למה מחקו לך?
זה מאוד מכעיס אותי כשמוחקים הודעות וסותמים לאנשים את הפה. אני אשווה לנאצים כי הדמיון גדול: הם קמו עלינו להשמידנו, וכך גם האיסלאם. השקפת העולם של "אנחנו והם" היא אכן פשטנית והיא נכונה. זו בדיוק הפרספקטיבה הכללית שהשמאל חושב שהיא איננה קיימת, או שהיא ילדותית ופשטנית. בקרוב אכתוב את מאמרי: חוטבי העצים ושומרי היערות" ושם אסביר את ההבדל בין אלו שרואים את העצים, ובין אלו שרואים את היער. הדעות של האינדיווידואל אינן רלוונטיות. ככה זה בחברה. אדם הוא פסיק. מה שקובע זה דעת הקהל, ודעת הקהל זה הדעה של הכלל - התפיסה הרווחת. צר לי, אבל בכל הנוגע לחברה, הדרך היחידה להתבונן על חברה היא הפרסקפטיבה הכללית! ועמכם, השמאלנים, הסליחה (גם אם אתם בטוחים שאתם "יותר" חכמים...) זה מזכיר לי, שלפעמים כשמישהו אומר משהו, אז מישהו אחר מתפרץ ואומר: "יותר מזה"... אז שיהיה ברור: אין יותר מזה! יש כלל, וזה מה שקובע. הדעות הפרטניות הן לא "יותר מזה" - הן דווקא "פחות מזה" משום שכל המוסיף גורע. זה שבריחה חד צדדית היא לטובת ישראל, את זה כבר שמעתי. בכל אופן - זו דעה. נקודה אחרת: זה לטובת הטרור, וזו עובדה. יתכן שהפרדה חד צדדית היא לטובתנו. לא יודע, אני לא מומחה לפרטים. בוודאי שהכיבוש אינו מועיל. רק חבל שאנחנו לא יכולים להפסיקו. הפלסטינים הם כמו קרציה על הצוואר, שכל פעם שמנסים להסיר אותה הם מיד צועקים: "הצילו, שותים את דמי, מוצצים את מיצי..." ה"כיבוש" בוודאי לא "מועיל", הבעיה הקטנה היא שהפלסטינים אינם מוכנים שנפסיק אותו. לילד הפלסטיני אכן לא מגיע לרעוב. לכן, צריכים להגיע מהאו"ם אנשים ולעצור את כל ההורים הפלסטינים. בכל אופן, ההורים שלו בחרו במלחמה, ולכן העם שלו צריך לסבול את מחירה. אם מחיר המלחמה הוא גם רעב, עליו לסבול גם רעב. צר לי, העולם אכזר. הורים צריכים להיות אחראיים לבניהם! אם הם אינם אחראים צריך לעצור אותם. האחריות על בניהם מוטלת עליהם. אם הם מוכנים להפקיר את בניהם לרעב ובלבד שישמרו על הזכות להמשיך ולשחוט אותנו, זו בחירתם, וילדיהם צריכים לסבול חרפת רעב. כך עובד העולם. מי שמרחם עליהם ונותן להם אוכל, הוא מעודד אותם להמשיך ולשחוט אותנו. וזהו בדיוק הבלבול הנורא בין טוב ורע, שקורה היום לשמאל. השמאל איננו מסוגל לראות את ההיבט הלאומי של הסכסוך מן השאלה של האחריות הלאומית. הוא רואה את הסכסוך כסכסוך לאומי רק מן ההיבט של מאבקם נגדנו, אך לא מן ההיבט של המחיר אותו העם הפלסטיני צריך לשלם על הסכסוך הלאומי הזה, בו הוא בחר. זהו כמובן טמטום תפיסתי ענק. השמאל יודע היטב שאין פה שום הגיון. הוא פשוט תומך באויב. נקודה. שום הגיון ושום דבר אחר לא מעניין אותו. השמאל שואף להכנע, השמאל שואף שהאויב ינצח אותנו במאבקו הצודק, חוץ מזה לא מעניין אותו כלום. לכן הוא מגיע למצבים כה מגוחכים, ואיומים.