כל מילה זהב...
אני מסכימה כמעט עם כל התגובות, מכל תגובה לקחתי משהו. כשאני אופטימית, נראה לי שהצדק עם האופטימיות, עם אלה שרואות את החיים במשקפיים ורודים, המונעות בעזרת התחושה האמיתית והחזקה שיהיה טוב, ושמוכרח להצליח. ואז, פתאום אני חושבת שאולי זה נאיבי, ועננים שחורים מכסים את השמש הזו, ואז לבי ודמעותיי נוהים אחר הפסימיות. הדשדוש בביצת האיכס, נעים, הוא לא דורש מאמצים של התחזקות. הוא מאפשר ונטילציה של תסכול, עצב ואכזבה. לפעמים הפסימיות הופכת אותי למרירה קצת, ואולי לטיפה תוקפנית או צינית ואז בא לי להכניס למישהו איזה פאנץ´ ליין. אבל תמיד, אני חושבת שלכל דעה (חוץ ממסיונריות פנאטית נגד הפלות) יש מקום פה בפורום. הפורום משרת כל כך הרבה צרכים, פירטתי חלק מהצרכים שהוא עונה בשבילי, אבל יש עוד. צורך במידע, צורך בשיתוף ותמיכה, צורך בפורקן, צורך של cring out, ולפעמים גם צורך "לבעוט" במשהו או מישהו. כל מגוון הצרכים האלה צריך לדור בכפיפה אחת, באינטנסיביות של ארועים ובמעברים לפעמים קיצוניים בין שמחה לעצב ובין הצלחה לכשלון. יש צרכים לותיקות, שזוכרות בנוסטלגיה את הבית הישן ביואל, ויש צרכים לחדשות, שרוצות לרענן את השורות. מילת המפתח כאן היא שוב סובלנות. לא תמיד חייבים כולם להיות נחמדים לכולם, זו לא המטרה. אפשר להעיר, אפשר לא להסכים, אבל כדאי לשמור על הבית נקי. לי הבית נקי, רוב השכנים מוצאים חן בעיניי (אלו שלא אני פשוט לא בקשר איתם) וחשוב לי לשמור את הבית שלי כזה, כי פשוט אין לי בית אחר. זוהרה ותזכורת קטנה, עליי פעם כעסה האלמונית שיש לי תנודות קיצוניות במצבי הרוח.. כך שיש מקום גם שאופטימי יהיה רגע פסימי ולהיפך.