אמצעי תחבורה ופשרה יום-יומית.
ובכן, תרשו לי לציין שעדיין קיים אחוז מסויים (גם אם אפסי) שקונים מכוניות אוטומטית ועדיין אוהבים, נהנים ורוצים לנהוג. אני אחד מהם. מסכים עם falou, הנהג הישראלי הוא אכן פלגמט שסובל מאוטיזם מתקדם. אני גם מסכים עם זה ש"הוא לא רואה, לא שומע ולא מתעניין במה שקורה סביבו. הנהיגה שלו היא במקרה הטוב רנדומלית ובניגוד לדעה הרווחת, בארץ נוהגים ממש, אבל ממש לאט." ולמרות זאת, בתור מי שקנה\מכר רק 4 מכוניות *לעצמו* בחייו ו"זיגזג" בין תיבות אוטומטיות לידניות - אני לא מוצא כיום, לשימוש היום-יומי שלי, שום היגיון נורמלי ברכב ידני - מעבר לטרחה ועצבים (מהנהגים המטומטמים האלו שמפריעים לי להנות מהגיר הזה כשצריך). אז מה קורה ? אני גר בתוך לב עיר מאוד עמוסה ומאוד מרכזית - ונוסע לעבודה מרחק דל של 6 ק"מ (רק בגלל שאני מסיע את זוגתי לעבודה, אחרת לא הייתי נוסע עם האוטו - אני עובד פחות מ 500 מטר מהבית)... ואז מתחיל הסימפוזיון, כל בוקר, בו אני נאלץ לעבור לא פחות מ 9 (!!!!!!!!!) רמזורים לכל כיוון עד שאני מגיע ליעד הסופי שלי. כן, 3 קילומטרים לכל צד הם סה"כ 6 קילומטרים שבמהלכם אני עובר, אם לדייק, 9 רמזורים בהלוך ועוד 7 בחזור - וכל זה במרחק של 6 קילומטרים ! יוצא שכל פחות מ 400 מטר אני עומד ברמזור - ואם "משחק" לי המזל - אני עובר כמה מהם בירוק (אבל מה שבטוח הוא שאחר הצהריים או כמעט בכל פעם שאני יוצא מהבית לכיוון מזרח, אני עובר ו"אשכרה" עומד בכל הרמזורים הללו). אז שינסו לשכנע אותי עכשיו, כל מושבעי המכוניות הידניות והחסכוניות, למה כשאני עומד בפקק או נוסע "חלק" לעבודה וכל כמעט 400 מטר צריך לעצור - מה תואיל לי תיבה ידנית ? החיסכון בדלק מזיז לי אתם-יודעים-את-מה - ומהביצועים (וגם צריכת הדלק) אני מרוצה עד הגג (מנוע 2 ל' עושה את עבודתו נאמנה, גם עם גיר אוטומטי ומזגן). אז נכון, אולי רוב האנשים קונים 1600-אוטומט כי "יותר קל למכור" אותן - אבל לא כולם כאלה - וגם לא כולם פלגמטים שסובלים מאוטיזם מתקדם (למרות שמאלו דווקא יש הרבה). אם היתה לי האפשרות אז בכיף הייתי מחזיק מכונית אחת ידנית ומכונית אחת אוטומטית - אבל ברגע שהנסיעות העיקריות מתבצעות בשטח בו הברירה היא לעמוד בעומסי תנועה - בה אין שום יתרון לגיר ידני, האופציה השניה, האוטומטית, לוקחת בגדול מבחינתי. איציק