מחקרים או "מחקרים"

hal767

New member
מחקרים או "מחקרים"

ביום שלישי 13/11/07 בתוכנית של גבי גזית לפנה"צ ברדיו 103FM, התראיין ד"ר קובי סר [אני מקווה שלא סילפתי את שמו], רופא בכיר בבית חולים, אם אינני טועה, דובר על "תל השומר". החשוב בראיון היה שהרופא והמראיין דברו על מחקרים בעלי מסקנות מגוחכות, כמו המחקר שפורסם לאחרונה כי נשים בעלות רגליים שמנות הן חכמות או אינטיליגנטיות יותר. מחקרים כאלה מתפרסמים במגזינים רפואיים שונים, חלקם לא נחשבים כחשובים, אבל חלקם, כן. הרופא ציין שכמות המחקרים האלה היא עצומה. הסיבה לכך היא שחוקרים בעולם הרפואי נחשבים יותר ככל שהם מציגים מספר גדול יותר של מחקרים. וכך מעמד ושאפתנות לקריירה של אנשי מדע מסויימים מרחיקה אותם מאיכות מדעית לטובת הכמות והראוותנות. התוצאה היא, כמות גדולה של מחקרים חסרי חשיבות אבל גם מחקרים המביאים לתוצאות מטעות. חלק ממחקרים כאלה מופצים לעיתים גם באמצעי התיקשורת הרגילים. לרופאים ולמטפלים למינייהם, וגם לאדם הפשוט שאינו בעל השכלה רפואית, התופעה היא בעייתית. היא דורשת מכולנו להפעיל שיקול דעת באשר להתייחסות לתוצאות המחקרים. רופאים קונבנציונאליים המתעניינים במחקרים חדשים, יודעים בדרך כלל מהו מחקר רציני מבחינתם ומה אינו כזה ע"פ הגורם המפרסם אותו. למטפלים אחרים ולאדם מהישוב בדרך כלל אין את הכלי הזה, וכך הופך הנושא לבעייתי מבחינת ההיתייחסות למחקרים.

Fistandantilos

New member
מחקרים מטעים או לא מטעים, שגויים או לא שגויים

אני חושב שרב האנשים בפורום לא שמים כפם במחקרים, כל רעיון הפורום אם אינני טועה היא לראות כל אדם ואדם כאינדיבידואל(מיקרוקוסמוס).

מאיר72

New member
זו גם אחת מהטעויות שלנו כמטפלים

גם אנחנו כמטפלים צריכים להתעדכן מידי פעם במחקרים הקשורים לנושאים איתם אנחנו עובדים, כמובן שתמיד צריך להפעיל שיקול דעת ולקרוא טוב טוב ולבדוק שזה באמת מחקר אמיתי ולא מחקר מטעם. והאדם הוא מיקרוקוסמוס של המקרוקוסמוס ולכן ישנה השפעה הדדית וניתן לעשות הקשות ממקרים מסוימם לאחרים,מבלי לגרוע מהאינדבדואל.

freearth10

New member
השפעה הדדית

היי מאיר, אף פעם לא הייתי מודעת לכך ,שיש בינינו תהום שכזאת, אבל אם אתה באמת חושב שניתן להקיש מהכלל אל הפרט, אז אני כבר לא יודעת מה המשותף בינינו. אני מאוד מקווה שאתה רק מרפא סיני אחד יחיד ומיוחד מתוך קהילת המטפלים ברפואה הסינית, שחושב כך ושאני לא צריכה להקיש מכך שכך חושבים שאר המטפלים ברפואה הסינית. לפני כמה חודשים טיפלתי ממש באותו זמן בשני ילדים בני 10 ששניהם עדיין הרטיבו בלילה. אצל האחד זה נבע מתוך הפחד לשחרר את הקרבה הפיזית לאמא, אצל השני מתוך הפחד מכוח השליטה. אצל האחד היינו רק צריכים להעלות את הנושא למודעות, הילד החליט לשחרר ותוך שני טיפולים הוא הפסיק להרטיב, החל לישון לילות שלמים מבלי לנדוד למיטת האם, מה שהשפיע גם על איכות חייו בתחומים אחרים. אצל השני לאחר כמה טיפולים היתה ירידה משמעותית בתדירות ההרטבות, אבל הוא עדיין לא מרשה לגעת בפחד שלו מפני הכוח. עם שניהם עשיתי דברים שונים לחלוטין . שניהם משתייכים לקהילת הילדים בני ה-10. משפיעים ומושפעים ממנה, אבל בעוד האחד הוא ילד מאוד חברותי, אהוב על כולם, השני מעדיף להשפיע על החברה כאשר הוא יוצא מן הכלל, ילד שהוא מחונן ומעדיף את ההתבודדות מגבוהה. האם היית מטפל בשניהם באותו האופן?
מאיה

Assaf Feldman

New member
מאיה

אני חושב שלקחת את הדברים של מאיר לכיוון קיצוני מדי. אני מניח שגם את עם השנים לומדת מכל מטופל, ורוכשת ניסיון, בו את משתמשת הלאה, מבלי לפגוע בטיפול הפרטני לכל אדם. ואין בזה רע, להיפך, אחרת איך היינו מתפתחים כמטפלים? או בכלל כבני אדם? הרבה פעמים בחיים אנו משליכים מהכלל אל הפרט, ואם עושים את זה בצורה שקולה זה רק מקדם אותנו. אני חושב שאין לזלזל במחקרים מדעיים, שהרבה מהם גם תרמו רבות לאנושות בהרבה תחומים, לא רק ברפואה. למרות זאת אני מסכים עם האל767 לגבי מחקרים לא כשרים, והמון אינטרסים שעומדים מאחורי רבים מהם.

freearth10

New member
השאלה היא מה זה לומדת

אם הכוונה שלך זה להכליל, אז לא- אני לא לומדת, אלא ההפך, מטיפול לטיפול אני מאבדת חלק ממה שכבר למדתי. לומדת לסמוך יותר על הידיים ורחמנא לצלן על האינטואיציה שלי ותאמין או לא, הן מובילות אותי למקומות שאין לי מושג איך הגענו לשם ותוך כדי טיפול הכל מתבהר. רוצה דוגמא? פעם טיפלתי בנער עם התפרצויות זעם. ברמת הידע: התפרצות = חוסר שליטה. מאיפה הוא בא? לא צריך בדיקות מסובכות כדי לראות כמה האמא שולטת בחייו. מה זה עוזר לטיפול? בכלום. אני לא מטפלת באם אלא בנער. בעזרת הידיים הגענו לבדיקת מזון. עלו הרבה רגישויות, ביניהן רגישות לחלב, לכל חלב, לעומת זאת עם גבינות אין שום בעיה. מממ... נשמע לי מוזר גבינה עושים מחלב! ואז באה האינטואיציה לעזרתי. אולי בכלל מדובר בחלב אם? הוא לא הופיע ברשימה, אבל כשרק אמרתי חלב אם הנער פתאום נזכר שכל פעם שהתינוק שנולד במשפחה המורחבת מגיע אליהם הביתה יש לו איזה קטע של התפרצות זעם. חזרנו בגילאים. הילד בכלל לא ינק. כשהצלחנו לשחרר את המקום הזה, התפרצויות הזעם פחתו במידה ניכרת. אם הייתי הולכת רק עם כל מה שאני יודעת לעולם לא היינו מגיעים לשם. לדעתי - מחקרים (מלבד העובדה שבקלות ניתן להטות אותם לכיוון המבוקש) לא עוזרים. הם רק מקבעים. נותנים מסגרת שאותה אחר כך קשה מאוד לפרוץ. גולת הכותרת של רפואה הוליסטית בעיניי הוא הטיפול באדם האחד והיחיד שעומד מולי וכש"מרפא" הוליסטי אומר שהוא זקוק למחקר כדי להקיש מן הכלל אל הפרט, אנחנו כנראה לא מדברים באותה השפה.
מאיה

Assaf Feldman

New member
הבדלים בגישות

בואי נסכים שכנראה אנחנו מגיעים מקצוות אחרים של תחום הרפואה המשלימה. ברפואה סינית אינטואיציה היא חשובה, אבל ללא לימוד מתמיד, ופיתוח יכולות האיבחון (הסתכלות, לשון, וכמובן מישוש הדופק) והטיפול (דיקור, מתן פורמולות צמחי מרפא) קשה להתקדם כמטפל. דעתי היא שלמידה מניסיון לא בהכרח פוסלת התפתחות וחתירה למקומות חדשים. אגב המקרה שתיארת היה מרתק, תודה.

freearth10

New member
לימוד מתמיד

את המילה הזאת אנחנו תופסים במונחים שונים . עבורך זה קודם כל לימוד מהספר/בית ספר. שים לב שיכולות האבחון שהגדרת הן קודם כל קשורות בחושים שלנו:מישוש, הסתכלות,לשון ובדיוק בגלל הסיבה הזאת אני חושבת שמטפל טוב זה מטפל שדואג קודם כל להתפתחות העצמית שלו שמגבירה יכולות אלה. ודרך אגב, איך נקבעו המרידיאנים? איך למדו בסין העתיקה רפואה סינית? האם היא היתה נחלתם של העשירים בלבד או שהיא נלמדה כמו השיאצו, למשל, תוך כדי עבודה בסמוך אל המאסטר?
מאיה

Assaf Feldman

New member
לימוד

הלימוד שאני מתכוון אליו הוא לימוד מניסיון, ומהתפתחות עצמית כמטפל, לא זכור לי שכתבתי שלימוד עבורי זה מספר או מבית ספר. הלימוד בסין העתיקה עבר מאב לבן, ועד לתקופות מאוחרות הרבה ידע היה נחלתם של מעטים בלבד.

מאיר72

New member
אין ביננינו תהום, יש חוסר הבנה

אחת הסיבות שאנחנו כמטפלים צריכם ללמוד רפואה מערבית היא להבין מה אומרים לנו המטופלים שלא מדברים, רפואה סינית/הומאופתיה/רפלקסולוגיה ושאר השיטות, אין זה אומר שאי אפשר ללמוד משיטה זו או אחרת. יש בכל שיטה דבר שנקרא אבחנה מבדלת (DD) ולכן בכל אחד מטפלים עפ,י המקרה שלו, אבל מנסים ללמוד ולראות קווים מקבלים ודברים דומים, יצא לי לטפל בכל מני מקרים דומים אבל בכל אחד מהם עשיתי אבחנה מבדלת וטיפלתי לפי האבחנה, אבל מצאתי קווים מקבלים. וכן אני מטפל מאוד מאוד מיוחד - אני אגלה לך (אבל רק לך ואל תגלי לאף אחד אחר בבקשה) את היחוד שלי - אני חושב אני מפעיל את הראש ולא רק את התחושת שלי, למדתי לא מתוך - יו איזה יופי זה מקצוע מגניב שכזה. ואנקדוטה קטנה - פעם למדתי באוניברסיטה הפתוחה והיה שם משפט בספריה - If you think education is expensive try ignorance

freearth10

New member
ואתה חושב

שבגלל שאתה מפעיל את הראש אתה מבין יותר ממי שהולך "רק" עם התחושה שלו? האם התחושה לא מביאה יחד איתה את כל מה שאתה יודע? אם אתה מטפל בכל מקרה לגופו, במה בדיוק עוזרים לך הקווים המקבילים, שעד כמה שאי למדתי הם לעולם לא נפגשים...???
מאיה

מאיר72

New member
תחיל מהקל

1. תקראי את התוגבה הראשונה שלי שוב ועד הסוף. 2.תקראי את התגובה השניה שלי שוב עד הסוף. 3. קווים מקבלים לא נפגשים, אבל אפשר לדעת לאיזה כיוון זה הולכים.

freearth10

New member
תקשורת../images/Emo33.gif

היא טנגו לשניים. אם משהו לא ברור, זו יכולה להיות אי בהירות מהצד של הדובר בדיוק כמו מהצד של המקשיב. ולאן נשמטה ה-"נ" בכותרת? אתה אוהב להכיש מהכלל אל הפרט. אז בבקשה: נון בנומרולוגיה היא נשמה/"נר" וכשהם חסרים בהודעה מה שנשאר זה רק 1,2,3. סתם מספרים שאלי לא מדברים.
.
מאיה

מאיר72

New member
הנון ברחה לה כי אני כותב מהר

נ' יכולה להיות גם: נכון, נחמד, נמר ועוד........... לגבי המספרים 1. זה DAO 2. זה YIN/YANG 3. זה CHI שלושת הדברים הבסיסים להבנה, דרך אגב אם את מתעסקת בנומרולוגיה זה כן אמר לדבר אליך. אינ נהיר וברור בכתיבתי, מה שהצד השני קורא על זה אני לא יכול להיות אחראי. שבת שלום

freearth10

New member
טעות אחת... שאומרת את הכל ../images/Emo13.gif

רק של"אינחסרה ה"י" שתהפוך אותה ל"איני"
. אתה כותב מה זה מהר
.
מאיה

מאיר72

New member
ה - אינ צ"ל אני ולא איני כפי שאת רוצה לראות

את זה. ואני מציע לך לקרוא (כראוי) שוב את התגובות הראשונות שלי.

hal767

New member
נ בנומרולוגיה, ובכלל במיסטיקה

זה הרבה יותר מנר או נשמה או כל מילה אחרת. האות יכולה להיות כל מיני דברים. כדי לדעת את המשמעות יש לקשר לעיניין או למילה ספציפיים. הנומרולוגיה מקבלת איכות מיוחדת ורמה גבוהה במיוחד כשעוסק בה מיסטיקאי אמיתי ולא אדם שהוא רק נומרולוג.

freearth10

New member
אני בחרתי בנר ובנשמה

כי הם פשוט התחברו לי לתוכן ההודעה וכשפתחתי את הספר של אסתי חוטר גזע נומרולוגיה לחישוב עצמ(א)י . אלה הם שני המילים הראשונות שהיו רשומות שם וכשמדובר היה על הכללה - מה יותר מתאים מזה? שים לב שלא דובר באבחנה של האיש אלא של אותה ההודעה. מאותה ההודעה נשמטו האור והנשמה - לא מהאיש שכתב אותה, כי אני חייבת לאמר שדבריו של אותו האיש האירו לי לא פעם מקומות שהיו נסתרים מעיניי. אני לא נומרולוגית, אבל אדם שהוא נומרולוג הוא לא "רק" נומרולוג. מה זה מיסטיקאי אמיתי?
מאיה

למעלה