מחקרים או "מחקרים"

freearth10

New member
זה המקום לאמר את זה, אבל

זה לא המקום לענות על זה????כשלא יודעים, אפשר גם לאמר: אופס, אני לא יודע. "מיסטיקה" היא בכלל לא
בפורום הזה. וזה היה לי מה זה ברור שתתחמק מתשובה ישירה. אנחנו מדברים באותה השפה כדי שתקשורת תהיה מובנת. אם אתה רוצה שיבינו אותך, דבר בשפת הפורום, בשפה שכל חברי הפורום מבינים. יש אנשים שאוהבים להשתמש במילים לועזיות. כך הם נראים יותר "חכמים". אם אותו האדם יכול גם להסביר את המילה שבה הוא משתמש - זה אחלה - כל הצדדים למדו משהו. אם הוא רק יודע לדקלם אותה, רק צד אחד למד משהו...

hal767

New member
לא מסכים איתך

אני יודע היטב על מה אני מדבר, ואני מספיק עמוק בעיניין כדי לדעת שישנם דברים שאותם אינני רוצה לשתף כל אחד.

freearth10

New member
ידע הוא כבר מזמן לא

נחלתם של העשירים בלבד. כדי לשמור על מעמדם הם היו זקוקים בזמנו למשפטים כמו: זוהי תורה סודית, לא כל אחד יכול להבין אותה... למידה לא הרגה עוד אף אחד . בורות דווקא כן. מצחיק אותי שעד היום אנשים נאורים משתמשים במשפטים שכל כך לא מתאימים לתקופה שלנו. אתה כמובן יכול לבחור לשתף/ לא לשתף אותנו בידע "שלך", אבל אם אתה אומר משפט, אני מצפה ממך שתוכל גם להסביר אותו. מישהו לא מזמן אמר לי:" רוחניות במובן הנכון היא הרחבת הראות והיכולת להכיר באמיתות שהן מעבר לזמן ולמקום ...ללא התנשאות אלא בענווה אמיתית. אהבתי מאוד את המשפט שלו והלוואי והרבה "רוחניים" /"מיסטיקאים" היו הולכים בדרכו של האיש הזה.
מאיה

hal767

New member
אני עוצר את הויכוח שלנו בנקודה זו

לא ניראה לי שאת יודעת על מה אני מדבר, ואפשר שאינך מצוייה כלל בנושא הזה, ולכן את מגיבה כך. דעותייך הפילוסופיות אינן רלוונטיות במקרה הזה.

freearth10

New member
עוצר את הויכוח???

התחלת אותו בכלל? חוץ מהתנשאות לא שמעתי כאן אף מילה ממך. הטבע האל, הוא לא רק כל מה שצומח. התעלמות מהטבע האנושי והתנתקות ממנו - לא מראה על בריאות, אלא על פחד מפניה. ופחד הוא תוצאה מגאווה שאין מתחתיה אדמה פוריה. ודעתי הפילוסופית היא מאוד רלוונטית, כי היא כל מי שאני ואם לא שמת לב "התווכחת" איתי...
מאיה

מאיר72

New member
דוגמא להַסָּקָה (או איך מקישים מהפרט אל הכלל)

באחד האתרים (ולא אציין איזה אבל הוא של אחד הכותבים כאן) כתוב: "חלק חשוב בגישה זו ובחינוך שקבלתי ממנו הוא לא לשמור סודות מקצועיים וידע. המנטליות היא להעביר לפציינט ולכל המעוניין,.." ועוד מוסיף הכותב: "...את העברת הידע הזה אני עושה, בין השאר, בפורום הזה ובפורומים נוספים." עכשיו, אם לא מדובר בטיפול של אדם שהרי חלה עליו חובת סודיות רפואית (למרות שבפורום זה ניתן להתייעץ על מקרים כל עוד אין מזכרים את המטופל/ת ולא מסגרים פרטים ארחים המזהים את אותו אדם), מדובר על ידע מקצועי גרידא, אנו יכולים להסיק שאותו כותב פיו וליבו אינם שווים, מחד אנו רואים את הכתוב הנ"ל ומאידח הוא מסרב לשתף כל אחד (אולי את לא ראויה לכך - אינני יודע). לכן כן אפשר להסיק שידע הוא נחלתם של מתי מעט (את, אני, ורוב אנשים הפורום לא נמנים על אותם אנשים - שוב הסקה מהפרט אל הכלל).

freearth10

New member
לא יודעת מי הכותב/ת

אבל מאוד מסכימה עם האמירה הזאת. אני מניחה שכשנאמר סודות מקצועיים המשורר לא התכוון לפגיעה בפרט מסויים. אם לא יהיה כאן שיתוף - למה צריכים בכלל את הפורום הזה, רק כדי לאמר: את הבעיה הזאת לא ניתן לפתור בעזרת האינטרנט?
מאיה

freearth10

New member
אור? ../images/Emo6.gif

אני זוכרת שהיא אמרה פעם משהו בסגנון, אבל לא ידעתי שיש לאור אתר...
מאיה

מאיר72

New member
קרוב אבל לא!, נסי יותר בכיוון הגברי של הענין

וזה גם לא טאו טאו דב הפנדה הנחמד שלנו.

freearth10

New member
../images/Emo8.gifמאיר?

זה הכי קרוב למאיה
ויש בשם גם אור... ואם זה לא דב הפנדה הנחמד אז זה בטח אחד שאוהב את הסמיילי
הזה...
מאיה

freearth10

New member
יש מעט מאוד אנשים כאלה.

הפה מדבר רק מה שצף במודע . הלב הוא המקור והוא כל כך מוסתר, לא פעם גם מהדובר עצמו. ואוי אברוך,
בתגובות האחרונות גילית מעט מהנחמדות שיש בך
.
מאיה

miromiro

New member
"הפה מדבר רק מה שצף במודע"???

"הפה מדבר רק מה שצף במודע"??? "הפה מדבר רק מה שצף במודע"??? "הפה מדבר רק מה שצף במודע"??? תשבור אחורה כסאח ,תשבור אחורה (שיקה לוי....) אז מחקו את פרויד וממשיכי דרכו, מחקו לא רק את השורות אלא גם את מה שבינהן. אז היא כתבה, לו "להכיש" (אהממממ) במקום להקיש....אז מה?! נו מילא.

freearth10

New member
פרויד?

זה לא האיש שהעדיף לקרא חלומות? עם כל הרצון לחיות בהרמוניה בין הפה והלב אני לא חושבת שניתן להגיע בכלל לרמה כזאת. הדיבור לדעתי נשלט הרבה יותר על ידי המוח מאשר הרגש/התגובה האינסטינקטית. ולא, לא מחקתי לגמרי. יש חשיבות גם במה שנאמר, זו אחת הדרכים להוציא דברים החוצה, כדי שאחר כך נהיה מדוייקים יותר.
מאיה

miromiro

New member
גם חלומות

אבל החלקים הלא מודעים באים לידי ביטוי גם במילים הנאמרות . ושליטה היא לא המילה המתאימה פה. אפשר גם לשלוט בהבעת הרגש, איפוק, הבלגה , מכירה את זה ?(ווזווזית
) רפלקס הינו בעל קשת עצבית שמנותקת מהמוח כדי למנוע נזקים, לעומת זאת הרגש בהחלט מושפע מהאינטלקט, אבל לא רק.

למעלה