מיהו שמאלני (מאמר)

EverMan

New member
מחדל , כל כך יפה להשתמש

במילים כאלו ולהאשים את ישראל הא ? אחרי זה אתה מתלונן על השמאלנים שהכל מפילים עלינו נכון ? ואם היית בבית ספר במגמת תאטרון היית מקבל עכשיו שלילי על אובר דרמטיות ! "כמעט להשמדת ישראל"... אף אחד לא בדק מי חכם ומי לא , אתה אמרת שהם חכמים. למי יש אינטרס בכלל לדעת ? מה אכפת לי מה הדעות שלהם שיש לי את הדעות שלי ? אני לא לוקח את הדעות שלי על פי דעות של אדם אחר אלא לפי הדעות שלי ושלי בלבד. התקשורת אינה שמאלנית - ותקרא עיתון מדי פעם ותבין את זה ... הם מביעים את הדברים בדרך הכי אובייקטיבית , לפעמים עד כדי כעס כי היא לא עושה את מטרתה ומבקרת את השלטון מספיק. "כשדיברתי על השמאל הקיצוני דיברתי על השמאל הקיצוני ואמרתי בדיוק מה הם עושים. השמאל כשמאל, גם הקיצוני וגם המתון מתאפיין לדעתי באמונה בצדקת המאבק הפלסטיני". ופה קבור הכלב , לדעתך. ובמקרה הזה דעתך היא לא נכונה ! כי יש פה עובדות חותכות שמציגות את ההבדל. תקרא פעם מצעי מפלגות ותנועות ... זה באמת לא יזיק לך. ההבדל בין הימין לשמאל הוא ממש לא בהכרה של הפלשתינאים ובמאבקם או לא. וצר לי לבשר לך , זה שאתה מנסה ליצור דילגיטימציה להבנת האויב בשביל שחס וחלילה לא נחשוב שהם בני אדם כמונו , זה פשוט פסול. האירופאים לא רואים את השמאל הישראלי ואומרים : הנה הם מכירים בכך עכשיו גם אנחנו. הם רואים חדשות ורואים טנקים בג´נין , הם רואים ילדים מתים ! 300 ילדים פלשתינאים מתו מתחילת האינתיפאדה ! 300 ! אין כל קשר ! השמאל הקיצוני מאוד מאוד אולי יצדיק את הפיגועים. השמאל בתור שמאל בחיים לא ! ופה הבעיה שלך , אתה מכליל קבוצות כמו גוש שלום מול קבוצות כמו העבודה. ופה פשוט השריטה שלך.

EverMan

New member
מחדל , איזו בחירת מילים ,שימוש

במילים כאלו ולהאשים את ישראל הא ? אחרי זה אתה מתלונן על השמאלנים שהכל מפילים עלינו נכון ? ואם היית בבית ספר במגמת תאטרון היית מקבל עכשיו שלילי על אובר דרמטיות ! "כמעט להשמדת ישראל"... אף אחד לא בדק מי חכם ומי לא , אתה אמרת שהם חכמים. למי יש אינטרס בכלל לדעת ? מה אכפת לי מה הדעות שלהם שיש לי את הדעות שלי ? אני לא לוקח את הדעות שלי על פי דעות של אדם אחר אלא לפי הדעות שלי ושלי בלבד. התקשורת אינה שמאלנית - ותקרא עיתון מדי פעם ותבין את זה ... הם מביעים את הדברים בדרך הכי אובייקטיבית , לפעמים עד כדי כעס כי היא לא עושה את מטרתה ומבקרת את השלטון מספיק. "כשדיברתי על השמאל הקיצוני דיברתי על השמאל הקיצוני ואמרתי בדיוק מה הם עושים. השמאל כשמאל, גם הקיצוני וגם המתון מתאפיין לדעתי באמונה בצדקת המאבק הפלסטיני". ופה קבור הכלב , לדעתך. ובמקרה הזה דעתך היא לא נכונה ! כי יש פה עובדות חותכות שמציגות את ההבדל. תקרא פעם מצעי מפלגות ותנועות ... זה באמת לא יזיק לך. ההבדל בין הימין לשמאל הוא ממש לא בהכרה של הפלשתינאים ובמאבקם או לא. וצר לי לבשר לך , זה שאתה מנסה ליצור דילגיטימציה להבנת האויב בשביל שחס וחלילה לא נחשוב שהם בני אדם כמונו , זה פשוט פסול. האירופאים לא רואים את השמאל הישראלי ואומרים : הנה הם מכירים בכך עכשיו גם אנחנו. הם רואים חדשות ורואים טנקים בג´נין , הם רואים ילדים מתים ! 300 ילדים פלשתינאים מתו מתחילת האינתיפאדה ! 300 ! אין כל קשר ! השמאל הקיצוני מאוד מאוד אולי יצדיק את הפיגועים. השמאל בתור שמאל בחיים לא ! ופה הבעיה שלך , אתה מכליל קבוצות כמו גוש שלום מול קבוצות כמו העבודה. ופה פשוט השריטה שלך.

אהרן5

New member
קונספציה

כשאני אומר מחדל כוונתי לקונספציה. באשר ל 300 הילדים הפלסטינים המתים - האחריות כולה נופלת על מי שבחר במלחמה, מי שרוצה בה, ומי שמסרב להפסיקה. (וזה לא אנחנו). ראה את מאמרי "השומר בן דודי אנוכי". באשר להכללת השמאל הקיצוני עם המתון: אם אין שום דבר הדומה ביניהם - מדוע קיימת המילה "שמאל"?...

EverMan

New member
הקונספציה שלך (קשה להגיד תפיסה?)

היא קונספירציה. האחריות נופלת על מי שבחר במלחמה ? אתה ראית את אחמד הרועה עיזים מג´נין בוחר במלחמה ? מה הילד בן ה6 עשה לך ?! מה ?! מדוע , כי האמונה הכלכלית חברתית שלהם , והעיקרון הוא משותף.

אהרן5

New member
קשה? תפיסה?

תפיסה קשה? זוכר מה שאמרתי? השמאל לוקה בהבנת הפרספקיבה הכללית! אחמד בן השש לא בחר במלחמה. הצד הפלסטיני בחר בה!

EverMan

New member
כן ? איזה צד פלשתינאי בדיוק ?

אני לא ראיתי 3.5 מיליון איש תומכים במלחמה ... צר לי מאוד לבשר לך ... מי שבחר במלחמה זה ההנהגה המושחטת שלו וקבוצת טרוריסטים. לא העם !

אהרן5

New member
דווקא ראויים למחמאות

נוער שמתווכח, ומביא לפעמים נימוקים יפים. כל הכבוד. חוסר הגיון היא מחלה כללית של השמאל, אבל הנוער עצמו דווקא נראה לי שהוא ראוי למחמאות, בוודאי יותר מן המבוגרים?... שאלת שאלה מאוד יפה ברורה וקצרה, והיא מצאה חן בעיני אז חזרתי עליה. תודה לך...

EverMan

New member
דבר ראשון תודה ...

דבר שני , המאבק אינו לאומי. המאבק הכולל של הפלשתינאים הוא לאומי .. הם רוצים מדינה... אבל קבוצות קטנות שפועלות בשם הלאום , לא עושים מאבק לאומי , אלא מאבק בשביל הלאום. מאבק לאומי הוא מאבק של כל הלאום למען המדינה. פה זה מאבק של קומץ בשביל המדינה , אך הוא אינו מייצג את הרוב.

אהרן5

New member
אין בעד מה

תבוא כל יום, ידידי... המאבק הכולל הוא לאומי, והטרור הוא מאבק של קבוצות שוליים... באמת?... אז לאן נעלם המאבק הלאומי?... אתם חמודים, אין מה להגיד...

EverMan

New member
לא היה מאבק לאומי.

המאבק הלאומי שלהם הוא למען עצמאות. זה כמו שכל היהודים בא"י והציונים בכלל היו במאבק לאומי למען הקמת מדינה. כולם , אבל כל אחד פעל בדרכו שלו "בשם המאבק הלאומי". גם הלח"י שביצע פיגועים תחת הכותרת הזו ... הטרור הוא טרור. נקודה. הוא פועל בשם המאבק הלאומי אבל הוא לא מאבק לאומי בפני עצמו. כי זה לא משהו שכולל את כולם בו , זה לא משהו של כל העם.

אהרן5

New member
הטרור הוא אכן לא המאבק הלאומי

הוא חלק מן המאבק. יש גם הסתה... יש הסברה בינלאומית... יש הונאה דיפלומטית... יש גיבוי של ארצות ערב... יש הרבה. המאבק הוא לאומי, והטרור הוא ה"צבא" שלהם (גם אם הוא "צבא" מפוזר). כל דבר אחר הוא דבר שטות! לא צריך לעשות הצבעה, ולא צריך את הסכמת כל התינוקות הפלסטינים כדי להבין שהטרור מתבצע בהסכמת העם הפלסטיני. מצד אחד אתם "מבינים" את הטרור כדבר טבעי שצומח בתוך עם תחת כיבוש, מצד שני אתם רוצים לעשות "הצבעה" לפני שתשתכנעו שכל הפלסטינים תומכים בטרור... האבסורד שלכם שובר כל פעם מחדש גם את הסקאלה של גינס...

EverMan

New member
הטרור הוא בהחלט לא צבא !

ונכון , יש הסברה בינלאומית. וישנה הסתה. וישנה גיבוי של מדינות ערב. אבל .. וזה אבל גדול , הטרור הוא לא מאבק לאומי. הטרור מתבצע ע"י מחבלים ללא תמיכת העם. העם לא יכול ממש להתנגד, אין לו נשקים , אין לו כוח משטרה , הוא לא יכול להתנגד לזה !

אהרן5

New member
הטרור הוא הצבא שלהם!

הטרור היא הדרך הצבאית שבה העם הפלסטיני נאבק בנו! העם יכול להתנגד. מספיק אם היתה דעת קהל ברחוב הפלסטיני נגד הטרור! אגב, גם אם נניח שהעם לא יכול להתנגד, עדיין - אם הוא תומך בטרור עליו לשאת בתוצאות (גם אם זה נגד רצונו)! (רחמים שיבקשו מההנהגה שלהם, לא מאיתנו - הקורבנות שלהם...) זהו. לא אמשיך לפתח את הנושא.

EverMan

New member
לא תמשיך ? למה ? כי אין לך מה לענות

??? "אגב, גם אם נניח שהעם לא יכול להתנגד, עדיין - אם הוא תומך בטרור עליו לשאת בתוצאות (גם אם זה נגד רצונו)! (רחמים שיבקשו מההנהגה שלהם, לא מאיתנו - הקורבנות שלהם...)" אז למי הם יבכו ? להנהגה שלהם שמושחתת ואנחנו יודעים את זה ? מה זה אשמת 3.5 מיליון אנשים תמימים ? איך הם יתנגדו ? נכנס לך לבית מחבל עם רובה , איך תתנגד לו ? שהילדים והאישה בבית ?! איך ? פשוט איך ?

iKilledKenny

New member
העם אולי לא בחר במלחמה

אבל ההנהגה המושחטת וקבוצות של טרוריסטים עשו לעם שטיפת מוח רצינית ועושים כבר מגיל אפס. כך שיוצא שהעם תומך במלחמה בגלל שטיפת המוח שעשו להם.

EverMan

New member
וכאן בא תפקיד ישראל

להראות לה את נלוזות ההנהגה שלהם , ולהיות הנכונה יותר... כשהם יראו שאנחנו אפילו לא שם - אין להם במה להאשים אותנו.

iKilledKenny

New member
אני חושבת שכבר מאוחר מדי

להראות להם את נלוזות ההנהגה שלהם. ההנהגה שלהם הסיטה אותם יותר מדי נגדנו.

למעלה