מיסים מיסים

guyjo

New member
מיסים מיסים

שלום לכולם! אז חזרתי מחצי שנה בלי דאגות בחו"ל, ועכשיו צריך לחזור לעבודה, והפעם - כמתרגם פול טיים ג'וב. הצעות עבודה כבר יש, עוד מעט מתחילים לשבת על התחת, ועכשיו (שוב) עולה שאלת מס הכנסה. יש לי קצת מחסום פסיכולוגי בהתמודדות עם העניין הזה (מס הכנסה זה עניין של אנשים מבוגרים, לא?), אז יש המון דברים בסיסיים שאני לא ממש יודע, וגם לא ברור לי את מי בדיוק שואלים (פקידים תמיד יחשבו שכל שאלת תם היא ניסיון לעבוד עליהם...). אז מאיפה בדיוק מתחילים? איך פותחים תיק? איך יודעים אם אני עוסק פטור או מורשה לפני שבכלל הרווחתי שקל אחד? ואחרי שכבר פתחתי תיק - על מה, כמתרגם, אני יכול לקבל החזרים? שמעתי שאפשר לקבל החזרים בשכר דירה (על עמדת העבודה בבית), באינטרנט, בספרות מקצועית וכו'. מישהו יכול להאיר את עיניי בנושא? ואיך בדיוק עושים את זה? בקיצור, כל עצה בנושא "האזרח הקטן ורשויות המס" תתקבל בברכה. אולי ככה יצליח המחסום להיפרץ... תודה מראש לכולם, ויש לי תחושה שעוד ניפגש הרבה בחודשים הקרובים... גיא

ללה3

New member
ברוך השב! במקום תשובה ארוכה ומייגעת

(וכדי לחסוך לי הקלדה), אתה מוזמן לשלוח לי מסר אם אתה מעוניין ובעלי (איש מקצוע בתחום) יישמח לענות על כל שאלה, תהייה ונושא לא ברור.

Eldad S

New member
ברוך השב, גיא ../images/Emo140.gif

יהיה נחמד לשוב ולראות אותך בפורום
אני דווקא הייתי שמח אם חלק מהשאלות היו נשאלות ונענות בפורום, כי אני בטוח שאחרים יכולים גם כן ללמוד מניסיונך ומניסיון העונים לך, אבל... אם עדיף לך לעשות את הבירורים מאחורי הקלעים, גם טוב. שיהיה בהצלחה!

guyjo

New member
גם אני

אשמח לראות את התשובות מתפרסמות גם פה... כל תשובה שתתקבל בברכה, גם מאחורי הקלעים וגם בראש חוצות, ואם המשיב יסכים לפרסם את תשובתו בפורום - אשמח לעשות זאת.. ותודה על קבלת הפנים (-:

ללה3

New member
לא ראיתי על זה ככה

חשבתי שזה הגיוני יותר כדי למנוע התכתבות מייגעת. פשוט מניסיון אני יודעת שעולות בכל פעם שאלות נוספות.

Eldad S

New member
אני יודע, והבנתי

למה התכוונת. לכן כתבתי שגם אם הבירור ייעשה מאחורי הקלעים - גם זו לטובה (עבור גיא, כמובן).

Eldad S

New member
../images/Emo140.gif ומלבד זאת,

יש לנו, כמובן, פתיל או שניים בנושא, שקישורים אליהם העליתי לטאגליינס של הפורום.

ססילי

New member
סליחה, התכוונתי להפנות לכל הפתיל

שם יש הפניות שלך לטאגליינס

ללה3

New member
תשובה כללית

1. עוסק פטור/מורשה - עפ"י מע"מ, מתרגמים אינם יכולים להיות עוסקים פטורים. עליך להירשם כעוסק מורשה במע"מ. 2. הוצאות - ככלל ניתן לדרוש הוצאות שמשמשות לייצור ההכנסה. זאת אינה רשימה סגורה אבל לשאלתך הספציפית ספרות מקצועית היא הוצאה מוכרת, חלק יחסי מהוצאות הבית (חשמל, ארנונה...), אינטרנט. הוצאות שכר דירה אינן מוכרות למס הכנסה אם הדירה משמשת גם למגורים. 3. פתיחת תיק - צריך לפתוח קודם כל במע"מ, אח"כ להירשם במס הכנסה ובביטוח לאומי.

Eldad S

New member
לגבי הוצאות

שכר הדירה - נגיד שיש בדירה שלושה חדרים, וחדר אחד משמש כמשרד/חדר העבודה: האם אין אפשרות להזדכות על שליש מהוצאות שכר הדירה, כהוצאה מוכרת לצורכי העסק?

Eldad S

New member
או ארבעה חדרים,

ואז להזדכות על רבע משכר הדירה? זה נושא שסקרן אותי בעבר - וחשוב לי גם להווה.

ללה3

New member
לא ניתן לדרוש הוצאות שכר דירה

למגורים כהוצאה עסקית. וכל זאת מכיוון שמנקודת מבטו של המשכיר הכנסת שכר הדירה למגורים יכולה להיות פטורה ממס או בשיעורי מס מופחתים ולכן לא ניתן מהכובע של השוכר לדרוש את ההוצאה מאחר שהדבר יוצר עיוות: מצד אחד הכנסה פטורה ומנגד הוצאה מוכרת.

guyjo

New member
תודה רבה לכל המגיבים!

בימים הקרובים אני אנסה לעשות את צעדיי הראשונים בסבך הבירוקרטיה. תזכרו שהייתם האחרונים שראו אותי בחיים!

Boojie

New member
לגבי הוצאות:

מס הכנסה עושים בעיות עם זה. למשל, אם תנסו לרשום טלפון כהוצאה מוכרת, הם יגידו לכם שבעקרון מכירים בזה רק אם יש לכם קו נפרד לשימוש "העסק". כנ"ל חשמל, אינטרנט וכו' - תיאורטית זה אפשרי, מעשית הם עושים עם זה בעיות בטענה שקשה לדעת איזה חלק הוא באמת הוצאה לצרכי עסק ואיזה לצרכים פרטיים, או שהם מכירים בזה רק מסף בלתי אפשרי מסוים ואילך, או שטויות מעין אלה. שווה לבדוק את זה טוב טוב.

Eldad S

New member
אני יודע שרואה החשבון מנכה

משהו כמו 300 שיחות (לא, בעצם, 300 ש"ח, אם אינני טועה) מכל הקווים (כלומר, ניכוי גלובלי), בהנחה (שכנראה, מקובלת על מס הכנסה) שזהו סכום שנהוג להוציא על שיחות פרטיות - ואת השאר הוא מחשיב כהוצאה עסקית.

למעלה