מישהו פה

uuuaaa

New member
ואז מה

ברור שאני מאמין שיש חיים אחרי המוות. אבל, גם אם נניח שלא. אצלכם היאוש והשעמום גובר והולך ככל שמזדקנים. מספיק לראות את הזקנים שבוהים באוויר בבית-אבות ולראות כמה הם מאושרים. ואצלנו זה לא משתנה. בן אדם שנהנה ללמוד תורה, נהנה ממנה גם בגיל 80.

Dorfl

New member
נו באמת!!!

טוב שלא השוות את כל הציבור החילוני לאדם מסוים בשם "משה" שאין לא תעודת בגרות, שכל עניינו בחיים הוא כדורגל ושלא פתח ספר כבר 40 שנה. אין גורלם של כל הקשישים החילוניים כגורל שאתה מתאר, יש אנשים רבים שממשיכים להנות מחייהם עד ליומם האחרון. ובקשר לציבור הדתי - אני בספק שהמצב שם שונה במיוחד מהמצב בציבור החילוני: לא כל הקשישים שלהם הם גדולים בתורה. כמו שיש "אליטות" קשישות בחברה הדתית, כך גם בחברה החילונית. וכמו שיש "קשישי שוליים", אם נקרא להם כך, בחברה החילונית, כך גם בחברה הדתית. ושאני אפילו לא אתחיל לדבר על הקשישות!!! כמה הנאה יש בחייהן של הנשים המתבגרות בציבור הדתי???????

uuuaaa

New member
לא הבנת אותי

ניקח למשל את הבנאדם החילוני שעשה הכי הרבה כיף שאפשר. הוא אמנם עשה הרבה הרבה כיף, אבל ככל שהוא מזדקן וקיצו מתקרב, הוא נעשה יותר ויותר עצוב ומדוכא כי הוא מאמין שהסוף שלו מגיע עוד מעט. אבל בן אדם שמאמין שיש המשך, והוא יקבל שכר אינסופי על כל מצוה קלה שעשה - הוא לא נהיה מדוכא או עצוב שהכיף נגמר. הוא יודע שיש המשך.

Dorfl

New member
טעות

הוא ח-ו-ש-ב שהוא יקבל שכר אינסופי על ה-"מצוות" שהוא קיים. "חושב" היא מילת המפתח במשפט.

uuuaaa

New member
מה זה משנה ?

האמונה שלו היא כמעט ודאית. ולכן זה גם משפיע על כל המצב רוח.

Dorfl

New member
אז במה טובה היהדות מכל דת אחרת?

אם האדם מאמין לשם האמונה בלבד, מדוע זה לא יאמין בדת הנוחה לא ביותר? הרי אתה לא מנסה לשכנע אותנו להאמין כי היהדות נכונה, אתה מנסה לשכנע אותנו להאמין כי "זה כיף!". מדוע לא להאמין באחים גרים? או בסילביה סיינט (שחקנית בסרטי פורנו)? זה הרבה יותר כיף והתוצאה הסופית אחת היא. ככה הורגים שתי ציפורים באבן אחת - נהנים גם מאורח החיים החילוני וגם מהדתי. במילים אחרות - הטיעון שלך ט-י-פ-ש-י (וגם טעות ביסודו, אבל על זה דיברתי בהודעות אחרות).

uuuaaa

New member
הכל בסדר איתך ?

מישהו אחר פה טען שהוא עושה יותר כיף מאדם דתי, אז ניסיתי להבין אותו. לא אמרתי שצריך להיות דתי בגלל הכיף. ברור שיש כיף, אבל העיקר שלו הוא בעולם הבא. חוץ מזה, אם אני מאמין שיש בורא, זאת אומרת שהוא ברא גם את כל ההנאות שבעולם הזה. אז אני גם מאמין לו אם הוא אומר לי שכדאי לי לחכות להנאות הרבה הרבה יותר גדולות, וקצת לסבול עכשיו.

artbear

New member
הפראייר הכי גדול בעולם הזה

אתה כתבת "ברור שיש כיף, אבל העיקר שלו הוא בעולם הבא". אז תמשיך לחכות לעולם הבא, פראייר. בחיי שאתה הפתי הכי גדול ששמעתי עליו. אתה פשוט קיבלת צ´ק על מליון דולר בלי תאריך. מה זה שווה? אפילו לא שקל. תמשיך לחלום על עולמות באים. זה לא קיים, זו פנטזיה שמוכרים לך אנשים המעונינים לשעבד אותך אליהם. אתה לא קולט שעובדים עליך בעיניים? אתה לא מבין שמוכרים לך סיפורי-סבתא? אתה לא מספיק הגיוני בשביל להפנים את העובדה שרימו אותך מגיל צעיר ועד היום? עדיין לא מאוחר להפעיל את השכל ולהסתמך על המציאות. עדיין לא מאוחר. אתה עדיין לא קשיש.

uuuaaa

New member
טוב ניצחת

ואם רימו אותי ? אז מה ? ואם רימו אותך ? אני יודע בודאות שאני נהנה. גם עכשיו אני נהנה. לא רק בעולם הבא. מה ההבדל - שנינו נהנים ? אתה מנסה לשכנע אותי שאתה יותר נהנה ממני ולכן אני פראייר ?? לא תצליח. כמו שלא תצליח לשכנע מישהו שמוזיקה שאתה אוהב, הרבה יותר יפה ואיכותית ממה שהוא שומע. אני גם נהנתי מאותם הנאות שאתה נהנה בהם. אמנם לא בכולם, אבל רובם. (שנינו גם מבזבזים את הזמן באינטרנט אז על מה הויכוח).

Dorfl

New member
ד-מ-ג-ו-ג-!-!-!

הלא אתה הוא זה שהחל בטיעונים של מי נהנה יותר ומי נהנה פחות, אנחנו רק התגוננו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uuuaaa

New member
שקר גס שקר גס שקר גס שקר גס שקר גסס

תקרא את ההודעה ה-6 מתחילת השרשור. הבנת הנקרא פשוטה.

shkool

New member
לא אמרת שאתה גם סובל מעבודות הקודש?

והרי ציטוט: "אז אני גם מאמין לו(אלוהים) אם הוא אומר לי שכדאי לי לחכות להנאות הרבה הרבה יותר גדולות, וקצת לסבול עכשיו." shkool

uuuaaa

New member
זה סבל שונה לגמרי

זה סבל מהנה ביותר. זה כמו לסחוב שק כבד אחרי שהבטיחו לך מליון דולר על כל מטר שתסחוב אותו. אתה גם נהנה מהסבל. זה סבל שונה מכל דבר אחר.

Dorfl

New member
זה גם יהיה מאוד מהנה כאשר אחרי

שתסחוב את השק כל חייך תפגוש את יגאל שילון - פיספסת...

uuuaaa

New member
לפחות אני נהנה מהספק

וגם אני בינתיים נהנה מאוד. אפילו לא בעולם הבא. אלא כאן.

uuuaaa

New member
לפחות אני נהנה מהספק

וגם אני בינתיים נהנה מאוד. אפילו לא בעולם הבא. אלא כאן.

artbear

New member
אם רימו אותך, אז רימו אותך

אם מישהו מוכר לך את ´העולם הבא´ ובתמורה אתה משלם בחופש האישי שלך ובחופש הבחירה שלך - אז אתה פראייר. לגבי הנאה - אני לא עושה כאן אולימפיאדה של הנאות. תהנה כמה שאתה רוצה. קשה לי להאמין שבתרבות שבה אסור לשמוע זמרות, שבה אסור לאכול אוכל איטלקי או צרפתי או סיני, שבה אסור לקיים יחסי מין מחוץ לנישואין, שבה חייבים להישמע לרבנים, שבה חייבים להתפלל שלוש פעמים ביום ואף יותר, שבה חייבים למלא אחר מאות פולחנים שונים, שבה חייבים לצום מספר פעמים בשנה - קשה לי להאמין שיש בזה הרבה מן התועלת, או הכיף, או ההגיון גם יחד. ואם באמת ניצחתי כמו שאמרת - אז בוא תחזור בשאלה, או במילים אחרות תנסה לחיות את העולם החילוני ולראות אם הוא מתאים לך. אני כבר ביקרתי בבתים של אנשים במאה שערים. אני ביקרתי בבתי כנסת בירושלים החרדית. אני כבר עליתי לתורה, קראתי את הספרים שלכם - אבל אתם לא נגעתם בעולם החילוני כלל וכלל.

למעלה