מישהו יודע

יאיר הראל - שבת רוקדים

שוגי על פי העפיפית של יאיר הראל המתפרסמת בדפדפן של הפורום הזה וגם בפורום המתחרה הפרטים של "שבת רוקדים" הם: מרתון ריקודי זוגות שבת מרוכזת באולם צוותא קרית עמל שבטבעון ביום שבת 15.2.2003 בין השעות 10:30 - 15:00 בתכנית: מרתון ריקודי זוגות לימוד וריענון ישן וחדש הטלפון של יאיר 04 - 8441812 ששי

נדהמתי!

בעקבות מה שששי כתב, "קפצתי" לאתר המתחרה שלי ונדהמתי שוב. אותם ה"פליירים" המצויים באתר שלי, עליהם המדריכים משלמים כדי להופיע אצלי באתר, מופיעים בפרסומים של אתר "סימן טוב את מוטי בן יעקב". ויותר מכך: הפרסומים הועתקו מתוך האתר שלי, יש לי הוכחות! והכל תחת הכותרת: "הארגון נותן שירות לחבריו ובחינם!". הנה כי כן, כך נלחם הארגון בחבריו ומחבל בפרנסתם ובעבודתם במסווה של "תחרות הוגנת".

אין זו דרכי כי אינני מאמין

במלחמות מסוג זה. אני גם לא דואג, כמו שאיני דואג בקשר לפורמים ולעוד פעילויות אחרות. רציתי רק להזכיר שסיפרתי לכם איך בעקביות, הוא מייצר פעילויות המתחרות בפרנסה שלי והכל במשאבים של משלמי המיסים ואפילו ללא החלטה מסודרת של ועדה או מזכירות. שיהיה לו לבריאות

dw2322

New member
בלי קשר למהות

שכן ציבור הרוקדים מפיק תועלת מעוד ערוץ מידע, הרי שבעניין העקרוני אם העתיקו ממך מידע ללא רשות הרי שזו כנראה עבירה. איני חושב ש YNET יכול להעתיק תוכן ממעריב-אינטרנט שאינו יכול להעתיק מהארץ-אינטרנט וכו. אפשר לבקש רשות (ואולי לשלם תמלוגים כלשהם) אבל כמדומני שנושא התכנים באינטרנט, לפחות בעניין אתרים רשמיים (והאתרים של שניכם כנראה כאלה), די מכוסה. לכל הפחות נהוג (לפחות בפורומים) לציין את מקור הידיעה, וכך ספק התוכן זוכה לרייטינג קוראים ולחשיפה לפרסומות.

לירון - אני עדיין לא נכנסתי לערוץ ה

המתחרה. אנו יכולים כעת להווכח במה תורם הערוץ המתחרה ושלא תגידו שלא הזהרתי אתכם... שלא יעבדו עליכם... ובכלל ירון אני במקומך לא הייתי לוקחת את הדברים כל כך ללב, אם תוכל לפעול בצורה חוקית ומשפטית - פעל! ואם לאו, הניח להם, ברך אותם שיצליחו בדרכם, בעצם שחרר אותם ממך, תאמין לי שכולם ידעו לבסוף היכן יותר טוב. שיהיה לך יום נפלא וכתום. עדה

עמי כהן

New member
לחברים

ככל הידוע לי וזה גם פורסם (ותתקנו אותי) כל מרקיד החפץ שהפלייר שלו יופיע באתר האירגון מבקש זאת ממוטי בן-יעקב או רוני סימן-טוב ומעבירים את הפלייר לאירגון, אצל ירון הם משלמים לפרסום ובאירגון מקבלים זאת בחינם. לעדה שאוהבת ישר לצדד צד כל שהוא ללא ידיעת פרטים - המשיכי כך, התרגלנו. אם תשתני - הרי כבר לא תהיי עדה.

נכון אתה צודק.

ד"א איך היית מגיב לו שרות שאתה נותן בתשלום היה ניתן במקביל ע"י לשכת עורכי הדין (שאתה לבטח חבר בה בהיותך עורך דין)<b> - בחינם!</b> כמו שאמרתי בעבר, ארגון המדריכים בקדנציה הנוכחית, מתרכז במתן שירותים בחינם ו/או מסובסדים, לרוקדים ולמדריכים כאשר בחלק מהמקרים אין זה מתפקידו ולא לשם כך שולמו המיסים של חבריו (וגם שלי). הארגון אינו מספק הרקדות בחינם כיוון שאז הוא יוצא נגד רוב משלמי המיסים אך לפגוע באחד מהם זה בגדר האפשרי. אך הסר דאגה מלבך, אני לא חושש, בעולם המודרני שרות חינם, ברוב המקרים, אינו מצליח לתת את השירות הראוי ולהכניס תוכן משמעותי. בעיקר כשהאמביציה שלו נובעת ממניעים לא נכונים.

התנדבות בע"מ

כל התנדבות פוגעת באנשים אשר עובדים ומשתכרים ממלאכת ההתנדבות. כשחבר מתנדב להרקיד בכיכר מלכי ישראל, או באיזה אירוע חשוב - האם זו לא התנכלות לחברים שמשתכרים מההרקדות ? "הבכי" הזה , על אובדן הכנסות , כאשר מספקים מוצר ושרותים חינם לחברים, שמשלמים מיסים ודמי חבר - מצחיק ונלעג. לכל אחד מותר "להתנדב" - עד שזה לא פוגע בו. למתנדבים בעם - אזהרה !!! גולל אבן אליו תשוב.

אין לי בעייה עם התנדבות

(א) הבעייה שלי כאשר מתנדבים בצורה לא חוקית, והעתקת מידע מאתר של אחר זה לא חוקי. אין המטרה מקדשת את האמצעים. (ב) אם אחד מהמדריכים היה מעלה אתר עם שירותים בחינם - יבורך. אם ארגון המדריכים מעלה אתר עם שירותים בחינם (או מארגן הרקדות באונברסיטה ובבית דני בחינם) - זה אומר דרשני. אין מטרתו של הארגון לתת שירותים של חבריה בחינם. לדעתי מטרת הארגון לתת שירות לחברי הארגון, לא לקהל הרחב.

דני - אתה נאיבי ?

אתה לא שמעת על חברי אערגון שמוכנים "להתנדב" ולהרקיד באונברסיטה בחינם או בחצי השכר של המדריך , שעובד שם ? איפה אתה חי? "להתנדבות" - אין "גבול". גם האירגון יכול להתנדב ולהרקיד בצבא, בבתי אבות, בכיכרות בחינם, או במחיר סימלי. אגלה לך "סוד" - בירושלים , היה נהוג לעשות מרתונים, בבעלות העיריה, שכל המדריכים "עמדו בתור" - להרקיד בו ,בלי תשלום, ומי שלא הוזמן להרקיד - נעלב מאוד. ואותם חברים - משתכרים ומתפרנסים כל השנה - ממרתונים אלה, להתראות בהשתלמויות. אני כבר מתגעגע לראות אותך שלום דני מיענקלה

האם "בחינם" זה טוב או לא...

רבים האומרים (וטועים)ש"אם זה לא עולה כסף, זה לא שווה כסף". יש גם המתלוננים על "תחרות לא הוגנת" בין שירות חינם לשירות בתשלום. לדעתי, טועים המתלוננים על הרקדות חינם. הרקדות אלו מאופיינות לרוב בהיותן באתר לא נוח לריקוד, ואין מלמדים בהם ריקודים. רבים באים כדי לרקוד קצת, עד "שהרגלים הולכות"... ורבים יותר באים לצפות ולנסות לרקוד תוך כדי העתקה. ו"מתוך שלא לשמה, בא לשמה", לאחר שרואה המון העם את חדוות הריקוד, יגיע גם לחוג מסודר לריקודי עם ויתחיל ללמוד את הריקודים בצורה מסודרת (ואז ישלם כמובן במיטב כספו). ובקשר ל"אם זה לא עולה כסף, זה לא שווה כסף". אמירה שגוייה בתכלית. דווקא במחשבים, מערכות ההפעלה והתוכנות הטובות ביותר הינן חינמיות. רק לפני שבוע, שוב קרסו כמעט כל שרתי מיקרוסופט בעולם, בעוד שרתי לינוקס המשיכו לתפקד כרגיל. שיהיה לכולם יום יפה

אולי לא הבנת אותי

אין לי בעייה שמרקיד ירקיד בחינם/בהתנדבות בכל מקום (להיפך - רצוי). יש לי בעייה שהארגון ירקיד בחינם/בהתנדבות במקום שבו מרקיד אחד מחבריו בתשלום. לדעתי, מטרת הארגון לדאוג לאינטרסים של החברים כולל האינטרס של החברים להרוויח כסף. להתחרות בחברי הארגון זה ניצול ציני של כוח הארגון לרעה. מצד שני, חשבתי על העניין, ואני חוזר בי מסעיף (ב). אכן זה מתפקידיו של הארגון לפרסם את החוגים של המרקידים וכן את הפליירים של המרקידים בגלל שזה מקדם את האינטרסים של (רוב) החברים (כן, בחינם). כל מה שעדיין מפריע לי זה החלק החוקי של העניין. על האירגון להשיג את המידע בכוחות עצמו ולא להעתיק מאתר של חבר אחר. נו, אולי ניפגש מחר בהשתלמות?

יבנאי

New member
לדני

מזמן הבנתי שאתה מלא על האירגון, תגובותיך כבר הפסיקו להפתיע, נראה שלא התייחסת למה שעמי כהן כתב בקשר לפליירים (תמשיך לסכסך, ואולי אתה מסוכסך עם עצמך?) אולי אם תציע את עזרתך לאירגון שאתה כל כך אוהב, ובעקבות זאת תראה ותיגלה דברים שאינך רואה משם, ותחשוב על זה ברוך.

עוז 2002

New member
האינטרס של הכלל מול הפרט

ירון, אני מאחל לך הצלחה בעבודתך ופרנסה רבה. באמת ומכל הלב. אבל כעקרון אני נגד חסימת שרותים בחינם בגלל שמישהו אחר עושה מזה כסף. עם כל הכבוד, יתכבד אותו אדם וימצא ערוצים אחרים. טובת הכלל לדעתי עדיפה במקרה זה. עם זאת, במקרים שמתן השרות חינם נועד רק כדי להפיל את המתחרים ולאחר יצירת מונופול לגבות מחירים גבוהים (כך האשימו את מיקרוסופט כשחילקה את הדפדפן חינם, או בזק כשהורידה מחירים) אזי טובת הציבור היא דוקא למנוע תחרות בלתי הוגנת זו. אז בהנחה שהארגון אינו פועל בחוסר תום לב כנ"ל זכותו וחובתו לדאוג לטובת הציבור שלו.

אדרבה ואדרבה...

אינני נגד תחרות וכבר כתבתי קודם: יקום כל אדם פרטי שירצה ויתן שירותים אלה בחינם וכל שירות שירצה לטובת הכלל. אני בעד! נכון גם שהארגון צריך לתת לחבריו שירותים ככל שיוכל וגם שירותים בחינם. אדרבה ואדרבה האם אין שטחים ותחומים בהם יכול הארגון לסייע לחבריו? - יש ויש! האם הארגון עושה זאת? - מעט! הארגון "קופץ" אחריי עם כל שרות, בתשלום או בחינם, שאני נותן והוא בא ומכריז "אנחנו נותנים בחינם, בוא אלינו!" ועוד הגדיל לעשות והעתיק את הצילומים מהאתר שלי שזו עבירה על החוק והוא יודע זאת! קח את הפרסום הצהוב של זאב ניסים - כל מי שמבין בתוכנת פוטושופ יראה שזה העתק ממני ולא סריקה חדשה. אך שוב, זו לא הנקודה. מה שהארגון נותן לחבריו בחינם באתר האנטנרט, עולה בסופו של דבר כסף לארגון. יתכן וכעת זה לא סכום משמעתי ואולי כלל לא, אך בופו של דבר, החזקת אתר, מקום בשרת, עיצוב האתר, הכנסת נתונים ועוד ועוד - כל אלה עולים כסף וזמן עבודה. גם אם כרגע מוטי בן יעקב עושה זאת בהתנדבות, בסופו של דבר יש לזה מחיר. האם נראה לך שהארגון צריך להשקיע מאמצים במתן שירות למדריכים כאשר שירות זה כבר ניתן על ידי אחד מחבריו? האם לא כדי שישקיע את משאביו הדלים במתן שירות שלא קיים כלל? יותר מכך - הארגון אינו ממלכה פרטית של רוני ומוטי. עם כל הכבוד יש דברים שלפני שעושים אותם צריך להעביר החלטה מסודרת במוסד נבחר של הארגון (מזכירות או ועדה ייעודית). יותר מדי דברים נעשים בארגון מבלי שיעברו נוהל קבלת החלטות ראוי.

No name for now

New member
לא רוצה להישמע מזלזלת

אבל הטענות שלך לא נשמעות כ"כ אמינות. מטרת הארגון לספק שירותים לחבריו. אם הארגון מאפשר לחבריו לפרסם באתר שלו הוא חוסך להם הרבה כסף ביחסית מעט כסף. כדי לשמור את כל הפליירים כל מה שצריך זה מספיק מקום בדיסק של המחשב, השבוע קניתי דיסק קשיח בגודל של 40GB ב-550 שקלים, רוצה להשוות כמה עולה מודעה אחת! לעומת כמה פליירים נכנסים ב-40GB=550 שקלים. נראה לי שחסכנו הרבה כסף לחברים. בזבוז כספי הארגון? תראה לי בימים אלה ארגון שמכבד את עצמו שאין לו אתר באינטרנט, אין מה לעשות קהל היעד דורש את זה, אם אין לך אתר אתה כאילו לא קיים. להגיד לך את האמת מכל אתרי הריקודי-עם שראיתי עד היום (לא הרבה אבל כולל גם את שלך), האתר של הארגון לדעתי הכי נחמד, שימושי והוא ממשיך להשתפר (זה בגלל שהוא רק בחיתוליו כמובן). מה עדיף להסתמך על אתרים לא רשמיים עם מידע מבולבל ולא תמיד אמין, או אולי אתרים מסחריים שמטרתם למכור לי (בלי להעליב אותך כמובן, אבל זו מטרתך בסופו של דבר). חוץ מזה שירות כמו פרסום בחינם לחברים, לדעתי, הוא משהו שבהחלט שווה להשקיע בו משאבים כספיים (לו אני הייתי מנהלת את כספי הארגון). גניבת הפליירים? באתר כתוב שמי שרוצה לפרסם את עצמו מתבקש לשלוח קבצים (די ברור, אף אחד לא יתחיל לחפש פליירים באינטרנט), כנראה סביר שמרקידים התעצלו לסרוק מחדש ולכן עשו Download מהאתר שלך ושלחו את הקובץ לאתר של הארגון. אני רק רוצה לומר לפני שכולם יתנפלו אלי, שאני לא מדריכה ולא חברת הארגון, מעולם לא הייתי וכנראה לעולם לא אהיה. את רוני סימן-טוב אני אמנם מכירה אבל לא בהקשר הזה, ואני לא מדברת בשמו, מגינה עליו או אומרת דברים בידיעתו. זו דעתי, ואם אתם רוצים להרוג אותי, תודיעו לי שאני אתחיל לרוץ

קצת איזון, מעולם לא הזיק לאף אחד.

שלום חבריי לפורום. גניבת פליירים? העתקת פליירים? הכל בסדר איתנו? בשיחת בירור שהייתה לי עם מנהל אתר "מרקיד" מוטי בן יעקב, הסתבר שלא היו דברים מעולם, והרי דבריו במדוייק: 1.עם פתיחת האתר המחודש, נכתב שחברי אירגון יכולים, להשתמש בו, בפרסום חינם לטובת המדריכים. (זה אירגון שעושה בשביל חבריו). 2.כל המדריכים מבלי יוצא מהכלל, שלחו את פירסומהם, למנהל האתר, ושום העתקה לא הייתה פה. כפי ששלחו לירון, כך שלחו למוטי. הפירסומים בכלל נעשו בבית דפוס ולא ע"י ירון, כפי שהרבה נוטים לחשוב. (ירון רק סרק אותם, בדיוק כפי שמוטי עשה). 3.המדריכים חיים ושלמים ניתן לשאול אותם את כולם. (ירון לא היה מוותר לעולם על הזדמנות לתבוע משפטית, אך לא יעשה צחוק מעצמו, וגם לא יתן שהערכה המשפטית תעשה ממנו צחוק). 4.האירגון מחוייב כלפי חבריו לאתר ולפורום רשמי, מקצועי, אמין, ומידע מדוייק וזמין. 5. פירסום חינם לחברים, זו אחת הזכויות שמגיעות לחברים, אם תוך כדי מתן שירות זה, ירון נפגע כלכלית זו בעיה שלו, הוא אדם בעל עסק פרטי, ולא יכול להיות מונופול לכל חייו, בעיקר שאת השירות היקר הזה, הוא נותן למדריכים, שמחוסר ברירה אחרת , שילמו כל סכום שנתבקש ופירסמו אצלו. 6. לגבי עלות אחזקתו של האתר, קישקוש בריבוע כי האחזקה, עולה גרושים, ויותר זולה אלף מונים מהמחירים המופקעים, שאתה גובה על הפירסום אצלך,(ובהיותך מונופוליסט בתחום). עד כאן ציטוט דבריו של מוטי בן יעקב. לפי דעתי האישית, במקום לזרות חול בעיניים, חובת ההוכחה חלה על ירון(שישאל באמת את המדריכים המפרסמים, ויצא גדול אם יביא לידיעת חברי הפורום את תשובותיהם). להשתמע חברים. יום טוב.קצת איון

תודה על הנתונים

בתגובתך ציינת כי "ירון רק סרק אותם, בדיוק כפי שמוטי עשה", לכן אתה אומר שמוטי סרק את הפליירים (ולא קיבל אותם בצורה דיגיטלית). עכשיו אני יכול לבדוק בצורה אובייקטיבית ומדוייקת מי כאן דובר אמת. ... (בדיקה) ... לאחר בדיקה קצרה (לא קשה לכל איש מחשבים לבדוק - הארגון לא הסתיר כלל את עקבותיו), גיליתי שמוטי משקר. כל איש מחשבים (המבין במבנה Jpeg) בפורום מוזמן לבדוק בעצמו. הפליירים הועתקו ולא נסרקו ע"י הארגון. למי שלא מקבל את חוות דעתי, אציין כי יש לי נסיון רב בתחום ה-Jpeg ואני עובד כבר שנים כאיש תוכנה בתחום העברת תמונות ברשת. יום טוב, אני יודע שאתה בן אדם ישר, אז שלא יעבדו עליך. אם היית אומר שהמרקידים העתיקו את הפליירים מהאתר של רוקדים (כפי שניסו להגיד מספר חברים) הייתי מטיל ספק, אך הטענה שהעלית (בשמו של מוטי) זוהי שקר. נ.ב. הגיע הזמן שכולם ידעו שקוראים לזה "Flyers" ולא "Flayers" (שם הקובץ גם ברוקדים וגם בארגון).

למעלה