מחפשת עם מי לדבר

מחפשת עם מי לדבר

כתבתי משהו על טבעונות, שמבחינתי הוא ממש נכון, אבל אני מרגישה שהוא מרתיע. אפילו בפורום הזה אני מפחדת לכתוב את זה. אם יש פה מישהו\י שעובר\ת עכשיו משבר של חוסר הבנה כלפי לא טבעונים, ורוצה להתמודד ביחד- אני אשמח.

פנינה21

New member
אני

אני בבעיה דומה.
אני עונה בשיא הטבעיות לכל מה שאומרים לי נגד ואני יודעת שזה פוגע אבל אני לא מצליחה להימנע.
אשמח לדבר.

shez5

New member
פנינה

אשמח אם תרצי לשתף אותי.
לא בטוחה שהבנתי ממש את כוונתך אבל
אני בעצמי מתחבטת וסוערת

ואני מאמינה שיש מקום לכל הרגשה ומחשבה
גם "לא-לגיטימיים"

לא צריך להיות מקום לכל אמירה או פעולה, אבל זה כבר נושא אחר

אז את מוזמנת בחום

פנינה21

New member
קשה לי עם הסביבה מאוד

אני מתאמצת מאוד לא לאכול שום מוצר מהחי -לא חלב לא כלום.. הייתה לי משמרת שבת ממש קשה אני מדריכה (באחת העבודות שלי) ואנחנו עושים שבת מדי פעם..
לצהורים הבאתי אוכל לעצמי
אבל הייתה אחלה עוגה וכן רק טעמתי אבל כל כך כעסתי על עצמי על זה וכל כך כאבה לי הבטן ..
ובצהורים כולם הסתכלו איך לא אכלתי מהבשר וגם לא מהביצה של החמין ..

וככה אני מתמודדת מול המון הערות מרשעות של אנשים
אני נפגשת עם המון קהל בעבודות שלי ומדי פעם מציעים לי אוכל -"מאוחר ואת פה שעות בואי נכין לך / נקנה לך משהו"
ואז אני חייבת להסביר (אני מנסה קודם את שיטת הלא תודה ..אבל זה לא תמיד עובד)..
וככה יוצא שאני שומעת המון דעות של אנשים והמון שטויות ..
מישהי נשבעה לי שהיא מכירה מישהו שהגיע לטיפול נמרץ לא פחות כי הוא הפסיק לאכול בשר...
התאפקתי כמובן ולא התנפלתי על ה"גאון".

אתמול השאירו לי אוכל והחתולים של הבנין ממש נהנו.

היום דיברתי עם חבר שלי והוא ראה סרטון ברשת על סינים או משהו שאוכלים תינוקות (כן אנושיים-דוחה).. ואני לא יכולתי יותר ואמרתי שביולוגית זה יותר הגיוני מלאכול פרה או תרנגולת כי לפחות יש קרבה בDNA ..
אני יודעת שזה מזעזע אבל באמת שחשבתי שהתגובה שלו צבועה ..
לעבודה אני מביאה רק תפוחים ולפעמים גם תמרים או צימוקים בשקית אבל אתם מכירים את הבדיחות על זה...

בקיצור אני קצת אבודה מול הסביבה
מזל שלאמא ולשתי האחיות שלי אני לא צריכה להסביר ..
ואבא מוכן לעזור לי פעם בשבועיים בערך למלא את המקרר ..
בשבוע שאבא לא בא לקניות אני קונה את הטבעוני הזול יותר- לא את המוכנים והטעימים..

סליחה על התסכול

shez5

New member
לשינוי צורה ולפנינה

כמובן שטעיתי והתכוונתי לכתוב לשינוי צורה שתשתף:)
אבל טוב שגם את שיתפת פנינה:)

אני מבינה שנורא קשה לך עם היחס של הסביבה, נכון?...
ושאת כל הזמן צריכה להצדיק את עצמך ולעמוד בביקורת של הסביבה?...
אני מבינה גם שאת בחורה צעירה...
אני חושבת שכל הכבוד לך שכבחורה צעירה את הולכת כזאת דרך יפה שאת דבקה בעקרונות המוסריים שלה, ושעומדת בניגוד להשקפת העולם של הסובבים אותך.

אני בת חמישים וארבע.
צמחונית מילדות, אבל טבעונית רק מלפני כשלושה חודשים,
ויש לי רגעים ממש לא קלים.

אני לא פעם חולמת בלילה שאני אוכלת דברים לא טבעוניים...
לא פשוט לשנות הרגלים...
ואולי עוד יותר לא פשוט להרגיש שונה, זרה, חריגה, לא מובנת...

אני שמחה שיש לך תמיכה מעשית לפחות מאבא שלך, נכון?...

אני חושבת ש... אני קצת נסחפת ללתת עצות, ואני לא אוהבת את זה...
אבל אני אגיד לך מה שאני מנסה להגיד לעצמי. שאני עושה כמיטב יכולתי ולנסות לא לרדת על עצמי אם אני לא עומדת בכל הגובה של הרף בכל רגע ורגע.

אני גם מנסה להגיד לעצמי שאני לא חריגה במובן של לא בסדר, אלא שבדברים מסויימים אני מקדימה את זמני, וכל מי שמסתכל עלי עכשיו בעיניים משונות, זה עוד עשוי לחלחל אצלו טיפין טיפין ומי יודע?... אולי אפילו לחולל אצלו שינוי.

אני חושבת שנורא חשוב ששיתפת, ואני מקווה שגם שינוי צורה תשתף, כי אני לא חושבת שזה מין דבר כזה שיום אחד הופכים לטבעונים וזהו. אולי יש כאלה שזה קורה להם כך, אבל יש כאלה שצריכים להאבק על זה ושזה לא פשוט, והמאבק הזה בעיניי הוא ערכי מאוד! ואפילו ודווקא בגלל שזה לא בא לך בקלות אז זה ראוי עוד יותר להערכה.

פשוט

אני מרגישה שאני במקום שופט- קשה לי לא להסתכל על אנשים מסויימים כעל רוצחים, ועל אחרים כעל משלמים לרוצחים שכירים. חברים שלי, משפחה, שותפים, אני מרגישה כאילו זה הדבר הכי ברור בעולם- מי שהורג יצורים כאלה, שהם חפים מכל פשע, לא למטרות הגנה עצמית ולא למטרות הישרדות, אלא למטרות הנאה אז הוא רוצח. אני לא מאחלת [אפילו בליבי] שיקרה להם משהו חמור, אבל לחשוב מחשבות נוראות כאלה על אנשים זה קשה לי. ואין לי מספיק עם מי לדבר על זה, כי גם הטבעונים שאני מכירה נרתעים ממני כשאני מציגה את הדברים כפי שאני חושבת- שאלו מעשי הזוועות הכי גדולים שאנחנו נתקלים בהם בכל ימי חיינו וחלקנו עוד משתפים עם זה פעולה, ביודעין! והם אנשים טובים, אז למה הם לא מבינים את זה? איך זה יכול להיות שאנשים טובים כל כך יודעים מה קורה שם ולא משתנים? וזה לא שהם אנשים שלא שינו באופן די קיצוני את אורח חייהם בגלל מה שמוסרי יותר, אבל משום מה באוכל. חברה שלי, שותפה שלי, שהייתה טבעונית פשוט"נפלה" חזרה לאכול טבחוני, ועכשיו היא נכנסה להכחשה כל כך עמוקה שוב שהיא אפילו מתענגת על אוכל לא טבעוני ואוכלת כמויות יותר גדולות ממנו ממה שהיא הייתה אוכלת לפני המעבר לטבעונות. ואנחנו חיות יחד בבית, ואני מרגישה שאני לא יכולה להפגיש אותה עם הנושא- היא כבר הייתה שם, והיא טוענת שזה ככה כי היא חלשה באופי, וגם ככה יש לה הרבה בעיות תזונה בלי קשר. אבל הכל תירוצים! זה חיים ומוות של מישהו! של הרבה מישהוים! אני לא רוצה לחשוב דברים נוראים כל כך על אנשים שאני אוהבת, אבל מנגנוני ההסברה שלי לא מסוגלים להכיל טבעונים שמחליטים לחזור להתענג על אוכל טבחוני בצורה כזאת. ואני יודעת שהיא לא אדם רע, היא בחורה מוסרית ממש בכל מובן חוץ מזה, ואני אוהבת אותה, אבל אני גם מזועזעת ממנה. וזה שזה כל כך נורמטיבי- זה אבסורד! איך יכול להיות בכלל שאנחנו חיים בעולם שבו זה לא מחוץ לחוק בקטע מזעזע? לעשות את המעשים האלה לבעלי חיים זה כמו לעשות אותם לילדים. איך אתם לא רואים?! איך אתם לא רואים?! אני משתגעת מזה. שואה מתרחשת מתחת לאף שלנו ואני צריכה לסתום את הפה, לא "להטיף" יותר מדי, לא לצרוח, אני רוצה לצרוח- תעצרו! באיזה עולם אנחנו חיים?! ואני יודעת שהדרך השקטה היא יותר טובה אסטרטגית [לפחות אצלי], ושיש התקדמות, אפילו התקדמות גדולה בסביבתי, אבל קשה לי כל כך! זה כמו לראות שואה, זה לראות שואה, ומה שאפשר לעשות זה לדבר על ליבם של הנאצים להפסיק לרצוח יהודים. זה כל מה שאפשר לעשות.

אני ממש צריכה תמיכה. הפסיכולוגית שלי לא טבעונית ולא נראה לי שהיא תבין, ואני ממש לא הולכת להחליף אותה כי בנושאים אחרים היא עוזרת לי ברמה של הצלת חיים, וכמו שאמרתי השותפים האחרים שלי בעיקר מזועזעים מהמחשבות האלה, ומרגישים חסרי אונים להציע נחמה, שלא לדבר על השותפים הלא טבעונים שבטח יעלבו עמוקות ממה שזה אומר עליהם בעיני שהם לא טבעונים [שותפים לשואה].

דווקא אצלי הסביבה מאוד תומכת

מן להיות טבעוני זה נחמדי כזה- כמו לתרום בהקש בדלת. רק אל תספרי לנו את האמת בבקשה, את יכולה לאכול טבעוני, את יכולה לבשל טבעוני, רק אל תגידי לנו שאנחנו אוכלים חיות שמתו [אנחנו כבר יודעים את זה, הרי]. ואין לי מה לומר- הם מכבדים אותי, הם מכינים לי אוכל ודואגים שיהיה לי בכל מקום שנמצאים מה לאכול, הם יהפכו את העולם כדי שיהיה לי אוכל טבעוני, ואני כאילו לא מכבדת אותם. אני בעמדת פינה בסיפור הזה דווקא כי כולם כל כך תומכים, ואין לי במי "להכנס" כדי לפקוח לכולם קצת את העיניים. זה דברים שלא נעים לשמוע, אז הופכים אותם לנישה אישית של כל אחד מאיתנו [הטבעונים], כאילו זה לא עניין מוסרי רציני שצריך להתייחס אליו, כאילו שזה איזשהו פרקטיקה ניו-אייג'ית כזאת.
לפני כמה ימים הייתה לנו שיחה על חניכה שאמרה שקל לה יותר להתחבר לטבעונים [יש הרבה כאלה אנשים, אני גם ככה] וכמעט צלבו אותה על זה, כאילו זה אותו דבר כמו לא להתחבר או כן להתחבר על סמך דברים אופנתיים כמו לאהוב את אותו זמר או להיות ביחד היפסטרים. אמרתי להם שזה ככה כי הרעיונות על העולם דומים, אבל איכשהו זה תמיד מרכיב זהות שולי כזה, לא משהו רציני כמו להיות חלק מהעם היהודי או משהו, סתם איזה שטות של מתבגרים- אחד חנון, אחד טבעוני. זה מעצבן אותי שזה ככה, ניסיתי לדבר איתם על זה והם פשוט לא במקום של לראות את זה אחרת [זה לא עוזר הקטע שאני לא מסכימה על כל bunch of crup הזה של "העם היהודי", אז בכלל חושבים שאני סתם אנטי]. אני פשוט במצב עצבני ורעוע.

shez5

New member
לשינוי צורה

אני לא יכולה עכשיו להאריך אבל קודם כל אני מאוד מודה לך כי כתבת בדיוק את המקום המיוסר שלי. זה באמת בלתי נתפס לחלוטין. האישה שאני הכי קשורה אליה והכי אוהבת והכי מעריכה והיא האדם הכי מוסרי בעיניי ... אני לא מצליחה להגיע אליה בעניין הזה.... ואני לא יכולה להבין את זה... דיברנו על זה... בטח עוד אכתוב על זה בהמשך...

ובקשר לתגובה שלהם, שהם כאילו מקבלים וסובלניים בזמן שהם עצמם ממשיכים עם תעשיית הניצול וההתעללות... עם הדבר הזה שיש דברים נחשבים ויש דברים לא נחשבים... זה בעיניי פשוט וממש עניין של אופנה ועניין של נורמה בתקופות מסויימות ובמקומות שונים, ועל כן זה 'קשור לא מעט למאבק. תזכרי שיום אחד זה ישתנה ואת תדעי שאת היית בין אלה שהביאו את הימים האלה, שבהם זה יהיה מובן מאליו לא לאכול ולא לנצל בעלי חיים.

לפעמים נדמה לי שדווקא האנשים הכי אכפתיים ומרגישים ואוהבים הם המכחישנים הכי גדולים, כי הם לא יכולים לשאת עוד טיפת כאב של העולם... או שאין להם יותר טיפת כוח לעשות משהו לשינוי העולם....

purplegiraff

New member
לי עוזר מאד להיזכר איך אני הייתי לפני

וזה אולי לא יעזור לכל אחד פה,
אני הייתי מהסוג הכי מעצבן, נראה לי...
יודעת, מודעת, מבינה, מקבלת, תמיד מוכנה בשמחה להכין אוכל טבעוני ולדאוג תמיד לטבעונים/ צמחונים למנה שמתאימה גם להם,
אבל תמיד זה היה "במיוחד בשבילם" נגיד- סיר מרק גדול עם קרפלך בשרי שחלק מהמרק הופרד לפני הוספת הקרפלך (ולא חלילה מרק טבעוני לכולם....
)

וגם- עם כל ההבנה והתמיכה- מלאה בתירוצים אישיים למה אני לא יכולה לעבור לטבעונות וזה פשוט לא ריאלי וזהו. ולא השארתי אפילו מקום להידברות שכנוע
או שיחה בנושא כי היה נראה לי שאני ממש מספיק מתחשבת בטבעונים שהם יעזבו אותי בשקט....

אז להיזכר בזה עוזר לי במיוחד כשאני מגיעה לסף התפוצצות עם חברים צמחונים ש"יודעים הכל" אבל לא יכולים, למשל, שהם האנשים שהכי מעצבנים אותי כיום.

להורי ולאנשים מבוגרים יותר אני ממש סולחת ומקבלת באהבה ובשמחה כל נסיון שלהם להפחית, לצמצם, למרות שאני יודעת שיש אנשים בגילם שעשו את השינוי הזה, אני מנסה מאד לא לבקר אותם על כל שהם לא.

הגישה שלי, במיוחד לאור זה שיש לי בן זוג שרק לאחרונה החליט להפסיק לגמרי עם בשר אבל ממשיך עם דגים, ביצים או גבינו מחוץ לבית, היא- שגם אם לא כל האנשים שסביבי יצליחו או ירצו לעבור לטבעונות, עצם זה שהם מודעים אליה, מבינים שזו הדרך הכי נכונה ללכת בה
מבינים שלהם יש קושי כלשהו אך תומכים בגישה ובחינוך שלהם כלפי הסביבה או הילדים, עצם הנוכחות של התובנה הזו והעברתה הלאה היא כבר טובה בשבילי
היא כבר ראויה
גם אם היא לא מובילה באופן מיידי להפסקת כל הסבל של בעלי החיים, אני מסתכלת על זה כתהליך, שלצערי הוא לא יהיה מהיר,
אבל יצירת המודעות והפתיחות אצל אותם אנשים והעברתה הלאה היא ההתחלה והבסיס האיתן של השינוי התודעתי והמוסרי שהאנושות חייבת לעבור.

גם העבדים לא שוחררו פתאום כולם ביום אחד והפסקת העבדות על כל גוויה וחלקיה היתה תהליך ארוך שתחילתו בשינוי תודעתי.
חבל שזה ככה, איטי, אבל מצד שני, זו המציאות, וזה כן יוביל לדעתי לשיוני המיוחל- גם אם לא בדורנו,
ולכן אני מנסה מאד להפנות אנרגיה חיובית ואוהדת כלפי כל מי שמפחית, מבין, מודע, מתקשה לעבור לטבעונות אבל בעד,
כי למרות שהתנהגותם האישית יכולה להרגיז אותי ולהעציב אותי הם חלק מהשינוי התודעתי ועצם זה שאעודד אותם יכול רק לעזור להם להמשיך הלאה, אל הצעד הבא, הרבה יותר מאשר אם אפגין כלפיהם כעס או חוסר סבלנות.

עם כל זה אני לגמרי מסכימה איתך- כשמתיחסים לטבעונות שלי כאל איזו גחמה קולינרית אני די מתחרפנת מזה (אבל מנסה לא להראות...)

חוץ מזה- אני לא מבינה את הכעס של האנשים אצלך על החניכה שאמרה שיותר קל לה להתחבר לטבעונים...
הם היו כועסים ככה על מישהו דתי שמתחבר יותר בקלות לדתיים?
אסור כבר להרגיש יותר בנוח עם אנשים בעלי השקפת עולם והתנהגות דומה? אם לא היה מדובר בטבעונות הם לא היו מגיבים ככה, וזה מרגיז,
אבל אולי הפתרון פה הוא לתת להם דוגמאות מתחומים אחרים כדי שיבינו את ההעדפה הזו.

eietmo

New member
מבינה אותך לחלוטין

אבל תחשבי על זה שכל הרעיון של אכילת בשר ונעלות של אדם על החיה עברה במשך אלפי שנים, כל כך הרבה דורות, שלוקח הרבה יותר מכמה שיחות כדי לפקוח לאנשים את העינים.

Gidi Shemer

New member
שינוי צורה

רק רוצה לשלוח לך
מרחוק. תיארת פה בכנות ובאופן כל כך יפה את הקשיים שלך, ואני מריד את הכובע בפנייך.

התפיסה שלך את בעלי החיים שונה מתפיסת רוב האנשים. זה קשה, קשה מאד, אבל זה כך. מבחינתך, הרג בעלי חיים אינו שונה מרצח ילדים. רוב האנשים יתפסו זאת אחרת.

אני אישית מודה שתפיסתי גם שונה משלך, למרות שגם אני מתעב את תעשיית החי, אבל באופן כללי- כאשר אני מרגיש שאנשים תופסים ומביעים עמדה מוסרית כל כך מנוגדת לזו שלי, אני מנסה ל"הגן" עליהם בכך שאני שם עצמי בנעליהם. אמפתיה, גם לאדם השונה ממך. זנ א אומר לרגע שאין צורך לשפוט אותם או להתנגד אליהם, אלא רק שחשוב לנסות מאיפה הם מגיעים.

קחי לדוגמה הומופוביה. הומופוביה לוחצת לי על כפתורים אדומים. אני אדם מאד רגוע ויש יאמרו סובלני, אבל כשאני נתקל בבטויים הומופוביים קשה לי מאד שלא להתרתח ולבוז למי שמבטא אותם. לשמחתי, האנשים הקרובים אלי אינם הומופובים באופן קיצוני, אבל בהחלט נתקלתי באנשים שאני אוהב שמחזיקים מהומוסקסואליות סטייה, אלא שהם חושבים שהיא סטיה לגיטימית ,"כל עוד שלא מפגינים אותה בציבור", או "כל עוד שהיא לא מקבלת לגיטימציה רשמית".
זה מוציא אותי מדעתי, אבל אני חושב מאיפה האנשים הללו מגיעים. הם מגיעים מסביבה שבה "עומו" היתה קללה נוראית, או מתקופה שבה זה היה חטא שאסור להזכיר אותו. מבחינתם הומו= פדופיל. האם אני צריך ל"וותר" להם? לא. האם אני יכול להבין שהם לא כת השטן והם עדיין אנשים טובים? כן.

אני מנסה לחשוב על עצמי בדמות ה"רע", בדמות אותו הומופוב. האם אני, אם הייתי גדל בסביבה/תקופה שכזו יכולתי גם להחזיק בדעות אלו? סביר שכן. אני מקווה שלא, אבל יכול להיות שכן. אז אני בעצם לא שונה בפוטנציה, אבל אני כן מחזיק בעמדה שאני מאמין שהיא טובה יותר.

אני לפעמים נותן פה בפורום את דוגמת העכברים המורעלים בשדות, הרג שטבעונים רבים וטובים יכולים לחסוך אם הם יאכלו רק מה שהם צריכים ולא ייתפנקו. אני לא נותן את הדוגמה הזו כפרובוקציה בנוסח "הטבעונים רשעים לא פחות מאוכלי הבשר או הצמחונים". אני מביא אותה כי היא מזכירה לי יום יום שאני לא צדיק גדול בעצמי וכמו שמה שאוכלי בשר עושים מנוגד לגמרי לתפיסתי, הרג מיותר של עכברים יכול להיתפס כמשהו לא פחות נורא על ידי מישהו אחר.

בקיצור, חפרתי אבל לא באמת עזרתי. רק רציתי לשתף ולהזדהות. לא יודע בת כמה את, אבל יש לי תחושה שאת צעירה (לפחות ממני) ועוד תראי בעולם עוד הרבה רוע שבשלב מסויים מצליחים לא "להתעלם" ממנו, אבל כן לחיות לצידו.

בהצלחה, ושוב-

shez5

New member
גידי

הרבה תודה על התגובה שלך. היא כל כך מזכירה לי... את מה שכל כך קל לי לשכוח.. וכל כך רצוי שאזכור.

beltal8

New member
8

קשה להגיע לדברים ללא שיחה עליהם, אבל בגדול - למה היית רוצה להגיע (באופן הגיוני. שכל העולם יהפוך טבעוני זה לא הגיוני כרגע)?
ממה שאני מבין, או לפחות המקום אליו אני לוקח את הדברים שלך, את רוצה להגיע למצב בו את יכולה לקבל את הסביבה הלא טבעונית, אנשים שאת אוהבת (או רוצה להיות יכולה לאהוב יותר) על אף שאינם טבעונים?
שוב, קשה להגיע לתחתית נושא מתוך קריאת דעות (כמובן, אני מאמין שאת יכולה לשלוח מסר אל כל אחד פה וכולם ישמחו לנסות לעזור), אני רק תוהה אם את רוצה לחתור לחיות בשלום עם הסביבה או לשמוע שאחרים מתמודדים כמוך (האם זה עוזר?).
הייתי במצב דומה לפני כמה זמן, גם מבחינת טבעונות, גם מבחינות נוספות. ולמען האמת, גם הטיפול שאני עצמי עובר, גם הדרך שאני מנסה לעשות במטרה לטפל בעתיד (הכלה) וגם חשיפה לבודהיזם השפיעה פלאים על היכולת שלי לקבל בני אדם.

beltal8

New member
ושכחתי להגיד את הדבר היחיד שרציתי להגיד!

שיש סיכוי שיש הרבה דברים שהפסיכולוגית שלך לא חושבת כמוך, אבל זה לא צריך להשפיע עליה בכלל לעזור לך. היא לא צריכה להרגיש שאת שופטת אותה (כלומר, אולי היא תרגיש ותעבוד עם עצמה על זה), היא תעשה מה שהיא צריכה: תראה את הדברים מנקודת המבט שלך.
לדעתי, אין אף סיבה בעולם לא לדבר עם הפסיכולוגית שלך על דבר כזה. מאוד להיפך. זה משפיע על קשרים שלך עם אחרים, על לחץ כללי וכו'.. יהיה חבל לא לדבר איתה על זה (וגם - לדבר איתה על משהו שאת חושבת שאת לא רוצה לדבר איתה - זה גם לעשות דרך).

shez5

New member
בל טל

אם אפשר לשאול למה התכוונת ב:
הדרך שאני מנסה לעשות במטרה לטפל בעתיד (הכלה)?...

beltal8

New member
רוצה יום אחד לטפל,

ומשתדל להיות מסוגל להכיל גם אנשים בעלי אמונות/התנהגויות הנוגדות את שלי

shez5

New member
עכשיו הבנתי, בל טל, יפה , ו...

איך מסייע הבודהיזם?...

אחד הדברים הבסיסיים בבודהיזם

הוא הקבלה המוחלטת של כאן ועכשיו. הנוכחות בהווה (לא בעבר ולא בעתיד), ללא התנגדות למה שיש וללא שיפוט של מה שקורה וסיווגו כטוב או רע.
מה שיוצר את הסבל הוא לא המציאות. כי המציאות היא פשוט כפי שהיא. נכון לכרגע, היא לא יכולה להיות אחרת. מה שיוצר את הסבל הוא ההתנגדות שלנו למציאות. המחשבה מייצרת רגשות ואלה מולידים את הסבל.
בהקשר הזה יש את שיטת "העבודה" של ביירון קייטי. אף שהספר לא מסווג כבודהיזם, הרי שהעבודה שהיא מציגה שם, בבסיסה עומדים אותם יסודות.
ספר מומלץ.

למעלה