכתבו - הכי טוב-"הסיפור שאינו נגמר". 8. סדרה שאני אוהב חוץ מסטארגייט - יש שתיים- "חוק-וסדר", "מסע בין-כוכבים". 9. הרגע שבו הבנתי שאהבתי לסטארגייט היא יותר מאהבה רגילה - אחד השחקנים- ריצ'ארד דין אנדרסן. 10. אם סטארגייט לא הייתה חלק מחיי היום הייתי... לא מספיק שלם. 11. הפרק הכי אהוב עליי - הפרק בו ספר פורץ לבית של א'וניל ואומר לו שהוא יודע הכל. 12. כשיקום סטארגייט יסתיים באופן סופי אני - אמשיך הלאה. 13. משהו נוסף שחשוב לי שידעו עליי - אני צלם, וגם חולה אפילפסיה(מאוזן יחסית). אני עובד.

neboris

New member
יש!!! שרשור היכרות

1. שמי בישראל - neboris (בוריס) 2. הגיל שלי - 28 3. מיקום - נשר/חיפה (אבל אני עושה קילומטרז' רציני לתל-אביב) 4. כשאני לא רואה סטארגייט - אני משתתף בהפקות מקור 5. כשאני אהיה גדול - אני כבר גדול 6. תקליט שאני אקח לאי בודד - האוסף הכפול של להקת רוק רוסית DDT (אני כנראה גם הולך להופעה שלהם בסוף החודש) 7. הספרים הכי מעולים שאי פעם נכתבו - הסנדק של מריו פיוזו. אפילו שהסרט נחשב לאחד הסרטים הטובים, הספר יותר טוב. 8. סדרה שאני אוהב חוץ מסטארגייט - פיירפלי 9. הרגע שבו הבנתי שאהבתי לסטארגייט היא יותר מאהבה רגילה - כשהתחילו להופיע אצלי באופן ספטנטני רעיונות לפילקים כשאני שומע שירים ברדיו (זה לא קורה לי לסדרות אחרות, לא משנה כמה אני מנסה) 10. אם סטארגייט לא הייתה חלק מחיי היום - לא הייתי מכיר את האנשים שהכרתי דרך הפורום 11. הפרק הכי אהוב עליי - (קשה,קשה,קשה, אז עשיתי הגרלה בין הפרקים האהובים עליי) - 200 12. כשיקום סטארגייט יסתיים באופן סופי אני - אעבור ליקום מקביל 13. משהו נוסף שחשוב לי שידעו עליי - הפרק הראשון של הסדרה שודר ביום הולדת שלי (ולא סתם ביום הולדת אלא ביום שבו התאריך העברי מתלכד עם התאריך הלועזי).

lenin972

New member
מאוד באיחור, כרגיל

. שמי בישראל - שי 2. הגיל שלי - 24 3. מיקומי הגיאוגרפי - רחובות, אבל בקרוב משנה לתל-אביב. 4. כשאני לא רואה סטארגייט אני - מנגן בכל כלי שבא ליד 5. כשאני אהיה גדול אני אהיה - משהו, אין לי מושג מה. 6. תקליט שאני אקח איתי לאי בודד - ABBEY ROAD של החיפושיות. 7. אחד הספרים הכי מעולים שאי פעם נכתבו - המדריך לטרמפיסט 8. סדרה שאני אוהב חוץ מסטארגייט - מב"כ וסימפסונס 9. הרגע שבו הבנתי שאהבתי לסטארגייט היא יותר מאהבה רגילה - איזה יום שבת אחד כשראיתי את Window Of Opportunity. 10. אם סטארגייט לא הייתה חלק מחיי היום הייתי... - אולי נמשך פחות לכל מיני תחומים שמעניינים אותי, למרות שחלק מהם לא קשורים מאוד לסטארגיייט 11. הפרק הכי אהוב עליי - Window Of Opportunity 12. כשיקום סטארגייט יסתיים באופן סופי אני - אתאכזב מאוד, אבל אני לא בונה על זה שהסדרה תסתיים בקרוב, לא לפי איך שזה נראה כרגע. 13. משהו נוסף שחשוב לי שידעו עליי - לא הייתי בארץ לשנה, כמו שחלק יודעים ואפילו שחזרתי לפני כמה חודשים לקח לי קצת זמן להתחיל לכתוב חזרה בפורום. אני עדיין לא כותב הרבה אבל נראה לי שעכשיו יש לי יותר מה לכתוב.

a4a4a4a4

New member
בו נתחיל

1. שמי בישראל (או בכל מדינה/כוכב לכת אחר) - קרמר 2. הגיל שלי - 29 3. מיקומי הגיאוגרפי (אנא דאגו להשאר בגיאוגרפיה של ) - עמק יזרעאל 4. כשאני לא רואה סטארגייט אני (עיסוק וכדומה)... בלשפר את חיי הסובבים אותי. 5. כשאני אהיה גדול אני אהיה - אני. 6. תקליט שאני אקח איתי לאי בודד (כן, מותר רק אחד. למה? כי אני קטנונית ) - תקליט לא, קסטה לא, דיסק לא...מחשב עם חיבור לוויני לאינטרנט... 7. אחד הספרים הכי מעולים שאי פעם נכתבו (נו באמת, זה שבוע הספר בקרוב. זה מחייב) - באדולינה, מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, חשוב והתעשר. 8. סדרה שאני אוהב חוץ מסטארגייט - לא סדרה...אבל סרט "הסוד". 9. הרגע שבו הבנתי שאהבתי לסטארגייט היא יותר מאהבה רגילה - ששמתי לב שאני מחכה לשבת אחה"צ...ומוזר יותר בערוץ 1. 10. אם סטארגייט לא הייתה חלק מחיי היום הייתי... חי באשליה...שאין דבר כזה. 11. הפרק הכי אהוב עליי (אל תסתכלו עליי ככה, זאת שאלת חובה בשרשור שכזה) - כנראה שאטלנטיס(1). 12. כשיקום סטארגייט יסתיים באופן סופי אני - וגם אתם נסתיים איתו. 13. משהו נוסף שחשוב לי שידעו עליי - תשאלו אותי ישירות.

יפה אוסנת עונה ../images/Emo13.gif

1. שמי בישראל (או בכל מדינה/כוכב לכת אחר) - אריאל שוסטק 2.הגיל שלי - 23 3. מיקומי הגיאוגרפי - הרצליה. 4. כשאני אהיה גדול אני אהיה - מורה. 5. תקליט שאני אקח איתי לאי בודד - מדונה ray of light 6. אחד הספרים הכי מעולים שאי פעם נכתבו - המשחק של אנדר. 7.סדרה שאני אוהב חוץ מסטארגייט - הירוז. 8.הרגע שבו הבנתי שאהבתי לסטארגייט היא יותר מאהבה רגילה - בפרק עלייתה של אוסיריס מעולם לא חשבתי שהיה גואולדית נקבה וכ"כ סקסית לאל הזה :p אנה לואיז פלאומן כ"כ הייתה מהממת. 9. אם סטארגייט לא הייתה חלק מחיי היום הייתי... מצ'טעמם :( 10.הפרק הכי אהוב עליי reckoning 11.כשיקום סטארגייט יסתיים באופן סופי אני - אעשה מרתונים מטורפים של מה שיש לי כבר. 12. 13. משהו נוסף שחשוב לי שידעו עליי - אני הולך להיות מורה לתנך ואני אשכרה אוהב את הרעיון הזה
כמו כן ברצוני לשים תמונה חמודה של המפגש שעבר

סלמאק

New member
איזו תמונה פצצההה!!!!!

שיחקת אותה, אריאל!
יש עוד תמונות? אפשר להסתכל בתמונה ולבדוק מי עדיין לא הגיב לשרשור... (מי שאני מדבר עליו/ה יודע/ת
)

ליררררררררררררררז

קיבלתי את התמונות מדביר. אני אוכל לשלוח לך במסנג'ר אם בא לך.

סלמאק

New member
למה לא? בכיף!

אז אם כבר, אולי תעלה קובץ של כל התמונות ותשתף כאן את כל המעוניין... (אם לא, אז נחזור לתכנית המקורית: יש לך את המייל שלי, נכון?)

morashty

New member
אוי השרשור כבר עבר עמוד

לא נורא, בכל מקרה... הדגש|1. שמי בישראל - אביחי. 2. הגיל שלי - קצת יותר מ-22. 3. מיקומי הגיאוגרפי - מורשת (יישוב קהילתי שבטח בחיים לא שמעתם עליו) זה יוצא איפה שהוא בגליל בין קרית אתא לכרמיאל. 4. כשאני לא רואה סטארגייט אני... נכון לעכשיו לומד לפסיכומטרי (מועד יולי). 5. כשאני אהיה גדול אני אהיה - אין לי מושג (למישהו יש רעיונות?). 6. תקליט שאני אקח איתי לאי בודד - בעיקרון אני מניח שהייתי צורב לעצמי איזה אוסף אבל אם נלך על משהו ספציפי אז נראה לי את Wishmaster של Nightwish. 7. אחד הספרים הכי מעולים שאי פעם נכתבו - כמעט כל ספר שנכתב על ידי טרי פראצ'ט. טוב ואם אני כבר במוזה אז גם "הסיפור השלושה עשר" ו"גבעת ווטרשיפ" ו"האסופית" ו"אם יש גן עדן" ויש עוד המון...(אבל את אלה פשוט קראתי או קניתי בזמן האחרון). 8. סדרה שאני אוהב חוץ מסטארגייט - באפי, ח"ע 9 . 9. הרגע שבו הבנתי שאהבתי לסטארגייט היא יותר מאהבה רגילה - כשהגעתי בפעם הראשונה לכנס (פאנ.קון 2004 אני חושב...) ושאלתי את עצמי מה אני עושה כאן? 10. אם סטארגייט לא הייתה חלק מחיי היום הייתי... מכיר את תל אביב הרבה פחות (כי לא הייתי מתרוצץ ברחבי העיר בחיפוש אחרי האוניברסיטה או הסינמטק). 11. הפרק הכי אהוב עליי - Fail safe (הפרק עם המטאור) בזמנו זה היה אחד הפרקים הבודדים שהיו לי על המחשב ופשוט יצא לי לראות אותו המון פעמים...(carter I can see my house ). 12. כשיקום סטארגייט יסתיים באופן סופי אני - לא יודע, זה יהיה מוזר. 13. משהו נוסף שחשוב לי שידעו עליי - לא במיוחד.

Enderew

New member
גם יומי הגיע

1. גיל 2. 21 3. הכלוב של הקופים, הספארי, ר"ג. (נקודת ציון לא מדוייקת) 4. חייל 5. הגמון. בתקווה לא רק של כדו"א 6. לא יודע. 7. המשחק של אנדר 8. מה שיש בזמן ארוחת ערב. בדר"כ בביפ. 9. אי שם בבי"ס יסודי. נראה לי שבפרק עם הפטיש של תור, והנוסחאות במעגל. 10. בנאדם אחר. 11. אל תשאלו אותי לשמות. אבל אני משאר שהפרק שבו אוניל מקבל את זכרון הקדמונים ומגיע אל האסגרד לביקור. או הפרק הראשון עם הפטיש של תור. 12. אמצע את המשאבים להחיות אותו. אם צריך אז בהנשמה מפה לפה. 13. אני בא והולך מהפורום, בתקופות. ככה תמיד היה וכך תמיד יהיה, ואין שום חדש תחת השמש (אבל יש עונה של אטלנטיס שנגמרת בקרוב :( ).

למעלה