מיהו יהודי?

מיהו יהודי?

מכירים את שאלת המחבת"ים: במה אתה יהודי? הלכתי קצת לחפש במקורות את התשובה ובכן הפעם הראשונה שהמילה יהודי מופיע במקורות זה במגילת אסתר "איש יהודי היה ושמו מרדכי..." וברש"י למה נקרא יהודי? והרי משבט בנימין היה? משום שהגויים מכנים כל מי שגלה מישראל בחרבן מלכות יהודה: יהודי. (ציטוט מהזיכרון) ד"א בתורה מופיעה המילה ישראל: עם ישראל, בני ישראל, שמע ישראל, וכדו'... משום מה לא רק שאיננו נקראים היום עם ישראל אלא שאפי' יעקב אבינו שעל פי צווי מפורש מפי הגבורה אנו מצווים "לא יעקב יאמר עוד שמך כי אם ישראל" גם הוא נקרא יעקב ולא ישראל. למה?

המציאות חזקה מהכול

ומי אמר שהציווי הוא על כול עם ישראל? אולי הוא רק על יעקב? אני אישית לא מרגיש צורך נפשי להגדרה. ואם בכול זאת אני יחפש אז אני ישראלי ממוצא יהודי. מזכיר לי את הפינה בידעות ``ישראלים 2007``

Le Fay

New member
יהודי הוא כינוי שמבחין אנשים בני דת

משה מאלה שאינם בני דת משה ("גויים"). יושבי הארץ הדוברים את שפתה הם עברים. יש מהם יהודים, יש מהם שאינם יהודים, וכאן הבחנה הזו שולית בעיני לגמרי. לאנשים בני דת משה בארצות אחרות זה בוודאי עדיין חשוב.

לשם מה זה טוב, ההגדרות האלה?

הלוואי ולא היה יהודי, מוסלמי, נוצרי.. הלוואי וכולנו היינו פשוט בני אדם. כמה מלחמות היו נמנעות, כמה גזענות היתה שולית. כמה החיים היו נראים אחרת.

Le Fay

New member
כדי להתקדם:

כדי לאפשר היקשים וגיבוש תזות - יש צורך בהגדרות ובהכללות. משאלות לב בצד, גם לשאלה "מיהו ערבי" היית מגיבה באותו אופן?

למה שלא אגיב באותו אופן?

הרי הם לא נולדו עם יצר מובנה לרצוח יהודים. זה החינוך,הסביבה, תנאי המחיה. ברגע שנשנה את ההגדרה, הרצון והצרכים ישתנו בהתאם. לא ככה?

Le Fay

New member
מצטערת ששאלתי.

ג'יזס. בתשע מעשר פעמים, תכולת המוח של אנשים זה לא שומדבר שאני רוצה לראות לפני ארוחת הבוקר. עם ההשקפות האלה, פלא שאת מתנגדת להגדרות?

אלו הדיעות שלי.

ואין לי בעיה לומר אותן גם במחיר שאולי אצא מטופשת. אין לי גם בעיה לקרא דיעות של אחרים, להתנגד או להתחבר. בהחלט את רשאית לחלוק עלי. לחשוב אחרת. יחי הפלורליזם. ובאשר להגדרות? סטיגמות, תיוגים, ושאר התוויות, גורמות להרבה יותר רע מאשר טוב. וחוצמזה. את הדרך הזו לא ממש ניסו. אולי לפני מגדל בבל

Le Fay

New member
שערבים הם רוצחי יהודים?

זה הדבר הראשון שאת חושבת עליו בקשר לאומה הערבית הגדולה? לא עומאר כיאם? לא ערבסקות? לא הקוראן? לא אינת עומרי? לא חומוס? לא יושבי הארץ? לא פיירוז? לא פלאחים? לא תור הזהב בספרד? קודם כל "רוצחים יהודים"?

בתור אחת שבאה במגע עם מגזרים

רבים כולל המגזר הבדואי - ערבי, קשה לומר עלי שזו המחשבה הבסיסית שעולה לי בראש בנוגע לערבים. האמירה שלי היתה בהמשך לנושא "מלחמות בשם הדת" וגזענות. בנת?

Le Fay

New member
אז הנה, למשל לצורך זה הגדרות טובות:

להזכיר לאנשים על מה הם מדברים, גם כשנדמה להם שהם מדברים עם גזענים ועל גזענות. אני, למשל, לא ראיתי שנושא "מלחמות בשם הדת" וגזענות עלה בשרשור הזה.

Le Fay

New member
כלומר, את היחידה שהעלית את זה

בתגובה לשאלה "מיהו יהודי"? אם כן, זו דוגמה מצויינת לצורך בהגדרות שהסטנדרט שלהן - איך לומר? - קצת יותר בוגר. כי תראי מה קורה כשעובדים, לכאורה, בלי הגדרות.

הגדרה מובחנת יקירתי.

הגבת לי? תגיבי למה שכתבתי. לעניין. בזה סיימתי. שיהיה לכולנו יום טוב.

Le Fay

New member
קראתי גם מהר, גם לאט, וגם בשלישית

ועדיין לא מבינה איך האסוציאציה הראשונה למשמע "מיהו ערבי" יכולה להיות הרי הם לא נולדו עם יצר מובנה לרצוח יהודים. וכן, הבנתי היטב שהכותבת סבורה שהיא אדם נאור, לא גזעני ובוודאי לא אנטי ערבי; וזה רק עושה את האסוציאציה הראשונית נוראה כפליים בעיני. בפרט לאור העובדה שיהודים רבים חיו במהלך ההיסטוריה תחת שלטון ערבי, והם חבים להשפעתו לא מעט מאוצרות התרבות שלהם.

מה שאני הבנתי הוא

שהערבי לא נולד עם יצר מובנה לרצוח אלא שזה נרכש באצעות דעות במהלך החיים והיא צודקת בזה לא? היהודים חייבים לערבים הרבה יותר מאשר אוצרות תרבות אבל הערבים חייבים ליהודים הרבה יותר, בתקופת הכיבושים המוסלמים ברוב המקרים היו היהודים לצד המוסלמים ונגד הנוצרים

Le Fay

New member
אם כששואלים "מיהו יהודי" ישיבו לך

שהיהודי לא נולד עם יצר מובנה לרצוח ערבים, זה ייראה לך סביר? לא כוכך מסכימה לגבי הסיפא, אבל לא זה עיקר כאן).

בא נדבר על נשיאים.

הרי הם לא נולדו עם יצר מובנה להטריד מינית. זה החינוך,הסביבה, תנאי המחיה. ברגע שנשנה את ההגדרה, הרצון והצרכים ישתנו בהתאם. לא ככה?

למעלה