מיהו יהודי?

[אורן]

New member
כן, אני ציוני

"זתומרת שאתה קשור לארץ ישראל, היא חשובה לך, למה?" כי זו המדינה היחידה שבה אני יכול לחיות ולא להרגיש כמיעוט, זו המדינה היחידה שבה אני לא אסבול מאנטישמיות, זו המדינה היחידה שאני מרגיש בה בבית כיהודי (כי אני יהודי), כאן נמצאים המקומות ההיסטורים החשובים ביותר של העם היהודי וכאן זו הארץ של היהודים מבחינה דתית, ומה לעשות שהדת היהודית היא מקור חשוב לתרבות היהודית (וזה שאני לא מאמין בדת לא אומר שאני לא אוהב את התרבות היהודית). "אתה חוגג את החגים?" כן. "ואתה קורא לעצמך אתאיסט?" כן. "אתה לא אתאיסט" כן אני כן... "אם היית באמת אתאיסט היית יודע שהחגים, הם ריטואלים יהודיים, ואין סיבה שתחגוג אותם," אבל אני יהודי. "באותה מידה אתה יכול לחגוג את הקריסמס..." נכון, והאמת היא שמבחינת החג כחג זה יהיה אותו דבר... אני פשוט מעדיף לחגוג את חנוכה בגלל שזה מה שהיהודים עשו מאז ומתמיד, ושוב, אני יהודי, אז למה לי לחגוג את חג המולד? "לי שפה, מיקום, כל הדברים האלה לא חשובים לי כמו שאמרתי..." לי כן. "מה שחשוב לי זה שאני ירגיש בנוח." לא פסלתי את זה "וזה שאתם היו מתייחסים ליהדות בתור לאום או דם או וואטאבר, מראה שבכל זאת היטלר ניצח קצת.." היטלר לא המציא את המונח גזע, כמו שאמרת, הוא השתמש בו למטרותיו.

היטלר השתשמש בה למתרות שלו

אבל הוא לגמרי שינה אותה, תורת הגזע מתייחסת לאיזור ממנו בא הבנאדם, שזה די נכון, בסין יש סינים, לסינים יש עיניים מלוכסנות, לאנגלים למשל אין, באפריקה יש אפריקאים, אפריקאים הם שחורים, כמו הבדלים כאלה, גם יש הבדלים אחרים, אבל עזוב, אני לא מדב על זה... בתורת הגזע היוהודים לא הופיע בכלל, ולא נוצרים, ולא מוסלמים, ולא אף דת, הופיעו הים תיכוניים, שזה כולל לא רק יהודים, זה כולל בעיקר ערבים.... היטלר הוסיף את המושג יהודים לתורת הגזע.

[אורן]

New member
סליחה?

"בתורת הגזע היוהודים לא הופיע בכלל, ולא נוצרים, ולא מוסלמים, ולא אף דת, הופיעו הים תיכוניים, שזה כולל לא רק יהודים, זה כולל בעיקר ערבים.... היטלר הוסיף את המושג יהודים לתורת הגזע." לא בטוח שהבנתי... אתה מדבר על איזו תורת גזע אחרת משל היטלר?

uzzi1955

New member
ובאמת מי הוא יהודי? תגובה

לפי היהדות , יהודי הוא כל אדם שנולד לאם יהודיה , ולפי הלכות הגויים כל אדם שנולד לאב יהודי הוא יהודי. להיות יהודי אולי זה יהודי אורטודוכסי ואולי זה יהודי רפורמי יש גם יהודי קונסרבטיבי. ויש גם את הזרם החילוני שלמעשה הוא הרוב על פי שבתוכו אפשר גם למצוא אנשים שהם מסורתיים.שמדינת ישראל לצורך חוק השבות הגדירה את כולם תחת הכותרת הלאום היהודי. ולפי זה אנו למדים שלמעשה אם הקמת מדינת העם היהודי קרי מדינת ישראל נולד לאום חדש לעולם שלא היה קיים קודם .

מיהו יהודי?

יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה, או שהתגייר. מבחינתי כל מי שמעוניין לראות את עצמו יהודי ומרגיש קשר ליהדות הוא יהודי. למען האמת, באמת יוצא לי לחשוב שהגזע הים תיכוני, היהודים, הוא הגזע הכי נמוך. יודע למה? בדיוק בגלל אנשים שמרשים לעצמם לקרוא ליהודי מסויים "יהודי יותר" ו"יהודי פחות"... פוי...

גרעאפס

New member
עניין אותי דבר אחד..

למה אמרת "...הגזע הים תיכוני, היהודים,..."? את חושבת ששני מושגים אלה נרדפים (ממובן חופפים, לא מובן אחר....
)

[אורן]

New member
נו באמת...

טיפשות ("יהודי יותר" ו"יהודי פחות") יש בכל מקום והכל תלוי בחינוך. אנשים שמרשים לעצמם לקטלג כך פשוט לא חונכו בצורה טובה. אבל זה שחלק מהאנשים עושים כך לא אומר שכולם כמוהם... זו הכללה ובסיס לגזענות.

נו באמת שניכם

לפני שאתם מגיבים להודעה תקראו את ההודעה אליה נכתבה ההודעה כתגובה... באמת לא ראיתם שחזרתי על המבנה שלו ("הגזע הים תיכוני" (((:) ) עם רמז דק (קטלוג ל"יהודי יותר" ו"יהודי פחות" והתרומה של העניין לאותו גזע חביב)?!?!?!

אמיר.

New member
מי מרשה לעצמו ?

אם היינו מקבלים את ההגדרה שלך - התיאור יהודי יותר/פחות היה רלונטי. למרבה המזל ההגדרה ההלכתית איננה מאפשרת חלוקה כזאת...

ההנחות שלך לא מדויקות.

כאן, בשוויץ אני בסביבה של הרבה מהגרים ממקומות שונים. הרבה שווצרים לא רואים במי שהוריו וסביו לא היו שווצרים, אחד משלהם. גם אם הוא עבר מבחנים על תרבות שוויץ כדי לקבל אזרחות. גם אם הוריו או סביו התאזרחו והוא כאן כבר דור לא יודע כמה. היטלר לא רלוונטי לתחושות הלאומיות האוניברסליות האלה. היטלר קבע שמי שאחד מסביו היה יהודי, הוא יהודי. שמי שהיה נשוי להיודי, הוא יהודי גם אם התגרש. לדעה של היטלר אין תומכים בפורום.

israelberger

New member
אני חולק עליך

יש כזה דבר עם יהודי אבל מכאן ועד לתורת הגזע והאידיאולוגיה הנאצית יש מרחק גדול. אני לא חושב שיש מישהו שחושב שיהדות זה רק דת(למרות שזה היתה המדיניות הבריטית הרישמית ע"פ נאום בווין וע"פ האמנה הפלסטינית). זה שהיהודים הם עם לא מביא למסקנה שאנחנו הגזע הכי נמוך.

למעלה