מחקרים או "מחקרים"

freearth10

New member
אם הייתי מספת לך,

שאכלתי מרק עדשים וסטייק ולידו סלט עגבניות - זה היה נחשב נימוסי? אם כן, למה התיאור של אותם המוצרים בדרך החוצה מהגוף - נחשב לא נימוסי? אני באמת לא רואה את חוסר הנימוס בזה, כמו שאני לא תופסת גרפס או נאד כמשהו לא נימוסי. תגיד , אם היית פוגש אותי לאחר ריצה, כולי מיוזעת והייתי נעמדת ומדברת איתך - זה נימוסי? למה ריח הזיעה זה בסידר. וריח של מה שיוצא מהבטן זה לא בסידר? ובכלל יש קהילות שעד שלא עשית גרפס כזה חזק - זה לא נימוסי להפסיק לאכול. ודרך אגב, אם הייתי מגיעה אליך, ערומה כמעט לגמרי - זה היה נחשב נימוסי או לא? באפריקה כל הנשים והגברים הם לא נימוסיים. כך הם נוהגים ל"התלבש".
מאיה

מאיר72

New member
את מדבר על הבדלים בנורמות

במקומות מסוימים באפריקה זה נורמלי לחלוטין ללכת ערום וזה נימוסי, כאשר אני פוגש אותך בסוף ריצה ומדבר איתך זה נימוסי לחלוטין (אם אני מפריע לך ועוצר מבעדך לעשות מקלחת זה חוסר נימוס), בכל דוגמא שתתני אפשר להראות את הנימוס ואת חוסר הנימוס. והתיחסות נופת קטנה, שאנחנו מדברים על מה שאנחנו מכנסים לגוף זה נשמע אחרת לחלוטין מאשר איך שזה יוצא. ואשמח אם נסיים את הדיון כאן מבחינתי הוא לא מוביל לשום מקום, את בדעתך ואני בדעתי, ושנינו מסכימים שאנחנו לא מסכים

freearth10

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif

ורק תרשה לי לאמר את מילות הסיכום שלי...
נימוסים באים כדי לשמור על הנורמות. הבעיה מתחילה כאשר הנורמה או מה שנימוסי נשארה אותה הנורמה והאדם/החברה השתנתה. ורק עוד הערה קטנה...יכול להיות שאתה צודק בויכוח הזה ואתה מבין הרבה יותר ממני בנימוסים. אם אקבל את הנחתו של טאו שנימוס וכבוד הדדי הולכים יחד, אז לאמר למישהו אתה טועה, זה לדעתי הרבה יותר חסר נימוס מאשר רחמנא לצלן להפליץ ליד השולח. מאחר שזו הנורמה אצלך ואתה אומר את זה לא רק לי, אז זה פחות פוגע, ובכל זאת - זה לא נעים. וכן, פה אני מאוד מקווה שפיך וליבך אינם שווים...
מאיה

freearth10

New member
הוא לא ממש נקטע

הוא רק עבר לרמה אחרת. התחלנו עם אמינותם של מחקרים לגבי הפרט והמשכנו אל אמינותו של הפה כמשקף את האמת של אותו האדם. ואת הניחושים שלי הפסקתי, כי בדרך כללנותנים רק 3 ניחושים ובכלל לא נשארו כל כך הרבה אפשרויות פתוחות לאחר הרמז האחרון.
מאיה

yperelman

New member
מחזק ומוסיף

שלאף אחד מאיתנו אין את הבלעדיות על הנכון/צודק.... וכדאי להשאיר אוזן כרויה על מנת שגם לנו לא תהינה "קבעונות" מיותרים שעלולים לתקוע אותנו כמטפלים. החלטתי לחזק אותך כי חשתי שדרוש אומץ לכתוב זאת כאן

נעמי66

New member
עוד כמה מילים על מחקרים

כדאי לזכור שהרבה "מחקרים מדעיים" בנושאי בריאות, תזונה ובעיקר תוספי-מזון, ממומנים על-ידי גופים אינטרסנטיים, ויש, כמובן, מי שדואג להביא את התוצאות בכותרות בולטות בעיתונים. איש-מקצוע מתחום הרפואה האלטרנטיבית אמר לי שאת המחקרים הללו הוא מגדיר כ"מחקרי להד"מ" - ראשי-תיבות של להוציא דברים מהקשרם. מוצאים שמרכיב אחד במוצר מסויים עשוי להיות מועיל למשהו, מתייחסים רק לחלק האחד הזה, וקובעים שהמוצר כולו מועיל. למשל - קפה מועיל ל..., יין מועיל ל... למעשה, בתוצאת המחקר מתעלמים מהנזקים שעלולים לגרום המרכיבים האחרים של אותו מוצר "מומלץ".

למעלה