מחפש פרטים על 206 GTI

שי ©

New member
לפי "אוטומוביליסימו" האיטלקי

שמדד את השתיים על דיינו, לקליאו 161 כ"ס בלבד ולפיג´ו 139. הרנו האיצה תוך 7.3 שניות והפיג´ו תוך 8.4. שי

B.M.F

New member
שלומי צודק לדעתי.

לקליאו ספורט יש נחיתות בולטת לעומת ה-206GTI. ההגה שלה קל מדי ויש "קצר" בתקשורת בינו ובין הנהג. באופן יחסי כמובן. המנוע של הקליאו ספורט עדיף לדעתי - אך מאחר וכוח ניתן לשפר והיגוי לא, אני הייתי הולך על ה-206GTI בלי לחשוב פעמיים. דר"א - יש מנוע מאוד אטרקטיבי שממתין להשתלה ב-206GTI כפי שאתם יודעים.

yaron_z

New member
דעתי

לא אהבתי את הגה הקליאו ספורט, גם את התחושה (חוסר התחושה בעצם) מדוושת הבלם, מבחינת מנוע הקליאו מנצחת ללא עוררין, בעניין השלדה, לא נהגתי ב206 הבכירה אך כן באחתה הצנועה יותר (XSI), ההגה ב206 טוב יותר בהפרש גדול לדעתי, בקליאו קשה לדעת כמה צריך לסובב אותו בגלל חוסר ההתנגדות, קשה לדעת איפה בדיוק נמצאים הצמיגים על הכניסה לפניה, ה206 מגיבה יותר והשליטה בה קלה ומהנה יותר. למעשה חוץ ממנוע מעולה וכיפי אין לספורט הרבה מה להציע מול הלביאה.

© DrorZi

New member
כמה דברים :

206XSI
בלמים : של הקליאו - מעולים, היחידים שהיו יותר טובים זה המשופרים של WRX. (נקודות השוואה, אלפא 156, 147, 306XSI, ועוד) הגה, אכן נקודה חלשה של הקליאו. מנוע, מדהים
(של הקליאו כמובן)
דרור זי.

B.M.F

New member
מה בדיוק ?

כשאתה כותב שהבלמים של הקליאו מעולים, אתה מתכוון לעוצמת הבלימה או לתחושת הדוושה ? באוטו שלי, למשל, יש תחושת דוושה די ספוגית אך עוצמת הבלימה טובה מאוד.

yaron_z

New member
תגובה

על מה התמיהה? אולי הבלמים מעולים אך את התחושה לא אהבתי כלל, אני מאוד אוהב את התחושה בבלמי האימפרזה למרות שהם חזקים פחות, פשוט בקליאו המעבר חד מדי מ-ממשיך לסוע למרות הרגל שהורידה בחצי ס"מ את הבלם ל-קח קח העיניים בשמשה... יש מבין?

© DrorZi

New member
לירון וסער

הנסיון שלי הראה שהבלמים של הקליאו מספקים גם תחושה וגם עוצמה וזה מה שעושה אותם לכל כך טובים. על הקליאו השחורה לא נהגתי ואני לא יודע מה היה מצב הבלמים המדוייק שעליהם נהגת ירון. אם אתה רוצה מעבר חד (ירון) תעשה נסיעה על אלפא 156, אני מבטיח לך שבברקס הראשון אתה נועל גלגלים
הקליאו רחוקה מזה שנות אור. (ד"א הבלימה ON OFF הזו זו "מחלה" של כל קונצרן פיאט בדגמים החזקים לפי הנסיון שלי עד לתקופה האחרונה , ב 147 התופעה שופרה) אני מכיר בלמים טובים חסרי תחושה ואני מכיר בלמים בעלי תחושה טובה חסרי עוצמה.
דרור זי.

yaron_z

New member
אולי התחושה הוקצנה עבורי בגלל שאני

רגיל לברקסים של האימפרזה שהם באמת לטעמי כי יש גם רגש וגם עוצמה. בקרוב (עוד חודש וקצת בעצם-סיום החונך) אני מתכוון לקחת לסיבובון 156 סלהספיד של אח של ידידה שלי לסיבוב...

magician

New member
ירון - נסיון, מיקצועיות ותחושה../images/Emo92.gif

נראה לי שהפעם הגזמתה , אבל אני משייך את התיחסותך לפרק הזמן? שנהגת על הקליאו ספורט ... אני מודה שהערכה שלי הפעם לא ממש מבוססת לכן יקבע רק עובדות בסיסיות: 1.אין לך קליאו ספורט ואין לך פג´ו 206 GTI ! לכן הנחה שלי שנהגת לפי דבריך לפרקי זמן קצרים ובמהירויות נמוכות יחסית... 2.השילדה של הקליאו מבנית בנויה לכוחות היותר גדולים שמופעלים עליה ביחס ליכולות המנוע העדיף ובאותו יחס המתכננים גם דאגו לגיר תואם, מערכת היגוי כולל מיתלה מתאים ועוד כהנה וכהנה, כמובן שאני מדבר על נתונים מוחלטים ולא מנקודת מבט פרטית, באשר לנקודת מוצא שלי אני מתבסס על נסיוני וטעמי והרגלי ותפיסת עולם המוטורית שלי ומבקש לציין שהגה של רנו קליאו ספורט מתקשר בצורה טובה לא פחות מהגה של הפג´ו בהתאם וביחס לנתונים והיכולות ובהתיחס גם למהירות המירבית של כל רכב ששונה! כמו כן אנא תיקרא את הנתונים שציינתי בהתיחסותי לשלומי, לגבי המבנה -בסיס הגלגלים העדיף ,יחס משקל לכ"ס ואז תבין שאכן כל אחד "והתחושה שלו" אבל חייבים בנוסף גם להבין את הנתונים העובדתיים והמוחלטים ואז שוב לנסות לעשות "חושבים" לשפר עמדות ולפענח בצורה שונה את התחושות...זה ההבדל העיקרי ולא היחידי בין הערכה יותר מיקצועית לבין הערכה "תחושתית" שלפעמים היא נכונה ממבט אישי ולא ממבט מיקצועי . הערכה מיקצועית חייבת להיות מבוססת על הנתונים המוחלטים של המכונית והבנתם וכהשלמה תבוא התחושה שהיא אישית ויחודית ובהתאם להיתנסות של כל אחד ! זו דעתי כמובן וכך אני מבין ורואה את הנושא!

yaron_z

New member
אני בוחן מכונית ע"פ הרגש

עניינים של טעם אישי, בגלל זה אני אקנה מיני ספרטנית עוד כמה חודשים ולא אונו 88 עם מזגן ומנוע חזק בהרבה. אני לא יודע איזה על איזה פניות אתה בוחן את האוטו שלך על 240 קמ"ש (סיבוב טמבולרו במסלול אימולה???) אבל אני מעריך שמדובר על סיבובי "אוטובאן", לא לשם כך נועד האוטו, לי ה206 הסבה יותר הנאה מהקליאו (שעליה נהגתי מספיק זמן לטעמי כדי לבחון אותה מבחינת התנהגות על המגבלות), אני חייב לציין שה206 יותר זורמת ומחברת אותך, מתחיל מההגה ונגמר בזנב עצבני ששש להצטרף לחגיגה, ושוב כמו שאומר המשפט הראשון שלי פה "עניינים של טעם אישי"...
הויכוח בין 206 לקליאו לדעתי אמור להיות מסווג כמו ויכוח אלפא-במוו וכו´.

ella3

New member
מה אתה מבלבל את המוח

הקליאו ספורט החדשה הרבה יותר טובה ומהירה

SilverFocus

New member
ואתה....

בחור שצריך לעבור בדחיפות קורס בשפה העברית....וגם בתרבות הדיון

B.M.F

New member
ברחש, אתה נהגת בהן שאתה מדבר ?

קודם תנהג בהן ואח"כ תשתף אותנו בחוכמת החיים העילאית שלך.

magician

New member
שלומי ידידי המכובד../images/Emo96.gif

לגבי המפגש בקפריסין: 1.אתה מדבר על פרמטרים שקשה מאד להגיד שהם שוים ולמה אני מיתכוון... א. האם על שתי המכוניות נהג אותו נהג? ב. האם המדידות באמת היו מדויקות (ברור לי שללא ציוד מדידה מתאים אז " המתזמן" עשה את המקסימום! ג.המסלול היה כעיקרון טכני יותר לנהג או למכונית? ד.המהירויות בגימקאנה ?-תנסה את המכונית בין המהירויות 180 ל220 ולא רק בקו ישר ותתרשם באחיזה השונה בין הפג´ו לקליאו - בעיקר משתי סיבות: לקליאו בסיס גלגלים: 247 ס"מ לעומת הפג´ו:244 ס"מ,אורך נישרך גדול יותר לפג´ו:383.5 לעומת אורך של הקליאו 377 - תשווה לבסיס הגלגלים ואז תבין את יכולת האחיזה בנוסף לשילדה עדיפה של הקליאו ספורט מבחינת המבנה המכני -פיזי! בכל הנתונים היבשים הקליאו פשוט עדיפה: קליאו ספורט - פג´ו 206 GTI כ"ס 172 137 מומנט 20.7 19.8 משקל\הספק 6.17 \1 כ"ס 7.66 \1כ"ס טיפה בנושא בטיחות אקטיבית: מערכת בלימה מהטובות שיש 0 - 100 - 0 מצליחה לגבור על מכוניות כמו פורשה ואוסיף שאף גוברת בתחום על הקליאו ספורט V6 !!! אז מה נישאר שהפג´ו יותר שקטה ,פחות "ברוטלית" פחות מכונית ספורט, הרבה יותר "נינוחה וכמובן שיש שיואהבו התנהגות זו (לא לטעמי ).. אולי אני יתן דוגמא של סוס פראי לעמת סוס מאולף חלק מהאנשים יעדיפו פחות כאבי ראש וירצו סוס מאולף (לאלו שאוהבים סוסים..) אני מעדיף סוס פראי אצילי שבסופו של דבר תהיה לי "שפה" משותפת איתו...
ושאלה לי אליך הזכרתה כמה ירחונים...מתי הפג´ו GTI 206 , ניבחרה כטובה בתחומה? לי לפחות לא ידוע! כמובן שאיני שולל ענין של טעם ודעות של אחרים אבל בשורה האחרונה ובשיקלול הסופי גם אם אני "משוחד בדיוק כמוך שלומי - עדיין הקליאו ספורט זכתה למקומות הטובים ולאו דווקא ביציעה... ואחרון חביב ללא ספק שמיומנות ויכולת
הם יתרון משמעותי ולפעמים מכריע גם שהמכוניות טכנית לא בעלות אותם נתונים!

SilverFocus

New member
שלדה סלחנית יותר והגה מתקשר יותר..

אלה לא דברים של מה בכך.., נכון - כל אחד וטעמו, ולכן אני לא מתווכח יותר על כך, אבל על זה שההגה של ה 206 טוב יותר אין עוררין, וגם על כך שהשלדה שלה יותר הדרגתית בתגובות

למעלה