מיהו יהודי?

מיהו יהודי?

שאלה מעניינת, שמתי לב באתר חופש שכתוב הרבה פעמים דברים כמו "אני יהודי חילוני, יהדות זה העם שלי לא דת." עכשיו, דבר מעניין, הרי מי שתבע את המושג הזה ש"מי שיהודי נשאר יהודי, לא משנה במה הוא מאמין" "דם יהודי" וכל דבר שקשור ליהדות ולדורות הקודמים, שאם יש לך הורים יהודים אז אתה יהודי, היה היטלר. במובן הזה היטלר די ניצח אם הוא הצליח לגרום לכמעט כל האנשים החילוניים בארץ, להגיד שלמרות שהם לא דתיים, לא מאמינים באלוהים, ואין להם שום קשר לדת היהודית, הם יהודים. מעניין אותי לשמוע מה אתם חושבים על זה? הרי, ברגע שאתם אומרים שאתם יהודים, אבל באמת אתם לא דתיים, או אפילו לא מאמינים באלוהים, אתם מראים שאתם מודים שתורת הגזע נכונה, שהעולם מחולק לגזעים, ושהגזע הים התיכוני, היהודים, הוא הגזע ההכי נמוך. לא כך? מה אתם חושבים על זה?

oren*

New member
מדוע קבעת שאם אני יהודי אני מהגזע

הכי נמוך? בוא נפריד בין שני דברים: א) אני לא גאה בזה שאני יהודי ב) עובדת היותי יהודי כברירת מחדל (אמא שלי יהודיה), לא הופכת אותי אוטומטית לגזע נמוך או נחות לעומת הנוצרים/מוסלמים מי שדואג לסווג אותי כיהודי הם אנשי הדת החרדים שמפשפשים לי בתחתונים. אם זה בטקס ברית המילה, אם זה בתעודת הזהות, אם זה בהתנגדות לחתונה אזרחית ועוד חוקים חשוכים וטפשיים שלא עומדים ברוח הזמן. בחיי היום יום אני לא חי כיהודי (מה זה בכלל "חיים יהודיים"?), אני לא חושב על הדת שלי והפעמים היחידות בהן יש לי איזה שהוא קשר לדת הן ביום השואה, בתקופת החגים וכשיש אירועים משפחתיים. וודי אלן לא חי כיהודי, סטיבן שפילברג לא חי כיהודי וברברה סטרייסנד לא חיה כיהודיה. העולם מקבל אותם בחיבוק, מדינה אנטישמית כמו צרפת נתנה לוודי אלן את הכבוד לפתוח את פסטיבל קאן וסטיבן שפילברג נחשב לבמאי הטוב ביותר בעולם. מהסיבה הזו אני בטוח שהיטלר לא ניצח ושיש נציגים יהודיים מכובדים בכל תחום מרכזי בעולם (תקשורת, היי טק, תעשיה, צבא ובטחון, תעופה וחלל). בני האדם גזענים ושוביניסטיים מטבעם ובוודאי שאי אפשר להגיד שהעולם לא מחולק לגזעים או למעמדות. אני באופן אישי בחרתי בחיים אתאיסטיים משום שאין לי רצון להפוך לחייל של אלוהים ובטח שלא לשעבד את עצמי לספרי תורה, קמיעות וצדיקים.

אתה טועה...

המון אנשים שאינם "יהודים" עושים ברית מילהת ועל זה יש ת´רד שלם בעמוד הזה. לפי החוק עכשיו כבר לא רושמים בתעודות הזהות "יהודי" אלא ישראלי. ויש לך אפשרות לעבור נישואיים אזרחיים בחו"ל וליהיות מוכר בארץ בתור זוג נשוי, יש על זה הרבה חומר באתר חופש. אם למרות כל זה אתה אומר שאתה יהודי, אז אתה אומר מה שהיטלר אמר, אם ההורים שלך יהודיים או אפילו סבא וסבתא שלך או רק ההורים של סבא וסבתא שלך היו יהודים, אז גם אתה יהודי ואין לך שום דבר שאתה יכול לעשות בנידון, גם אם אתה אתאיסט, גם אם אתה נוצרי, גם אם אתה מוסלמי, אתה תמיד תשאר יהודי.

oren*

New member
במידה ומישהו יחליט לשחזר את תורת

הגזע? נכון. אבל בעיקרון אני יכול להתנצר או להתאסלם. המון אנשים שאינם יהודים עושים ברית מילה מתוך מיתוס של בריאות ולא מטעמי דת, זה ההבדל. יש לי אפשרות לעשות הרבה דברים בחו"ל - זה הפיתרון שלך? במקום לנסות ולשנות את המצב בישראל, ליסוע לחו"ל?

לא, אני גם הייתי מעדיך לעבור

נישואים אזרחיים בארץ, אבל זה לא אפשרי בגלל שארץ לאט לאט הופכת למדינת הלכה, בקרוב גם בטח יעשו חוק שישראל לא תכיר בזוג שלא עשה חתונה יהודית...

oren*

New member
אתה בחרת לשבת בצד ולהסתפק

באפשרות של "מתישהו נעזוב את הארץ" - אני לא ! אני מתכוון לגדל כאן את הבן שלי עם איבר שלם, אני מתכוון להמשיך ליסוע בשבת, להתחתן בחתונה אזרחית, לאכול פירות ים ולכבד כל אדם באשר הוא (ערביה, נוצריה, יהודיה, מזרחיה, עקרה, אתיופית, אשכנזיה) לא הבנתי את המשמעות של המשפט "בקרוב גם בטח יעשו חוק שישראל לא תכיר בזוג..." מי זה יעשו חוק? מי יתן לחוק הזה תוקף? למזלנו, אנחנו עדיין לא באיראן.

אני מעדיף לעזוב את הארץ...

בארץ תמיד היו ותמיד יהיו בעיות שקשורות בדרך זו או ארחרת לדת, במצב בשטחים למשל, וכמובן הכפיה הדתית בארץ... אני לא קשור בשום דרך לארץ הזאת, מכיוון שאני לא רואה את עצמי בתור "יהודי" אז לא איכפת לי איפה אני העיקר שיהיה לי טוב, פה לא טוב לי ואני לא מאמין שהמצב ישתפר בקרוב...

[אורן]

New member
זכותך

רק אל תשכח- זה שאתה לא רואה את עצמך כיהודי (דבר שלא אגיד עכשיו את דעתי עליו) לא אומר שאחרים לא יראו אותך בתור יהודי.

לא שאני אתגעגע אליך

אבל ממש צרם לי דבר אחד מוזר שאמרת בהודעתך. מילא היית אומר "בגלל המצב הבטחוני" בלה בלה בלה (ואז כמובן היית הולך לארה"ב, רק להיזהר כשעולים לבניינים...) אבל מה לכל הרוחות הקשר בין המצב בשטחים לבין דת??? זה שנעשה שימוש עלוב בשתי דתות לא הופך אותן לאחראיות או לקשורות למצב...

begone

New member
אתה קצת מגזים

למדתי דיני משפחה באוניברסיטה, והמגמה המשפטית הבולטת בארץ היא של חילון הולך וגובר, דהיינו היחלשות המשפט הדתי והתחזקות המשפט האזרחי, בכל מה שנוגע לדיני משפחה (בעיקר נישואין וגירושין, אבל לא רק). ככה שאתה קצת מגזים, לדעתי.

אולי

אבל תחשוב קצת על העתיד... המשפחה חילונית יש כמה? שניים? שלושה ילדים? במשפחה דתית יש לפעמים עשר ויותר ילדים... תוך כמה שנים הם יהיו פה הרוב... וכל מה שקשור לדת רק יתחזק בארץ... בין השאר חוקים...

erez zon

New member
דתי לאומי נחמד

אם כך,תתכונן לזרוק את המחשב מהבית,את כל הספרים של הכופרים על המדע,את כל העיתונות החילונית,את הטלויזיה את הקולנוע וכו...כל זה אדוני הולך להלקח ממך...החרדים באים,והם הולכים להביא לך את אירן לארץ.

begone

New member
אתה ממש לא מדייק

"תוך כמה שנים הם יהיו פה הרוב" מדובר על תקופה של שנים רבות, רבות מאוד, ובמקביל המוסלמים יתרבו מאוד בארץ, כך שאנחנו נהיה מדינה רב-דתית, ובמצב כזה, כאשר גם למוסלמים יהיה ייצוג נכבד בכנסת, לא תהיה ברירה אלא להתפשר. אתה לא יכול לתאר את המציאות בצורה חד-צדדית כזאת. עוד 50 שנה יהיו כאן הרבה יותר חרדים, אבל גם הרבה יותר מוסלמים אזרחי המדינה. במצב כזה, כל נסיון לכפות חוקים יהודיים על כשני מליון מוסלמים לא יעבוד. לא תהיה ברירה אלא ליצור פשרה חילונית.

erez zon

New member
פשרה חילונית????

רוב של מוסלמים וחרדים?אמאלה זה נשמע מפחיד...

begone

New member
זה לא צריך להיות מפחיד

אם המדינה לא תתעקש להיות ´יהודית´ ותקפיד להיות ´ישראלית´, לא אמורה להתעורר שום בעיה. כשיש דמוקרטיה אמיתית, עם דאגה למיעוטים, אף אחד לא צריך לדאוג. זה בדיוק העניין - דמוקרטיה אמיתית דואגת לכל הקבוצות, בניגוד לדיקטטורה דתית שרק מעוררת מדן וכעס.

erez zon

New member
אבל אם רוב הכנסת תהיה מורכבת מחרדים

מה אז?האם אתה חושב שמשהו יקשיב לנו,המיעוט?ההשפעה שלנו בטח תהיה כמו של "מפלגת זכויות הגבר במשפחה"...או,"הגימלאים"...

begone

New member
אבל הרגע הסברתי לך

"אבל אם רוב הכנסת תהיה מורכבת מחרדים" היא אף פעם לא תהיה מורכבת מרוב של חרדים, ידידי החששן! הכנסת של 2050: הרבה חילונים הרבה רוסים הרבה מוסלמים הרבה חרדים הרבה דתיים לא יהיה רוב לאף קבוצה. וזה מה שטוב.

למעלה