מזדה 98 ידנית

hanina4

New member
מזדה 98 ידנית

שלום אני מחפש רכב מסוג מזדה שנת 1998 ידנית 1600 מישהו יודע למה אני לא מוצא דבר כזה אלא רק סובארו עם אותן הגדרות בתודה חנינא

חן 1111

Active member
כי כל מי שקונה מזדה 1600

קונה אוטומטית. זה חלק מ"אפקט העדר". יכול להיות אפילו שבשנה הזאת מזדה לא ייבאו דגמים עם גיר רגיל בגלל הביקוש הנמוך. גם אצל יבואנים אחרים, משפחתית 1600 עם גיר רגיל הולך ונעשה נדיר.

אני אנסה לתקן מושג קטן של חן,

זה לא "אפקט העדר", כי אם "אפקט ההגיון הצרכני" בעת המודרנית. מרביתה של האוכלוסיה (נגיד משהו כמו 99.9%) היא כידוע לא חובבנית רכב/נהיגה ולה מה לעשות ועם כל הרצון הטוב, רכב הוא אמצעי תחבורה ותו לא. ככזו, מה שמעניין את בעלי הרכב הינה העלות-תועלת כך שאחד מנגזרותיה היא בעצם נוחות וקלות הנהיגה ברכב (עבורו ועבור אשתו). על כן לא פלא שניתן לראות כי ישראל הולכת בעצם בצעדי ענק אחרי ארה"ב, שם שוק הרכב הוא משהו כמו 99.9% רכב אוטומטי, ורק 0.1% שוק של רכבי ספורט/נישת חובבי הנהיגה עם גיר ידני. למיטב דעתי, אין כלל להתפלא על כך שאין כמעט רכבים משפחתיים ידניים נכון להיום בארץ. נסיון לחפש היום רכב משפחתי עם מנוע 1.6 ועד 2.0 ליטר, יעלה בחקתו יבואנים שיאמרו כי "הם אינם מייבאים גירסא ידנית", או "שהיבוא הוא הזמנה מיוחדת" ולא אספקה מהמלאי.

וגם זה רק עניין של זמן

אם תתבונן במקומות בעלי הרמה הסוציואקונומית הגבוה יותר שיש בארץ (אזור כפר שמריהו, רמת אביב, הרצליה פיתוח, רמת השרון) תראה כי רכבי הנהיגה של המורים גם כבר עשו את ההסבה לגירים אוטומטים כשרים למהדרין. זאת מפאת העובדה הפשוטה, שבמקומות הללו כבר אין ביקוש מצד תלמידי הנהיגה לרכבים ידניים. "תופעת הגיר האוטומטי" כבר בעצם מחלחלת ישירות משלב הוצאות רשיון הנהיגה ואת האותות הראשונים לכך ניתן לראות במרכז העמיד יותר כלכלית.

פרטנר

New member
אתה טועה

במקרה "נפלת" על מורה לנהיגה מהאזורים שציינת ולמרות אותות חלשים מאוד שניתן לראות פה ושם עדיין אין שום סימנים לשינוי מגמה מלימוד על רכב ידני לאוטו'. הסיבה -הגבלת רשיון הנהיגה לאוטו' בלבד. ברגע שהגבלה זו תוסר חיפוש מכונית בעלת גיר ידני ידרוש המון המון סבלנות.

falou

New member
רק חבל שהולכים אחרי השוק המפגר

ביותר עם הדרישות הנמוכות ביותר. השוק האמריקאי נהנה מנתיבי תחבורה רחבים ומחירי דלק נמוכים עד כדי גיחוך, כך שהרכבים שמתאימים לשם לא מתאימים לצרכן הישראלי. דרישות הישראלי קרובות יותר לאירופאי והאירופאים לא קונים ידניות כי כולם שם חובבי הגה (אחרת לא היו כל כך הרבה קונים לדיזל חלושות) אלא כי הוא מודע ליתרונות הפרקטיים של תיבה כזו: חיסכון בדלק, ניצול טוב יותר של כח המנוע (חשוב בייחוד ברכבים עם נפח קטן), עלות אחזקה ותיקון קטנות יותר וזמינות טובה יותר של הכח. אז למה הישראלי קונה אוטומט? כי הוא לא רוצה להתרכז בנהיגה כשהוא נוהג. הוא רוצה לדבר בסלולרי, להתאפר, לקרוא משהו, כל דבר שלא קשור לנהיגה. הנהג הישראלי, ואת זה יודע כל מי שנהג באירופה, הוא פלגמט שסובל מאוטיזם מתקדם. הוא לא רואה, לא שומע ולא מתעניין במה שקורה סביבו. הנהיגה שלו היא במקרה הטוב רנדומלית ובניגוד לדעה הרווחת, בארץ נוהגים ממש, אבל ממש לאט. אז בוא נזרוק את הטיעון ההזוי של "הגיון צרכני" מהדיון יחד עם הגיבוי הלא רלוונטי מהשוק האמריקאי. הישראלי לא קונה את המכונית שמתאימה לצרכיו. הוא קונה 1.6 אוטומט עפ בגאז' למרות שלרב האצ'בק 1.4 עם הילוכים היתה הרבה יותר פרקטית וחסכונית לשימוש בשבילו.

wil

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifהכל פונקציה של מחירי דלק.

בארה"ב עד לא מזמן מחיר הדלק היה מגוחך לחלוטין וצריכת דלק פשוט לא מעניינת אף אחד, אז לא פלא שקונים טנדרי-ענק של 2.5 טון++ עם מנוע V6 ותיבה אוטומטית שעושים 1:6 ביום טוב. באירופה הדלק עוד יותר יקר מכאן, ומרחקי הנסיעה גדולים יחסית - ולכן אנשים עושים את החישוב הכלכלי ובוחרים להשקיע עוד קצת מאמץ בהעברת הילוכים אבל להינות מרכב יותר זול, יותר זריז, יותר אמין, ויותר חסכוני מאשר אותו רכב באוטומט. במקום 1600-אוטומט קונים 1400-ידני, ורכב כזה (1400-ידני) שלא שוקל יותר מדי יתן ביצועים מספקים בהחלט וצריכת דלק מצויינת. וגם יהיה יותר זול לקניה!

חן 1111

Active member
אתה כמובן צודק ברוב הדברים

אפשר אמנם לשאול למה אנחנו הולכים אחרי ארה"ב ולא אחרי אירופה, שם עדיין רוב המשפחתיות הן ידניות. דווקא בגלל אפקט העדר זה הפך גם להיגיון צרכני. זו נבואה שמגשימה את עצמה, בהתחלה אנשים שכנעו את עצמם שיהיה יותר קל למכור רכב אוטומטי, ועכשיו, שרוב השוק הוא של אוטומטיות, זה כבר הפך לדרישה בסיסית ובאמת קשה למכור משפחתית ידנית. בתחילה אנשים שכנעו את עצמם שבפקקים של הארץ חייבים גיר אוטומטי, והיום כל כך התרגלו אליו שזה באמת נכון. ואני מסכים עם falou. לרוב הישראלים אין תרבות נהיגה. גם לאמריקאים. אחת הסיבות שקונים גיר אוטומטי היא שאנשים לא יודעים כל כך לנהוג, ומה שיותר גרוע, לא רוצים לדעת.

enigo

New member
קשה למכור משפחתית ידנית?

תראה לי פוקוס, 306 או מגאן ידנית (אפילו קורולה ידנית הולך) שעומדת למכירה ושורדת יותר מכמה ימים. מנסיון של שלושת החודשים האחרונים - זה מקרה נדיר ביותר (לעומת אוטומאטיות שדווקא מופיעות שוב ושוב במודעות...).

wil

New member
פוקוס זה היוצא מן הכלל שמוכיח את

הכלל. יש מעט פוקוס ידניות ומספיק חובבי הגה שמכירים את היתרונות של הדגם הזה ביומיום (מרווח, אמינות, התנהגות) ורוצים אותו בגרסה הידנית. לגבי מגאן - אני חושב שהסיבה היחידה שקיים ביקוש לידנית הוא שהגיר האוטומטי ידוע כ-לא אמין ברמות קשות.

itzik93

New member
אמצעי תחבורה ופשרה יום-יומית.

ובכן, תרשו לי לציין שעדיין קיים אחוז מסויים (גם אם אפסי) שקונים מכוניות אוטומטית ועדיין אוהבים, נהנים ורוצים לנהוג. אני אחד מהם. מסכים עם falou, הנהג הישראלי הוא אכן פלגמט שסובל מאוטיזם מתקדם. אני גם מסכים עם זה ש"הוא לא רואה, לא שומע ולא מתעניין במה שקורה סביבו. הנהיגה שלו היא במקרה הטוב רנדומלית ובניגוד לדעה הרווחת, בארץ נוהגים ממש, אבל ממש לאט." ולמרות זאת, בתור מי שקנה\מכר רק 4 מכוניות *לעצמו* בחייו ו"זיגזג" בין תיבות אוטומטיות לידניות - אני לא מוצא כיום, לשימוש היום-יומי שלי, שום היגיון נורמלי ברכב ידני - מעבר לטרחה ועצבים (מהנהגים המטומטמים האלו שמפריעים לי להנות מהגיר הזה כשצריך). אז מה קורה ? אני גר בתוך לב עיר מאוד עמוסה ומאוד מרכזית - ונוסע לעבודה מרחק דל של 6 ק"מ (רק בגלל שאני מסיע את זוגתי לעבודה, אחרת לא הייתי נוסע עם האוטו - אני עובד פחות מ 500 מטר מהבית)... ואז מתחיל הסימפוזיון, כל בוקר, בו אני נאלץ לעבור לא פחות מ 9 (!!!!!!!!!) רמזורים לכל כיוון עד שאני מגיע ליעד הסופי שלי. כן, 3 קילומטרים לכל צד הם סה"כ 6 קילומטרים שבמהלכם אני עובר, אם לדייק, 9 רמזורים בהלוך ועוד 7 בחזור - וכל זה במרחק של 6 קילומטרים ! יוצא שכל פחות מ 400 מטר אני עומד ברמזור - ואם "משחק" לי המזל - אני עובר כמה מהם בירוק (אבל מה שבטוח הוא שאחר הצהריים או כמעט בכל פעם שאני יוצא מהבית לכיוון מזרח, אני עובר ו"אשכרה" עומד בכל הרמזורים הללו). אז שינסו לשכנע אותי עכשיו, כל מושבעי המכוניות הידניות והחסכוניות, למה כשאני עומד בפקק או נוסע "חלק" לעבודה וכל כמעט 400 מטר צריך לעצור - מה תואיל לי תיבה ידנית ? החיסכון בדלק מזיז לי אתם-יודעים-את-מה - ומהביצועים (וגם צריכת הדלק) אני מרוצה עד הגג (מנוע 2 ל' עושה את עבודתו נאמנה, גם עם גיר אוטומטי ומזגן). אז נכון, אולי רוב האנשים קונים 1600-אוטומט כי "יותר קל למכור" אותן - אבל לא כולם כאלה - וגם לא כולם פלגמטים שסובלים מאוטיזם מתקדם (למרות שמאלו דווקא יש הרבה). אם היתה לי האפשרות אז בכיף הייתי מחזיק מכונית אחת ידנית ומכונית אחת אוטומטית - אבל ברגע שהנסיעות העיקריות מתבצעות בשטח בו הברירה היא לעמוד בעומסי תנועה - בה אין שום יתרון לגיר ידני, האופציה השניה, האוטומטית, לוקחת בגדול מבחינתי. איציק

wil

New member
בפקקים אתה צודק לחלוטין ועדיף אוט'

פקקים זה המצב היחיד שאני מרגיש את החיסרון של רכב ידני. אכן בזחילה מרמזור לרמזור במהירות מירבית של 35 קמ"ש אין שום יתרון לגיר ידני, להיפך. אבל לא כל הארץ פקקים, יש גם חיים מחוץ לגוש דן והרבה אנשים שגרים בצפון עם הכבישים הפתוחים, וגם שם השילוב 1.6-אוטומט הוא הפופולרי. כך שפקקים זה לא ההסבר היחיד ל"למה ישראלים קונים אוטומט".

falou

New member
רגע, לא טענתי שתיבה אוטומטית היא...

...בחירה שהיא טעות לכל אחד ושאין לה יתרונות. מי שמבלה רב זמנו בפקקים מכונית אוטומטית היא אופציה טובה בשבילו. אתה גם בחרת מכונית שזזה למרות הגיר.

ophir28

New member
מדוע להתפשר?

אופניים לזוגתך שתחייה, רכב ידני קטן בשבילך. תרוויחו בכל הפרמטרים.

אם אתה נוסע בסובארו לגסי

או בכל רכב יפני אחר / רכב מיועד לשוק האמריקאי אז אולי אפשר לשקול את האופציה האוטומטית. אבל לאחד כמוני, שמעדיף סופר מיני אירופאי כתחבורה יום יומית האופציה האוטוטית פשוט לא מתקבלת על הדעת. הגירים האוטומטים של פיג'ו 307 או 206 למשל הם לא פחות מקטסטרופה בכל מובן. ולמען האמת לגיר ידני מתרגלים מהר מאוד (כולל אישתי) וההחלפה כבר לא משהוא שמשקיעים בו איזשהוא מאמץ או מחשבה, זה פשוט קורא. החסכון האדיר בתחזוקת הרכב ובצריכת הדלק הוא לא חסר משמעות.

itzik93

New member
הגיר ב 307 \ 206 הוא אומנם...

לא מבריק כמו גירים אחרים (פשוטים יותר) - אבל אין מה לעשות כאשר היצרן בוחר בגיר אוטומטי מתקדם מאוד, שעדיין לא לוטש מספיק, ובכך משלם את מחיר האמינות. לי אישית יש רישיון נהיגה כבר מעל 10 שנים; האוטו הראשון שלי היה ידני, השני אוטומטי, השלישי שוב ידני והרביעי הנוכחי אוטומטי. על כל אחד מהם נסעתי תקופה לא קצרה, כשעל הראשון נסעתי תקופה הכי קצרה (שנה אחת בלבד). בכל מה שקשור לנסיעות עירוניות (בעיקר אלו של ללכת לעבודה ולחזור), כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, בצירוף מנוע 1600, ההפרש הוא כזה שאני בכיף מוכן לשלם אותו בשביל להגיע מנקודה א' ל-ב' בצורה נוחה יותר... ולמה אני אומר "להגיע מנקודה א' ל-ב' בצורה נוחה יותר" ? זה פשוט; לנסיעות כאלה אין שום קשר להנאה או כיף - וגם אם אתה חולה הגה מושבע ובאינקובטור היה לך הגה עם שליטה לרדיו (
) אין שום סיכוי שבעולם שתוכל להנות מנהיגה כשמסביבך שורצים נהגים מטומטמים בכמויות מסחריות, שהקשר בינהם ובין נהיגה הוא מקרי לחלוטין (ע"ע בדברי falou) - וכל מה שאתה רוצה לעשות זה להעיף אותם קיבינימט וליסוע כבר. באשר לצריכת הדלק; ה 1600 ידנית שהיתה לי צרכה בעמידה בפקקים ונסיעה עירונית "כבדה" כ 9 עד 10 ק"מ לליטר. האוטומטית הנוכחית, שהיא הרבה יותר זריזה ממנה וחזקה ממנה (ובעלת גיר אוטומטי 4 הילוכים) עושה זאת בסביבות 8 ק"מ לליטר... עם זה אני מוכן לחיות. איציק

למעלה