מיעד,MASA

נועם@בת

New member
נכון, יש ענין של גישה לחיים

שאליה את יכולה להסכים או לא להסכים. אפשר להכנס לדיון ארוך ומעמיק (שלא מוביל לשום מקום בסוף, מנסיון
) על חשיבותה של האופטימיות. וזה לגיטימי. אפשר להעיר בנימוס, או במסר מתוך כוונה שדברים ישתנו. ההערה שלי היתה חד משמעית על הניסוח. תסכימי איתי שניסוחים מהסוג הזה לא נעימים לקריאה ויוצרים אוירה לא נעימה. מנסיון שלי- הערות מסוג כזה לא ממש משיגות את המטרה. הכוונה שלך בעצם היתה לשפר ולתרום, ולא לקלקל. טוב, זהו נסגר. חזרנו לסדר היום
נועם

סליחה שאני מתערבת , הא?../images/Emo2.gif

אופטימיות קוסמית - אין עסקינן בתחרות "מי קיבלה יותר מסרים התומכים בדעתה" אלא בטון , בצליל התנסחותך מלכתחילה. אני מזדהה עם כל מילה של נועם וגם לך לא אומר שרגשותייך אינם לגיטימיים , אבל אומר גם אומר שהאופן בו התנסחת צורם מאוד גם לטעמי. "מאה אנשים - אלף דיעות" , ככה טוען הפתגם? אז זכרי שנכנסת לפורום של יותר ממאה אנשים , לצורך העניין (באופן סימבולי. לא באמת ספרתי), וקצת סובלנות טרם גרמה לאף אחד להתאשפז עם בילהרציה בשום בית חולים. מקווה שבסופו של דבר תהיי אופטימית בדיוק כמו הכינוי שבחרת לך. הרי הכינויים נבחרים תוך מחשבה תחילה , לא כן?... ענת.

masa

New member
לאופטימיות קוסמית -תתחילי להקיא

כי אולי זה מה שיגרום לך להוציא קצת דברים יותר נחמדים סביבך. לא רותה להיות אופטימית, אין בעייה, לכי לך למקום שבו כולם מקיאים אחד על השני, מאחר וזהו מקומך. אם כל הכאב והצער, זה לא משמנה מהו הזמן שאני ומיעד נמצאות כאן, זה מה שאנחנו מוציאים מעצמנו לטובתן של נשים אחרות במצבנו. לא נאה לך, לכי לפורום אחר, חמודה, שם בוודאי יקבלו אותך יותר טוב.

נועם@בת

New member
מסה, ההודעה שלך נמחקה

גם אם את מרגישה פגועה, אין לך שום זכות לכתוב כאן דברים כאלה. מצטערת, יש גבול למה שמותר לכתוב כאן. נועם

נועם@בת

New member
אופס, על זה נאמר אוי ל.. ואוי לשכנו

אפילו לא הספקתי לראות שהיתה תגובה. לפחות יש לי תירוץ טוב למה לא ניקית את הבית היום
נועם

עידית ד

New member
אם זורקים אותי מהדלת אני חוזרת

מהחלון.... וזו הייתה תגובתי: אני אצמד לעמית בהליכה בין הטיפות ואני מאוד מאוד מקווה לא לפגוע באף אחת ואם אני אפגע אז סליחה זה ממש לא הכוונה. אני כבר לא יכולה לשמוע את המילה "אופטימיות" היא עושה לי רע. כל אחת מאיתנו בוחרת לעצמה את הדרך להתמודד עם הדברים. אני בחרתי להתמודד עם הדברים בדרכי שלי, אין בי אופטימיות בכלל ואני גם לא אנסה להיות כזו, זה לא אני. אני יכולה להבין את "המקיאה" אבל בטח שלא את הדרך שבה אמרה את הדברים. כל אחת מאיתנו בוחרת לה את הדברים שמתאימים לה בפורום אם זה מילים ואם זה חברים. חבל לי שבנות נפגעות וחבל לי שבנות כותבות בצורה פוגעת בואו ניתן כבוד אחת לשניה גם ככה החיים לא ממש קלים עידית

מיעד

New member
השכנים המסויימים, אינם נאים בעיני../images/Emo128.gif

לבנות הפורום, הנחמדות, ובאמת רובכן למעט שתיים (שהן אותה אחת), באמת כאלה, היה נחמד להכיר, אבל בפורום שנותן לגיטימציה לבנות שמסוכסכות עם עצמן, אני לא רוצה להשתייך. חבל שאתן נותנות לגיטימציה לכזאת בחורה משועממת, ששמה לה כמטרה, להתנגח. היו שלום יקירות.

חבל , הזדרזת לוותר. מציעה לך לחשוב

שנית. אל תירי לעצמך ברגל - אני מאמינה שגילוי הפורום תרם לך הרבה. מציעה לך לא לראות "צל הרים כהרים". הכל יישכח ויעבור (לפעמים אנשים הם "אובר בוטים". אל תקחי ללב) ולהישאר, לא לעזוב.

עמית@

New member
מיעד- סליחה- אפשר להגיד משהו??

אם את לא רוצה להשתייך זו החלטה שלך- בוודאי שאף אחד אחר לא יכול להחליט בשבילך. בקשר ללתת לגיטימציה- לדעתה בהחלט יש זכות קיום- רצוי מאוד מאוד לא לפגוע באף אחד- וצר לי שנפגעת עד כדי כך. אולם עדיין- לדעות שונות יש לגיטימציה- והוויכוח באמת לא יוליך לשום מקום (מסכימה עם נועם) היי שלום גם את אם זה מה שאת רוצה שיצא ממכל העניין- וחבל עמית

..נעמה

New member
חבל לי מאוד ../images/Emo5.gif

בתור דיירת ותיקה בפורום הזה, התכתובת הזאת ממש לא מתאימה להלך הרוח פה, ולא הייתי מצפה ממשתתפות שלפני יומיים נכנסו לביתנו הקסום שיעשו פה כזה בלאגן. הכל יצא מפורפורציות. בואו נרגע ונשכח מהעיניין. נעמה

masa

New member
מצטרפת לדעתך

להתראות לבנות הפורום. היה טוב טוב שהיה. בי

נועם@בת

New member
מיעד, השכנים נאים בעיני עצמם

וחבל שלא קראת באמת את ההודעות שנכתבו. אז היית רואה שיש טעות בסיסית בהנחה שלך. לא נתנו לגיטימציה להתנגח. בדיוק כמו שאתמול קמו להגן ולטשטש את ההערה הלא נחמדה שלך לאופטמיות זהירה, כך קמו וענו היום לאופטימיות קוסמית על מה שאמרה. קוסמית מתחה כאן ביקורת בצורה לא מנומסת. ההערה לא היתה מספיק חריפה מכדי להמחק, ולכן נשארה. הדעה שהיא הביעה, לגיטימית בדיוק כמו הדעה שאת מביעה. מי שמסכים איתה זאת זכותו, כמו שאחרים מסכימים עם דעתך. הויכוח היה ונשאר- האופן שבו מובעים דברים. זה הבית, זאת הדירה, ומי שלא מתאים- אף אחד לא מחזיק אותו כאן בכוח. אשמח אם תשארי, אבל לא אמנע ממך ללכת. נועם

לעזוב פורום ולא מהסיבה הנכונה

ממש מצער אותי שאתן רוצות לעזוב מהסיבה הזאת. קראתי בענין רב את כל השרשרת הזאת. הזכרתן לי את עצמי כשרק התחלתי לכתוב בפורום. נורא רציתי להפיץ את האופטימיות שלי ואני חושבת שאני עושה את זה עד היום במידה, ואולי אפילו המידה שבעיני מספיקה היא יותר מידי לחלק מהמשתתפים. הלוואי שהייתי יכולה להעיד מנסיון שלי שאופטימיות וחשיבה חיובית עובדת בפריון, כי זה עדיין לא מוכיח את עצמו אצלי, למרות שאני מאמינה בכך בכל ליבי. אני אישית מאוד נהניתי לקרוא את התגובות שלכן, והמסר העיקרי הוא - אם לעזוב את הפורום - לעזוב מהסיבה הנכונה
מקווה שתשארו

מיכל ק-ש

New member
מה קורה פה?! ההורומונים עלו לראש?

אופטימיות קוסמית, masa, מיעד ובכלל כל מי שקורא: כל דיעה ותפיסת חיים היא לגיטימית ומקומה כאן, כל עוד היא לא פוגעת באחרים. בשביל מה להתלהם? מניין הבטחון שדרך חיים אחת עדיפה על פני השניה? הרי גם כך אנחנו צריכות להתמודד עם אנשים שחושבים שהם יודעים יותר טוב מאיתנו מה טוב לנו, מייעצים לנו עצות ומלמדים אותנו מתי ואיך צריך ללדת ילדים ובכלל איך צריך לחיות ומה יעשה לנו טוב. אז גם בפורום אנחנו צריכות לסבול מזה? אולי אם לא נהיה כל כך פסקניות ובטוחות שמה שאנחנו אומרות הוא הדרך היחידה ונסייג את דברינו, הדברים יתקבלו אחרת. לכל אחת, גם אם היא "טריה" בפורום, מותר להאמין במה שהיא רוצה ולכל אחת מותר לנסות לעשות טוב לאחרות ולהמליץ על הדרך שהיא חושבת שהיא הנכונה. אבל יש דרך לומר את הדברים. כולנו סוחבות רגישויות ופגיעות של חודשים ושנים וקצת התחשבות וניסוחים מעודנים יותר לא תזיק. כל הפסקנות בסגנון "אם תחשבי/תנהגי כך - הכל ישתנה" סתם מקוממת. מה הבעיה להוסיף ליד משפטי מחץ כאלה מילים כמו "לדעתי", או "נראה לי". לאף אחת אין בעלות על מה נכון ומה לא. אז מצטערת אם אני נשמעת כמטיפה מוסר, אבל אני חושבת שהפורום שלנו הוא איזה שהוא קן חמים שכולנו נמצאות בו כדי להתנחם, ללמוד, להיתמך ולהתחזק וכל המשפטים הפסקניים והבטוחים כל כך וכל הניסוחים החריפים, רק פוגעים במה שנבנה פה. מקווה שהדיון הלא סימפטי הזה יסתיים וכולן ישארו בפורום, בלי לחפש אחר פורומים פחות רלוונטיים לחיינו בתקופה זו. שיהיה המשך יום טוב, מיכל

innes

New member
לגבי אחת שפגעה בפזיזות נמהרת

במשתתפת מהפורום, קיבלה מבול תגובות, צודקות (!) התנצלה בפורום וגם אישית בפני המשתתפת במסר, אני רק יכולה להגיד לכן מיעד ומסה - שחבל לעזוב. דווקא שתיכן מעשירות את הפורום במיוחד. והעזיבה שלכן עכשיו, היא בעיקר לצאת מהוויכוח עם ראש מורם וגאה. בחיים לא תמיד יש ראש מורם וגאה. כרגע זו עזיבה מלאת הוד והדר. אבל מחר? מחר תחפשו פורום אחר ברשת,ואין עוד אחד כזה. זה לא קומפלימנט. זו עובדה. ריבוי האנשים והמצבים פה, והנכונות לדבר על הכל, אבל ממש על הכל - עושה את הפורום המסוים הזה למעודכן ביותר שיש, ולריגשי ביותר שיש. ואת זה חבל להפסיד. מנסיון. בלי יותר מדי הצהרות. תחזרו בשקט, והכל יישכח. גם זה מנסיון. אינס

מיכל ק-ש

New member
נבהלתי מהכותרת.חשבתי שהתכוונת אלי../images/Emo12.gif

לא זכורה לי התקרית שאת מתכוונת אליה ואני לא יודעת על מה היית צריכה להתנצל, אבל היכולת להתנצל היא תכונה של אדם גדול באמת.

למעלה