מיסים מיסים

guyjo

New member
רגע, רגע..

השאלה היא כזאת: האם ההחזר שמקבלים הוא בסך 15 אחוז מהתשלום (כלומר, ע"פ שיעור המע"מ) או את התשלום המלא? כלומר, למשל: אם חשבון החשמל שלי הוא 500 ש"ח, ומתוך זה האחוז היחסי של "חשמל לצרכי עבודה" הוא (נגיד) 200 ש"ח, אז אני מקבל החזר של 200 ש"ח או של 30 ש"ח בלבד, שהם סכום המע"מ מתוך ה-200 ש"ח?

ST

New member
אם אני זוכרת נכון,

אז מה שקורה בעניין החזרים זה שאתה לא מקבל ממש כסף ביד, אלא את המס מחשבים מסכום הרווחים לאחר שנוכו ההוצאות. נתן דוגמה עם מספרים עגולים נניח שאתה מרוויח 6,000 ש"ח (אני 'לארג'ית' היום.
) ההוצאות החודש הן על חשמל (היחסי של העסק) - 100 ש"ח, וקניית תוכנה שמתרגמת מעולה לבד (
) והיא עלתה לך עוד 500 ש"ח. אז את המס לא תשלם על 6,000 ש"ח, אלא על 6,000-100-500=5,400 ש"ח כלומר תשלם פחות מס. הבנת?

guyjo

New member
כלומר, בעצם

בדיוק כמו שחשבתי: ההחזר הוא בגובה שיעור המס. זאת אומרת, אם המס הוא 15 אחוז, גם ההחזר הוא 15 אחוז מגובה ההוצאה. אם כך, בעצם - למה זה כל כך משתלם לפתוח תיק?

hazelnut

New member
כי החוק מחייב, ואחרת יקנסו אותך../images/Emo6.gif

- וזה בוודאי לא משתלם

ST

New member
בערך..

וכמו שאמרו -זה לא בהכרח משתלם, אבל זה החוק... זה משתלם אם יש לך הרבה הוצאות - זה יוצא טוב. אני למשל לא מגיעה אף פעם לתקרת המס (למרות שאני שכירה, כלומר מבחינת מס אני אמורה לשלם יותר כי אף אחד לא מחזיר לי הוצאות), גם ככה הוא לא נמוך ויש נקודות זכות וכו'... כשאני אגיע ל-5,000-6,000 בחודש (שזה כנראה יהיה רק כשתהיה לי עבודה קבועה ומסודרת), אז יהיה מה לדבר על להוריד מס...

guyjo

New member
מי דיבר על

לעבור על החוק? התכוונתי שבמקום לפתוח תיק אפשר להוציא ניכוי מס במקור על כל עבודה. השאלה היחידה היא החל מכמה עבודות בבת אחת זה כבר נהיה כאב ראש בפני עצמו.

hazelnut

New member
ייתכן שאני טועה, אבל להבנתי אי-אפשר

להוציא ניכוי מס במקור על כל עבודה...

Milochka1

New member
כבר יותר משנה אני עובדת

עם ניכויי מס במקור. זה מגיע עד 3-4 עבודות בו זמנית. זה לא הכי נוח, אך אני עדיין לא מצליחה לאזור מספיק אומץ בכדי לפתוח תיק עצמאית

guyjo

New member
וזה כולל גם לקוחות

פרטיים, כלומר כאלה שאין להם אגף הנהלת חשבונות משלהם כמו להוצאות הספרים?

Milochka1

New member
לצערי לא...

שאלתי אותם, והם אמרו שלא ניתן להוציא אישור או ניכוי מס ללקוחות ללא מספר מעביד...

henor

New member
לא. עם לקוחות פרטיים אי אפשר לעשות

את זה. אני יכולה להעיד על עצמי שמשום שכרגע אני לא רוצה לפתוח תיק במס הכנסה, אני מוותרת על עבודות קטנות ללקוחות פרטיים ומתמקדת בלקוחות מוסדיים. אני מחכה לעבודה הפרטית הגדולה, שתצדיק מבחינתי פתיחת תיק. אם רוב העבודות שלך הן בשביל לקוחות פרטיים, אין מנוס לדעתי מפתיחת תיק.

The Ibex

New member
מישהו מוכן להסביר מה הפחד הגדול?

או לחליפין, אם יש יתרונות לא לפתוח תיק? כי אני ממש לא מצליחה להבין למה זה משתלם לכם, כל הפרוצודורות של הוצאת אישור מס לכל עבודה, והמגבלה על עבודה עם לקוחות פרטיים, אבל כמובן שייתכן שמשהו נעלם מעיניי.

Milochka1

New member
האמת היא...

שלי אישית, כרגע פשוט אין סיבה לעשות זאת. יש כמה חברות קבועות איתן אני עובדת ועבורן אני הולכת להוציא אישור פעם בשנה (כולן בבת אחת), בזה אני שוכחת מקיומן של רשויות המס למשך שנה. בין הלקוחות שלי פשוט אין לקוחות פרטיים (אלא אם מישהו במקרה מגיע אלי דרך המלצה, וזה קורה לעיתים רחוקות מאוד). לכן, בינתיים פשוט אין לי סיבה להכנס לסיפור של רואה חשבון/קבלות/דווחים וכו'. אם יום אחד אצטרך ללכת לפתוח תיק - כמובן שאלך ואעשה זאת.

henor

New member
1. האמת היא שאני לא יודעת

כך יעצו לי שני רואי חשבון, ומכיוון שאני סומכת עליהם, שמעתי בעצתם. יכול להיות שהניסיון שלהם עם הביורוקרטיה של שלטונות המס אינו חיובי. 2. ניהול תיק של עוסק פטור/מורשה כרוך בעבודת ניירת, וגם אם רואה החשבון עושה חלק מהדברים, עדיין נשארת התעסקות מרובה. 3. אם אני פותחת תיק אני צריכה לקחת רואה חשבון, וזה כבר עולה כסף. אז בשביל מה להוציא את ההוצאה הזאת לפני שיש לי הכנסות חייבות במס שאפשר לקזז מהן הוצאות וכך להצדיק את ההוצאה של רואה חשבון? 4. לגבי המגבלה של עבודה עם לקוחות פרטיים - את צודקת. בינתיים לא הייתה לי הצעה קוסמת לעבודה פרטית. אם תהיה כזאת - ארוץ עוד באותו היום לפתוח תיק.

ססילי

New member
האמת היא (לא התאפקתי)

יש אנשים שסוג כזה של בירוקרטיה פשוט בשבילם מאד לניהול ואירגון. לאחרים זהו מאמץ גדול, ולכן לפעמים מעדיפים להמנע מזה.

hazelnut

New member
../images/Emo24.gifאני מוצאת שאני מוציאה יותר

זמן וכוחות על הכנת חשבוניות המס מעל התרגומים עצמם
ואתם הרי יודעים כמה אני
על כל תרגום ותרגום
לפעמים אני פשוט דוחה את הגשת החשבונית וחישוב המע"מ (זה הכי קשה למי שלא מסוגל לקלוט איך מְחַשבים, גם בעזרת מחשבון ומה לא
) - ואז אני תוהה למה הלקוח מתמהמה לשלם לי - הוא בוודאי חושב שאם לקח לי חודשיים להגיש לו חשבונית (וזה עוד במקרה הטוב
) אז אני עשירה מופלגת (
) ולא צריכה את הכסף ולכן לו מותר ארבעה חודשים (לכל הפחות
) לשלם לי

The Ibex

New member
אהמ, חישוב המע"מ הוא אבן הנגף?

כלומר, להקליד את הסכום ואחר כך להכפיל אותו ב-0.165 (או בקרוב - 0.155)? ולחשב את הגליונות והיחידות בטח קל לך, נכון? זה הכול בראש, אני אומרת לך
אבל באמת שכל הדיון הוא אקדמי לגבי מי שלא מגיע לסף המס. אבל יש פה מעגל קסמים אכזרי - אני מגיעה לסף המס רק בזכות לקוחות פרטיים בדרך כלל...

למעלה