לי עוזר מאד להיזכר איך אני הייתי לפני
וזה אולי לא יעזור לכל אחד פה,
אני הייתי מהסוג הכי מעצבן, נראה לי...
יודעת, מודעת, מבינה, מקבלת, תמיד מוכנה בשמחה להכין אוכל טבעוני ולדאוג תמיד לטבעונים/ צמחונים למנה שמתאימה גם להם,
אבל תמיד זה היה "במיוחד בשבילם" נגיד- סיר מרק גדול עם קרפלך בשרי שחלק מהמרק הופרד לפני הוספת הקרפלך (ולא חלילה מרק טבעוני לכולם....
)
וגם- עם כל ההבנה והתמיכה- מלאה בתירוצים אישיים למה אני לא יכולה לעבור לטבעונות וזה פשוט לא ריאלי וזהו. ולא השארתי אפילו מקום להידברות שכנוע
או שיחה בנושא כי היה נראה לי שאני ממש מספיק מתחשבת בטבעונים שהם יעזבו אותי בשקט....
אז להיזכר בזה עוזר לי במיוחד כשאני מגיעה לסף התפוצצות עם חברים צמחונים ש"יודעים הכל" אבל לא יכולים, למשל, שהם האנשים שהכי מעצבנים אותי כיום.
להורי ולאנשים מבוגרים יותר אני ממש סולחת ומקבלת באהבה ובשמחה כל נסיון שלהם להפחית, לצמצם, למרות שאני יודעת שיש אנשים בגילם שעשו את השינוי הזה, אני מנסה מאד לא לבקר אותם על כל שהם לא.
הגישה שלי, במיוחד לאור זה שיש לי בן זוג שרק לאחרונה החליט להפסיק לגמרי עם בשר אבל ממשיך עם דגים, ביצים או גבינו מחוץ לבית, היא- שגם אם לא כל האנשים שסביבי יצליחו או ירצו לעבור לטבעונות, עצם זה שהם מודעים אליה, מבינים שזו הדרך הכי נכונה ללכת בה
מבינים שלהם יש קושי כלשהו אך תומכים בגישה ובחינוך שלהם כלפי הסביבה או הילדים, עצם הנוכחות של התובנה הזו והעברתה הלאה היא כבר טובה בשבילי
היא כבר ראויה
גם אם היא לא מובילה באופן מיידי להפסקת כל הסבל של בעלי החיים, אני מסתכלת על זה כתהליך, שלצערי הוא לא יהיה מהיר,
אבל יצירת המודעות והפתיחות אצל אותם אנשים והעברתה הלאה היא ההתחלה והבסיס האיתן של השינוי התודעתי והמוסרי שהאנושות חייבת לעבור.
גם העבדים לא שוחררו פתאום כולם ביום אחד והפסקת העבדות על כל גוויה וחלקיה היתה תהליך ארוך שתחילתו בשינוי תודעתי.
חבל שזה ככה, איטי, אבל מצד שני, זו המציאות, וזה כן יוביל לדעתי לשיוני המיוחל- גם אם לא בדורנו,
ולכן אני מנסה מאד להפנות אנרגיה חיובית ואוהדת כלפי כל מי שמפחית, מבין, מודע, מתקשה לעבור לטבעונות אבל בעד,
כי למרות שהתנהגותם האישית יכולה להרגיז אותי ולהעציב אותי הם חלק מהשינוי התודעתי ועצם זה שאעודד אותם יכול רק לעזור להם להמשיך הלאה, אל הצעד הבא, הרבה יותר מאשר אם אפגין כלפיהם כעס או חוסר סבלנות.
עם כל זה אני לגמרי מסכימה איתך- כשמתיחסים לטבעונות שלי כאל איזו גחמה קולינרית אני די מתחרפנת מזה (אבל מנסה לא להראות...)
חוץ מזה- אני לא מבינה את הכעס של האנשים אצלך על החניכה שאמרה שיותר קל לה להתחבר לטבעונים...
הם היו כועסים ככה על מישהו דתי שמתחבר יותר בקלות לדתיים?
אסור כבר להרגיש יותר בנוח עם אנשים בעלי השקפת עולם והתנהגות דומה? אם לא היה מדובר בטבעונות הם לא היו מגיבים ככה, וזה מרגיז,
אבל אולי הפתרון פה הוא לתת להם דוגמאות מתחומים אחרים כדי שיבינו את ההעדפה הזו.