על מחשבים ניידים וחיות אחרות...
אם אחרי כל ההודעות פה עדיין לא תשתכנע ותחליט שלא לרכוש מחשב נייד אני מבטיחה לך שזה יהיה זמני. אחרי חודש רואים איך אנשים נכנעים והאחוזים של בעלי הלפ טופים עולים. יתרונות מחשב:
מקלידים. זה יותר נוח. זה יותר כיף. בשלב מסויים זה גם נהיה הרבה יותר מהיר. לא צריך להסתבך עם ניירות. לא צריך עטים ומרקרים וסרגלים וכאלה.
בסוף השנה לוחצים ctrl+ p ויש מחברת יפה ומודפסת.
אפשר לשחק כשמשעמם. וזה קורה הרבה. אנשים מעבירים ביניהם משחקים ומתחרים ביניהם מי עובר מסך מהר יותר (זומה
).
אפשר לגלוש באינטרנט, להתכתב עם חברים, לבדוק מיילים, לראות סרטים (בשקט).
אפשר לגלוש גם בשאר מוסד הלימוד, בהפסקות או בבית קפה. חסרונות:
עולה סכום כסף לא קטן. יותר מאספקת ניירות ועטים זה בטוח.
יש גניבות. כל הליכה לשירותים/ לקפיטריה/לאיפשהו מחייבת לקחת את התיק או למצוא פראייר שישים עליו עין.
מסך גדול קריא ונוח אבל מחשב כבד, ולהיפך- מחשב קל יהיה עם מסך קטן יחסית, אלא אם כן הוא יהיה עם מסך סביר וקל ויעלה המון.
לפעמים אין מספיק שקעים ואז צריך לשבת במקומות צדדיים ולא כיפיים או להסתבך עם כבלים מאריכים ולהילחם עם כל מיני פאקצות ששמרו לעצמן, לסבתא שלהן ולדודה שלהן את השקעים.
לעיתים זה די כבד. ואם לוקחים בחשבון שלעיתים מגיעים עם אוכל, שתייה, לוקחים ספרים מהספריה וכן הלאה- אחרי כמה זמן צריך לקבוע תור לאורתופד.
מדי שיעור ובעיקר בסוף הסמסטר ישגעו לך את השכל כדי לקבל סיכומים. לפעמים זה נחמד, לפעמים מתחשק לשים להם כיסא בראש כשזה ממש חד צדדי ועקבי ולא מחבבים אותם במיוחד. המלצות: אני בהתחלה הייתי עם מחשב חביב נורא- מסך 13'' אבל כבד נורא, שלא הצליח אף פעם להתחבר לאינטרנט והבטריה שלו הייתה נגמרת אחרי 10 דקות. אבל עדיין היה יחסית נוח ולא שקלתי אפילו לרגע לעבור ללכתוב. יום אחד המחשב התפגר, והלכתי לקנות אחד אחר. ומה אני אגיד לך- העולם נראה יפה יותר. קניתי מחשב קליל (קילו!), של 10'', שמתחבר לאינטרנט וקולט הכל, הבטריה שלו מספיקה ל4.5-6 שעות (תלוי אם הבלוטות' עובד). והוא עלה פחות מהמחשב הקודם. ולפי מה שראיתי המחירים של הנטבוקים והאולטרה לייט צנחו השנה. השיקולים שצריך לשקול:
מחיר.
משקל.
עם איזה גודל מסך תוכל להסתדר. יש אנשים ש-10" מוציא להם את העיניים ומצד שני ראיתי גם אנשים עם 7 ו-8.
אחריות. לא לקנות מחשב עם אחריות של פחות משנתיים ורק מחברה מוכרת.
יציאות וכוננים. במחשב שלי למשל אין כונן של CD כדי שהוא יהיה קל. מצד שני, יש לו מלא כניסות של USB וכונן חיצוני שקיבלתי עם המחשב מתנה. אם אתה מאלה ששומעים מוזיקה מדיסק או משחקים או צורב דברים אולי כדאי לשקול את זה. חשוב לשים לב שיש יציאות מסויימות שאתה רוצה- הכל תלוי בצרכים שלך.
נפח דיסק- את המחשב צריך לסיכומי שיעור ודברים בסגנון. זה לא סרטים וכאלה, אז לא צריך יותר מדי, אבל הכל תלוי בצרכים שלך.
מעבד +זיכרון- מאוד חשוב. וזה משתנה כל הזמן, אז תשאל מישהו שמבין קצת יותר טוב ממני. יש היום ליבות כפולות ובלאגנים שכאלה, אבל באמת שאין צורך בדגם הכי טוב בשביל הצרכים של רק לסכם. ושוב- הכל תלוי בצרכים שלך.
איכות המסך. יש אנשים שאוהבים מאט ויש אנשים שאוהבים את המסך מבריק. המלצה שלי- להדליק, לשבת עם המחשב קצת, לשחק עם התאורה ולראות אם יש חיבור ביניכם. כנ"ל לגבי המקלדת...
מערכת הפעלה- אם זה חשוב לך ויסטה או XP או דוס (-:
והכי חשוב לעשות סקר שוק. יש הבדלים עצומים. כמובן שלפעמים עדיף לקנות מחברה מוכרת עם אחריות ולא ממי שהכי זול. בהצלחה