מי אתה יעקב אבינו?

Wizard111

New member
מי אתה יעקב אבינו?

סתם רמאי קטן.תחמן קטן שלקח את הבכורה מאחיו בנזיד עדשים. נוכל חסר רחמים שניצל את עיוורונו של אביו בכדי לקבל את הברכה שעשו אחיו היה צריך לקבל. ועל האדם הקטן הזה,הנוכל,הרמאי והשקרן נקראת המדינה. אוי ואבוי לדת שאלה הם אבותיה.

טרף טרף

New member
קובי היה ילד של אמא

אל תשכח שגם אימו ה"קדושה" היתה שותפה למעשה הנוכלות, היא אפילו עודדה אותו לעשות כן ועזרה לו, ז"א לא רק אבות הדת מושחתים אלא גם אימהות הדת-ואלו אמורות ואמורים להוות דוגמא ליהודי שרוצה להיות "יהודי טוב וכשר"... אוי לדת כזו פסיכית, וזה עכשיו ברור למה הדתות שיצאו ממנה(נצרות ואיסלאם) עשו זוועות שלא יאמנו ומלאות במושחתים ככוכבי השמים

Wizard111

New member
כן,גם אמא שלו "הקדושה" היתה נוכלת ורמאית

בכלל כל העם הזה שלנו מלא בנוכלים וררמאים ושקרנים.זה בטח עבר בגנים...
תסתכל רק על הממשלה ותבין,זה גנב,ההוא רימה,האחר אנס,והכי גרועים אלה החרדים נושאי דגל המוסר שכמה מהם ישבו בית סוהר.

טרף טרף

New member
כמובן שזה משפיע

על הדתות הדפוקות שנולדו מהתנ"ך, לכן בנצרות היו אינקוויזיציה ומסעות צלב, נאצים וכו' וזוועות האיסלאם ידועות בעולם... בעיני כל האנושות מלאה בנוכלים ורמאים, אלא ש"גיבורי התנ"ך" לא שונים מהם, קדושי התנ"ך הם לא יחידי סגולה לטובה משאר האנושות דווקא להיפך! הם דוגמא לטירוף ולשחיתות ומהם הנוצרים והיהודים והמוסלמים הדתיים לומדים ולוקחים מהם דוגמא, ועוד יהודים דתיים מברכים כל יום על כך שהם בני אברהם יצחק ויעקב, זו בושה להיות צאצא לכאלו אנשים, אין מה להתגאות בכך. כמו שחסידי בעלז חוגגים את בריחת האדמו"ר שלהם מהנצאים בעוד שהוא השאיר מאחור את הקהילה שלו להישרף ולמות כשהבטיח להם שהכל יהיה בסדר בעוד הוא בורח על חשבונם לארץ הציונות שהוא כה תיעב, והם עוד חושבים שהוא קדוש שנעשה לו נס וכמו שש"סניקים מהללים את דרעי בעוד שהוא גנב מושחת כמו שאר המפלגה שלהם, ומי המנהיג של המפלגה הזו? "גדול הדור" עם כאלו אבות ואמהות לדת, לא פלא שאלו גדולי הדור והאדמורים שיוצאים ממנה....

Lu Tze

New member
אתה ממש ניסית לטעון הרגע שנאציזם מבוסס

מוסר יודו-נוצרים?

טרף טרף

New member
ממש לא, אם הובן כך אז זו טעות וצר לי על כך

מה שאני טוען זה שהדת, התנ"ך הוליד כל מיני דברים מעוותים, הנאצים למשל לקחו את רעיון מחיית זכר עמלק ויישמו אותו על היהודים. למה בכלל בתנ"ך צריך להיות כתוב כזה דבר? עם שהוא אך ורק רוע טהור? בטח שיהיו טיפוסים מעוותים שיפרשו את זה בצורה מעוותת. הנאציזם-האנטישמיות הקיצונית, מבוסס על סיפור יהודה איש קריות והכהנים הגדולים שהסגירו את ישוע, ומסיפור זה נולדה האנטישמיות, והאנטישמיות שימשה את הנאצים לישום זוועותיהם. כמובן שהנאצים לא היו נוצרים דתיים והכנסיה הייתה נגדם. אבל הם גם השתמשו במוטיבים נוצריים-יהודים של עם נבחר שתפקידו להשמיד את העם הנחות והטמא, תיאור הגהינום בברית החדשה ובדרשות הנוצרים והאינקוויזיציה מתאים לכבשני ומחנות המוות של הנאצים, כמובן שהם עיוותו את התנ"ך לצרכיהם כמו שהם עשו עם תורת האבולוציה הנאצים לא באו משום מקום כשליחי השטן מעולם אחר, הרקע שלהם היה נוצרי אין להתכחש לכך...

Lu Tze

New member
אני יודע שאני גולש קצת לאוף-טופיק,

אבל אני מניח שהמנהלים יסלחו לי. הנאצים לא לקחו את הצווי להשמיד את העמלק. למעשה, אני חושד שהיטלר אפילו לא היה מודע לקיומו של הצוייו הזה. השנאה ליהודים אומנם נובעת בחלקה הגדול מסיפור צליבתו של ישו, אבל זה לא המצב לגבי אוכלוסיות אחרות שהנאצים ראו לנכון להשמיד כמו צוענים, הומואים או מפגרים. לדעתי, יותר נכון לומר שגם הציווי להשמיד את העמלק וגם הרצון של הנאצים להשמיד את היהודים נבעו מאותם אספקטים באופי האנושי, ולא שהשני נבע מהראשון. הרקע שלהם היה נוצרי בחלקו מהסיבה הפשוטה שהנצרות הייתה הדת השלטת בתרבות שלהם, לכן זה בלתי אפשרי לגדול מבלי להיות מושפע ממנה לטובה או לרעה. זה כמו להאשים את הטלוויזיה באלימות הנוער. ברורב הפעמים כשהיטלר התייחס לנצרות הוא דווקא התייחס אליה בצורה שלילית (עד כמה שאפשר, בהתחשב בכך שרוב אוכלוסיית גרמניה הייתה נוצרית) ודיבר על כך שצריך להתעלם מהערכים שהיא מנסה להנחיל, כעון עזרה לזולת. אגב, ההיסטורה עושה חלוקה בין אנטישמיות "קלאסית", שבה היא באה על רקע דתי, לבין אנטישמיות מודרנית, שמשתמשת ביהודים כשעיר לעזאזל לכל תחלואי החברה.

טרף טרף

New member
אל תשכח את הפנאטיות הנוצרית

באינקוויזיציה וכיבושי הקתולים והזוועות שהם ביצעו במקומות שונים בעולם, הנאצים פשוט ישמו את האינקווזיציה ו"שרפו יהודים בקנה מידה גדול יותר"(הסבר לכומר שהתנגד להם) אני לא יודע אם היטלר הכיר ספציפית את הציווי על עמלק, אבל זה אכן מלמד אותך על האופי האנושי ההרסני, מה שכן, היטלר הכיר היטב את מוטיב ה"עם הנבחר" אותו רעיון מיושן ועלוב שהביא על אבותינו כ"כ הרבה סבל במשך הדורות.. אנטישמיות לעומק: יש לי חבר שעשה עבודה על שורשי האנטישמיות, כמובן שישנה האנטישמיות הקלאסית הדתית, אך הוא מסביר שגם נוצרים חילונים שגדלו בחינוך נוצרי יכול להיות אצלם בתת מודע הדימוי השלילי של היהודי וזה מתבטא בשנאה ודה-לגיטימציה של ישראל. בעיני ההבדל בין שני סוגי האנטישמיות לא ממש משנה, זה גם חלק מהאופי האנושי הדפוק, למצוא שעיר לעזאזל כמו שעושה נשיא איראן ומתיח את דעת עמו מהכשלונות שלו לטפל במצב בארצו ע"י שנאת ישראל. היום זה נגד ישראל, לפעמים מאשימים את הצוענים בכל דבר(כמו ברומניה עם בעית השחיתות והפרמיטיביות), ואת ההומואים מאשימים באיידס, (כאילו שכל הסטרייטים משתמשים תמיד באמצעי מניעה ולא בוגדים) אז ההומואים שונים ו"מגעילים" ו"חולים" אז קל להאשים אותם באיידס

Lu Tze

New member
אני לא אומר שמהנצרות לא יצאו זוועות.

אני אומר שהזוועה הספציפית שאנחנו מדברים עליה לא יצאה מהנצרות. שנינו מסכימים שלאנושת יש יצר הרס. אני אומר שהיצר הזה קיים בלי קשר לנצרות או לכל דת אחרת. כל מסעות הצלב והאינקוויזיה היו במטרה להפוך אנשים לנוצרים, לא להשמיד עמים נחותים. מן הסתם אנטישמיות מודרנית "התפתחה" מאנטישמיות דתית, לא טענתי אחרת. אמרתי שיש הבדל משמעותי מבחינת האידאולוגיה.

נשאלת השאלה עד כמה אנטישמיות באמת נבדלת

מכל סוג של שוביניזם קיצוני. אנשים ששונאים יהודים בד"כ גם שונאים זרים באופן כללי. אולי לנו יש כפתור מיוחד שגורם לנו להתייחס לאנטישמיות בצורה מיוחדת כי זה "לשנוא אותנו" - ולכן אנחנו מנפחים את מימדי המילה.. אולי יש ראיות היסטוריות שנוגדות את טענתי - העם היהודי ללא ספק היה בין המיעוטים היותר מוצלחים בהיסטוריה - וייתכן שזה בין היתר גרם לשנאה יותר עמוקה כלפי היהודים במיוחד... הרבה יותר קל לשנוא אותנו מנגיד, צוענים - שבסה"כ חיים בעגלות ובאוהלים ולא ממש אשמים ביותר מדי..

Lu Tze

New member
מבחינה אידאולוגית, אין הבדל.

אבל יש כמה הבדלים היסטוריים וחברתיים. היהודים הם המיעוט היחיד שנפוף בכמעט כל העולם, ולא מוגבל לאיזור או יבשת מסויימת. בפעם היחידה שמישהו ניסה לבצע ג'נוסייד בעת החדשה, זה היה נגד היהודים (אני יודע שזאת הצהרה קצת רעועה בהתחשב בכך שהנאצים רצו להשמיד עוד הרבה עמים, הם פשוט לא הצליחו ושאני מתעלם משואת הארמנים). עוד הבדל הוא ששתי הדתות המונותאיסטיות הגדולות בעולם מבוססות על הדת היהודית, ובכ"ז, הבסיס לאנטישמיות טבוע, לכאורה לפחות, בשתי הדתות האלה.

אממ, הם ניסו את זה גם עם

צוענים , אם איני טועה - עם נוודי שהיה קיים לפחות ברוב יבשת אירופה. אבל כן, אין ספק שהיהודים באמת היו נפוצים בכל העולם. אבל אני לא חושב שזה נכון להגיד שאנחנו היינו עם כזה הומוגני כשהיינו בתפוצות.. עמים "יהודים" מסוימים הצליחו להפוך להיות שונים אחד מהשני כל כך שזה בקושי מובחן שהם בעלי תרבות דומה.. אבל היי, לכולנו היה משהו משותף, וזה הזיכרון של העם השבטי שהיינו פעם , ומיתולוגיה משותפת. אני בספק אם מבחינה גנטית יש לנו הומוגניה בכלל (אם תיקח דגימות רנדומליות של בני עדות שונות ותשווה אותן לדגימות מבני העמים השונים שבהם התערבבו היהודים בתפוצות) היה גם את שואת הארמנים, וזה היה לפני (זה היה באיזור המאות אלפים- מיליון ומשהו איש, אם איני טועה, זה היה רצח-עם בקנה-מידה מלא.. מעניין אם לארמנים יש מילה מקבילה )

benedict arnold

New member
דבריך חסרי שחר

ניכר בך שיש לך הרבה מטענים של עוינות כלפי דת ודתיים אבל זה לא מצדיק שימוש בהגיון לקוי. לא ברור מה הקשר שאתה מוצא בין התנ"ך לבין מסעי הצלב והנאצים. האם יש לך הוכחה מסעי הצלב נעשו בגלל התנ"ך? האם הנאצים רצחו בגלל התנ"ך? גם טענתך על האדמור מבלז לא ברורה לי. האם השארותו הייתה מונעת את רצח היהודים? ואם לא - מה רצית, שישאר ויהרג? מי היה מרוויח מכך? האם לא טוב שלפחות את עצמו הצליח להציל? ומנין לך שהוא "תעב" את ארץ ישראל? וביחס לדרעי אתה חוזר על אותם הטעויות. אתה יוצא מנקודת הנחה שדרעי עבריין ולכן תוקף את תומכיו. אבל התומכים יוצאים מנקודת הנחה שונה לגמרי. מבחינתם 'הוא זכאי!' ועל כן תמיכתם בו מובנת ואף מחויבת המציאות. וכי מה ציפית - שהם לא יתמכו באדם זכאי שנרדף על ידי המערכת על לא עוול בכפו?

גוססי

New member
הערה בענין האדמור מבעלז

כנראה שהשארותו עם חסידיו לא היתה מונעת את הטרגדיה, אבל תפקידו של אדמור הוא להיות רועה לצאנו לא רק כשהכל טוב ונעים, אלא דוקא - ובמיוחד! - בזמנים קשים. האדמור מבעלז בחר למלט את נפשו - בסיוע הציונים שנואי נפשו - בעוד אחרים, כגון יאנוש קורצ'ק, הקריבו את חייהם כדי להשאר עם אלה שהיו זקוקים להם.

טרף טרף

New member
בדיוק!ויאנוש קורצ'ק לא בזבז את ימיו בלימוד

גמרא וכתבי חסידות כמו שעושים אדמור"ים, יאנוש היה רחוק מהדת, והיה עסוק בלעזור ליתומים ולפתח שיטה חינוכית חיובית, כנראה מקרים אלו מלמדים אותנו על השפעתה ה"חיובית" של התורה הקדושה שנלמדת בישיבות, על אופי האדם...

benedict arnold

New member
שוב כשל לוגי

גם אם נכונה טענתך כי יאנוש קורצ'ק וויתר על הסיכוי להימלט בכדי להישאר עם "ילדיו" (וכמובן, לא הוכחת כי אומנם ניתנה לו ההזדמנות לכך), אין הדבר מוכיח מאומה בענינו של הרבי מבלז. כדי למצוא דופי בהתנהגותו של הרבי מבלז עליך להוכיח זאת מתוך התנהגותו של הרבי מבלז עצמו, בנסיבות הספציפיות בהם היה נתון ובתנאים המסוימים ששררו בשעת מנוסתו. לחלופין עליך להוכיח כי הנסיבות של קורצ'ק זהות לחלוטין לנסיבות של הרבי. בנתיים לא עשית לא את זה ולא את זה.

למעלה