מישהו פה

uuuaaa

New member
מישהו פה

רוצה לשמוע דבר תורה פצצה, חבל"ז ? (עם גימטריות ובלגנים) אם כן תגידו. (אם הייתי חילוני, הייתי בטוח חוזר בתשובה אחרי כזה דבר).

uuuaaa

New member
תודה תודה, לא כולם ביחד

זה מפרשת השבוע "כי תשא" שקראנו (מי שקורא) השבת. הפסוק אומר: "כי תשא את ראש בני ישראל לפקודיהם..." (שמות ל´,יב) ההסבר הפשוט: ה´ אומר למשה שיספור את בני ישראל, אחרי חטא העגל, כדי לדעת כמה נשארו וכמה מתו אחרי המגפה. הסבר אחר: "כי תשא" (כאשר תספור) "את ראש בני ישראל" (את האותיות הראשונות של בני ישראל = בני יעקב, השבטים) "לפקודיהם" (תקבל את מניינם). כל אות נספרת באלפים. שבט לוי לא נכללים, כי לא חטאו. ראובן 200,000 שמעון 300,000 נפתלי 50,000 יהודה 10,000 יוסף 10,000 יששכר 10,000 זבולון 7,000 דן 4,000 גד 3,000 בנימין 2,000 אשר 1,000 ----------------- יוצא: 597,000 והיכן עוד 3,000 ?? תשובה: "ויעשו בני לוי כדבר משה ויפול מן העם ביום ההוא כשלושת אלפי איש" (שמות ל"ב כח). וזה כמובן היה לאחר חטא העגל, ולפני הציווי לספור את בני ישראל. סה"כ: 600,000 !!! לא מגניב ? (ע"פ מדרש תנחומא, כי-תשא, ט).

BluePrint

New member
מאיפה הגיע המשפט.... ?

"כל אות נספרת באלפים. שבט לוי לא נכללים, כי לא חטאו" ? מי קבע אותו כחלק מהחשבון?, ומאיפה הוא יודע שזה נכון?

uuuaaa

New member
איזה מהם ??

שבט לוי אף פעם לא נספר עם בני-ישראל. זה ידוע. הוא נספר לבדו. מבני חודש ומעלה נראה לי. ואם תבקש, אני אשתדל למצוא את זה כתוב. לגבי האלפים, חייבים למנות באלפים כדי להגיע למספרו של העם. אי אפשר להגיע לזה באחדות עשרות ומאות. אבל אני מסכים שזה חוליה קצת חלשה. אבל זה לא מוריד מהיופי. ולא מוכיח שאין אלוקים כפי שניסית.

artbear

New member
וואלה - אני חוזר בתשובה!

תשמע, ממש שכנעת אותי. איפה נרשמים? אני ממש מעונין לוותר על החופש האישי שלי, על ההשכלה שלי, על המשפחה שלי, על החברים שלי, על מדינת ישראל הדמוקרטית, על ספרי הפילוסופיה והאמנות שקניתי וקראתי, על אוסף הדיסקים שלי, על המנוי שלי לסינמטק, על עבודתי בחברת הייטק - על הכל אני מוכן לוותר רק בשביל להאמין בגימטריה שלך. כל הכבוד! (זהירות, אירוניה)

uuuaaa

New member
הרשמה אצלי

אבל לא הבנתי מה תעשה עם כל הדברים כשתמות ?? האם תקח את זה אתך לקבר ? וגם למה לטרוח כל-כך הרבה ? האם לתולעים שיטיילו לך במוח יהיה יותר טעים אם למדת פילוסופיה ?

artbear

New member
יופי ששאלת!

המטרה שלי היא לחיות חיים מענינים ככל האפשר, ולמות רק מזיקנה (שיבה טובה). פילוסופיה מענינת אותי. אבל גם סקס חופשי מענין אותי, וגם קולנוע אירוטי, וגם רוק כבד וגם אוכל צרפתי. לכן אני לא יכול להיות חרדי כמוך. לגבי התולעים במוח - יש אנשים במגזר החרדי המתנהגים כאילו התולעים מטיילות להם במוח עוד בחייהם.

uuuaaa

New member
וואלה - אני חוזר בשאלה !

איפה נרשמים. גם אני רוצה לעשות כיף. אני ממש מקנא בך. אבל אני באמת ובלי לזלזל ח"ו חס ושלום טפו טפו חושב שפרה עושה יותר כיף ממך. היא לא צריכה לעבוד כל היום כמוך בשביל קצת ליהנות. היא מקבלת את כל האוכל והשתיה שהיא צריכה עד הרפת. בלי לטרוח. היא יכולה לקיים יחסים עם מי שהיא רוצה ומתי שהיא רוצה. בקיצור, אם אתה עושה חיים, תשתדל לעשות יותר כיף מפרה ממוצעת.

Dorfl

New member
לא משכנע

הוא נהנה לפחות כמוך - גם הוא קורא ספרים, ובניגוד אלייך שלו מגוונים (אני כבר רואה את ההודעה הבאה שלך על המגוון ביהדות בעיני רוחי). לא בטוח שהוא סובל בעבודתו - חילונים משכילים לומדים במשך שנים טרם היכנסם למעגל העבודה, וכשהם לבסוף נכנסים הם מגיעים לעבודה שמעניינת אותם, עבודה מאתגרת. הם לא עוסקים בבנייה, הם מרוויחים את לחמם בעזרת שימוש בשכלם. הם לא שונים עד כדי כך מהדמות של החרדי הממוצע שאתה מתאר לנו - והם למעשה הרבה יותר טובים.

artbear

New member
וואלה - תחזור כבר בשאלה!

"חושב שפרה עושה יותר כיף ממך". תודה על ההשוואה לפרה, זה היה מאוד חכם מצידך. "היא מקבלת את כל האוכל והשתיה שהיא צריכה עד הרפת". אני מספק לעצמי את האוכל שלי, לפי בחירתי ולפי טעמי. ואני גם מתפרנס בשביל לממן לעצמי את האוכל. "היא יכולה לקיים יחסים עם מי שהיא רוצה ומתי שהיא רוצה". לפרה אין אפילו מאית האחוז של ההשכלה הסקסואלית שיש לי, ואין לה מושג איך לקיים סקס בדרכים מתוחכמות ומורכבות ומגוונות כמוני. לידיעתך - פרות לא קוראים ספרים, לא הולכות לקולנוע, לא אוכלות סושי, לא מטיילות בעולם, לא לומדות שפות אחרות וכו´ וכו´. ההשוואה שלך לפרה היתה כל כך ילדותית, כל כך מופרכת מבחינה עובדתית - עד שאני נאלץ להשוות אותך לחרדי. ואני מצטער, אני יודע שזה יותר גרוע מפרה. לפחות פרה לא מאמינה באלוהים.

uuuaaa

New member
נחשתי כבר מה שתכתוב

וכבר חשבתי על תשובה לכך. אמנם יש לך עוד הנאות, אבל אם היתה לך בחירה בין למשל לראות סרט, או לקיים יחסים עם מי שתרצה ומתי שתרצה. אני מניח שהתשובה ברורה. כלומר אתה נהנה מההנאות הנמוכות בדרגת ההנאה שלהם - רק מחוסר אפשרות להנות בהנאות היותר גדולות. לכן הפרה עושה יותר כיף ממך, כי היא לא מוגבלת באפשרויות שלה.

Dorfl

New member
מאסתי בפרה שלך

בוא נעמיד דברים על דיוקם: הפרה מוגבלת גם מוגבלת. היא אוכלת מה שהאדון שלה רוצה שהיא תאכל, מתי שהוא רוצה שהיא תאכל. היא מקיימת יחסים מתי שהוא רוצה, היא מתה מתי שהוא רוצה, היא נחלבת מתי שהוא רוצה, ואם הוא רצה לשלוט גם על הנשימה של הוא היה בהחלט מסוגל. רוצה להשתמש באנלוגיות? תקפיד על דיוקן! ואם אתה אפילו חושב להביא עתה חיית בר כדוגמה - חיות הבר גם הן מוגבלות, אם כך תקרא לזה, כמו החילונים - גם הן נהנות מאילו הנאות שהן יכולות מתי שהן יכולות. בחיי, אתה נחשף כפחות אינטיליגנט מרגע לרגע. שליטתך באנלוגיות שואפת לאפס, במיוחד האנלוגיה עם ארמון החול שבה הפכת לגמרי את כל היוצרות. אני נגרר כנגד רצוני להתבטאויות קשות - אני מתחיל להרהר ברצינות שמא אתה מפגר.

artbear

New member
זה קצת מצחיק

"הפרה עושה יותר כיף ממך, כי היא לא מוגבלת באפשרויות שלה". לפרה אין בכלל מודעות. היא לא יודעת שהיא בכלל פרה, היא לא יודעת מה זה כדור הארץ, היא לא יודעת מה זה ´פילוסופיה´ או ´אמנות´ או אפילו ´דת´. הפרה בקושי יודעת איך ללעוס עשב. חיי הפרה הם חיים ללא מודעות וללא יכולת הבנה מופשטת. אלו חיים נוראיים. אני לא חושב שהחיים שלך הם חיי פרה, בדיוק כפי שאני לא חושב שהחיים שלי הם חיי פרה. אני רק חושב שהנחת היסוד ממנה אתה יוצא ("יש אלוהים") היא בלתי מתקבלת על הדעת, ומובילה אותך לחיות חיים שהם מעט, איך לומר, ראויים לרחמים.

uuuaaa

New member
זהו ?

לקחת יום חופש לחשוב למה אתה עושה יותר כיף מפרה וזה הכל ?? לפרה גם אין את כל הדאגות שאתה היית מת להפטר מהם כמו מיסים, חשמל, משפחה לפרנס.. וכו´ החיים שלי מלאים תקווה ושמחה. גם אם לא יהיה כלום. החיים שלך זה הנאה סופית לפני הגסיסה. אצלי זה כמו לסחוב שק כבד ולדעת שעל כל מטר אני מקבל מליון דולר. אצלך זה לאכול גלידה ולדעת שבסוף הגלידה הורגים אותך. אצלי, הסבל הוא חלק מההנאה. סבל של עשיה ותקווה. אצלך ההנאה היא נסיון נואש לשכנע את עצמך שבסוף חייך תרגיש כאילו הצלחת לעשות קצת כיף בחיים.

artbear

New member
אני מרחם עליך

אין לי מושג איך אתה חי באמת, ולך אין מושג איך אני חי באמת. אבל אני לא חולם בהקיץ. כאשר מתים - מתים. זהו. זאת עובדה.

אנדרי ז

New member
לא שמעתי על פרה שעושה סקס בשביל

הכיף. היא דווקא יותר דומה לך. מקיימת משגל רק בשביל להתרבות. המממ...

Dorfl

New member
לא רק זאת ועוד

חיות רבות בטבע למעשה סובלות מן המשגל, וחלק מהן אפילו לא שורד אותו (ראה ערך - האלמנה השחורה). אני כמובן לא מסביר לך אנדרי, רק מחזק את דברייך.

Dorfl

New member
לתולעים שיטיילו ל-ך במוח

יהיה יותר טעים בגלל שאתה חזרת על אותם טקסטים כל יום? אחרי המוות שניכם הולכים לאותו מקום, לשום מקום.

למעלה