מירק"ם

1המתנה

New member
חבל שהוא התחיל עם זה רק השנה

כי נראה לי שכמה וכמה אנשים לא היו מצליחים להתקבל בדרך הזאת...

oh,shut up

תתפלא, יש חשיבות להכל. ויש אנשים קטנים ולא חשובים שלא עשו 7.5 שנים בצבא וגם להם מגיע ללמוד רפואה לא פחות ממך. תרד מהעץ שלך.

המטרה אינה לשכנע אותך.

ואם מצטייר מדבריי שאני מזלזל בצבא- אין זה כך כלל וכלל. חורה לי שיש אנשים כמוך שחושבים שהם טובים מכל השאר, זה הכל.

amnonab

New member
אובייקטיביות הפסיכומטרי

אני אמנע מהלכניס את ראשי ללוע הארי בעניין חשיבות השירות הצבאי, הייתי רוצה להעיר את תשומת ליבך לעוד גורם שציינת. אמרת שהפסיכומטרי הוא מדד אובייקטיבי ליכולות מועמד. אבל גם זה לא ממש נכון, עם כל קורסי ההכנה שמסתובבים היום וה"מודיעין המדוייק" שהם מצליחים לאסוף בקשר לבחינות. העובדה היא שאני עשיתי את מבחן הפסיכומטרי שלי עוד ב-2001, לפני השירות הצבאי, ומאז הציונים הולכים ועולים בהדרגה, או אם תרצי, יש אינפלציה מסויימת בפסיכומטרי. שלא תביני אותי לא נכון, אני מבין תומכי הפסיכומטרי (לעומת כל טועני ה-"מה זה מודד בכלל?" - אז כן, זה מודד את יכולת ההתמודדות תחת לחץ שהוא פקטור חשוב מאוד). בכל מקרה חשוב לזכור שהפסיכומטרי הוא מדד אובייקטיבי רק בתוך אותו מחזור בחינה, או אולי בכמה מחזורים סמוכים. היום למועמד יש סיכוי טוב הרבה יותר להגיע לאותו הציון שלפני חמש שנים היה הרבה יותר קשה להשיג אותו. פרמטר נוסף: אנשים חוזרים על בחינת הפסיכומטרי ומפתחים מיומנות מסויימת בבחינה. דווקא המיומנות הזו לא מעידה על כלום חוץ מאשר שאותו אדם עשה את הבחינה כמה פעמים, אבל לקבל בפעם ה-X ציון גבוה מעיד כבר הרבה פחות מאשר מי שניגש לבחינה בלי ה"מיומנות הזו". מצד שני יש אנשים שסתם לא הלך להם פעם אחת, אז ברור שצריך לאפשר בחינה חוזרת. אבל עד כמה? (אני יודע שאני הולך למשוך הרבה אש עם זה). לצורך הדוגמא, ב-2004 התקבלתי לאוניברסיטה ואף הוצעה לי מלגת הצטיינות, ומסיבות שאינן תלויות בי לא יכולתי להתחיל את הלימודים. השנה, הגעתי עם אותם הנתונים וכבר הייתי צריך להתמודד עם תנאי קבלה קשים יותר (וכמובן שמלגה כבר לא קיבלתי) - ואני דווקא מאמין שהצלחתי די טוב במקר"ם. עכשיו, אולי אני טועה, אבל אני לא מאמין שחל שיפור דרמטי באיכות האנשים שמנסים להתקבל דווקא עכשיו לרפואה לעומת לפני שנה, שנתיים או שלוש, רק עליה בציונים שהם מביאים איתם. טוב, יצאה לי מגילה קצת ארוכה יותר משתכננתי לכתוב

leviatam

New member
???

אפשר לשאול באיזה קשיים ערכיים נאבקת על מנת להגיע להישגים שלך בפסיכומטרי ובבגרות? אנוכי השיג יותר מציונך בפסיכומטרי ללא היתקלות בקשיים ערכיים וציוני בגרות נמוכים בנקודה שלמה וגם זאת ללא היתקלות בקשיים מסויימים - לכן אשמח לדעת על אילו תכונות אישיותיות מעידים הישגי הציונים פרט ליכולת קוגנטיבית???? האם הקרבה ? רצון לתרום ולעזור? ציונות טפו טפו טפו? מנהיגות והובלת אחרים? ויתור על נוחות? דאגה לזולת? או לשבת על התחתולוותר על הקפה עם החברה בערב ושוב לשבת על התחת ולוותר על הסרט והבירה ועוד לשבת שבועיים על סימולציות כולה 3 שעות ביום ולהגיע ל750 בפסיכומטרי? עדיין לא נהיר לי העניין של תכונות וסגולות אישיות ואינטיליגנציה ריגשית שמובעת ע"י ציוני פסיכומטרי ובגרות. אבל שמח להבין בעתיד...

natalysh

New member
על אף כי אני מעריכה גם כן שירות

צבאי ותרומה לרבה למדינה, אני לא חושבת שיש להמעיט בכך שאנשים חרשו והגיעו להישגים בבגרויות. נכון, אין לזה קשר ליכולות החברתיות שלהם ולמידת התרומה שלהם למדינה, ואת זה הם כנראה יצטרכו להוכיח בדרך אחרת, אבל זה כן מוכיח על הרבה מוטיבציה, יכולת התמדה והשקעה, שגם הן תכונות חשובות לא פחות למי שרוצה להיות רופא.

Veronica007

New member
וואו, תעשה לי ילד!

7.5 שנים בצבא? בקרבי??? אתה בטח אלוהים!!! בן אדם, יש לך גישה מסריחה, ערכים מעוותים ועוד פעם גישה מסריחה. אם זה מה שהצבא עושה לבן אדם, חבל שנתתי לו כל כך הרבה שנים מחיי (אבל אני יודעת שלא זה עניין, זה פשוט האופי שלך). כולי תקווה שלא יהיו אנשים כמוך ברפואה.

johngalt2

New member
מסכים איתך בהחלט.

אני לא התגייסתי לקרבי, מסיבות שאינן תלויות בי, ובטח ובטח שאינני מתכוון לשרת 7.5 שנים (השנה ביציאה שאני מרצה עכשיו היא די והותר בשבילי), אבל אני חושב שאדם ששירות ביחידה מובחרת, ובמיוחד בתור מפקד, ניתן לומר די בוודאות שהוא אדם ערכי, רציני, נחוש ובעל רצון לתת מעצמו. וגם עם תכונות אלו בפני עצמן לא הופכות אותו לרופא טוב, הן בהחלט בכיוון הנכון, ובהחלט נותנות לו קרדיט.

johngalt2

New member
אני לא מבין ממה את כ"כ מודאגת...

אישית אליך - יש לך ציונים מצויינים, יש לך מוטיווציה, ואני מניח (ומקווה) שאת אדם נורמלי. אז ממה את מודאגת? מהרושם הראשוני שאת עושה? אם פרופסורים ופסיכולוגים לא יכולים לראות מבעד לזה, אני מניח שאף אחד לא יכול. אמנם זה מעצבן שכל הזמן תנאי הקבלה משתנים, אבל אין ברירה... גם אם יחליטו בשנה הבאה שמי שקופץ הכי הרבה פעמים על רגל אחת יתקבל לרפואה, תתאמי כל יום 3 שעות על קפיצה על רגל אחת, ותתקבלי. בסופו של דבר זה לא משנה. ובאופן כללי - אני תומך בשיטה הזאת, של המרק"מ, והיא נראית לי די הגיונית (למרות שאלוהים יש חוש מפותח לאירוניה, ובטח בסוף דווקא המרק"מ יכשיל אותי). תני למראיינים קצת קרדיט, שהם יודעים לקרוא בין השורות של מה שאת אומרת, ולהסיק את המסקנות הנכונות לגבייך. הצלחה בלימודים אולי מראה על נחישות, יכולת חרישה ו/או אינטליגנציה גבוהה, אבל העובדה העצובה היא שקיימים לא מעט אנשים בעלי פסיכומטרי 780 ובגרויות 11.5 שלא מסוגלים לנהל שיחה נורמאלית על מזג האוויר (אני בטוח שנתקלת במקרים כאלו). אנשים כאלו אולי מסוגלים להיות חוקרים או מדענים מצויינים, אבל לטפל בחולים הם לא יוכלו. קראת את "בית האלוהים"? קחי את ג'ו, לדוגמא. האמא שלהם. בקיצור, ציונים ופסיכומטרי גבוהים מעידים על יכולת להצליח בלימודים אקדמיים, ובמידה מסויימת גם על יכולת להצליח בקריירה אקדמית. אבל הם כלל לא מעידים על אינטליגנציה רגשית, וזה משהו שלרופא חייב להיות. אני מניח שעכשיו המרק"מ והמו"ר רחוקים מלהיות מושלמים, כי עדיין לא נצבר מספיק ידע ונסיון. אבל אינדיקציה כללית על האינטליגנציה הרגשית של המועמד? את זה אני מניח (ומקווה, שוב) שהם בהחלט יכולים לתת.

maya45

New member
תגובה לכולכם...

להגיד שהיום קל יותר להצליח בפסיכומטרי ו/או שהפסיכומטרי משמש מדד אובייקטיבי רק לגבי מועדים סמוכים זה קצת לא נכון שהרי המרכז הארצי לבחינות והערכה (שאני מתעבת, טפו, שיעזבו אותנו לנפשינו וילכו לאכול חומוס או משהו) מצהיר על כך שהוא בוחן כל בחינה גם ביחס לכמה שנים לאחור (אחד מהתפקידים של פרקי הפיילוט אם אני לא טועה הוא לדרג את אוכלוסיית הנבחנים ביחס למועדים קודמים) וכן המרכז הארצי דואג שהממוצע הארצי יעמוד על משהו כמו 534 ואם ישנה עליה הוא מקשה את רמת הבחינה ולראיה ניתן לראות בחוברות כמו "האוגדן הארצי" שהשאלות שהיו פעם הן בחלקן הגדול בדיחה לעומת מה שיש היום דבר שמאזן את האפקט של כל ההכנה המוקדמת. מה שאני מסכימה עמו הוא שפעם נוספת מדינת ישראל הוכיחה את מילות השיר "כסף קונה את הכל" שכן מי שיש לו כסף ילך למכונים יותר טובים וירשה לעצמו להיבחן מספר רב יותר של פעמים ודבר זה בהחלט יוצר אי-הגינות וחוסר שיוויון. אתם מעלים את ענין האינטיליגנציה הרגשית שאני מסכימה לחלוטין שחשוב במקצוע הרפואה, והוא המבחין בעצם באופן כללי ולא רק לגבי רופאים בין זה שיצליח לבין זה שלמרות יכולותיו השכליות והקוגנקטיביות לא יגיע להצלחה מקצועית. אבל אני חייבת לומר, שלמרות שאני מבינה שאינני מודעת לכלל הדרכים בהם מאפיינים המראיינים את המועמדים, אני לא חושבת שהיה ביכולתם לעמוד על רמת האינטיליגנציה הרגשית שלו שכן רבים וטובים מהם מנסים כבר מרגע שהמונח הזה נוצר לבדוק ולהבין מה משמעותו של מושג זה ומהם הפרמטרים המגדירים אותו. ודווקא כאן, אני חושבת שאולי לזה שעשה פסיכומטרי 3 פעמים ורק אז הצליח יש אינטיליגנציה רגשית גבוהה, שכן הוא ידע לא לתת לעצמו לשקוע והמשיך הלאה. אני לא אומרת שלא צריך להיות ראיון. ולפרמטרים כמו גיל, חזות כללית, שירות צבאי וכו' כן צריכה להינתן חשיבות, אך עם זאת לתת לזה 100% בציון הסופי של המועמד בב"ש או 75% בירושלים זה קצת יותר מדי מוגזם עבור פרמטר קצת שנוי במחלוקת זה קצת לא הוגן. היה כבר עדיף שהם היו נותנים עבר/נכשל ומדרגים לפי סכם, כי אז לפחות המדדים שלהם היו יותר רלוונטיים (לטעמי) והם פחות היו נטפלים לקטנות. בכך שכתבתי את הציונים שלי לא התכוונתי לומר שאני טובה מכמעט כל האחרים. ברור לי שיש רבים כמוני ורבים טובים יותר ממני, ועל כך אני אצטרך לתת דין וחשבון בשעה שידרגו אותנו על סמך ציונינו. אבל אני חושבת שזה יהיה דירוג ענייני, הוגן ואובייקטיבי כלפינו וכלפי יכולתינו או אי-יכולתינו להיות רופאים, יותר מאשר כל הבלאגן שעשו סביב הראיון. ואני חושבת שמגיע מזל טוב ענקי לדיקן החדש. אני חושבת שיעבור זמן רב עד שאני לפחות אשכח אותו.

l e o r a

New member
מהי אינטלגנציה רגשית

אני חושבת שקצת פספסת את המושג. האינטלגנציה רגישת שדרושה לרופא מתייחסת ליחסי אנוש טובים, כנות, יושר, נכונות ורצון לעזור למטופל - כי זה הרי מהות המקצוע!! . אדם ש"עשה פסיכומטרי 3 פעמים ורק אז הצליח" הוא לאו דווקא בעל אינטלגנציה רגשית גבוהה, הוא פשוט חדור מוטיבציה אישית. כמובן שזה חשוב אז זה לא מעיד על כך שיהיה קשוב למטופל או יהיה ישר והגון במהלך עבודתו. המטרה של כל המבחנים האלו הוא לנקות את המערכת הרפואית מאותם רופאים בעלי מוסר כפול ואתיקה פגומה. אנשים עם ציונים מדהימים אבל נטולי יושר פנימי שאנחנו קוראים עליהם בעיתון. בהצלחה לך, מקווה שההמתנה תהפוך לקבלה!!

Veronica007

New member
ובאמת נראה לך שקשה לזייף?

כל מבחני המו"ר למיניהם, כל השאלות שבאות לבדוק יושר פנימי- אפשר לענות עליהן את התשובות ה"נכונות" ואפשר לא. זה שאצל אנשים מסוימים אלה התשובות האמיתיות שלהם (כמו שזה צריך להיות אצל כולם), זה כלל לא קשור- אפשר לזייף יושר בכל מבחן אישיותי. קשה לזייף יושר בפסיכומטרי. בהצלחה.

johngalt2

New member
תגדירי "לזייף"

הרי יושבים שם פסיכולוגים, רופאים ואנשים שכל המומחיות שלהם היא לבדוק תכונות אישיות של המועמד. נראה לך הגיוני שזה עד כדי כך פשטני? ששואלים אותך שאלות כמו "האם כדאי לצחוק על חולה סופני בפנים?" או "האם לגיטימי לצאת להפסקת סיגריה כשהחולה שלך נכנס לדום לב?" (אני מגזים, כמובן) אם זה כמו כל מבחן אישיות אחר, השאלות הן כאלו שכשאת עונה עליהן, את לרוב לא מסוגלת לנחש מה הם רוצים ממך, ומה התשובה הטובה, מבחינתם. את לא יכולה אף פעם לדעת בדיוק מה הם באים לבדוק, אלא אם תשבי ותקראי חומר מקצועי על מבדקי אישיות, וגם אז אני מניח שיהיה לך רק מושג כללי. אז כן, אני מניח שיכול להיות מצב שבו אדם לא מתאים ישב ויקרא המון ספרות מקצועית בנושא, ישב במרק"מ, יענה בדיוק מה שהם רוצים לשמוע וככה יעבור את המסננת. אבל כמה זה כבר יקרה? וגם בנאדם נורמאלי יכול בהחלט לענות תשובות שנראה לו שהם רוצים לשמוע, גם אם הוא לא מאמין בהם, אבל זו כל הנקודה שלי היא - זה לא בהכרח יעזור לו.

Regina Phalange

New member
אם אפשר, הצעה לפיתרון:

לא רציתי להשתמש במילים "אני מכירה אנשים..", אבל לצערי זה הכרחי: אני מכירה מספיק אנשים שהם מאוד חבורתיים אבל לא בהכרח ישרים. יש להם אינטליגנציה חברתית גבוהה ויכולת רטורית מעולה, ואופי המאפשר להם לתמרן את המצב לטובתם. אנשים כאלה לא נכשלים במבחנים אישיותיים, אך [לדעתי הצנועה והשגויה לעיתים מספיק קרובות לדאבוני] אין אף מבחן שיכול באמת לבדוק את האופי של האדם ועד כמה הוא "ישר". בצורה כזו יכולים עדיין להיכנס לכל פקולטה אנשים עם יכולות חברתיות גבוהות, אבל חסרונות אחרים. לכן גם אני לא ממש מאמינה במבחנים אישיותיים. לא מתוך זלזול- חלילה, אני פשוט רואה בהם יומרנות רבה מדי. כמובן שאין בכוונתי להכליל, יש המון אנשים טובים שלא היו מקבלים הזדמנות ללא המבחנים האלה. אבל אין צורך להפריז בחשיבותם כמו שעושים השנה בירושלים... (ושוב, בלי זלזול מכל סוג באנשים שהתקבלו בשיטה החדשה. עלו והצליחו ולמדו פיזיקה עד שתישבר רוחכם
)

Veronica007

New member
../images/Emo45.gif, מסכימה סה"כ

אם כי אולי יש לתת קרדיט לאנשי המקצוע שם (אלא אם כן הם למדו בהדסה
). סתם. תגידי ג'ני, למה הכינוי שלך לא כחול יותר אצלנו?

למעלה