מיהו שמאלני (מאמר)

EverMan

New member
זה לא ההנהגה שלהם שהסיתה נגדנו

זו המציאות לצערי הרב. הייתי שמח להגיד שההנהגה עשתה זו , אבל המציאות לקחה פה חלק לא פחות חשוב.

אהרן5

New member
המציאות היא שהצד שלהם הוא נגד הצד

שלנו. זו התמונה הכללית (זה היער), והגיע הזמן שגם השמאל האוויל יוכל לראותו. חלוקתם לעם והנהגה היא חלוקה מטופשת שאיננה רלוונטית מן הפרספקטיבה הכללית (היער). היא רלוונטית רק מן הפרספקטיבה הפרטנית (של העצים). זו מלחמה לאומית, פשוטה מאוד: הם נגדנו, הם שואפים להשמידנו. אחרי שנביס אותם, נדאג להם. בינתיים עלינו לגרום להם להבין שאנחנו נגדם ולא לטובתם, בדיוק כפי שהם נגדנו ולא לטובתנו.

EverMan

New member
תתפלא חמוד ,

אבל השמאל רואה את כל העצים ואת כל היער , ולכן הפתרון שלו יותר ריאלי. הם נגדנו ? וואו ! גם אנחנו נגדם. הם שואפים להשמידנו ? ואוו ! גם אנחנו אותם ! זה הדדי פה ! הכל ! אף אחד מעולם לא טען שהם אוהבים אותנו , וגם אנחנו לא אוהבים אותם - תתפלא. אבל , ופה האבל , בשביל שהפתרון הזה ייסתיים פעם אחת ולתמיד צריך לעשות פתרון הוגן - וזה שלום. שלום שלום לך.

אהרן5

New member
אתה מתוק

ציטוט: "הם שואפים להשמידנו ? ואוו ! גם אנחנו אותם ! זה הדדי פה ! הכל ! אבל , ופה האבל , בשביל שהפתרון הזה ייסתיים פעם אחת ולתמיד צריך לעשות פתרון הוגן - וזה שלום." ==== שתי שאלות קטנות ידידי החמוד: א) אתה באמת בטוח שגם אנחנו שואפים להשמיד אותם?!!!... ב) אם אתה מכיר בכך שהם שואפים להשמיד אותנו, איך בדיוק אתה מתכוון להגיע לשלום?... (גם עם הנאצים היית מנסה להגיע לשלום?...) חמוד אך תמים...

EverMan

New member
אז ככה.

א.אנחנו כן שואפים להשמידם. ככה זה שיש שני עמים שרבים על אותם משאבים. היה אפילו מחקר סוציאלי על זה .. שאני אשמח לפרט לך בהזדמנות .. וב. אנחנו נחתום איתם על שלום כי זה משתלם לשנינו ... רווח עצמי ששני הצדדים מרווחים בא לפני הרצון להשמיד. כי ברגע שאנחנו לא רבים על אותם משאבים , כבר אין רצון להשמדה...

אהרן5

New member
אז כיכי

א) יש הבדל בין מחקר סוציולוגי ובין שואה... כלומר יש הבדל בין מאבקים בין תרבויות על משאבים, ובין השמדת עמים (אולי קשה לך להבחין בהבדל הפעוט הזה...) ב) שלום יהיה רק לאחר שהרצון והתקווה שלהם להשמידנו יעלמו. האם זה יקרה על ידי כך שנכנע להם, או על ידי כך שנכריע אותם? ההיסטוריה תשפוט. אני סוגר כאן גם את הויכוח הזה. תודה לך.

EverMan

New member
אף אחד לא רוצה שואה לעם השני.

תתפלא ! אתה מגזים מעל ומעבר ! ב.אתה לא רוצה בהשמדת העם הפלשתינאי ? לפחות בתת-מודע שלך ? ביום שהפלשתינאים והישראלים לא ירצו בהשמדת השני , יהיה אפשר לבצע שלום. היום צריך לפתור את הסכסוך , לא שלום מלא. ואני שמח מאוד שאתה סוגר ויכוחים שאין לך מה לענות ...

Johnny the Doe

New member
פליטת פה או עיוות מציאות?

what´s it gonna be? ענבר רובין מוכיח שוב שהוא יודע יותר טוב מכולם: "הם שואפים להשמידנו ? ואוו ! גם אנחנו אותם !". רק דבר אחד לא מובן לי - מאיפה החוצפה לתקוף את אהרן5 באשמת הכללות גסות כשאתה אומר את המשפט הנ"ל?? ספר לי ענבר, האם באמת כל עם ישראל שואף להשמיד את הפלסטינים או שמא ניסית ליצור פה סימטריה מזוייפת , סימטריה שמטרתה לקדם אותך בוויכוח, סימטריה שכבר הערתי לך בעבר לגביה?

EverMan

New member
שאלה לי אליך.

ישראל , כעם. לא הייתה מעדיפה להשמיד את הפלשתינאים ? בצורה הכי בסיסית וחייתית. היא לא הייתה רוצה ? במצב של היום ? היא כן ! אבל אנחנו מתורבתים , ואנחנו לא חיות , אז אנחנו לא ... אבל בצורה הכי פרימיטיבית שיש , אנחנו כן רוצים.

Johnny the Doe

New member
נראה אם השרשור יקפוץ חזרה ../images/Emo4.gif

לא, לא הייתי מעדיף להשמיד את הפלסטינים. כן, הייתי מעדיף שהם לא היו קיימים ואז כל הצרה הזו היתה נחסכת מאיתנו אבל לא הייתי מעדיף לעשות זאת בעצמי. כנראה שאתה לא מודע להבדל ה"קטן" בינינו לפלסטינים בנוגע לרצון להשמידם. יפה יפה שאתה מנסה לגבות את עצמך בעזרת מחקר סוציאלי, אבל זה לא עוזר לך להבין את ההבדל המהותי בינינו לפלסטינים - בעוד אנחנו, כמו כל עם שנמצא בעימות עם עם אחר, יכולים לרצות בתת-מודע שהפלסטינים יושמדו/לא יהיו קיימים, הפלסטינים לא עוצרים בנקודה הזו ואף פועלים במטרה להשמידנו. יחי ההבדל הקטן. ושוב, בפעם הבאה תחשוב פעמיים לפני שאתה פולט משפט כזה.

אהרן5

New member
לגרום להם להבין זאת

ולכן, לצאת למאבק נגד ההנהגה שלהם במקום נגד העם שלנו. לצערנו, בקרב העם שלנו ממש יש אנשים המעודדים אותם להמשיך להפנות את זעמם כלפינו במקום כנגד הנהגתם... (כי הם "מבינים" אותם...)

shay or eli

New member
הדרך בא אתה מציג את השמאל

היא מוטעת. זה כמו שאני אגיד שימנים הם חבורה של פשיסטים הרוצים להרוג את כל הערבים, זה פשוט לא נכון. להתייחס לקיצוניים שצועקים הכי חזק זו לא חכמה. וההתייחסות שלך לנסיגה החד צדדית פשוט טפשית, אי הבנה של כל הרעיון שמאחוריה.

אהרן5

New member
אני מכליל

אני מחפש את המשותף לשמאל. בפירוש הפרדתי בין הקיצונים למתונים, אבל בניגוד למקובל התייחסתי גם למשותף. ואמרתי, המשותף הוא: האמונה בצדקת המאבק הפלסטיני. אני טוען שלמרות שהקיצוניים נראים איומים ונוראים, והמתונים נראים שפויים ונחמדים, הרי באופן מעשי הנזק הממשי נגרם על ידי השמאל כולו: עצם מתן לגיטימציה למאבק הפלסטיני - הוא הנזק העיקרי. זה היה המסר שלי. נסיגה החד צדדית תחת טרור לגבולות 67 ללא שום התחייבות או הסכם זו בריחה וכניעה. פשוט חבל על הויכוח, מה לא הבנתי פה?... איזה רעיון יש פה בדיוק מאחוריה?... זה הכל בראש של השמאלנית שמנסים ליפות את רעיונות העיוועים שלהם בעזרת עטיפתם בכל מיני מילים גדולות ומרתקות. בעזרת חשיבה פשוטה והגיונית אתה מראה איך כל המילים שלהם פשוט ריקות.

shay or eli

New member
המאבק הפלסטיני צודק במטרותיו

הם רוצים מדינה, וזכותו של כל עם למדינה משלו. העובדה שהם משתמשים בכלים לא לגיטימיים ושהאינטרסים שלהם מתנגשים עם שלנו היא עניין אחר. הרעיון שמאחורי הפרדה חד צדדית היא שאנחנו נגדיר את הגבול בין ישראל לפלסטין ונמנע ע"י גדר מערכת את כניסתם של מחבלים לשטחי ישראל (שמתבצעת בקלות בלתי נסבלת כיום). אם זאתי נסיגה וכניעה? לא יודע, משחקי כבוד לא ממש מעניינים אותי. אם זה יראה טוב אצל הפלסטינים והקהילה הבינלאומית? כן, בהחלט - ויכול להיות שזה גם יפתח דלת למשא ומתן עתידי. וזה גם ייצור תקווה בקרב הציבור הפלסטיני, כך שלא תהיה מוטיבציה להתאבד. וכשלפלסטינים תהיה עצמאות והם כבר ירגישו פחות במלחמת קיום עם ישראל יהיה להם פנאי להבין שלערפאת יש מיליוני דולרים בחשבון הבנק שלו, שכולם נגנבו מהם. ואז הם יורידו אותו ויעלו הנהגה חדשה, שתהיה טובה לאינטרסים שלהם שדי חופפים לשלנו. אם איכפת לי מארץ ישראל השלמה? לא, בכלל לא. הארץ באה מבחינתי לשרת את האדם ולא להיפך. אם יהיה סיכוי לחיות בשלום גם לא על א"י התנכית, בכלל לא תהיה לי בעיה עם זה. עדיף חלקים מא"י מאשר שום א"י.

אהרן5

New member
גם המאבק הנאצי צודק במטרותיו

הם רוצים אנושות טובה יותר, וזכותם של אנשים להשביח את האנושות?... העובדה שהם משתמשים בכלים לא לגיטימיים (השמדת יהודים), ושהאינטרסים שלהם מתנגשים עם שלנו היא עניין אחר... נא לא לערבב בבקשה. המטרה של הנאצים צודקת! עלינו להודות בכך ולתמוך במאבקם! במקביל, כמובן, לא נשכח לגנות את הדרך בה הם בחרו כדי לממש את מטרתם הצודקת (השבחת האנושות)... === אגב, אם מטרתם (הלאומית) צודקת, והטרור הוא הדרך (הלאומית הלא צודקת) בה הם משתמשים כדי להגשים את מטרתם הצודקת, האם אין הם (הלאום הפלסטיני) צריכים לשאת במחיר של השימוש בדרך בה בחרו?... אז מדוע אתם, השמאל, עמלים קשות כדי להעביר עליהם את המלחמה הזו (בה הם בחרו) - בנעימים?...

shay or eli

New member
כתבתי הודעה ארוכה והיא נמחקה

אז מכיוון שאין לי כח לכתוב אותה מחדש, הנה התמצית: אל תשווה בין הנאצים למה שקורה פה, בכל תחום. השקפת העולם שלך של אנחנו-הם היא מאוד פשטנית, אתה לא יכול לקחת לא את השמאל, לא את הפלשתינאים ולא את הימין כמקשה אחת. לכל אינדיוידואל דעות משל עצמו. מהלך כמו הפרדה חד צדדית לא נועד לעזור להם כי אם לנו, הגנה על ישראל מפני הסתננות טרוריסטים (הכיבוש הוכיח עצמו כלא מועיל בתחום הזה - הפיגועים בימים האחרונים למשל) מצד אחד ומתן חירות לפלסטינים מצד שני יביאו שניהם לרגיעה מסויימת באזור. הצד השלילי הוא שנראה כמו נכנעים ולא נצא גברים, אבל אני חושב שהאומה הישראלית יכולה להתמודד עם זה. אם דיברת על התרומות לערביי השטחים (ברמות מנשה למשל), אז דע לך שעל אף היותם נשלטים ע"י דיקטטור ועל אף השתלטות הפונדמנטליסטים הפלסטינים הם בני אדם לכל דבר ולילד פלסטיני לא מגיע לרעוב יותר מלי או לך. לכן התרומות של האוכל והבגדים לערביי השטחים מוצדקות, תרומות הכסף לא כי הן תמיד מגיעות לטרוריסטים.

אהרן5

New member
למה מחקו לך?

זה מאוד מכעיס אותי כשמוחקים הודעות וסותמים לאנשים את הפה. אני אשווה לנאצים כי הדמיון גדול: הם קמו עלינו להשמידנו, וכך גם האיסלאם. השקפת העולם של "אנחנו והם" היא אכן פשטנית והיא נכונה. זו בדיוק הפרספקטיבה הכללית שהשמאל חושב שהיא איננה קיימת, או שהיא ילדותית ופשטנית. בקרוב אכתוב את מאמרי: חוטבי העצים ושומרי היערות" ושם אסביר את ההבדל בין אלו שרואים את העצים, ובין אלו שרואים את היער. הדעות של האינדיווידואל אינן רלוונטיות. ככה זה בחברה. אדם הוא פסיק. מה שקובע זה דעת הקהל, ודעת הקהל זה הדעה של הכלל - התפיסה הרווחת. צר לי, אבל בכל הנוגע לחברה, הדרך היחידה להתבונן על חברה היא הפרסקפטיבה הכללית! ועמכם, השמאלנים, הסליחה (גם אם אתם בטוחים שאתם "יותר" חכמים...) זה מזכיר לי, שלפעמים כשמישהו אומר משהו, אז מישהו אחר מתפרץ ואומר: "יותר מזה"... אז שיהיה ברור: אין יותר מזה! יש כלל, וזה מה שקובע. הדעות הפרטניות הן לא "יותר מזה" - הן דווקא "פחות מזה" משום שכל המוסיף גורע. זה שבריחה חד צדדית היא לטובת ישראל, את זה כבר שמעתי. בכל אופן - זו דעה. נקודה אחרת: זה לטובת הטרור, וזו עובדה. יתכן שהפרדה חד צדדית היא לטובתנו. לא יודע, אני לא מומחה לפרטים. בוודאי שהכיבוש אינו מועיל. רק חבל שאנחנו לא יכולים להפסיקו. הפלסטינים הם כמו קרציה על הצוואר, שכל פעם שמנסים להסיר אותה הם מיד צועקים: "הצילו, שותים את דמי, מוצצים את מיצי..." ה"כיבוש" בוודאי לא "מועיל", הבעיה הקטנה היא שהפלסטינים אינם מוכנים שנפסיק אותו. לילד הפלסטיני אכן לא מגיע לרעוב. לכן, צריכים להגיע מהאו"ם אנשים ולעצור את כל ההורים הפלסטינים. בכל אופן, ההורים שלו בחרו במלחמה, ולכן העם שלו צריך לסבול את מחירה. אם מחיר המלחמה הוא גם רעב, עליו לסבול גם רעב. צר לי, העולם אכזר. הורים צריכים להיות אחראיים לבניהם! אם הם אינם אחראים צריך לעצור אותם. האחריות על בניהם מוטלת עליהם. אם הם מוכנים להפקיר את בניהם לרעב ובלבד שישמרו על הזכות להמשיך ולשחוט אותנו, זו בחירתם, וילדיהם צריכים לסבול חרפת רעב. כך עובד העולם. מי שמרחם עליהם ונותן להם אוכל, הוא מעודד אותם להמשיך ולשחוט אותנו. וזהו בדיוק הבלבול הנורא בין טוב ורע, שקורה היום לשמאל. השמאל איננו מסוגל לראות את ההיבט הלאומי של הסכסוך מן השאלה של האחריות הלאומית. הוא רואה את הסכסוך כסכסוך לאומי רק מן ההיבט של מאבקם נגדנו, אך לא מן ההיבט של המחיר אותו העם הפלסטיני צריך לשלם על הסכסוך הלאומי הזה, בו הוא בחר. זהו כמובן טמטום תפיסתי ענק. השמאל יודע היטב שאין פה שום הגיון. הוא פשוט תומך באויב. נקודה. שום הגיון ושום דבר אחר לא מעניין אותו. השמאל שואף להכנע, השמאל שואף שהאויב ינצח אותנו במאבקו הצודק, חוץ מזה לא מעניין אותו כלום. לכן הוא מגיע למצבים כה מגוחכים, ואיומים.

MoOsHoN16

New member
אני מחלק את השמאל העיקש ל2 קבוצות

קודם כל מחנה השמאל קטן הרבה יותר ממה שחושבים, רוב האזרחים בארץ התפקחו מאשליית אוסלו ואשליות השמאל. לדעתי, השמאל העיקש מחולק לרוב שלא יודע את הסטוריית הסיכסוך (תעודת עניות למשרד החינוך) ולא מבין את מהות הסיכסוך, (לצערי גם הוגי הדעות בימין לא הצליחו להחדיר לעם הזה שזהו בעיקרו סיכסוך דתי! וזה שמדובר רק בסיכסוך פוליטי זו עיווילות לשמה!) לא רק שהחלק הזה של השמאל לא מבין הסטורייה הוא מנסה לשכתב אותה מחדש. דבר שני החלק הזה של השמאל לא מבין את המנטליות הערבית, וגם חלק ניכר מהעם הזה לא מבין את המנטליות הזאת צריך להודות בכך שמנהיגי המדינה מאז ומתמיד היו יוצאי אירופה שלא הכירו את המנטליות הערבית הם הכירו רק מנטליות אירופאית (והיו לכך השלכות מרחיקות לכת), לפני שאתה עושה שלום עם האוייב שלך אתה צריך להכיר אותו, אם היו מתייחסים ברצינות לאמרות של עפראת (פסוקים מהקוראן בעלי משמעות כפולה) בזמן תהליך אוסלו היו מבינים לאן הם חוטרים (פשלה של המודיעין אני רואה כאן אנולוגיה ליום כיפור ד"א) ולאן ערפת חוטר שהוא מצהיר בפני עמו "קורייש קורייש קורייש!!!". החלק השני של השמאל הוא מהאליטות הגבוהות "האנשים המשכילים" חלק מהבעייה שלהם שהם רואים בעין צרה מאוד את הסיכסוך הם סבורים שיש כאן בעייה של עם כובש ועם נכבש והפתרון הפשוט הוא לסיים את "הכיבוש", )לא חסרים מאמרים שיוכיחו שאין פה כיבוש לא היה כיבוש ואין דבר כזה עם פלסטיני אבל לא נכנס לזה) והם משווים את המאבק הזה למאבקים אחרים בעולם אפילו לאימפריאליזם האירופאי באפריקה (כבר הזכרתי שזה בעיקרו סיכסוך דתי ולא פוליטי?). עוד בעייה מרכזית ממכלול הבעיות של השמאל זה הזילזול הזה בערבים, רבים מהאליטות זילזלו וממשיכים לזלזל בערבים (זה מה שקורה שלא מבינים מנטליות והסטורייה), הזילזול הזה ד"א הביא עלינו לא מעט מלחמות. הערבים הם אוייב אכזרי וזו מהסיבה הפשוטה שאין ערך לחיי אדם בחברה שלהם. הפתרון היחיד לבעייה הזאת היא השאיפה לטרנספר כי אין פתרון אחר, זו לא סיסמא זו המציאות!

EverMan

New member
השמאל העיקש ?

כבר הגדרה מעורפלת בפני עצמו. רוב האנשים בארץ הזו סוציאליסטים או מאמינים בסוציאליות. ורוב האנשים תומכים בפתרון של השלום. כל כך פשוט. ולא רק שזה הפוך , ושדווקא רוב השמאל - כן - יודע את מהות הסכסוך ובשל כך יודע למה הוא תומך בפתרון זה או אחר , הוא הרבה יותר ריאלי מאשר הימין שחושב על עצמו לבד. "דבר שני החלק הזה של השמאל לא מבין את המנטליות הערבית" באמת ? דווקא יש לנו דיי הרבה מזרחיים בראשות המפלגה , אני מאמין שהם מכירים מספיק טוב את המנטליות ... וגם אני למדתי קצת על האיסלאם ואני יודע טוב מאוד מה הוא מקרה קורייש. אולי תספר לנו פה את הסיפור ואת משמעותו ?? כי ההקשר שאתה נותן לו מממממש לא נכון. אז ככה , כבר ההכללה בנוגע לשמאל שאלו שאליטות - לא נכונה. מי שסוציאליסטי הוא העם , לא האליטות , לאליטות הרבה יותר משתלם להיות ליברליות ימניות , גם במקרה הזה , אין להם שום דאגה ושום בעיה לא לוותר על השטחים , להם יש את המצודה שלהם בכפר שמריהו בכל מקרה. זה שיש עם פלשתינאי - זה דבר מוכר ! זה שיש כיבוש - זה דבר מוכר ! והניסיון שלך לנסות לשנות את ההיסטוריה לא חמור פחות מאשר מה שכתבת קודם בנוגע לשמאל ! הסכסוך הזה דתי ? דווקא לא ! אם הוא היה דתי , כל מדינות האיסלאם שמספרן עולה על ה30 , היו עולות עלינו בחורמה ובטילים. הסכסוך הזה הוא סכסוך של עם שרוצה מדינה - כל כך פשוט. אולי הוא על רקע מלחמת החורמה של מדינות ערב בישראל היהודית , אבל הוא תוצאה של זה , לא נגרם ע"י כך ! הפלשתינאים לא היו מתכנניי ששת הימים ולא השתתפו בה. "הערבים הם אוייב אכזרי וזו מהסיבה הפשוטה שאין ערך לחיי אדם בחברה שלהם" כל כך יפה להביא ציטוטים מהקוראן בגנות ישראל ובנוגע לקורייש , אבל שזה נוגע לאמת קצת קשה הא ? הקוראן מסרב לבצע מלחמה לא כנגד כופרים , וכידוע לך (כמובן) היהודים אינם כופרים. ואחרי מלחמת הדת , בא החיים של האדם שאסור שיתבזבזו לחינם. ומכיוון שמלחמת דת כבר הוכחנו שאין פה , אזי חיי אדם באים. הבעיה שלך , שאתה מערב יותר מדי דברים לא נכונים , עם יותר מדי עובדות מפוקפקות , ואתה מבין דברים שאינם ברי הבנה. אתה שומע פסיק של משפט ברדיו שאמר אפי איתן מחבר את זה לקטע מהקוראן שאיזה פרשן ימני פירש... ואתה עושה אחד ועוד אחד , לפעמים בלי החיבור המעשי בינהם.

אהרן5

New member
כולם מחלקים ורק אהרון מכליל

שם המאמר (תזכורת), היה: מיהו שמאלני? לא, למה מתחלק השמאל?... אלא מה משותף לשמאל. מה פירוש המילה שמאל היום.

למעלה