מישהו פה

uuuaaa

New member
לא רוצה

לחזור בשאלה. טוב לי. אני גם לא מבין איפה היה כתוב שאני חרדי. אני לא. אני מכיר טוב טוב את התרבות החילונית וב-20 שנות חיי הראשונות ראיתי הרבה מאוד טלויזיה, סרטים, כדורגל עיתונים וכו´. אבל אני עכשיו מצטער על כל הזמן הזה שבזבזתי. אני עכשיו סטודנט דרך אגב. בעתודה. וגם בצבא אני אשרת בעזרת ה´ לתקופה של כ-6 שנים. אני יכול לנסות להסביר לך למה לפי דעתי אדם דתי (אבל דתי אמיתי) יותר נהנה בחיים. אבל אני ממש ממש לא בטוח שתבין את זה מנקודת השקפתך. כמו שלא תצליח להסביר לפרה למה לקרוא ספר זה מעניין. (ולא באתי לעצבן אותך במשל האחרון עם הפרה, זה סתם דוגמא שעלתה לי במוח).

Dorfl

New member
אתה מאמין - אני לא

ואתה גם לא תשכנע אותי. מה עכשיו? אני צריך להמשיך ולממן אותך ולהיות כפוף לגחמותיך בנוגע לתחבורה בימים מסוימים של השבוע? ובחזרה לנושא - אתה חושב שחילונים הם נבובים וריקים. אני אפתיע אותך - 50% מהם הם כאלו. כן, 50% מאוכלוסית ישראל הם אנשים שמגעילים אותי. אז? זה משליך על ה-50% הנותרים? נכון, מרבית האוכלוסיה החילונית בארץ לא קוראת ספרים וכו´. זה לא אומר שלחרדים יש משהו יותר טוב ביד, זה רק אומר שמערכת החינוך בישראל, סלח לי על ההתבטאות, ש-ו-ו-ה ל-ת-ח-ת. אז? זה אומר משהו על החלק הטוב של החילונים? זה אומר משהו על החרדים? לא. ובתור חלק מהמיעוט המשכיל בישראל (ותסלח לי אם אני לא אחשיב את החרדים בתור משכילים) אני שומר לעצמי את הזכות להנות מהחיים באמת בלי להתייחס לאמירות הטפשיות שלך בנוגע לזה שאני לא ממש נהנה מהחיים, זה יותר מדי מזכיר לי את המחזה "חפץ" של חנוך לווין, שלא ממש חיבבתי, ואני לא אוהב גם את זה.

Dorfl

New member
עדיין לא ענית לשאלתי

אם זו הסיבה שאתה מאמין באלהים, למה דווקא היהדות?

Dorfl

New member
ולמה

שאני אאמין לך ולא למישהו אחר? בודהיסט לדוגמה? ומה הופך את היהדות "לאור הגנוז"? נא לזכור לענות לשתי השאלות

uuuaaa

New member
ובכן

אני לא אתחיל לשפוך לך את כל מחשבת ישראל עכשיו וכאן. וכל זה רק כדי שבסוף תגיד לי - יופי, לילה טוב. אבל העקרון הוא שהעדות עברה מדור מדור מכשלושה מליון אנשים שראו את התגלות ה´ בהר סיני ואת מופתי יציאת מצרים. העדות עברה מאב לבן. אב בד"כ לא ישקר לבנו. כי עובדה שהוא משקיע בו כסף, ומגדל אותו. אני לא ממש מכיר את האמונה הבודהיסטית, אבל נראה לי שמספיק שתסתכל בצילומי לויין ותיווכח שהעולם לא עומד על צב או פיל. אני מקווה שלא התבלבלתי עם דת אחרת.

Dorfl

New member
לא משכנע

1. גם היהדות חטאה בטעות דומה לגבי צורת העולם. 2. יש עוד דתות שהועברו מאב לבנו. 3. אתה טוען ששלושה מיליון איש נכחו בהתגלות הר סיני? הנטרפה עליך דעתך? ברומא היו רק כמיליון איש, בשיא. בכל מצריים לא היו מיליון איש. ואתה טוען שבני ישראל מנו 3 מיליון איש? אתה טוען שהם היו יותר מפי 3 מהמצרים? יצאת מדעתך?

uuuaaa

New member
ובכן

1. נו, תראה לי איפה זה כתוב חוץ מבאתר "חופש". דווקא בספר הזוהר של התנא ר´ שמעון בר יוחאי כתוב שהעולם הוא עגול והאנשים למטה עעומדים הפוך מהאנשים למעלה. אם תרצה אני אנסה לברר היכן בדיוק. 2. שאר הדתות התחילו ע"פ התגלות לאדם בודד. כמו ישו ומוחמד. זאת לעומת מליוני אנשים ביהדות. אתה לא חושב שבשמחה הנצרות היתה מבססת את דתה על התגלות למליוני אנשים אם היא היתה יכולה ?? היא היתה מתה. פשוט היא הבינה שאי אפשר לשקר בצורה כל-כך גדולה. 3. השלושה מליון האלה כוללים ערב רב שעלה ממצרים. אם לא היו במצרים מליון איש איך הם שלטו על עם יותר גדול מהם ? לפי ידיעתי, בסוף תקופת הבית השני היו בעולם כ-3 מליון יהודים מתוך אוכלוסיה כלל עולמית של כ- 150 מליון איש. כלומר היינו צריכים עכשיו להיות אחד העמים הכי גדולים, לולא ניסו כל הזמן לחסל אותנו, ולולא היתה התבוללות כל-כך גדולה בעם. מאיפה בכלל הבאת את הנתונים שלך ?? מאיזה פרופסור שונא דתיים, שכל חייו מוקדשים להמצאות לניגוח הדת ??

Dorfl

New member
מטורף

אתה מתווכח עם נתונים היסטוריים שמסכימים עליהם כל ההיסטוריונים באשר הם, כולל היסטוריונים יהודיים דתיים.

uuuaaa

New member
היסטוריונים יהודים ??

דתיים ?? אבל הם לא מאמינים לתורה שכתוב בה שהיו 600,000 גברים שיצאו ממצרים. וזאת גם רק חמישית מהעם כולו לפי דעה מסוימת. תכתוב לי איזה לינק לכמות האנשים שהיו באותם תקופות.

artbear

New member
אוי, טמבלושי שלי

"ברור שאני מאמין שיש חיים אחרי המוות". אהה. ואני מאמין ששלגיה יצאה לטייל עם ביבי בבית הקברות ליד ליליפוט. האמונות שלך מבוססות על פנטזיות. תתבגר, תתעורר - יש עולם עובדתי ומציאותי לפניך. או שתלמד לחיות בו, או שתחזור לגנון ותחלום על כיפה אדומה.

taro

New member
השוואה מגוחכת

אינינ מתכוון להכנס לדיון על אמיתות, נכונות או צדקת רעיון המשך קיומה של הנפש לאחר פטירת האדם; אני גם לא מתכוון להכנס לרעיון התיאולוגי והפילוסופי הזה, אלא רק להשוואות המגוחכות שלך. שלגיה, כמו כל שאר אגדות האחים גרים שזוכות לאדנה מחודשת תודות לאתר חופש, נכתבו במקור כאגדות לכל דבר. לא הייתה להן משמעות מעבר להיותן אגדות, כותביהן לא התיימרו לטעון שהן נכתבו בידי אל ושיש בהן רעיון מוסרי, משמעותן לכל הדעות (האקדמיות לפחות) הינה בתחום הספרות, הפולקלור והסוציולוגיה, ולא במשמעות האמונית; לא מדובר בכתיבה שמתיימרת להיות היסטורית, אין בהן רבדים אחוריים עמוקים שמלמדים על מתחים פסיכולוגים עמוקים ואין בהן אקט פולחני. אתה יכול למצוא דוגמאות הרבה יותר טובות, שלהבדיל מהלהג הפשטני שלך יהיה גם ראוי לתגובה אמיתית ואינטלקטואלית, כגון הדת הבודהיסטית, הדתות המונותאיסטיות האחרות, או אפילו המיתולוגיה היוונית או המצרית. אבל אגדות האחים גרים? נו באמת.

taro

New member
בלתי אפשרי

שהרי הוא לא מסוגל להגיד "אז אני מאמין בישו" בלי להרוס לעצמו את הטיעון; כל הטיעון שלו היה להראות כמה דת באשר היא היא מחוסרת לוגיקה, ע"י השוואה מופרכת ומגוחכת לאגדות עם. ברגע שהוא ינסה להראות את מופרכותה של האמונה הדתית באמצעות ציניות גרוטסקית, הוא לא יכול להגיד משפט כזה.

Dorfl

New member
וגם האגדות שהוא הציג - מה הנקודה?

אני חושב שפספסת את הנקודה בדבריו והחלטת להטפל לפרטים הקטנים.

taro

New member
שוב

הוא רצה להפריך את ההגיון שבדתות השונות בכך שהשווה אותן לאגדות, השוואה לא קבילה בהחלט. אם הוא היה מנסה לטעון שהיהדות לא בהכרח הנכונה בגלל דתות אחרות זה סיפור אחר, אבל כל עוד הוא מנסה להפריך את ההגיון הדתי באשר הוא בנימוקים כאלו...

uuuaaa

New member
ואם כבר אתה פה

רציתי לשאול אותך לגבי משהו שאמרת. אמרת שבחנת את כל הדתות הגדולות. איך בדיוק בחנת אותם ?? ישבת עם רב שהסביר לך על היהדות, או שהסתפקת בהכרת היהדות דרך העיתונים ? כי הרי כשאתה רוצה להתייעץ לגבי משהו פלילי אתה יושב עם עו"ד מומחה. ולגבי מיסים אתה יושב עם יועץ מס. ולגבי תרופה אתה יושב עם רופא. אז למה כשאתה מברר אודות משהו שהיה עלול לשנות לך את כל החיים - כאן אתה מסתפק באמצעים פחות מקצוענים ? גם ללמוד ממרצה חילוני על יהדות זה לא סביר. כי איך אתה בדיוק רוצה שבנאדם יסביר לך על משהו שהוא בכלל לא מאמין בו ??

למעלה