מישהו יודע

יבנאי

New member
ליום טוב

ליום טוב, כתבת יפה ועיניני, שדני הידען יקרא את תגובתי הקודמת אליו.

אני הבאתי עובדות, אתה הבאת השמצות

אני עדיין ממתין לראות אם מישהו מהארגון יודה בשקר שלהם (שדווח ע"י יום טוב). תגיד, אתה בכלל מייצג את הארגון? לפחות יום טוב מדבר בצורה לא אנונימית ואני יודע שהוא מייצג את הארגון בצורה זו או אחרת. חבל לי להגיב לדבריך בצורה אמיתית מבלי לדעת האם יש לך קשר לארגון. מה קרה? אז הבאתי עובדות שמוכיחות שהנהלת הארגון משקרת. זה מצדיק שתנסה לתקוף אותי אישית? "תגובותיך כבר הפסיקו להפתיע", "מסוכסך עם עצמך", "לצערי קופחת"... כנראה שאין כבר לאן להסתתר אז אתה חושב שאם תוריד את הרמה למלחמה אישית אנשים ישכחו מהעובדות. בהצלחה.

אני לא מייצג את האירגון דני.

היי דני. אם אתה מחזיק מהיושר שלי(ואני מודה לך על כך), אז תמשיך לעשות זאת בבקשה גם אחרי הדברים הבאים: אני לא מייצג שום אירגון ובשום צורה. נהפוך הוא, יש דברים שאינם מקובלים עלי, או שהם נוגדים את אופיי, אמונתי, ודעתי, ואני מזבר עליהם עם יו"ר האירגון. כשיש לי מה להגיד, אני כותב בשמי בלבד, כשיש קושיה שמצריכה תגובת היו"ר או מנהל האתר, אני מביא דברים בשם אומרם בלבד. אני מציע להרגיע את הפורום, חבל ששוב יורדים להכפשות, מה שנעשה, אם נעשה? כבר חלף מזמן והוא כבר הסטוריה, אז למה להמשיך ולדשדש? יום טוב.

מסכים עם כל מילה

אני אשתדל כבר לא לדבר יותר על הנושא (אא"כ מישהו ישאל אותי אישית). כן, ידוע לי שאתה ישר. לא חשבתי לרגע שאתה קשור לעניין. דיברתי תמיד על מוטי.

לשירותך כל הזמן ידידי דני.

דני ידידי שלום לך. 1.מי שחושב שהוא עובד עלי, אז קודם כל על עצמו הוא עובד. 2.אני אדם שמאמין באנשים, עד שהם מאכזבים אותי. 3.אני לא כל כך מבין בסריקות, במבנה, צורה דיגיטלית, ועוד.. (עודני בור ועם הארץ במחשבים), לכן לא הבעתי דיעה משלי. 4.בסה"כ ציטטתי את מוטי למען האיזון בכיסוחים על האתר, (כבר הגעתם לתביעות משפטיות, לגניבות, עברות על החוק, וכו'..), לא הגזמתם קצת??? 5.יש דברים בציטוט של מוטי, שאני מסכים אתם. ולסיום ידידי יש לי שאלה אליך(ואל תכעס עלי): למה כשהדברים מופנים לירון, או שאלות אליו? אתה קופץ ומציל אותו? לירון אין פה? לירון אין חשיבה משלו? ירון ילד גדול ובהחלט לא טיפש, אז תן לו לענות בעצמו, כשהוא יתקשה, תייעץ לו במסר אישי, כי בפורום זה נראה רע. להשתמע ידידי. יום טוב.

יום טוב הישר

3. אני מבין שאינך מומחה למחשבים. לכן ציינתי שהציטוט שמוטי סרק את הפליירים הוא שקר. למה אתה לא שואל אותו למה שיקר לך? 4. זו עבירה על החוק וזו גניבה, ולא ברור לי למה מותר לארגון לעבור על החוק. מדוע אתה חושב שהגזמנו? לדעתי אתה לא רואה בצורה אובייקטיבית את המצב, הרי הארגון הוא המגזים. 5. אני (כפי שציינתי) מסכים שהארגון רשאי (ואף רצוי) שיפרסם את הפליירים ואת החוגים (לדעתי), רק בלי לגנוב. לגבי השאלה ללא מספר: (א) אני לא חושב שירון צריך שמישהו יציל אותו. אינני בא להציל אותו. אני בא לומר את דעתי. (ב) לא איכפת לי אם זה ירון, מירי, יום טוב, ליאורה, כנרת, עדה, עזרא, ששי, ואפילו יבנאי. אם אני חושב שמישהו טועה, אני אומר את דעתי. (ג) במקרה הזה, אני (כמבין מעט מאוד במחשבים) גיליתי שהארגון העתיק ללא בושה את הקבצים. על אחת כמה וכמה שאני אאמר ואצעק שוב ושוב: "מושחתים, נמאסתם". לציבור יש זכות לדעת את העובדות. מי שרוצה להתחמק ולתקוף אותי אישית - רשאי. מי שרוצה להתווכח איתי על העובדות - יאללה, אני רוצה לראות מישהו המבין במחשבים מנסה לסתור את דבריי. (ד) אינני תוקף אותך אישית. ידוע לי שאתה השליח. אני רק לא מבין איך אתה לא רואה שעובדים עליך. הערה אחרונה, מי שרוצה לראות את השקרים, כדאי שיבדוק באתרים כמה שיותר מהר. נראה לי שבקרוב הארגון ימחוק את העקבות.

דני, תגובות לתוך הלילה.

היי דני. 1. אני כן שאלתי את מוטי ותשובתו ההחלטית: המדריכים שלחו לו את הפליירים. 2. כרגע החזרתי למירי מסר, ובו כתבתי שאני כבר לא יודע למי להאמין, כי אני שונא שמשקרים אותי, ועובדים עלי. 3. אילו הייתי מבין במחשבים כמוך, וודאי הייתי מגיע, למסקנה בעצמי.(לא יודע איפה מחפשים, כי אני לא יודע מה לחפש). 4. למה ירון לא שואל את המדריכים, אם אכן שלחו את, הפליירים למוטי, כפי שעשו עם ירון? 5. אם אכן זו עבירה על החוק וגניבה כדבריך, למה ירון לא תובע, כפי שמוטי הציע?(או שגם פה הוא צודק?). 6. לגבי תגובותיך, לא שיכנעת אותי, בכל זאת עדיף שתיתן לירון, להגיב כשהדברים מופנים אליו. אני לא הייתי רוצה שתגיב לשאלות שהופנו אלי, כי הם מיועדות אלי, והשואל מצפה שאני אענה. יום טוב.

למי להאמין

כדי לחסוך לך את הדילמה, קח עותק של הפליירים באתר של הארגון ועותק של הפליירים באתר של ירון. עכשיו תשווה בין הקבצים. הקבצים זהים. אני בדקתי את התוכן וגם הוא זהה, אבל לצורך ההוכחה מספיק שתראה שגודל הקבצים זהה. עכשיו לעניין Jpeg: Jpeg זו שיטה לדחיסת קבצים המתבססת על שלושה שלבים: (א) תרגום הצבעים למבנה מסויים (המבוסס על תאורה ועל רמת הקליטה של העין, אבל לא אכנס למושגים של YUV, DCT, ו - DC), (ב) צימצום המידע בתמונה, (ג) דחיסה של המידע ע"י מנגנון הנקרא Hoffmann. אם אתה סורק תמונה ע"י שני סורקים שונים, התוצאה תהיה שונה (אני מקווה שזה ברור מאליו) אפילו ברמה של טיפת לכלוך על סורק אחד. לאחר שתעביר את התמונה דרך שלושת המנגנונים (DCT, צימצום, הופמן) יהיה שוני גם בתוכן (בסבירות של 99.999999%) וגם בגודל (בסבירות של 99.99%). אעיר גם שאפילו אם תיקח אותה תמונה ותדחוס עם פרמטרים שונים (או אפילו עם תוכנות שונות) עדיין הקובץ יהיה שונה (אפילו בגודל). לכן מעצם העובדה שקבצי הJpeg זהים בשני האתרים - ברור שהפלייר לא נסרק ע"י מוטי אלא שהקובץ הועתק כמות שהוא מהאתר של ירון. אני בדקתי חלק מהפליירים. כל הפליירים שבדקתי היו זהים. אתה מוזמן גם לבדוק. אני מקווה שההוכחה מספקת אותך. אם תרצה עוד פרטים, אשמח לספק. בידידות, דני.

שכחתי לציין

כדי לקחת עותק של הקבצים: באתר של "רוקדים", כאשר העכבר מעל הפלייר - תלחץ על הכפתור הימני בעכבר ותבחר ב"Save Picture As". באתר של הארגון, כאשר העכבר מעל התמונה הקטנה של הפלייר - תלחץ על הכפתור הימני בעכבר ותבחר ב"Save Target As".

האם ניתן לעשות פישור ?

בואו וננסה לסיים את הויכוח הזה במין "פישור" או "הסכמה". אז מה היה לנו כאן : ירון טוען שהפלאיירים הועתקו מאתר "רוקדים" לאתר "מרקיד" ע"י מנהלי האתר במקום לסרוק אותם בעצמם. - בקיצור, עשו עבודה קלה. יום טוב טוען, לאחר ברור עם מוטי בן-יעקב, שאין הדבר נכון, וכי מוטי סרק בעצמו את הפלאיירים, ושתל אותם באתר "מרקיד". דני, המסתמך על מקצועיותו במחשבים בכלל ובקבצי JPEG בפרט, סבור שמוטי משקר והמידע שהעביר ליום טוב כוזבת, ולכן הגנתו של יום טוב על הארגון ועל מוטי, אינה נכונה הפעם. זה מזכיר לי את "מסמך טרבניקי" ממשפט ג'ון דמיאניוק בפברואר 87 ? (למי ששכח - המסמך שכיכב במשפטו של "איוואן האיום" והבדיקה המתוקשרת של האוטנטיות שלו). הצעתי למוטי בן יעקב מנהל אתר "מרקיד" : בפעם הבאה, כשאתה "שותל" פלאייר באתר שלך, בבקשה עשה בו סימן הכר כלשהו, חותמת או חתימה, או משהו אחר שיבדילו ממסמך דומה הקיים ב"רוקדים". ככה לא תחשד בהעתקה או ח"ו בגניבת מידע. ובא לציון גואל ! מירי.

זה רק יסבך לי את החיים בפעם הבאה

אם מוטי ישים סימן הכר בתמונה (לאחר שהעתיק מאתר רוקדים) - יקח לי יותר עבודה להוכיח שהוא העתיק את הפלייר. אין צורך. אם הפלייר לא מועתק, ניתן בקלות לראות זאת. אם הפלייר מועתק עם "סימן" שהוכנס בפלייר - יקח לי יותר זמן לבדוק (ולא אוכל לומר לכולם איך לראות בעצמם). חבל לתת לגנבים שיטות מתוחכמות יותר להסתיר את עקבותיהם. אולי במקום זה צריך להמליץ למוטי: (א) לא להעתיק חומר מהאתר של ירון (ב) לא לשקר ליום טוב על מקור החומר (ג) לא להתכחש כאשר מביאים ראיות אלא להודות באשמה ובא לציון גואל.

יבנאי

New member
תביעה

הצעת לירון (הלוא אתה סניגורו) לתבוע את האירגון, מה דעתך שמוטי בן-יעקב יתבע אותך, והרי אתה אומר שהוא, גנב, שקרן, רמאי - כמדומני שזו הוצאת דיבה. יש הוכחות מוצקות לתביעה נגדך.

יבנאי

New member
לדני - תביעה

הצעת לירון (הלוא אתה סניגורו) לתבוע את האירגון, מה דעתך שמוטי בן-יעקב יתבע אותך, והרי אתה אומר שהוא, גנב, שקרן, רמאי - כמדומני שזו הוצאת דיבה. יש הוכחות מוצקות לתביעה נגדך.

אתה פשוט חמוד.

רק לא הבנתי למה "הקללות" האלה ששלחת לי? אתה באמת רציני שהשקעת בי כל כך הרבה בלהסביר לי? למרות שלא הבנתי כלום, ולא מי נגד מי במושגים האלה, אני באמת מודה לך על הטירחה הגדולה. רק לפי השמות שכתבת לי, רואים שיש לך ידע רב במחשבים, אני פשוט מקנא בך. עד שאני מוצא אות באנגלית על המקלדת, אני יכול לחבר ריקוד.
שוב תודה לך. יום טוב.

ואני ניסיתי לפשט... ../images/Emo13.gif

תתעלם מכל מהמושגים. אם תרצה לדעת שבאמת הוכחתי שהעתיקו את הפליירים, תעשה את הפעולות הבאות: לך לשני האתרים, קח את הפליירים (הקבצים) ותבדוק את הגודל של הקבצים ותראה שהם זהים. את זה תצטרך לעשות מהר, בגלל שברגע שבארגון יקראו את מה שכתבתי (או שתגיד להם), הם ילכו ויעלימו את הקבצים (ההוכחות) ואז זו תהיה המילה שלי שהקבצים היו שם (האם עוד מישהו/מישהי בפורום מוכן/ה לאשר את דבריי שהקבצים זהים לפני שיהיה מאוחר מדי (כמה שיותר אנשים - כדי שלא יגידו שאותו אדם הוא חבר שלי)? תודה.) עכשיו, תוכל בזמנך החופשי (אפילו בעוד הרבה זמן) למצוא מומחה במחשבים, להביא לו תדפיס של המסר שלי (עם כל המושגים וה"קללות"
) ולשאול אותו אם אני דובר אמת. ואז תדע למי להאמין.

הבדיקה

ללכת לאתר של רוקדים: http://www.rokdim.co.il/HB/A_HomePage/A_HomePage.asp כאשר העכבר מעל הפלייר - ללחוץ על הכפתור הימני בעכבר ולבחור ב"Save Picture As". לבחור שם לקובץ של הפלייר. אפשר לעשות את הפעולה הזאת עם יותר מפלייר אחד (באתר של רוקדים צריך "לדפדף"). ללכת לאתר של הארגון: http://www.markid.co.il/FLAYERS.html למצוא את הפלייר שהורדתם באתר של רוקדים. כאשר העכבר מעל התמונה הקטנה של הפלייר - ללחוץ על הכפתור הימני בעכבר ולבחור ב"Save Target As". לשים לב, כאן זה Target ולא Picture. אפשר לעשות את הפעולה הזאת עם יותר מפלייר אחד. כאשר סיימתם להוריד את כל הפליירים שרציתם לבדוק, לפתוח "סייר" (או כל דבר אחר שאתם משתמשים בו כדי לראות את הקבצים במחשב - "המחשב שלי"?) ללחוץ על העכבר הימני על הקובץ של הפלייר ולבחור Properties. עכשיו זיכרו את הגודל של הקובץ ותבצעו אותה פעולה עם הפלייר מהאתר המתחרה. אם שני הגדלים זהים, תגיבו למסר שלי ותגידו שגם אתם ראיתם שהפליירים גודלם זהה. תודה.

תודה דני !

ראשית הדפסתי את ההודעה הזו שלך ואני מחזיקה אותה בידי. לא התעצלתי, עשיתי כמה נסיונות שוניםובדיוק לפי ההוראות שכתבת, והעתקתי את הקבצים לתיקיה פרטית במחשב משני האתרים "מרקיד" ו"רוקדים". התוצאה : בכל המקרים יצאו הקבצים שונים בגודלם לחלוטין !!!! מסקנה : מוטי בן יעקב לא שיקר ליום טוב. מוטי עשה את הסריקה בעצמו ו"שתל" את הפרסומים באתר שלו כדת וכדין. לא נעשה כאן שום קיצור דרך או העתקה !!! ושוב תודה לדני שלימדת אותי פרק במחשב, ובדרך זו להגיע למסקנה. מירי.

אז טעית בפרוצדורה.

בדקתי שוב. עדיין יש שם את הקבצים המועתקים. אני מקווה שזכרת לעשות "Target" באתר של האירגון ו"Picture" באתר של רוקדים. הנה שיטה יותר פשוטה לבדוק: באתר של רוקדים: http://www.rokdim.co.il/HB/A_HomePage/flayer-Ziv-Ra.jpg באתר של הארגון: http://www.markid.co.il/flayer_rafi%20ziv.jpg פשוט אפשר לעשות "קובץ"/"שמירה בשם" בשני המקרים ולבדוק את הקבצים שנשמרו. לא אתייחס למסקנות שלך המתבססות על בדיקה שגוייה. אני תמיד שמח "ללמד פרק במחשבים"

ואם עכשיו תגלי שהקבצים זהים

גם תודיעי על כך בפורום עם כל סימני הקריאה? או שסימני קריאה זה רק לטובת צד אחד?

למעלה