מו"ד - דווקא כן

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך
אז זהו, שלא.

1) הנה, שוב מעלים באוב את ה"טבלאות" הנוראות ומציינים כמה שמו"ד פשוטה. אז טבלאות מחייבות יש רק ברולמאסטר וספיחה, ובמו"ד יש "קצת" יותר מידי דברים מעבר לזריקת ק20 פשוטה (הרי גם ברולמאסטר המושמצת "רק" זורקים ק100). אבל לא נורא, העיקר שתמיד אפשר לומר שמו"ד נורא פשוטה ולא צריך בה טבלאות בכלל. אם אומרים את זה מספיק פעמים, אולי מאמינים שזה נכון. 2) זה נורא פשוט לפתח דמויות במו"ד, אבל נורא מסובך לספק תירוצים לנתק המדהים בין פיתוח הדמות להרפתקאות שלה. אימונים בין הדרגות? אז למה לי לצאת להרפתקאות בכלל? נשאר בבית ונתאמן. אה, נכון, צריך נק"נ כדי לעלות דרגה ולקבל שלבי מיומנות ולהקצות אותם. זה אכן פועל נהדר עבור קהל היעד של מו"ד - ילדים אמריקאים טיפשים שצריכים חוקים חותכים והסברים שחוזרים על עצמם כדי שלא ישרפו את כל הסשן במריבות עם המנחה. אגב, ראית פעם מנחה מתחיל במו"ד שמסוגל לבנות דמות בדרגה קצת גבוהה (עוד עם כמה דרגות באיזה מקצוע יוקרה) בלי עזרה של תוכנת מחשב? חוץ מזה, מה עם מי שלא נמנה על קהל היעד של מו"ד, למה הוא חייב לבחור דווקא בה? 3) נכון, יש למו"ד המון חומר נלווה. הרבה תוספות חוקים, הרבה זבל בסגנון "המדריך השלם למכות", ואולי גם כמה פנינים פה ושם עם תוכן של ממש. אבל את זה באמת אי אפשר לקחת ממנו - למו"ד יש את הכמות העצומה ביותר של ספרות נלווית בשוק. עד כמה לשה"מ מתחיל יש את הכלים לסנן את הראוי מהפסולת? שאלה טובה באמת. 4) נכון היא בעברית (עד כמה ש"טרובדור" זה עברית ו"אלת-קרב" זה עברית לעומת מורג, אבל מילא). אבל אם אני יודע אנגלית, למה שזה יהיה אכפת לי? 5) מו"ד גמישה, כל עוד משחקים מו"ד. משחק היסטורי ריאליסטי? הצחקתני. חרב וכשפים בנוסח מו"ד בלבד. נכון, כנראה מתגלגלים פה ושם ספרי הרחבה חשאיים שמאפשרים אחרי הרבה התאמות חוקים לשחק אחרת, אבל להידרש לקנות עוד ספר אחרי שקניתי שלושה ספרי בסיס במחיר מופקע, זה כבר מוגזם. עדיף כבר לשים את הכסף על שיטה שלמה שמספקת תוצאות ולא תירוצים. חוץ מזה, מו"ד לא ממש גמישה - היא כבולה לשידרית קשוחה של דרגות-מקצועות. תחתוך לפלדין החוצה את הלחשים? הלך האיזון וצריך לפצות אותו (יש תת פרק שעוסק בזה ב"מדריך השלם למכות"), נתת לקוסם 1ק8 נק"פ לדרגה, הלך האיזון, לא התייחסת לטבלאות דרגות האתגר? הלכה המפלצת.... 6) נו, אז יש אנשים שמו"ד כייפית להם. זה סובייקטיבי לחלוטין. לגיטימית בדיוק באותה המידה העובדה שאני מוצא את מו"ד מגעילה, משעממת ומגוחכת.

DDN

New member
תפוז עם תחת של עיזה!

אני כתבתי לך עכשיו תגובה ארוכה ומפורטת, והרבה זמן שלא קרה לי, אז לא שמרתי אותה קודם, והדף פשוט ברח. . . . אוף!!!!!!!!! ובתמצות: 1. במהלך המשחק עצמו של מו"ד אתה לא צריך דבר מלבד ק20. בנוגע לשאר המשחק (בניית דמות וכו') זה כבר סיפור אחר. 2. אני מודה, שלפתח דמות לאורך דרגות זו משימה שצריך להבין מה עושים. שחקן/מנחה מתחיל בוודאי לא יסתדר לבד. עם הנסיון מגיעה הקלות. יש שיטה שלא צריך ללמוד ולהבין כדי לתפעל כמו שצריך? 3. בכל הספרים שWOC הוציאו יש ערך נלווה מלבד תוספות של מכות ובונוסים ומקצועות, והוא חומר הרקע, גם בספר אותו כינית לגנאי "המדריך השלם למכות". 4. לכל מי שאינו שולט באנגלית, זה הופך את המשחק לנגיש. אנחנו יודעים אנגלית, זו לא בעיה שלנו, אך עדיין, זה יתרון של מו"ד. היא זמינה גם לצעירים או למתקשים. 5. מו"ד גמישה כשהיא עושה מה שנועדה לעשות. אתה רוצה לשנות במסגרת הזו - סבבה. להוסיף עולם מודרני על מו"ד, זה כבר מצריך שימוש בק20 מודרני או משהו אחר. לא במו"ד. בשביל שיטות אוניברסליות יש את HERO ואת GURPS. 6. איך אמרו חכמינו: "על טעם ועל ריח אין להתווכח"?

Blackice

New member
נו...

לפני אי אלו שנים, כשרק יצאו הספרים של הגרסה השלישית, מיהרתי וקניתי אותם, ומשך אי אלו שנים הם ישבו אצלי ולא נקראו. לפני איזה חצי שנה קראתי אותם, וטרם יצא לי לנסות להריץ משהו בגרסה שלישית... (צבא זה רע.) אז אני אתייחס פחות לגרסה השלישית ויותר למו"ד באופן כללי. לפני.. לא יודע, 7-8 שנים, הייתי מסכים בהתלהבות שמו"דמ זה -ה-משחק. כל שהיה לי להשוות אליו היה מרוצללים, שהשיטה שלו נראתה מסובכת להפליא לעומת מוד"מ. ריאליסטית הרבה יותר מהשיטה הפשטנית של ק20, אבל מסורבלת. אז מה אם בהתקפה מטילים רק קוביה אחת שלא מבחינה בין התחמקות לשריון, שתזמון הפעולות בתור הוא גס ורק מייצג ואם מנסים לעשות כמה פעולות, שלא לדבר על כמה התקפות, מקבלים דברים משונים. זה רק משחק. רק מייצג כמה תוצאות, ממילא הכל בדמיון. אז ככה עשינו- גלגלנו את הדברים, ואז השה"מ סיכם מה _באמת_ קרה. ואיך. את זה אפשר לעשות גם בפריפורם, עם ק6 והרבה יותר בקלות. והמשחק, והעלילה, ומשחק התפקידים יוצא הרבה יותר מוצלח. כיום, לאחר אינספור משחקים, שכבר מרוצללים נהיה משחק פשוט וקליל, החבורה שלי אימצה את השיטה של וויט וולף של ק10 , וברוב המשחקים החופשיים משתמשים בה. פשוטה בערך כמו מו"ד, אבל טיפה יותר מסודרת וריאליסטית. וכיף לשחק בה בכל סטינג שתרצה. אבל בסופו של דבר, מדי פעם אנחנו משחקים קצת מוד"מ, בשביל הנוסטלגיה, אז אני אוסיף
לפתיל... אף משחק לא מושלם, ואפשר באמת להנות ממו"ד.
{עד שאני אמכר את החבורה לאקזולטד, מואהאהאהא.. ^^} ארז

בעיה מוכרת

1) סיפור אחר? לא כולם הם ילדי-חוגים שהשה"מ מביא להם דמות מוכנה מהבית או יושב איתם. בניית ופיתוח הדמות גם הם חלק מהמשחק. גם במהלך משחק של רולמאסטר צריך רק ק100. 2) יש שיטות רבות, שאינן מו"ד, שלא צריך להוציא בהן תואר ולקרוא כמה ספרים עבי כרס. שיטות מבוססות BRP למשל, הן משהו שאתה *מתמחה* (לא סתם "מבין בערך" ממש מתמחה בחוקים על בוריים) בו, מנסיוני, תוך קריאה זריזה אחת וארבעה-חמישה משחקים. ראבאק, פעם אפילו שלחתי לאנשים הוראות מקוצרות לבניית דמות בדוא"ל, והם בנות דמויות לבד בבית, בלי לקרוא בכלל את הספר. 3) חומר רקע? כאן ויזארדס נופלים בצד הדרך. המוצר הכי דק ועלוב של כאוסיום או עולם האפלה מכיל יותר מכל ספר בכריכה קשה שהם דחפו לשוק. 4) זמינות באנגלית היא לא יתרון של מו"ד, היא יתרון של התרגום של מו"ד. אין בזה שום דבר אינהרנטי לשיטה. גם את מרוצללים היה אפשר לקנות בעברית, והיא נשארה די חרא של שיטה. 5) ק20 מודרני, לפי מה שראיתי, הוא סתם מו"ד בעולם מודרני. כל מה שיש בו דרגות ומקצועות לא מתאים לשום דבר חוץ מהשבלונה הדבילית של מו"ד. 6) אני לפחות מכיר מספיק נקודות ייחוס כדי להרשות לעצמי להשוות ולהתווכח. רבים ממעריצי מו"ד יודעים ש"היא הכי טובה" בלי לקרוא שום דבר אחר.

DDN

New member
אני אוהב היאבקות.

אתה אוהב כדורגל (אולי כן, אולי לא. זה לצורך הדוגמא) אנחנו יכולים לבלות שעות ולנסות להסביר אחד לשני למה "מה שאני אוהב יותר מגניב ומה שאתה אוהב זבל". אנחנו נגיע להבנה? להסכמה? לא. בכל מקרה, אם אתם רוצים לפרסם שיטות או להציע אלטרנטיבות, בבקשה. חלאס עם לתקוף את מו"ד. ובנוסף: שיחקתי מו"ד על מהדורותיה, שיחקתי מרוצללים, קראתי את ספרי החוקים של DRAGONLANCE THE FITH AGE, ROLEMASTER וSTARWARS D20. היה לי גם נסיון בלקרוא את השיטות של GURPS. מעולם לא טענתי שמו"ד היא "הכי טובה", אבל כמו שכתבתי בכל הודעה: היא מספיק טובה בשביל הצרכים שלי.

הבאת את הנימוקים שלך

הבאתי את מה שאני מציג כהפרכות. לגיטימי, לא? היא טובה מספיק בשביל הצרכים שלך? יופי, היא לא טובה מספיק בשביל הצרכים שלי. כתבת את העץ הזה כתגובה לעץ אנטי-מו"ד? אז תגובה גם לעץ הזה לגיטימית בהחלט. לא קיללתי אף אחד ולא העלבתי אף אחד ולא גררתי אף אחד - רק הבאתי שוב את הנימוקים שלי למהמו"ד היא בכל זאת שיטה מחורבנת. זו לא השוואה בין כדורגל להיאבקות, אלא בין משחק כדורגל עם כדור עור ממולא אוויר מול משחק כדורגל עם גרב צמר ממולאת בחול.

DDN

New member
אתה לא תשכנע אותי, אני לא אשכנע

אותך. ודעתך מוכרת וידועה. זה עושה לך טוב להמשיך לצעוק אותה כל פעם? מו"ד לא מתאימה לצרכים שלך, סבבה. קורה. אני לא סובל כדורגל למרות ש80% מעם ישראל משוגע על זה. אתה לא תקבע בשביל כל שאר השחקנים שמו"ד לא מספיק טובה בשבילם בדיוק כמו שאני לא אקבע להם שהיא כן. אבל אם ישאלו אותי, אני אומר את האמת, שאני נהנה ממו"ד ואפרט על מה שלדעתי הם יתרונות שלה, בדיוק כמו שאתה תעשה את ההיפך. מה שכן, לקפוץ כל פעם שמישהו רושם שהוא נהנה ממו"ד ולהתחיל ללכלך על השיטה נראה קטנוני משהו. אתה רוצה להיות מסיונר? תפתח סדנת הסברה. כמו שגילגם בזמנו כתב מאמר מקיף על שיטת אקזלטד. תעשה משהו, תתחיל להסביר על השיטה שלדעתך מועדפת, פרט לנו את מכניקת המשחק. תן לנו את הרקע להתחיל בשיטה שלך.

נו באמת...

אתה פותח עץ שכותרתו היא ג€*דווקא* מו"ד ואז טוען שאסור להתווכח על זה? (נכתב מפלאפון)

DDN

New member
מתאים. נקבע כבר מועד במסרים.

משום מה, בהסתמך על הודעותיך לא ראיתי אותך בקטע של "איש דתי עם זקן וכוס זכוכית". . ..

אם זה היה תלוי בי

הייתי מסתפק בשופט סקוטי שיכור או פקיד עיריה קפריסאי, אבל ההורים, ההורים.

DDN

New member
שופט סקוטי שיכור.. . . ..

שלוש מילים שמעוררות השראה. . .. .

אפרופו היאבקות

אני בטוח שבקרב חובבי ההיאבקות יש שפע ויכוחים על ליגות טובות וליגות מחורבנות, על כאלו שבהן הקרבות הן שואו מבויים וכאלו שבהם יש מכות של ממש, על ההבדלים בין מופע האימים של משפחת ואן-אריק להיאבקות היוונית-רומית מבית גוצ'ה ציציאשווילי, וכן הלאה. אני גם בטוח שיש לך דיעה בעניין. הבאת כמה טיעונים בעד מו"ד, כתגובה (הפרעה?) למישהו שכתב שהוא לא נהנה ממנה. אחרי עשרות עצים של "איזה בונוסים צריכים להיות לסייר" פתאום כמה אנשים הרשו לעצמם בעץ משלהם לומר מה הם באמת חושבים על השיטה הזו, ומיד צריך להוליכם חזרה אל האור. אז זהו, שהטיעונים שלך לא מקודשים, דומני שהצלחתי לפרק את כולם פרט לטיעון הכה-אישי של "כיף". שהוא רלוונטי בערך כמו מאמר ארוך באנגלית עילגת שראיתי לפני כמה שנים, שטען שמו"ד היא שיטת המשחק הכי טובה כי אתה יושב עם חברים, נהנה, ומזמין פיצה.

למעלה