מילים וחוסר מילים . . .

"לשבת" זו פקודה לשרירי הגוף

כלומר היא משתמשת במתווך חיצוני למחשבה.
אין פקודה לשרירי הגוף שתביא להארה. אין שום מתווך שיביא להארה.

lightflake

New member
ברור כי הארה זה לא "משהו" שבאמת קורה

האמת כל הזמן ישנה - לכן היא לא צריכה לקרות
מה שצריך זה שהאשלייה תתפוגג ואז יש ראיה של האמת שתמיד קיימת
אז המחשבה מובילה לישיבה וישיבה היא אמת
וזה כל הסיפור
(בערך... ברור שמי שאי פעם ניסה ראה שלא כזה פשוט "רק לשבת" אבל זה כבר סיפור אחר...)

אבל לעניינינו אתה רואה את כל העניין בצורה שגויה, כאילו כל מה שיש זה רק מחשבות ואז אתה אומר שטכניקה נמצאת במחשבות ולכן לא יכולה להוציא מהן... וכו... אבל יש כאן תמיד גם חשיבה וגם את הבסיס שמקיים את החשיבה (אפשר לקרוא לזה לא-חשיבה) וזו הסיבה שניתן לעשות עבודה רוחנית אמיתית שבסופה אין יותר אמונה במחשבות וכיוון שמי שחשבת שאתה היה רק מחשבה אז נשארת רק האמת ולזה אנשים קוראים הארה...

הארה אינה גילוי האמת

אתה יכול לנתח את התהליכים הקוגניטיביים באופן מדוייק וזו תהיה "האמת". אין לזה שום קשר להארה. זו מקסימום חוכמה, במקרה הטוב, וזה נשאר בתוך המחשבה.
ההארה יכולה לבוא על אנשים מטומטמים לחלוטין, בלי שמץ של ידיעה עצמית. אין לזה שום קשר לידיעה עצמית.
למעשה, יתכן מאד שהמוארים לא היו משפיעים כלל על התרבות ללא התלמידים החכמים שלהם, שהיו בעלי ידיעה עצמית.
השיא של ההתפתחות הרוחנית הוא היכולת להפיק חוכמה מדברי המואר. הוא לא "להיות מואר". התרבות, המחשבה, הזיכרון, הידע, האמת, הם כולם רק כלים פרשניים עמוסי מטען העבר. ההארה, אם יש כזה דבר- היא תמימה.

lightflake

New member
מה הקשר בין זה שהיא תמימה

לבין זה שהיא ראיית האמת? האמת יודעת שהיא אמת ונשארת תמימה לכן זהו ידע עצמי, זה לא קשור לניתוח שכלי בכלל

לפי המשפט הזה: "התרבות, המחשבה, הזיכרון, הידע, האמת, הם כולם רק כלים פרשניים עמוסי מטען העבר"

אתה בכלל לא מבין מה זה אמת, איך אמת יכולה להיות עמוסת מטען מהעבר? האמת זה מה שעכשיו קיים, זה לא קשור להבנה שכלית בכלל או לכל ניתוח מחשבתי שמשתמש במידע מהעבר...
תזכור כלל אחד: אם זה קשור למידע כלשהו זה בודאות לא האמת!

למה דווקא זו "האמת"?

הפלט הראשוני שנכנס למערכת, טרם הפירוש שלו, זה שקיים בהווה-
יש לו שם ראוי יותר מ"האמת", והשם הזה הוא "סתם".
הפלט הזה הוא סתמי לחלוטין. הוא נמצא, אמנם, בקירבה הגבוהה ביותר למציאות כפי שהיא, אבל הוא סתמי. אין לו שום משמעות.
ה"אמת" היא בעלת משמעות בהכרח, ולכן אותו הפלט הראשוני שאתה מדבר עליו אינו "האמת".
אם יש אמת, היא דווקא מצויה בשיא הפרשנות. היא הפרי העילאי של החשיבה.
כמו כן- היא מכילה כמויות לא מבוטלות של שקר בשכבות התחתונות של המשמעות שלה, אך בשיכבה העליונה, הרחוקה ביותר מההווה, המשמעות שלה תואמת את המציאות באופן עמוק.
המתמטיקה היא אמת כזו- היא מבוססת על שכבות של שקר, כאילו יש בעולם אובייקטים והם זהים אחד לשני כך שניתן למספר אותם ולחשב אותם על אותו סדר גודל, בעוד שבמציאות דבר לא זהה לדבר אחר, אך בשיכבה העליונה יש לה משמעות עמוקה ומכלילה שמצדיקה את השכבות התחתונות.
האמת והשקר הם שני צדדים של אותו המטבע. אין אמת שלא מבליעה שקר. אין אמת "טהורה". יש, אמנם, את הסתם שאתה מבלבל בינו לבין האמת, אבל הוא... סתם!

ינוקא1

New member
הסתם הזה כלל אינו סתם.

ה"סתם" הזה זה החיים , וההתרחקות ממנו זה המוות.
ההויה היא נצחית ותמידית , מכילה את הכל , ונדיבה כלפי הכל.

בניגוד למצב בני האדם - זמניים , חסרים , ואגואיסטים.
הסבל בעולם נגרם מ3 המידות הללו.

ככל שאדם מתדמה להויה ככל יכולתו , ונדבק בה בתודעתו - הוא הופך להיות כמוה.
הוא משלים את עצמו מחסרונותיו , הופך להיות מכיל את הכל , ונדיב כלפי הכל.
ממילא גם כאגואיסט , אם יש משהו ששווה לרדוף אחריו , זה "הסתם" הזה . . .

"ואתם הדבקים בה' אלהיכם חיים כולכם היום"

הסתם הזה הוא סתם

האמת היא הכללה, הרחוקה מהסתם ככל שאפשר לפרשנות להיות רחוקה מנתון.
המוח מייצר הכללות, זה תפקידו.
בכל הכללה יש שקר מובנה. כל הכללה מתייחסת לפרטים שונים כאל פרטים זהים.
ובכל זאת- האמת היא כללית.
לעומת זאת- הסתם הוא אוסף של נקודות לא קשורות, פיקסלים, תנודות וכ"ו.
אם אין "מתרגם" שמאגד את הנקודות האלו ל"צורות" או את התנודות האלו ל"צלילים", כלומר אם אין משהו שמייצר הכללות שיקריות מהפרטים השונים הללו- אז גם לא ניתן לייצר שום "אמת".
האמת היא כללית בהגדרה. לפיכך- היא לא ה"סתם" אלא היא פרשנות והיא בתוך המחשבה.

lightflake

New member
עוד לא יצאת מהגישה הפילוסופית

וזה יפה בתור דוגמה להבדל בין פילוסוף למודט
אתה עדיין חושב שאמת היא תוצר של הבנה, כלומר איסוף נתונים והסקת מסקנה שהיא "אמת", זה מה שנקרא פילוסופיה (אהבת החכמה, לא אהבת האמת)
המחפש הרוחני מקבל שאמת חייבת להתקיים לפני הכל, אפילו לפני עצמו, לכן הוא מנסה "לקפוץ" לתוכה, לכן בגישות מסויימות זה נקרא אהבת האמת או אהבת אלוהים, כי זה מחייב ויתור עצמי כלפי משהו גדול ממני
זו דרך שונה לחלוטין
במובן הזה הפילוסוף מנסה להגדיר ולנתח את המים, אבל לעולם לא נרטב בעצמו, הוא נשאר במקומו הבטוח על החוף, (לפחות הוא חושב שהוא בטוח, אבל בסופו של דבר הגלים של האוקיינוס יקחו גם אותו אם ירצה או לא)
המחפש הרוחני לעומתו הוא "מתאבד" בקפיצת ראש לתוך המים
עד כאן התיאוריות, עכשיו אם אתה רוצה להתקדם אתה חייב להתחיל לנסות למדוט בעצמך, זכותך המלאה לא לעשות זאת אבל כאן זה פורום "מדיטציה".

המודט נרטב רק בשלולית המחשבה של עצמו

כלומר- זה כל מה ששיטות המדיטציה מסוגלות לעשות.
מדיטציה אמיתית, בניגוד לשיטות מדיטציה, באה "עליך", כמו שהארה באה עליך.
מדיטציה אמיתית היא בדיוק כמו הארה- היא מפסיקה את התנועה של המחשבה, אלא שהארה היא תמידית (ואני מניח שגם בה מתעוררת המחשבה לתיפקוד זמני זה או אחר לכשיש דרישה) ומדיטציה באה וחולפת ולאחריה חוזרת המחשבה.
שיטות מדיטציה יכולות רק לייצר רעש בתוך המחשבה כך שיווצר ניתוק בין חלקיה, אך הניתוק הזה אינו שקט אלא היפוכו של דבר.
האבסורד בטיעוניך הוא שאתה טוען טיעונים אנטי שיכליים אבל משתמעת מדבריך בהכרח המשוואה ש"הארה=אמת" שהיא המשוואה של דרך השכל.
אני לא סבור כמוך- אני גורס שהארה לחוד ואמת לחוד. הארה היא לא מצב של ידיעה זו או אחרת, בעוד שאמת היא מצב ידיעה והיא בתוך המחשבה.
אמת מוגדרת כעיקביות לוגית בהכרה, או כהתאמה בין ההכרה למציאות. שני אלו הם מצבי ידע. אלו שתי המשמעויות הנורמטיביות שלה. אם אתה מגדיר אמת באופן אחר, פרטי לך, אתה מדבר בשפה פרטית שאין לה משמעות מבחינתי או מבחינת כל מי שידבר איתך.

lightflake

New member
ממש לא פרטי לי, פשוט אתה קורא פילוסופים

כל חייך, אכן אלו הגדרות שונות מאוד אבל אם תפתח קצת את העיניים לכל עולם החיפוש הרוחני ולא רק תבטל בהינף יד בטענה שכולם טיפשים חוץ ממך, תראה שזו ממש לא שפה פרטית שאני המצאתי
השאלה אם אתה בכלל רוצה לצאת מהבועה שבנית לך כל חייך? אם אתה מאושר בדרכך אז תמשיך בה, לי די ברור שאתה לא מאושר איתה, למרות שכביכול הגעת למסקנות שאתה מרוצה מהן ועושות לך נעים... איך אתה קראת לזה פעם? אוננות פילוסופית ?

פרטי לך לחלוטין

כל ניתוח של שימוש במילה אמת בכל סיטואציה אנושית נורמלית מעלה שיש לה שני מובנים- עיקביות בהכרה או התאמה בין הכרה למציאות.
זו לא ספקולציה פילוסופית, זה ניתוח של שפת דיבור.
לעומת זאת, מה שאתה עושה הוא ספקולציה פילוסופית- אתה מייצר תיאוריה (גם אם תכחיש שזו תיאוריה) שהיא ש"אמת=הארה".
אין לתיאוריה הזו שום אחיזה במציאות, וגם אם היתה לה והיית מסוגל להביא ראיות כלשהן לנכונותה, מה שטרם עשית, היא עדיין לא בגדר הגדרה נורמטיבית למילה אמת ואם תייחס "אמת" לנתון כלשהו במשפט (למשל- "אמת שיוסי שובב"), אף אדם נורמלי לא יעלה על דעתו שאתה מתכוון בכלל ל"הארה" אלא לאחת משתי המשמעויות:
או שיש התאמה בין תוכן ההכרה "יוסי שובב" לבין המציאות שמגלה ראיות לכך שיוסי שובב.
או שההצהרה "יוסי שובב" עיקבית עם עוד הצהרות על יוסי.
אלו הן שתי המשמעויות הנורמליות למילה אמת- התאמה בין ההכרה למציאות או עיקביות לוגית בתוך ההכרה.
הארה היא מושג איזוטרי שרוב האנשים בקושי מכירים ואין לו שום משמעות בשפה שלהם אלא רק קונוטציה מעומעמת.

lightflake

New member
חבוב, זה מאוד בסיסי, תראה קצת סטסאנגים ותלמד

יש בקישורים קטגוריה מיוחדת לזה, אני ממליץ על פפה ג'י

מכיוון שפפה ג'י אינו נוכח כאן

אני מעדיף שמי שמדבר על רפרנס חיצוני יביא ציטוטים רלוונטיים מדבריו לאישוש טיעוניו.
אם אתה רוצה שאתחיל להפנות אותך לרפרנסים חיצוניים, האמן לי שלא תצא מזה :)
בנוסף לכך- אני לא רואה כיצד פיטפוטיו ההבלותיים של גורו שרלטן רלוונטיים להבהרת סוגיית השימוש הנורמטיבי במילים בשפת דיבור.

lightflake

New member
כי כל השרלטנים האלו משתמשים בשפה באותה צורה

שאני מדבר עליה כאן
אז אתה לא צריך רפרנס מיוחד, פשוט תבחר לך שרלטן כלשהו ותקשיב להבליו ותראה שזו לא שפה שאני המצאתי, זוהי שפת השרלטנים, וכולנו מפטפטים את הפטפוטים ההבלותיים שלנו ממש באותה צורה...

שפת השרלטנים הזו מנותקת משפת יום יום

גם אם נניח שהיא אכן קיימת, היא שפה מנותקת, שפה של כת ואינה שפה נורמטיבית.
מערכת ההנחות המובלעת בה מייצגת רק זרם זה או אחר של הגות, ואינה משקפת אפילו את כלל ההגות הקיימת בנוגע לנושא ההארה. היא משקפת את החנופה של שרלטני הודו למחפש הרוחני המערבי שאוהב לשמוע את הידהודו של אותו הפזמון של הדת הנוצרית- אלוהים=האמת והאמת=אלוהים.
אין הוא מחפש אלא את אישורן של דעותיו הקדומות.

lightflake

New member
ברור! שפת היומיום היא של אנשי האשליה

רק השרלטנים האלו הם המעט שהשתחררו מהאשליה ומנסים להסביר לעיוורים, אז אתה קורא להם לא נורמטיבים, ברור, הנורמה היא עיוורון.

אין לך שום דרך לדעת שהשתחררו

זה שהם מדקלמים את אותם חירבושים שדיקלמו גורואים במשך אלפי שנים- לא הופך אותם למשוחררים באיזשהו אופן.
המיטב שהם יכולים לספר לך הוא שמתישהו כנראה היה איזשהו מואר שאמר כך וכך.
אבל זה לא משנה כלום, כי המוארים לא יכולים לעזור לאחרים להיות מוארים.
כמו כן, הגורואים סילפו את דברי המוארים כך שיתאימו למבנה הסמכות שלהם והם יוכלו לנצל מאמינים.
גורו זה מוסד, זה לא בן אדם. זה מאפיה של פושעים שמאומנים לגנוב את דעת הבריות.
גנבי דעת הבריות יהיו מאד מעניינים. אבל הם יתנו לך חצאי אמיתות ויסלפו את מה שיכול לשחרר את רוחך, כדי שתמשיך להיות תלוי בהם. הם ישאירו אותך עם הלשון בחוץ.
המסורות של הגורואים קיימות אלפי שנים ויש להם תפקיד היגייני בחברה- ללכוד מבולבלי שכל פסיכוטיים עם פוטנציאל מסוכן לחברה ולשים אותם במסגרת.
אם אתה מתעקש להילכד על ידיהם- לא אני זה שאעצור אותך. כנראה שהטריקים שלהם פורטים לך על איזשהו תסביך.
בעיני הטריקים שלהם עלובים ממש. אבל אני רואה שבפורום הזה הם נחשבים כמי יודע מה. עאלק "השתחררו מאשליה"...
הם מצאו על מה לפטפט- על ההארה, שרחוקה מהם כרחוק הכוכבים מהפרעושים. ובחוצפתם הפכו את הנושא הזה ל"דרך", כלומר למוצר שהם מוכרים לחסידים.
אתה רוצה לקנות מהם את המוצר, ויתר על כן, אתה רוצה למכור לי את החרא הזה.
אבל אני לא קונה. אני טוען, במאה אחוז, שזה חרא, וזה חסר ערך כלשהו.

למעלה