מיהו יהודי?

erez zon

New member
תזכור שאמרת...../images/Emo13.gif

אולי עד 2050 יהיה בכנסת גם ייצוג לחייזרים,מה?!...

alon14

New member
לא חושב

הסיכוי שיש חיים בטווח 48 שנות אור מאיתנו הוא כל כך אפסי, עד שהוא למעשה לא קיים.

erez zon

New member
אבל שמעתי שמצאו ביקום כוכב לכת

דומה לכדור הארץ שלנו מבחינת המרחק מהשמש ועוד כמה תנאים,אז אולי יש סיכוי למצוא בו חיים,לא?

begone

New member
אופ-טופיק חייזרים

קראתי ספר של מתמטיקאי מעניין בשם אלן פול ג´ונס. הוא כותב שאכן קיימים חייזרים, אבל כל חישוב מתמטי פשוט (בהסתמך על גילויים פיזיקליים ואסטרונומיים) מובילה למסקנה שאין שום סיכוי שנראה חייזרים בזמן הקרוב. זאת בגלל כמות הכוכבים והמרחקים העצומים ביניהם. בזמן הקרוב = בימי חיינו לפחות. לכן נושא החייזרים מבלבל - זה נכון שהם קיימים, אבל הם כל כך רחוקים עד שאין שום סיכוי לראות אותם. (אבל תמיד אפשר לחלום עליהם או לכתוב עליהם). לגבי הכנסת של 2050: פשוט תעשה חישובים דמוגרפיים. תחשב את קצב הריבוי של כל קהילה בישראל, ותראה מה יהיה. החישוב מסתמך על כך שיהודי ארה"ב *לא* יעלו ארצה בזמן הקרוב.

..........

"דבר מעניין, הרי מי שתבע את המושג הזה ש"מי שיהודי נשאר יהודי, לא משנה במה הוא מאמין" "דם יהודי" וכל דבר שקשור ליהדות ולדורות הקודמים, שאם יש לך הורים יהודים אז אתה יהודי, היה היטלר" לא נכון. ההלכה הגדירה יהודי בצורה כזו [אבל לא בדיוק]. " ברגע שאתם אומרים שאתם יהודים, אבל באמת אתם לא דתיים, או אפילו לא מאמינים באלוהים, אתם מראים שאתם מודים שתורת הגזע נכונה, שהעולם מחולק לגזעים, ושהגזע הים התיכוני, היהודים, הוא הגזע ההכי נמוך. לא כך" זה לא גזענות, שכן גוי יכול להפוך את עצמו ליהודי. כמו כן, איך הסקת שאנחנו מאמינים שהיהודים הם נחותים?

אלדד26

New member
Hold your horses...

"יהודי" הוא לאום ולא רק דת. אף אחד לא דיבר על גזע (למרות שהיהדות עצמה גזענית מעין כמוה). אמרת: "ברגע שאתם אומרים שאתם יהודים... אתם מודים שתורת הגזע נכונה" ואם זה לא מספיק, המשכת ואמרת: "ושהגזע הים התיכוני, היהודים, הוא הגזע ההכי נמוך." למה אנחנו מודים בזה???

כי אתה אומר,

אני יהודי, ואין לי מה לעשות בקשר לזה... אני לא אומר שאתה מודה שכל תורת הגזע נכונה, אבל זה מה שבנאדם מסיק מזה שאתה אומר שיהדות זה משהו שבנאדם לא יכול לשנות, הרי זה מה שהיטלר והרבה אנשים אנטישמים לפניו טענו...

אלדד26

New member
סליחה,

אני אמרתי שאני יהודי ואין לי מה לעשות בקשר לזה? לא, חומד. אני יהודי כי ככה נולדתי. אני גם בר מצווה לא עשיתי, מתוך בחירה פשוטה שלא לעשות. ואני את היהדות שלי מקבל בתור הלאום שלי. איני איש דתי, אין לי דת, ולכן היהדות שלי אינה מתבטאת כדת. היא בהחלט מתבטאת בלאום. ציונות, יהדות, מילים שונות לביטוי הלאומיות שלי. ...שגם היא בקאנטים בשנים האחרונות - אבל זה אוף טופיק.

בפעם המיליון!

יהדות היא דת! לא לאום! לא סוג דם! דת! אני לא קשור בשום צורה ליהדות... הקשר היחיד שלי זה שכמה דורות לפני בפולניה מישהו מהשפחה שלי החליט שהוא חוזר בתשובה אם הוא לא היה חוזר בתשובה אני בכלל לא הייתי נחשב "יהודי", לדעתי, אני לא צריך לשלם על משהו שאיזה אידיוט מהמשפחה שלי עשה לפני כמה דורות... לא מעניין אותי במה הם האמינו, אני לא מאמין באלוהים אז אני לא יהודי, אולי למישהו "יהודי" שבא מאיזושהי ארץ באזור באמת יש קשר, אולי באמת האבות שלהם הלכו במדבר כך וכך שנים ויש להם היסטוריה, ההיסטוריה היחידה שיש לי זה שאידיוט מהמפחה שלי חזר בתשובה פעם ובגללו אני, וכל המשפחה שלי צריכים והיו צריכים לסבול בגללו.אני בטוח שהאבות שלי לא הלכו במדבר חמישים שנה ואיך שהם הגיעו לארץ כנען ם עלו על מטוס לפולניה.

[אורן]

New member
המממ...

"יהדות היא דת! לא לאום! לא סוג דם! דת!" אה וואלה איך שכחתי... "הקשר היחיד שלי זה שכמה דורות לפני בפולניה מישהו מהשפחה שלי החליט שהוא חוזר בתשובה אם הוא לא היה חוזר בתשובה אני בכלל לא הייתי נחשב "יהודי", לדעתי, אני לא צריך לשלם על משהו שאיזה אידיוט מהמשפחה שלי עשה לפני כמה דורות..." למעשה אנטישמים שונאים גם אתאיסטים יהודים ככה שבמקרה הזה אין לך ממש ברירה. אם אתה לא רוצה לחיות בארץ אתה תמיד יכול לעזוב לניו זילנד או משהו... "אני לא מאמין באלוהים אז אני לא יהודי, אולי למישהו "יהודי" שבא מאיזושהי ארץ באזור באמת יש קשר, אולי באמת האבות שלהם הלכו במדבר כך וכך שנים ויש להם היסטוריה, ההיסטוריה היחידה שיש לי זה שאידיוט מהמפחה שלי חזר בתשובה פעם ובגללו אני, וכל המשפחה שלי צריכים והיו צריכים לסבול בגללו." גם האבות שלי לא הלכו במדבר... אף אחד לא באמת הלך במדבר אבל יש היסטוריה אחרת... בכל מקרה אם אתה לא מגדיר את עצמך כיהודי זו זכותך. "אני בטוח שהאבות שלי לא הלכו במדבר חמישים שנה ואיך שהם הגיעו לארץ כנען ם עלו על מטוס לפולניה." בפעם האחרונה שבדקתי זה היה 40 שנה... בכל מקרה, הקטע על ארץ כנען, כבר אמרתי את דעתי עליו אבל אנשים לא עלו על מטוס לפולניה, היו איזה שתי הגליות בדרך...

nirdag

New member
יהדות אינה הגדרה דתית

להיות יהודי זה דבר מורכב ואינו מצטמצם רק לדת. דת היא מימד אחד בתוך היהדות וגם היא אגב מחולקת לכמה (אורתודוקסי, רפורמי וכו) מימד אחר הוא המימד התרבותי (חגים, שבת, מאכלים וכן הלאה) מימד נוסף הוא המימד הלאומי - הציונות היא תנועה יהודית חילונית מובהקת. הציונות התחילה כראקציה של יהודים למען יהודים ונגד ההוייה הדתית. מדובר במהפיכה של ממש שאין לה דוגמא בהיסטוריה של האנושות מבחינת רעיון של מעטים שסחף בזמן כה קצר כלכך הרבה אנשים (יש גם הרבה שלא) והיבטוי שלו (מדינת ישראל) מדהים בכל קנה מידה מוכר. להיות יהודי זה קודם כל להרגיש שייך להיסטוריה ולתרבות של העם היהודי. הדת היא מאפיין שבהתאם לתקופות השונות סימן יותר או פחות את היהדות.

כל הדברים האלה שאמרת באים מתוך הדת

חגים, מאכלים, שבת, וגם ציונות, אין ציוני שיגיד לך שהוא לא יהודי גאה, זאת המהות של הציוני, "אני יהודי ואני גאה בזה". אני מדבר על מישהו, אתאיסט, לא מאמין באלוהים, אוכל מה שבא לו, נוסע מתי שבא לו, לא חוגג את החגים, אני למשל... איזה סיבה יש לאדם כזה להגיד שהוא יהודי? הרי הוא לא קשור ליהדות... הוא פשוט משתמש במושג שאנטישמים בעצם תבעו... זה קצת מוזר...

alon14

New member
אני אדם כמו שהגדרת...

...ואני באמת לא מגדיר עצמי כיהודי.

אלדד26

New member
ואני אדם כמו שהוא הגדיר...

... ואני מגדיר את עצמי כיהודי. אני שייך לקולקטיב שהוא העם היהודי, לא בגלל שאימי היא יהודיה דווקא, כי אם בגלל שאני שייך ללאום היהודי. אתם יכולים לצעוק עד מחר שיהדות אינה לאום. גם אותו אחד שחרט על חתימתו "ציונות ואהבת הדגל" (וכי מהי ציונות, בדיוק?). זה לא משנה את העובדה שהיהדות היא לאום. אני לא מתכוון לתת לחרדים להפקיע ממני את היהדות. היא שלי לא פחות משהיא שלהם.

nirdag

New member
מדובר בחיפוש משמעות

אתה מבולבל ולא באשמתך. אנשים משחר ההיסטוריה מחפשים משמעות לחייהם. זה תהליך שצד אחד שלו הוא אינטימי ופרטי וצד אחר שלו הוא קבוצתי ומצטבר לאורך האבולוציה של הציביליזציה (זה גם הצד שמצריך הרבה לימוד) עליך להפריד את המסר מנושא המסר. ליהדות (כמו לנצרות, איסלאם, בודהיזם וכו) יש מורשת שהיבטוי שלה הוא יצירה רוחנית, פילוסופית תרבותית מתמשכת. אתה מוזמן לקחת חלק ביצירה הזאת. המנדט שלך לעשות זאת לא נובע מאמונה באלוהים ולא מהדם שלך אלא מהמציאות של הסביבה שבה אתה חי. היהדות תמיד נמצאת על הציר שבין שימור לשינוי. יחס אל היהדות כאל דת הוא יחס שמרני וחסר אחריות משום שהוא משאיר יצירה של אלפי שנים בידיהם של אנשים שהשקפתם עלולה לעוות את המורשת ולהפוך אותה ללא רלבנטית במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב זה יוצר אנטישמיות.

[אורן]

New member
יש הבדל בין לאום יהודי לדת יהודית

אני ציוני ואני יהודי גאה- ואני נוסע בשבת, אוכל מה שבא לי ואני אתאיסט. אני כן חוגג את החגים אבל זה לא מסיבה דתית. אני כן קשור ליהדות. היהדות זה לא רק דת אלא גם לאום- ליהודים יש היסטוריה משותפת, שפה משותפת ועוד דברים שמאחדים אותם (ולצערינו אחד מהם זה האנטישמיות). אני לא שייך לדת היהודית. אני שייך ללאום היהודי.

אתה ציוני?

זתומרת שאתה קשור לארץ ישראל, היא חשובה לך, למה? אתה מאמין שהיא שייכת לאבות שלך? עזוב, אתה חוגג את החגים? ואתה קורא לעצמך אתאיסט? אתה לא אתאיסט, אם היית באמת אתאיסט היית יודע שהחגים, הם ריטואלים יהודיים, ואין סיבה שתחגוג אותם, באותה מידה אתה יכול לחגוג את הקריסמס... שפה? אני מדבר את השפה בגלל שנולדתי בארץ, למה נולדתי בארץ? כי שבה וסבתא שלי מאמינים שהם יהודיים אז הם באו ל"ארץ הקודש", לי שפה, מיקום, כל הדברים האלה לא חשובים לי כמו שאמרתי... מה שחשוב לי זה שאני ירגיש בנוח. אנטישמיות זה דבר אידיוטי, מהסיבה שאמרתי, כך למשל את היטלר, הוא לקח דת והפך אותה לגזע, הדת עצמה כמובן מבוססת על שבטים שלפי האמונה נדדו במדבר עד שהם הגיעו לארץ כנען ו........ כל זה קרה מעוד רחוק מאירופה, איפה שהושמדו רוב ה"יהודים" שכל מה שהם עשו זה לחזור בתשובה, אם הם לא היו חוזרים בתשובה הם היו נחשבים ל"ארים" אמיתיים.... בתורת הגזע אולי עוד יש משהו.... היא באמת מבוססת על משהו, למשל מיקום, הים תיכוניים, האפריקאים, האירופיים, האסייתים,..... כל אלה התחילו משבטים קטנים הרי, שהתחילו ברמות שונות, הם לא כולם התפתחו אותו דבר כמו היום שכל המדינות קשורות אחת לשניה, במשך הזמן הם הפכו ליבשות, אבל עדיין נשארו ברמות שונות, גם היום, פחות, אבל תמיד היו ותמיד יהיו הבדלים כמו שיש הבדלים בין בנאדם אחד לבנאדם אחר.... אני לא גזען, אני בשום פנים ואפן לא מצדיק את תורת הגזע, או שום דבר כזה, אני אומר שהיטלר, לקח את תורת הגזע והשתמש בה למתרות שלו, בעזרתה הוא הפך את היהדות, ל"גזע", וזה שאתם היו מתייחסים ליהדות בתור לאום או דם או וואטאבר, מראה שבכל זאת היטלר ניצח קצת..

אלדד26

New member
הממממ.

אני חוגג את החגים כי הם מכנסים את המשפחה שלי כמה פעמים בשנה לארוחת ערב חגיגית, וזה נחמד. כי בפורים ילדים מתחפשים ויש אחלה מסיבות וזה נחמד. אני נהנה מהחגים האלו כמעט כמו שאני נהנה מיום העצמאות. אגב, אורן ורק אורן יגדיר את עצמו כאתאיסט. אתה בטח שלא צריך לאשר לו את זה או לקחת ממנו את התואר. מי אתה? אתה עושה פרינציפים לעצמך כדי שלא יהיה לך קשר מינימלי לדת הזו, אבל למה? בגלל העסקנים הדתיים? שוב אגיד - הם לא יפקיעו ממני את היהדות. אני הולך לעשות את מה שאני רוצה מתוך היהדות. הם לא יגידו לי שאני לא יהודי, ואתה לא תגיד לי שאני לא אתאיסט - תודה רבה. אנטישמיות אידיוטית. נכון. כל שיפוט של אדם לפי אמונתו, גזעו, צבע עורו, מינו וכו´ - הוא אידיוטי. שים לב למה שאתה עושה בעצמך. שפה היא דבר שרירותי. אין לי בעיה לעבור לקנדה ולדבר אנגלית. אבל ככה נולדתי, ואני חושב בשקלים ומדבר וכותב עברית. זה לא נראה לי כל כך נוראי. "אם הם לא היו חוזרים בתשובה הם היו נחשבים ל"ארים" אמיתיים...." את זה תגיד לבנקאים היהודים החילוניים שנשרפו באושויץ. "בתורת הגזע אולי עוד יש משהו....אבל תמיד היו ותמיד יהיו הבדלים כמו שיש הבדלים בין בנאדם אחד לבנאדם אחר...אני לא גזען" אתה מתכוון לומר שאתה לא חושב שאתה גזען. יש לי חדשות מרעישות בשבילך. אתה גזען מהסוג הגרוע ביותר: זה שחושב שהוא לא. זה שחושב שהסטיגמות שלו מוצדקות. הנה, במשפט אחד אמרת שיש משהו בתורת הגזע, אח"כ אמרת שיש הבדלים בין קבוצות אתניות - ואז אמרת שאתה לא גזען. "שבכל זאת היטלר ניצח קצת.." היטלר מת. אני חי, וכך גם מיליוני יהודים ברחבי העולם. ואלו שפה איתי בישראל הם יהודים בלאום שלהם. היטלר ניצח קצת? כן, כי הגזענות לא נעלמה מהעולם. כי המעשים הנוראיים שנעשו בתקופתו לא הוכיחו לאדם שהגזענות היא פסולה.

אוקי

אני הראתי, שבתורת הגזע עוד איכשהו יש קצת הגיון, לא אמרתי שאני תומך בה, ואני חושב שזה אידיוטי לשפוט בנאדם לפי המראה שלו או מאיפה שהוא בא, אני רק כתבתי מה היא תורת הגזע ואיך היטלר עיוות אותה... היטלר ניצח כי אתה קורא לעצמך יהודי, למרות שאתה לא מאמין באלוהים.... אבל אתה לא יכול לראות את זה כי אתה מאז ומתמיד למדת שיהדות זה לאום... אני לעומת זאת חשבתי קצת על המקור של הדברים, והגתע למסקנה שזה אידיוטי שאני אקרא לאצמי יהודי.

למעלה