מזדה 98 ידנית

פרטנר

New member
אבל איציק...

למה אתה אומר:" אין שום סיכוי שבעולם שתוכל להנות מנהיגה כשמסביבך שורצים נהגים מטומטמים בכמויות מסחריות "? אני נהנה גם מנסיעה עירונית שבה נדרש ריכוז גבוה, תזמון טוב, תכנון חכם, זריזות וכד' ורצוי עם בחירת הילוכים עצמאית.. זה שונה לחלוטין מלמצות מהמנוע את מיטב הביצועים או להעפיל עד למגבלות האחיזה , אבל גם בנהיגה על משאית למשל יש מן ההנאה (אצלי לפחות). בדיוק כמו בסקס....

itzik93

New member
יש הבדל בין נסיעה עירונית ל....

נסיעה ב"פקק" או "עומס תנועה", כזה אחד שההילוכים שאתה ממצא הם בד"כ ראשון ושני ב-ל-ב-ד. צפיפות התנועה גם לא תמיד מאפשרת תכנון חכם (עם דגש על חכם) או תזמון טוב עקב הלחץ הנוראי שקיים בנתיבים הסמוכים לך ובקושי מאפשר לך מעבר בטוח. אתה ידוע מתי כן אפשר להנות לנהוג ? (אפילו במסלול כזה) אחרי כמה ימים שאתה עובר את אותו המסלול, אתה כבר מכיר את התיזמון של הרמזור הבא ביחס לזה הקודם לו
ואז מה שקורה הוא שיש כמה רמזורים שאתה לפעמים צריך "להשתדל" להגיע אליהם לפני שהם עוברים ל"אדום" - וכאן מתחיל הכיף (של התיזמון הטוב, התכנון החכם והזריזות - שלך ושל האוטו)
אומנם לא תמיד זה אפשרי, אבל כשנפתח מספיק מקום לעבור (ולא רק בנתיב השמאלי ביותר) זה אפשרי בצורה בטוחה.... וכמובן שלפעמים אי אפשר, במיוחד כשתקוע לך זחל בנתיב השמאלי שמתעקש לנסוע במקביל לזה בנתיב הימני ופשוט לא נותן לך לעקוף. איציק

פרטנר

New member
הנה ,אתה רואה

עוד מעט (עם ה"התפתחות "השלילית של המכוניות והצפיפות בכבישים) נתחיל להנות גם מסתם לשבת באוטו ולעשות אנננ... אננננ. אנ...

ואז אתה שכל כך מתאמץ להספיק

לעשות 0-100 בין רמזורים "והעיקר להרויח גם את הרמזור הבא" שוכח מכל מה שקורה מסביב, והנה לך עוד תאונת צומת בגלל "שמישהו קצת רצה להתלהב" ולהנות בכביש ומרוב התרגשות שכח שהעיקר בכביש זו בטיחות

זה לא אישי, זו הזדמנות לנצל

משהו "שמוציאים מהקשרו", בשביל לעמוד על משהו חשוב יותר.

להנאה מנהיגה אין קשר

מבחינתי זה בונוס בלבד. יש לנו בבית 307 ליסינג שכל השבוע אצל אישתי ו 206 ידנית על תקן רכב שני שתכל'ס אני נוסע עליו כל השבוע. בשני המיקרים השיקולים בבחירת הרכב היו בעיקר הנוחות והמרווח פנימי. ה 307 יכולה להוציא מכליו גם מי שלא נוהג ספורטיבי. אתה רוצה לצאת לדרך והאוטו לא זז. לפעמים אני לא מבין איך הגיעו לנתוני התאוצה 0 ל 100 המוצהרים אם לרכב לוקח כמעט 3 שניות (מדדתי) רק לצאת מהמקום, לפעמים זה ממש מסוכן. אפילו בתפעול ידני היא גרועה, אתה רוצה להאיץ, נותן גז מתקרב לקו האדום ומעלה הילוך בטיפטרוניק, הרכב במקביל מקבל החלטה דומה והופ עברו להם שני הילוכים. לפעמים בא לי לצאת ולנגוח באוטו הזה, פשוט אכזבה. האופציה היחידה שהתיבה עוד איכשהוא בסדר זה במצב אוטומטי ספורטיבי אבל אז כואב לי הלב על המנוע (אפילו שזה רכב ליסינג) שצורח עמוק בקו האדום איזה חצי דקה לפני שהתיבה משחררת לו עוד הילוך (מעניין שבתפעול ידני היא לא נותנת לך להגיע לשם) 206 ידני בהשוואה זה תענוג, קלאץ' חמאה, הילוכים קלים, הדבר היחידי שהייתי משנה זה צמצום הבור בין הראשון לשני, אבל גם זה ממש לא נורא.

wil

New member
ואני מתנגד בחריפות לטון השוביניסטי

שעולה מדבריך ("עבורו ועבור אשתו"). אין שום סיבה שאישה תתקשה לנהוג ברכב ידני מודרני יותר מאשר גבר. אין צורך בכח פיזי כלשהו אלא פשוט קצת רצון להשקיע תשומת-לב, במקום הגישה של הפרימדונה המצויה שהמוטו שלה בחיים זה כמה שפחות לנקוף אצבע.

פרטנר

New member
הסיבה אינה הקושי

נשים אינן מתקשות יותר מגברים בתפעול תיבה ידנית. (מנסיון עם מאות תלמידי נהיגה מכל המינים). אך כשמציאים לאדם המודרני אפשרות "להתאמץ" פחות הוא יקח זאת בשתי ידיו (ואם אפשר רק ביד אחת..). ראה -חלונות חשמלים ,נעילה מרכזית, שלטים למינהם, מזון מהיר וכו'.

wil

New member
אז למה התירוץ המוביל בקניית אוטומט

הוא "בשביל האישה"?

שוב צריך לחזור: רואים שאין לך אישה

כמעט כל אישה מודרנית אומרת לבעלה: "שאם הוא מעוניין שגם היא תנהג ברכב, חובה עליו להיות בעל גיר אוטומטי". זו לא דרישת הגבר "השוביניסטי" כלשונך, זוהי דרישה ישירה מההנהלה עצמה
ועם הנהלה כידוע, לא מתווכחים.

wil

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo124.gifדרור, הצעה לסקר../images/Emo41.gif

הסקר מיועד לגברים נשואים בלבד. "האם בהחלטה על קניית רכב היתה דרישה מובהקת לגיר אוטומטי מצד אישתך?" 1. שנינו רצינו אוטומט וזה מה שקנינו. 2. אני דווקא רציתי ידני, אבל נרכש אוטומט בגלל האישה. 3. שנינו מעדיפים לערבב את הדלק לבד, אז קנינו ידני. 4. דווקא רצינו לקנות רכב ידני אבל לא מצאנו כזה שמתאים לנו והתפשרנו על אוטומט. 5. רצינו לקנות רכב אוטומטי אבל לא מצאנו כזה שמתאים לנו וקנינו ידני.

שי ז.

New member
דווקא אשתי המאותגרת טכנולוגית

לא מסתדרת עם גיר אוטומטי.

הרכב הקודם שלי היה ידני

והנוכחי אוטומטי אחרי תחנונים רבים מצד האשה להחליף לגיר אוטומטי! זה פשוט הגיע לרמות כה גבוהות של ניז'וסים עד שנשבר לי. האמת שבתור תל-אביב, אחרי שאני על אוטומט אני אומר לה תודה כל יום

falou

New member
לי יש בעיה הפוכה

אשתי (אנגליה) לא יודעת ולא מוכנה לנהוג ברכב אוטומטי. מבחינתה תיבה אוטומטית היא "לאידיוטים" והיא לא מוכנה לנהוג "במכונת תפירה".

fazer

New member
השאלה היא אחרת...

האם אשתך היא זו שראיתי אתמול נוהגת בקליאוספורט במסלול השמאלי...

falou

New member
טוב, נו, היא מאנגליה...

אבל בטוח שלא, הקליאו אצל חבר...

למעלה