מישהו יודע

דני - הסתבכתי עם ההסבר

עד היום חשבתי שאני מומחה במחשבים, עכשו גיליתי שאני בור , חסר תקנה. אני לוחץ על הלחיץ הימני במקום השמאלי, והכל מתערבל לי. אני כבר לא זוכר מה צריך לעשות. איפה ללחוץ ומתי. אספר לכם סיפור. לטיפש הסבירו איך פועל האוטו. "זה המנוע - כאן הקרבורטור- שם הרדיאטור, למטה האגזוזט,באמצע בקלאץ...."' - הפסיק הטמבל את המסביר ואמר לו: "אני הבנתי הכל - אין בעיות !" "רק תגיד לי - איפה קושרים את הסוס ?"

סיפור יהודי מעניין !

מצד אחד טוען היהודי (ירון מישר), כי הקבצים הועתקו מאתר "רוקדים" שבניהולו, ונשתלו באתר "מרקיד". ומצד שני, טוען היהודי (מוטי בן-יעקב), שאת הפלאיירים הוא סרק בעצמו, לא העתיק, ושתל אותם בעצמו באתר שבניהולו "מרקיד". באו שני המתדיינים הללו אל אברום, הרב הקהילתי הידוע בחוכמתו ל"דין תורה". לאחר שהקשיב הרבי, הקשב היטב, שעה ארוכה, לטענות של היהודי הראשון (ירון), מולל באצבעותיו, ליטף את זקנו, סילסל בפאותיו, ואז פסק ואמר : "שמע ירון, אתה צודק" ולאחר שהקשיב הרבי, הקשב היטב, שעה ארוכה, לטענות של היהודי השני (מוטי), מולל שוב באצבעותיו, ליטף את זקנו, סילסל בפאותיו, ואז פסק ואמר : "שמע מוטי, אתה צודק" הרבנית לאה'לה, שהייתה עסוקה במטבח בהכנת גפילטע-פיש לשבת, ונטתה אוזנה לשמוע את הדיון, נזעקה כלפי הרבי ואמרה : אברום, מה יהייה, הוא צודק, והוא צודק, ממה אנו נתפרנס ? שמע הרבי, שתק לדקות ארוכות, מולל שוב באצבעותיו, ליטף את זקנו, סילסל בפאותיו, ואז אמר : "תשמעי לאה'לה, גם את צודקת". שבת שלום. מירי.

dw2322

New member
ובמחשבה שנייה...

אולי הרוגז היה מוקדם מדי? נכנסתי ל markid לגלריית הפליירים. לפי מה שרואים שם, המרקידים מתבקשים להעביר לאתר את קובץ התמונה. בהנחה שהם אלו שעשו העבודה וסרקו הפלייר (והעבירו גם לך או לא זה לא רלוונטי) הרי שהכל בסדר. מהודעתך הקודמת אני לפחות קיבלתי הרושם כאילו אתר markid הוריד את קבצי התמונה הסרוקים מהאתר שלך ושם אצלו. אם זה המצב הרי שזה אכן לא היה במקום. אולם אם מרקיד X בחר לשלוח את הקובץ לשניכם הרי שלדעתי ההתרגזות ממקודם לא היתה במקומה. שים לב גם שבאתר rokdim ישנו מנגנון דפדוף ובאתר markid יש גלריית thumbnail, מנגנון מקובל הרבה יותר ברשת, כך שבמקסימום הייתי רואה את זה כהעתקת הרעיון ושיפורו. היפנים עושים את זה כל הזמן. אני הייתי משפר את זה אפילו עוד טופה עם הוספת טקסט לצד התמונה, כך שנדע אם רוצים להקליק (ולחכות לתמונה) או לא. מנגד, אני לא חושב שהוא היה מתרגז אם אתר rokdim היה מאמץ כמה מהנקודות הטובות של markid. אציין שנקודת המבט שלי היא של רוקד מן השורה, האזרח הקטן, ללא תפישת פוזיציה בעד צד זה או אחר.

עוד נראה לי אפשרי שאולי מרקידים

ספורים בחרו להעתיק את הפלייר לאתר של הארגון אך לא בכמות שהתבצעה בפועל. גם לא נראה לי סביר שכל המרקידים עדכנו את רשימת החוגים גם באתר של רוקדים וגם באתר של הארגון. רשימת החוגים של רוקדים הוכנה לאחר שנים של עבודה ואיסוף. לא סביר שתוך זמן כל כך קצר הרשימה "עודכנה בתום לב" אצל הארגון.

והנה תוספת:

אני מכיר את כל המדריכים המופיעים בלוח רוקדים שלי. כשראיתי את הלוח של מוטי בן יעקב שאלתי את איתן טביב (שהוא מדריך חדש יחסית) האם העביר את המידע החדש שלו (כאשר ממש נפתח) לארגון. הוא לא העביר! כשהבאתי עובדה זו לרוני כדי שיבין שמוטי (שליחו הנאמן) מעתיק, הוא מיהר לקבל מאיתן את המידע "באון רשמי". נהדר. אמרתי לרוני שבהצצה חטופה יש עוד מישהו שמעולם לא העביר לו את המידע. רוני ביקש שוב ושבו לדעת במי מדובר ולא סיפרתי לו אז הנה לכם ההוכחה: ליאורה סלוצקי, מדריכה חוגים לקשישים. מעולם לא פרסמה פליירים בנושא. את המידע קיבלתי ממנה כיוון שאני שולח מכספי מכתבים למדריכים ומקבל על חשבוני מכתבי תגוב עם העידכונים. הכנסו לאתר של מוטי ותמצאו שם את החוג של ליאורה. ליאורה בבקשה אישורך לנכתב לעיל. ויום טוב יקירי אם אני אגיד לך שמי הים אדומים גם זו תהיה עובדה מוכחת עבורך?

ועוד תוספת:

פעמים רבות הצעתי לארגון שותפות בעיתון רוקדים. הנימוקים שהביא רוני מדוע לא הינם: 1. אין זה עניינם של כל המנויים הדברים שאנו כותבים בין המדריכים. ועל זה כבר סיפרתי איך זה משתנה כשזה נוח לו (לרוני) לחשוב אחרת) 2. לדבריו אין זה הוגן שעיתון של הארגון יציג פרסומות כיוון ששם תמיד הגדולים והחזקים הם אלה שיכולים לפרסם. ובכן מי פרסם מודעות באתר של המדריכים? המדריכים בעלי החוגים הקטנים? או אולי אלה שיש להם כסף לפליירים לסריקות, למעצבי מודעות ולאינטרנט כדי לשלוח למוטי מודעה בjpg. אשרי המאמין. ואיך זה בדיוק 5 המודעות המופיעות באתר שלי הן אלה שנענו להצעה של הארגון לפרסם כבר עכשיו. יום טוב אתה עוד מאמין למוטי?

דווקא חשבתי שמי הים צהובים.

ירון ידידי שלום לך. אם תגיד לי שמי הים אדומים, זו לא תהיה עובדה מוכחת, אך אצטט אותך כמי שאמר זאת, אם תבקשני לעשות זאת. יום טוב.

לעמי כהן - זאת אפשר לומר גם עליך

אתה חכם רק בלכתוב דעתך האמיתית אלי במסר אישי? נכון? וכאשר צריך תגובה אמיתית היכן אתה???

ועוד דבר - זה נראה לך צודק?

שהמדריכים משלמים לירון על מנת לקבל פרסום וזו הדרך המקובלת שבארגון הם יקבלו זאת בחינם? או שיעתיקו את הפרסום מירון? אז מדוע שיפרסמו אצל ירון אם הם יקבלו פרסום חינם? זה נראה לך הוגן האדון עמי כהן?

No name for now

New member
עדה, מדריך יכול לפרסם היכן שיבחר

ואם מקום מסויים מציע בחינם, אדרבא. מטרת אתר הארגון היא לספק שירותים את חבריו, ובין השאר הוא עושה זאת בכך שהוא מאפשר לחבריו לפרסם בחינם, האתר שייך לארגון והגיוני שחבריו יוכלו להשתמש בו. אין ספק שזה פוגע בירון כלכלית, אבל זו בחירה של המדריכים. חוץ מזה שבאתר של הארגון ראיתי פליירים, כמו אלה ששמים לי על האוטו בהרקדות, אז מה יפסיקו לחלק אותם? הפלייר הוא של המדריך והוא זכאי לעשות בו מה שהוא רוצה.

לללא שם - זה לא מה שקרה כאן!

בוודאי שמדריך יכול לפרסם היכן שיבחר - אך זה לא מה שעשה הפורום ששייך לארגון. תראי היטב את כל השרשור מן ההתחלה ואז תביני בעצמך.

עמי כהן

New member
שאלה לעדה

אם היתה לך הרקדה והיית מעונינת לפרסם אותה, לא היית פונה לאירגון שיכניסו את הפלייר שלך לאתר? (בחינם ובנוסף לאתר של ירון) מרקידים ימשיכו לפרסם אצל ירון אבל לתת יותר פרסום הם גם פונים לאירגון. אל תשכחי לענות לי על השאלה תשובה כנה. תודה.

שאלה לעמי כהן

האם לדעתך הארגון יכול להיכנס לאתר של ירון, להעתיק משם את הפליירים שירון סרק ולפרסם באתר שלהם? האם הארגון ה"ישר" יכול אח"כ לטעון שהם סרקו את הפליירים בעצמם? האם גם על דבר כזה תגן על הארגון? נו חברה, נתפסתם ברמאות. אז תודו בטעות ותפסיקו לשנות נושא או לתקוף את כולם באופן אישי. "ואל תאמר לפני המלאך כי שגגה היא" (קהלת ה, 5)

עמי כהן

New member
דני שלום

שאלתך לא רלוונטית, זה לא מה ששאלתי אין בעיה לומר לך דעתי, אבל עדיין מחכה לתשובה מעדה!!! אולי תענה גם אתה על שאלה זו (כאילו יש לך חוגים)

השאלה קלה מדי

ובגלל ששאלת אותי: אם יש לי חוג, ודאי שאנסה לפרסם בכל מקום (על אחת כמה וכמה אם הפרסום חינם) וגם באתר של הארגון. עכשיו התואיל גם לענות על שאלתי? תודה.

עמי כהן

New member
התשובה לדני

כולם יכולים להכנס לירון ולהעתיק ממנו חומר (מי כמוך יודע) זה לא נכון לעשות זאת כך. לאירגון אין אחריות ולא צריכה להיות אם הוא קיבל את הפלייר מהמרקידים כקובץ סרוק או לא, אני גם לא חושב שמישהו מהאירגון צריך לבדוק אם שלחו לו משהו שהורידו ממקום אחר.

אבל הארגון טוען שהם סרקו את הקובץ

הם לא טענו שהם קבלו את הקובץ סרוק. טענה א: "סרקנו את הקובץ" הפרכה: הקובץ הועתק, ולא נסרק מחדש טענה ב: "מתעקשים שסרקנו את הקובץ" הפרכה: הוכחה מתמטית שזו שקר טענה ג: "אה, בעצם קיבלנו את הקבצים מהמדריכים, והם לקחו את הקובץ מאתר רוקדים" הפרכה: דיברתי היום עם מדריכים של חלק מהפליירים והם טענו שהם לא שלחו את הפלייר בצורה סרוקה. חלקם לא שלחו את הפלייר לארגון בכלל. אוקיי, עברנו כבר 3 התחמקויות, מה הטענה החדשה? אני כבר יכול להמציא כמה בעצמי וגם אתה יכול, אבל אולי אין סיבה שאתה תנסה להגן על הארגון במקרה הזה. תסתכל על ה"תשובה" שלך שבו לא ענית על השאלה אלא העלית כל מיני השערות שלכאורה הנהלת הארגון מורכבת מצדיקים טהורים והמרקידים הם אלה שטועים.

עמי כהן

New member
דני, מה קרה לך? הבנת הנקרא?

זו התשובה פעם שניה - תשובה קצרה ומלאה לשאלתך. "כולם יכולים להכנס לירון ולהעתיק ממנו חומר (מי כמוך יודע) זה לא נכון לעשות זאת כך." אם תחדד את חושיך תראה ודאי שלא נכנסתי בכוונה איך ומה נעשה, זה גם לא מענין אותי. רק ציינתי את העובדה שלא חייבים לבדוק מאיפה ומי שלח להם את הפלייר. דעתך ושנאתך לאירגון ידועה ונישאת על כל גל בפורום, עד כדי כך שאינך מסוגל ליצור איזון בדבריך, ואני לעומתך, איך נעשו הדברים זה לא מעיניני. מצידי הענין מוצה.

לעמי מדוע אתה ממציא דברים?

"שנאתו של דני ידוע לארגון" "תגובותי צפויות" ועוד ועוד? האם אתה מחשיב את עצמך ל"מאוזן" ואם כן בוודאי שלא יותר מאיתנו... ואם זה לא מענינך "איך נעשו הדברים" אז מדוע אתה בכלל מעלה את דבריך כאן בפורום? - כנראה שזה כן מעניינך!

למעלה