מחקה או הקריאה?

shlomitgueta

New member
כל מילה בסלע!!!! ואני שמחה שהקהל בבית לא קונה

את מה ששפרה מוכרת אהבתי

SnowKing

New member
אתם ממש קשי קליטה

שרה אמרה "נכון" כי היא שמעה לפני זה (נדמה לי מרנין) שיוסי אמר עליה שהיא הורידה את זה בכוונה. אבל היא ל-א מחקה את הלחם. אפילו אחרי שעינב אמרה שזו היתה החלטה של הקבוצה אתם ממציאים שטויות?

ParkourGuide

New member
יש כמה "שיפרות" שמקיפות אותי ביום יום

המאפיין: קנאה עזה בכל מה שקשור למשפחתיות נורמלית, ויחסים בין הורים קיימים לילדים לטוב ולרע אגב. (לשפרה אין את זה, לא מבינה מה זה, ולכן כל מה שקשור ברגשות בין הורים לילדים לטוב ולרע זר לה והיא מעוותת את המציאות). אבא שאומר לבת שלו תסתמי, ומצד שני נשמתו יוצאת אליה כשהיא בוכה או כאובה או שלא נוח לה ומדבר עליה באהבה כמו שיוסי דיבר על עינב, אז באמת שה"תסתמי" לא ממש "לוקח" בהתמודדות. שנית היא כל היום כל דקה וכל שעה עסוקה בלהתריס. כמו ילדה בת 7: חמאה עם פסטרמה, בישול בשבת, "הייתי עם בת ונהניתי" "בנים מתים עלי", פורמת סוודרים וסורגת עם ענפים, קעקוע ענק על הגב וכו', ושלא תבינו אותי לא נכון, אני עושה כל מה שהיא מחצינה והרבה יותר, ותאמינו לי, אין לה עצם מקורית אחת בכל הגוף שלה, חוזרת על דברי אחרים, מתחילה לספר ולא מסיימת העובדות, התאוריות, הכל מעורבב אצלה מאוד לא מדויק בלשון המעטה, לקיחה בכוח את תפקיד "אשת העולם, יודעת השפות, עתירת תרבות ונפש אומנותית רגישה" פליזזזזז, אנשים חכמים, מסתוריים, עם נשמות חמקמקות ופרופיל מקורי ואינטילגנטי לא מתנהגים כך, (יצא לכם פעם לשמוע ממנה משהוא ולהגיד לעצמכם, וואלה לא ידעתי , איזה יופי, נכון שלא..)כ"כ מבאס אותי שאין אחת כזו בבית באמת, יש אותה, עם תספורת מודגשת, גדולה כאמזונה,שיוצרת מצב שמתבוננים בה יותר מבאחרים, והיא אין לה שם רעיון מקורי, שכולה זיוף ורטוריקה על רעיונות של אחרים בחוץ ובגלל שכולם שם בפנים סתומים, היא כ"כ מודגשת, בחברה שאני נמצאת בתוכה, היא היתה הופכת לדבר הכי פחות מעניין והכי גורר פיהוק. שלישית, זו האכזריות. תראו רוע של אנשים מפחיד כשאינו ברור מראש. את הטמטום / רוע / אנוכיות / וכל איכס אחר של שאר הדיירים ראינו ואנו רואים וזה מה שעושה את השהיה שם לברת צפיה. היא, יותר מהפנטים הדתיים שהרוע שלהם ברור וידוע ועולם שלם מתמודד עימו, יותר מהכסילים והבורים (ראו מנהיג עולם זה או אחר) שטמטומם ידוע ומוקפים בכל מיני אנשים אחרים שמטשטשים זאת, יותר מהפרימיטיבים שמזיקים בעיקר לעצמם, היא אכזריותה מהקרות והחמקמקות. במסווה של "כאילו כאילו", חתוליות מעושה ו"נפילה" על צבר (אני אגב גם נשואה לבחור מאוד מאוד דומה לו ואני מאוד דומה בהתנהגותי לוונסה, סליחה,ומנסיון ענק, צבר לא רוצה את שיפרה נקודה.)לאט לאט ובשקט "תרבותי" (מפלצתי בספר שלי) קורעת לגזרים אנשים מסביבה: איתי, עינב, יוסי נעמה. היא משספת במקומות הכי כואבים, מדגישה לאנשים את החולשות הכי גדולות שלהם (במקרה זה כסילות, חולשה, נאיביות) תזכרו איך היא היתה היחידה שאמרה "שכיף לה בבית" באמת באמת היא נהנית שם, , הריחוק הבדידות וכל מה שקורה, רק אדם קר לב ועקר רגשית יכול להיות לא בחופשה, מנותק מכל החשוב לו עם אנשים זרים, בבידוד מוחלט ולאהוב את זה. ראיתם אותה פעם בוכה או מתגלגלת מצחוק מכל הלב? משתחררת באמת באמת? מה באמת אינכם רואים אדם שרוט לגמרי, נטוש על ידי הוריו, שנפגע עמוקות מדחייתם, ש"לוקח" קצת מכל מיני תאוריות ואישים ושם על עצמו כי בלי זה אין לה זהות בכלל? ושוב, כל מה שעולה לי בראש, כשאני צופה בה, אלוהים בבקשה אל תגרום לאדם כמוה להיות אי פעם מופקד על אנשים אחרים. יש בה זיוף ואכזריות שמאוד מסבירים את הבדידות שלה, ואני יודעת, אפשר לראות שהיא כמו כלב בעולם. תזכרו איך: לא רצתה להיפרד מנעמה "לא מרגישה צורך" אתם יודעים מה זה אנשים שפועלים רק מצורך? תזכרו איך: דיברה ליוסי בדיון על גירושין, דיברה לעינב בעניין המרק, מחקה (כן כן מחקה והודתה בזה בחדר האח הגדול) את הלחם של יוסי, איך נתנה לצבר ולשי להיות ה"גברים שלה" מתחילת התכנית, צפו בימים הראשונים שלה בבריכה, מודעת ליכולות שלה לבלוט (שוב רק על רקע צורה חיצונית) ומשתמשת, תראו איך דיברה על איתי, איך קיללה וזה פשוט נשכח לה....תראו איך כדפוס התנהגות חוזר היא לא מסוגלת ל"עכל" את יוסי ועינב, אני אומרת לכם שזה רק על רקע חוסר יכולת לעכל "משפחתיות" (לא משנה איזה), ואיך כל פעולה שלה צריכה להיות שונה, אחרת, מיוחדת. אפילו אחותה אמרה לה שהיא גאה בה רוב הזמן והיא פשוט לא הבינה. לא ממש מעניין אותי אם תזכה או לא, רק שלא ישימו לי אותה באיזה תכנית שאני אוהבת או שחס וחלילה "תרוץ לכנסת".... אני נורא נרתעת ונגעלת ממנה, כבר אמרתי?

ParkourGuide

New member
להבהרה

נכנסתי עם המשתמש של אחיין שלי, אני אישה בת 40 נשואה ואם ל2.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif זוהי בדיוק שפרע!

רק אם את יכולה לעשות רווחים ופסקאות זה יהיה מצויין כדי שאחרים לא יתייאשו לקרוא.

SnowKing

New member
ההודעה שלך מפחידה אותי..

"יש כמה "שיפרות" שמקיפות אותי ביום יום".. למה, את מכירה אותה? את יודעת משהו על חיי המשפחה שלה (שדווקא, לפחות מצד האחיות, נראים בסדר גמור. אבל לא אני ולא את יודעים)? איך את יכולה להשוות בינה לבין אנשים שאת מכירה, כשהיא נמצאת בסיטואציה שרחוקה מאוד מהחיים האמיתיים? להיות כלוא בבית אחד, מול מאה מצלמות, זה לא כמו ביום-יום. אני אישית מאוד אוהב את שפרה בגלל איך שהיא מתנהגת באח הגדול, יכול להיות שבמציאות אני בכלל אשנא אותה לגמרי, פשוט כי לא אני ולא את באמת מכירים אותה. למה להשליך את המרמור שלך על מישהי שאת תכלס בכלל לא מכירה ולא היית במצב שלה? היא לא "לקחה בכוח" שום תפקיד של החכמה והמלומדת, ואת זה שהיא מנסה תמיד להיות מיוחדת את השלכת עליה (בעיני זה לא נראה ככה). זו סתם סטיגמה שההפקה מנסה לטפטף שוב ושוב ואנשים קונים את זה.. היא פשוט מנסה להיות עצמה בתוך המצב הביזארי הזה. נחמד שאת מחליטה שהיא "קורעת לגזרים" את איתי וונסה כי אני ממש לא רואה את זה, אפילו להפך. אני לא אתייחס גם להאשמות נגדה שפיזרת כאן כי אני כבר מיליון שנה כותב פה שמדובר בשטויות ובאמת שנמאס לי לחזור על עצמי (היא מעולם לא הודתה שהיא לקחה את הלחם בחדר האח הגדול, כי זה לא נכון). להגיד על מישהי שאת בכלל לא מכירה "אפשר לראות שהיא כמו כלב בעולם" זה די פנאטי ומפחיד. את לא מכירה אותה, ואם את היית כלואה בבית עם אנשים שחלקם לא רוצים שתהיי איתם באותו בית במשך 50 יום, אני בטוח שלא כל מה שהיית מוציאה מהפה היה זהב.

gralanit

New member
|כוכב| חיי משפחה בסדר גמור???

לפני כמה שבועות שפרה דברה על היחסים בינה לבין אחיות שלה, על כך ש"הן כמו הבייביז שלה" והן עושות הכול כולל הכול ביחד. היא אמרה (ובכתה) שמאוד קשה לה עם העובדה שעקב שהותה בבית האח הגדול היא לא תדע *הכול* על מה שקורה בחייהן של אחיותיה. והיא אמרה גם שזו כנראה הסיבה שלא הולך לה במערכות יחסים. באותה סצנה היא אמרה שלדעתה אמה לא אוהבת אותה ונטשה אותם, והיא לא רוצה לעשות אותו דבר לאחיות שלה. אתם מבינים, בחורות מעל גיל 18, אחיות שלה, והיא מתייחסת אליהן כמו תינוקות *שלה*. באותו רגע חשבתי לעצמי - וואו, איזה יחסים מעוותים, איזו מיטה חולה להכנס לתוכה. אם הייתי בחור ששומע את הסיפור הזה על מישהי (בלי קשר לכך שהיא בטלויזיה), הייתי בורחת מיד. זה פשוט סוג של שתלטנות. ואם יום אחד אחת האחיות תעשה משהו מנוגד לדעתה של שפרה, האם היא תדע לקחת צעד אחורה ולתת לה את המרחב לעשות כרצונה? האם היא תכבד את הגבול של אי התערבות בחייהם של אחרים? מסופקתני. הרי אפשר לראות שהיא לא מצליחה לקבל דעות מנוגדות לשלה. לחילופין, האם היא תדע בבוא העת ליצור מרחב פרטי בשבילה ובשביל בן-זוגה, או שהיא תהיה מאלה שתמיד יצדדו במשפחץ המקור שלה, תוך הרס של המשפחה החדשה? בקיצור, מסכן מי שיהיה בן הזוג שלה, יצטרך תמיד להיות קטן יותר, ולהלל ולשבח את מיוחדותה של זו.

SnowKing

New member
בעיני זה דוקא יפה שהיא לוקחת אחריות בבית. אין

להן אמא.

gralanit

New member
פור גאד סייקס

הן כבר לא ילדות קטנות! גם ככה בגיל כזה רוב האנשים כבר גרים מחוץ לבית ההורים ומנהלים את חייהם לבד, אז אולי גם שפרה צריכה להתחיל להתנהג כמו אחות ולא כמו אמא. היא פשוט מונעת מהן להמשיך להתבגר ולהתפתח מבחינה אישית ככה.

מי שם אתכם לשפוט ???

מי שם אתכם לשפוט את חיי המשפחה של שפרה ? את מערכות היחסים שלה עם אחותה ? מהיכן עזות המצח הזו לפרסם כאלה דברים ? כזו ביקורת ? על סמך מה ? מה זה ? משפט במעמד צד אחד ? מה שבחרת לפרסם זאת פשוט בושה ! מי נתן לך את הזכות בכלל לפשפש בחיי המשפחה של שפרה ואחיותיה ? ועוד להסיק מכך מסקנות כלכך מרחיקות לכת . והניתוח הפסיכולוגי הדוחה הזה . מהיכן הבאת אותו בדיוק ? הריי שכולו על סמך הספקולציות שאת בעצמך קבעת . אם שפרה קרובה לאחיותיה ( בשל הנסיבות ) זה עניין שלה ושל אחיותיה ולא מתחומי העניין שלך כצופה בתוכנית . מה לא ברור בזה ?

סתונית5

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

gralanit

New member
דוד תרגיע

ראשית, לא אני פתחתי את הדיון על חיי המשפחה של שפרה, כי אם הבחור שמעלי. ואם הוא כבר פותח את הנושא, לפחות שידייק בדבריו. את הדברים על שפרה אמרה היא עצמה בידיעה שהיא מצולמת ומרצונה החופשי. הניתוח שהבאתי לאחר מכן הוא דעתי בלבד, והוא לא בהכרח מתייחס לשפרה האמיתית אלא לדמותה כפי שהצטיירה בעיני עד כה, ובכל אופן הבעתי את דעתי על הסיטואציה באופן כללי, ואם הובן מדברי אחרת אתם מוזמנים לתקן את הרושם שנוצר אצלכם. בקיצור, לא קונה את הנזיפה שלך, לא במקום.

"מתייחס לא לשפרה האמיתית אטלא לדמותה"

אה, לא נעים לי להיות זאת שמבשרת לך את זה אבל אין שם טקסטים כתובים מראש וה"חומרים" הם חייהם האמיתיים של המשתתפים אז נכון שזה משחק ועדיין אין פה דמויות אלא אנשים אמיתיים

למעלה