מחפשת עם מי לדבר

l coyote l

New member
אתה האחרון שאפשר לקרוא לו טבעוני בלאי.

והפעילות שלך נעשית דרך התחום שאתה מתמצא בו הכי הרבה ויודע להסביר אותו טוב: תזונה.
אפשר לומר שאתה השלב הבא שאליו מעבירים את המוסברים אחרי שלב ה"מכירות" הראשוני.

האלזה

New member

subatoi

New member
אם לעשות פרפראזה על הביטוי הוולקני המפורסם,

שכבר השתמשתי בה פעם: אינסוף אקטיביזם באינסוף דרכים.

כל אחד עושה את שלו, באחת מהחזיתות הרבות של המערכה שלנו. גם אני לא ממש "כזה", אולי בעתיד (
), כל אחד תורם את שלו. וכמו שצוין ע"י קיוטי בתגובה המקבילה, זה לא שאתה טומן את ידך בצלחת

vegetalien

New member
אגב, גם לקרוא.

אבל תלוי מה. אם זה ספר טוב, אני צריך ריכוז. לכן למצבים כאלה עדיפים הספרים שאני מכנה "ספרים לבית שימוש". כלומר, כאלו שנקראים מאליהם, עם עלילה שטחית ובנאלית (ספרי מתח, בעיקר).

4. ה'אופיום' שבמזון

החומרים שמהם עשויים המזונות שבדרכ אנחנו פונים אליהם כמקור מנחם
(בדרכ - מבושל, מתובל, מתוק, אפוי)

אף אחד לא אוכל טונות של פירות או ירקות או עלים כדי להתנחם.

shez5

New member
ואל נא תשכחו ש:

אוכל זה קודם כל אמא.
הציצים של אמא.
החלב שבא ממנה נתן לנו חיים.
בלעדיו יכולנו למות (או כך הרגשנו כתינוקות).
ומשהו בדומה לזה הרגשתי היום עם הערגליות

subatoi

New member
כמו שוג'י כתב (אם יורשה לי לקרוא לו כך
)

לכל פעילות שהצעת יש אחלה תירוץ פסיכולוגי-מטופש (ה"מטופש" לא בא להעביר ביקורת על האינדיבידואל שמחזיק בו, חלילה, אלא על המוח האנושי של כולנו שהוגה אותו), והרי תירוץ קל זה בדיוק מה שהמוח צריך כדי לפתור את הבעיה של "לא בא לי לעשות משהו". טיול או ריצה זה אקטיבי מדי ומאמץ, ספר דורש ריכוז גבוה מדי, הופעה זה לצאת ולהתארגן ולסוע ואנשים וטררם.
האוכל נמצא ממש פה, מעבר לדלת הארון/מקרר. והוא טעים!

אני לפעמים שם דווקא מוזיקה שמחה. זה לא מאמץ מדי, ולפעמים זה סוחף ויכול להוציא אותך בכוח ממצברוח זה או אחר. אבל זה מחייב הגעה למצב של רצון לשבור את המצברוח.

vegetalien

New member
יורשה גם יורשה.

אפשר לקרוא לי וג'י/וז'י, ואפשר גם לקרוא לי איפוליט אלכסנדרוביץ' קוזנצוב, או מאמאדו אבו-חסאן.
מה שמתחשק לך.

shez5

New member
וגטליין

תודה על התגובה ועל ההזדהות. האמת שהתחיל להיות לי קצת קשה עם כל ההתבטאויות כאן על "חזירות", בדיוק אחרי שסיימתי לאכול קופסה (!) של ערגליות

l coyote l

New member
תתפנקי לך. חזירות זה כיף.

אנחנו ירדנו השבוע על 2 חבילות חטיפי שוקולד (סחר הוגן) מיוחדים מ-IHERB.
המנצ'יז שלנו הפך להיות אנין ויקר

shez5

New member
תודה על העידוד קויוט

אני יודעת שאני אשמע עכשיו קטנונית, אבל אני לא רוצה להשתמש במושג חזירות לגבי אכילת היתר שלי.
יש סיבות לאכילת היתר שלי, ואין שום צורך להעליב את עצמי.
ובטח לא את החזירים:)

trix4

New member
בעניין הנאות החיים..

בשיחה ממזמן עם חברות שלי, מישהי אמרה- אני יודעת שזה אכזרי והכל, ואני יודעת שזה נשמע אנוכי, אבל אני לא רוצה לוותר על זה (בערך במילים האלו..)
למען האמת, אני מעריכה את הכנות. לרוב אנשים לא יודו בזה ויתרצו בכל מיני תירוצים..

אני מרגישה שאני "נחמדה מדי", ואני לא יודעת איך להתחיל להזיז דברים, ולדבר על זה יותר אבל בלי לגרום לאנטי וכעס.
למרות שהיום בדיוק ראיתי סתם הרצאה שהראו שם מוח אנושי אמיתי, ודיברתי עם חברה בהודעות ואמרתי לה שזה היה דוחה כי ראיתי בדיוק בזמן
שאכלתי , ומזל שזה לא היה בשר כי אז הייתי יודעת שגם לו היה פעם מוח ואיברים אחרים..

וגם צריך לזכור (ושגם הסביבה לא תחשוב כך) שטבעונות לא אומר לוותר על הנאות החיים, זה לא איזה סגפנות או נזירות.
ויש עוד המון דברים אחרים שאפשר ליהנות מהם חוץ מאוכל...

למרות שאני מודה שדי התבאסתי שחילקו היום סופגניות וספינג' ולא ידעתי אם אני יכולה לאכול או לא (כלומר אם היה שם ביצים)
וגם כשהיינו בגוגל וחילקו לנו קאפקייקס אישי ואני לא יכולה לדעת אם אני יכולה לאכול.

shez5

New member
טריקס

אני מרגישה כמוך, שנורא חשוב שיובהר שטבעונות זה לא קיצוניות ולא סגפףנות.
אני רק לומדת את זה בעצמי עכשיו, עם הוופל הבלגי והגלידות של גלידת ג'להֱ/ ואני מודה שקשה לי עדיין שאין לי וופל בלגי מתחת לבית. ועוד.... אבל שסכנת השבירה של הטבעוןנות שחוויתי לפני כשבועיים ניצלתי ממנה בזכות זה שגיליתי בעזרתכם שבאמת טבעונות זאת לא סגפנות , מבחינת מתוקים!!!!

noa555555

New member
אני מזדהה מאוד עם כל מה שכתבת

אני מזמינה אותך להזכר איך אנחנו עצמנו היינו לפני שעברנו לטבעונות , לפני שהעזנו להחשף וגם להפנים את החשיפה שקיבלנו (שני התנאים הכרחיים , לא רק הראשון ) . גם אנחנו שילמנו לאותה יד רוצחת, ועדיין היינו אותם אנשים, שיכולים להיות מוסריים וערכיים בפוטנציה.
גם אני נופלת לפעמים , לעיתים קרובות אפילו, לתוקפנות מהסוג שתיארת , בעיקר בכתוב . (אבל לא רק ) . ברגעים כאלה אני מנסה להזכר שאם אני רוצה להועיל לבעלי החיים, שהם הדבר הבאמת חסר אונים בכל הסיפור - אני חייבת לפעול עם שכל ולא מהבטן . אם אפעל מהבטן אברח מכל המציאות , אתבודד על איזה אי ולא ארצה להתמודד עם האנשים יותר, אפילו הקרובים אלי, שאינם בדרכי . אבל אנחנו חיים גם במשפחה וגם בסביבה שעדיין מדחיקה.
לקחת נשימה, לפעול מהשכל ולא מהבטן . רק ככה נוכל לשנות . רק ככה נוכל להמשיך להתערות ולהמשיך.
בעבר הבעתי את רצוני להתבודד - בפני קאיוטי, וכרגיל זכיתי לתשובה מאוד חכמה - אם תתבודדי איך תעזרי להם ? איך תשפיעי ותעשי שינוי בעולם ?

והנה, את זו שנקראת שינוי צורה

♥ ♥ ♥ שתפי עם האנשים מה שאת חושבת שבאמת יכול לעורר מחשבה שניה. אחרת זו ברכה לבטלה ורק עצבים . מדי פעם מכניסים משהו קצת יותר, ובדרך כלל חונכים לנער על פי איוולתו, אין לי דימוי יותר טוב .

למעלה