מזדה לבנה בצד...

מיצו

New member
היום הסתכלתי בכוונה על מזדה 6 כסופה משנתון

ישן יחסית, והונדה אקורד משנתון מקביל. קשה מאוד להבדיל ביניהן בצילום מאיכות כזו, והמאפיינים של מזדה (כמו הגריל בצורת "פה צוחק") לא נראים מהזווית של התמונה. ככל שאני חושב על זה יותר זה באמת נראה כמו הונדה, אבל בכל זאת הבעיה שלי היא עם הסמל שממש אבל ממש נראה כמו זה של מזדה.

סהר דוד

New member
אם מדובר בהונדה, זו תמונה לא רלבנטית

ההונדה האחרונה במתנא סיימה שירותה לפני שלש שנים. במקרה זה , מכשיר האכיפה הוא מולטנובה אנלוגית, ולוחית זהוי שמוטה תמיד.

menyroth1

New member
האיסור הוא על נסיעה לא על עמידה

האיסור על נסיעה במושב הימני , לא כולל עמידה בשול ואז מותר לשבת בצד ימין (לא משנה אם יש או אין כריות אוויר כשעומדים ).

Dresdner

New member
סתם מסקרנות

עמידה בשול בכביש מהיר היא לא עבירה על החוק? אני שואל כי במדינות מתוקנות אף שוטר לא יעלה על דעתו להחנות רכב בשול של כביש מהיר ולא משנה בשביל מה

menyroth1

New member
היא לא עבירה על החוק לשוטר

סעיף 32 לתקנות התעבורה אומר "רכב של משטרת ישראל שהנוהג בו או הנמצא בו ממלא תפקיד רשמי בפועל לא יחולו לגביו הוראות חלק ב' אם היה בקיומן כדי למנוע את מילוי התפקיד." כל עבירות התעבורה המוכרות כולל חניה ועצירה על השוליים נכללות בפרק ב' של תקנות התעבורה כלומר לשוטר בתפקיד מותר (בלי שום קשר לסיכון שישנו ) . בנוסף הסעיף שמדבר על חניה על השוליים מוסיף ומאשר "קצין משטרה רשאי להתיר בכתב ובתנאים שייראו לו עצירת רכב בכביש לצורך ביצוע עבודות כאמור בפסקה (3) לתקנת משנה (ב) ובעל ההיתר חייב למלא אחרי תנאי ההיתר." כלומר כל שוטר רשאי לעצור ולהורות לכל נהג לעצור לאחר שק' משטרה אישר לו לבצע את זה (יש אישור גורף ).

סהר דוד

New member
בדקתי....

רשמתי "למיטב ידיעתי". איני מומחה בתחום אכיפת המהירות - זה נושא שלמתנדבים אסור לעסוק בו. אבל אחרי עשר שנים במשטרה, אני מכיר את מתנ"א לעומק. בניגוד לנושא מצלמות הגאטסו ששם אני כפי שרשמתי עמוק בפנים. ישנם חריגים וישנם דגמים שהוכנו כניסוי. למשל, אצלנו ביחידה יש ניידת סמויה עם כל האמצעים, מסוג יחיד במינו שלא אחשוף אותו כאן. במתנא בירושלים, יש ניידת תנועה גלויה,מסוג טויוטה היברידית (פריוס). ביחידה אחרת יש ניידת 4X4 ג'יפ איסוזו . יתכן ומה שצילמת זה אחד מאותם דגמים חריגים. בכל מקרה- לשוטר מותר לבלוס בורקסים או למלא תשבץ אין לו שום שליטה על מהלך האכיפה של ה - 6F , ולעיתים הוא גם מצלם רכבי משטרה וניידות תנועה (שצריכים ללכת לתת הסברים אחר כך) ובכל מקרה- לפעמים אני מטעה אתכם בכוונה...

למה לך?

למה לך בעצם להטעות בכוונה? מילא לא לתרום מידע. אבל להטעות? מה הרעיון?

h a j b i

New member
אני חושב שהרעיון די ברור, לא?

למשל, כשסהר הבטיח שאין סיכוי שמצלמות הרמזור החדשות ישמשו גם לאכיפת מהירות, איזו סיבה היתה יכולה להיות לו כבר לשקר?

Super Max

New member
לא ברור המשפט האחרון שלך

מעבר לזה שהוא מצביע על מעבר על כללי הפורום (#13, אם אתה מתעקש), זו התנהגות נלוזה, במיוחד ממישהו שנחשב, באופן יחסי, כאוטוריטה לנושאים אלה בפורום. ממה שהכרתי מהודעותיך עד עכשיו, אני אשער שזו בדיחה לא מוצלחת במיוחד. תקן אותי אם הבנתי לא נכון.

Elia4

New member
אגב, סהר דוד

מה הנוהל לגבי עמידת רכב בשוליים? חייב לשים משולש? חייב להדליק איתות חירום?

gray

New member
כנראה האיסור הוא בגלל ביטול כרית האוויר

ולכן הוא רק לגבי רכב בתנוע. רק שלא ינסה את זה ב C4 יעוף לו כל הבורקס.

Alfa156 GTA

New member
חייב לציין שיש מאזדה 3 למשטרה.

כנראה לא שלהם, כנראה מושכרת. מספר צהוב, לא אדום. חלונות שחורים לגמרי, הרכב לבן לגמרי. ולא נראת ניידת / משטרה בשום אופן. כנראה למשימות מיוחדות או WHATEVER. (מנסיון אישי)

menyroth1

New member
כמעט לכל תחנת משטרה יש אחת כזו

בדרך כלל משמשת את הק' תורן לעיתים גם למשמר האזרחי יש במקום רכב האור ירוק (כאשר רכב האור ירוק הוא ליסינג , והוא נכנס לטיפול חברת ההשכרה נותנת במקומו רכב שכור עד סיום הטיפול )

למעלה