מו"ד - דווקא כן

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

major mouse

New member
יש לי מצלמות אצל כל משתתפי הפורום

אצלך יש לי שתיים. ולמירטל - אני אולי לא יודע מהיכן התמונה אבל בתור גבר עליון (לכי למטבח בזמן שאני אראה משחק כדורגל ואתקע גרפסים) אני יכול להבדיל בין זקן לשפם. [גראפס] למה אתם כל כך כבדים ?

יש משהו מאוד לא נעים

בידיעה שמישהו זר לך "מכיר" אותך. זה מעורר תהיות כמו "האם עוקבים אחרי בכנסים" או חמורה ממנה - "האם פרצו לי למחשב וראו שם תמונה שלנו, ואת התמונה הזו של הסוס?"

Nihau

New member
אקבל בברכה כל ניסיון הנוגע לדמותי.

בתחום הנ"ל של בניית דמות (שנוצרה בפריפורם עבור פריפורם) לפי שיטה. אתם מוזמנים לשלוח אלי מסר פרטי ולקבל את אותן התשובות שחילקתי לכל שאר המשתתפים בניסיון הנ"ל. אשמח לענות על כל שאלה נוספת שיש לכם. בקשה אחת היא לי: נסו לקבץ את השאלות יחד ולשלוח אותן במ"פ מרוכז.

מירטל

New member
מה טוב במו"ד?

1. שם- כמעט כל אחד שמע עליה, היא הפכה לשם נרדף למשחקי תפקידים, היא השיטה הכי מפורסמת בארץ ( ואני לא אגיד מילה על חו"ל כי אני לא יודעת מה הולך שם), תגיד מדחקי תפקידים, ואנשים יחשבו שמדובר במשחקי סקס, תגיד להם מו"ד, והם ידברו על משהו אחר לחלוטין. 2.עיברית - זו אחת השיטות הבודדות שתורגמה לעיברית, וכרגע, אחת הבודדות הזמינות בעיברית. 3. מוצרי תמיכה נלווים - אני לא מדברת על דברים כמו המדריך השלם ל..., אלא על דברים שלכאורה לא קשורים - ספרים כמו רומח הדרקון וממלכות נשכחות, אמרת זבל סיפרותי? נכון, אבל זה בדיוק הדברים שישלחו מישהו לחפש את סיפרי מו"ד - להבדיל ממשחקי תפקידים שמבוססים על ספרים - אתה באמת חושב שמישהו יפנה אותך לאבי סער כמשחק התפקידים בסוף של אבי סער הספר? 4. הזדקקות לחבורה - במו"ד יהיה מאוד קשה לפתח משחק יחיד - הדמויות שם מתועלות לפעילות מסויימת ואינן מתאימות לשום דבר אחר, מה שמאלץ אותך לעבוד כחלק מחבורה ולא כיחיד ( אמרת רק טוב על מו"ד ? אני אסתום את הפה עכשיו). 5. איזון מקודש - הבניה של דמויות במו"ד לא רק מאלצת אותך לשמור על דמויות כחבורה, אלא גם מכריחה אותך לשמור על כולן בערך באותה מיומנות ועוצמה במשחק - לא יהיה לך משחק שבו דמות אחת היא חזקה מאוד והאחרות סתם חלשות. זהו, מספיק לך?

major mouse

New member
יותר ממספיק

קצת יותר מדי עוקצנות לטעמי ו4 הוא לא ממש בעד מו"ד אבל Baggers cant be choosers

מירטל

New member
4 לגמרי תלוי בכמה אנשים יש לך:

אני שיחקתי בעיקר משחקים של 1 על 1 - מה שדי הופך את זה לבעיה רצינית, אבל אם אתה מעביר את זה לחבורת ילדים שמשלמים על זה כסף ( חוג לדוגמא), אתה תעדיף משהו שיחזיק אותם ביחד.

major mouse

New member
1 על 1

חלק מהמשחקים הכי טובים שהיו לי היו כאלה. גם במו"ד ניתן לבצע את זה לא בקושי רב - רוב המשחקים יתחילו לא ברמה 1 אלא ברמה גבוהה מעט יותר 3 או 4 וכך ניתן ליצור דמויות יותר עגולות שמסוגלות לעמוד בזכות עצמן ולא רק בקבוצה, למרות שיש אתגר מסויים בצורך ובתלות הזאת שיכול להוסיף עניין למשחק.

מירטל

New member
או לחלופין לצאת מהמבוך.

לא ראיתי הרבה גנבים שעובדים בקבוצה. אבל אני לא מאמינה בלהתחיל משחק בדרגה גבוהה מ1 ( נהיה יותר ספציפיים - דמויות מתקדמות בדרגה 3-4 חזקות מדי בשבילי, ולכן אני בטח שלא אתחיל עם אחת!).

major mouse

New member
למה לצאת שלא ניכנסתי

אני זוכר בכל השנים ששיחקתי פעמיים שניתקלתי במבוך ופעם אחת בהנחייתי שמערה אחת התגלתה כיותר מבוכית ממה שרציתי. רמה 1 היא דמות חזקה במקרה של כמה נערים כפריים שיוצאים לעולם אבל רמה 10היא חלשה כשמשחקים בכוחות-על, הכול עניין של פרספקטיבה. הראשון הוא כיף והשני הוא כיף לא פחות.

DDN

New member
לא כן ושוב כן.

את הסרט סניקרס ראית? בסופו של דבר, כולם שם גנבים. ובוודאי יש עוד כאלה. אבל אני מבין למה את מתכוונת. גנב, שהוא ממש "גנב", אין לו סיבה לעבוד בקבוצה, ואין סיבה לקבוצה לעבוד איתו. זה נכון. אבל עדיין, גנב שהוא פשוט "פורץ" כשרוני יעבוד נחמד במסגרת. גם אני מעדיף את הדרגה הראשונה להתחלה. הכי כיף. גם אני מעדיף לא להתחיל בדרגות מתקדמות.

DDN

New member
יודעת מה, אני אגיב במחווה דומה.

מה רע לדעתי במו"ד: מו"ד לא מעודד משחק תפקידים. מו"ד מעודד משחקי חתוכ'תם וחסל'תם. את כל הקטע של משחק דמות, לקח לי הרבה זמן להבין. לא תודות לספרי מו"ד. מו"ד מעודד הרג ומציג את זה כדרך העיקרית להתקדם בחיים. שיחקנו פעם עם אחד שבתחילת הפגישה שאלנו אותו "מה עם XP?" והוא ענה: "על מה? לא הרגתם שום דבר בפגישה הקודמת". אפשר להבין למה אני לא משחק איתו יותר. מו"ד לא עונה לי על הצורך הראשי שלי במשחקי תפקידים, והוא "להיות מישהו אחר". אין שום כלי בספר לשחקן שמסביר איך להיכנס לדמות, אפילו אין שם כלים לבניית רקע (אותם לקחתי ממרוצללים דווקא - שאלון ה21). לשיטת הנטייה של מו"ד יש הצגה מגוחכת של הטוב מול הרע. הרע הוא מגניב וחזק והטוב הוא טמבל שיקריב את חייו בכל הזדמנות. אבל, אני עדיין משחק מו"ד ולמה? כי במקומות הקטנים שאני צריך שיטה, היא נותנת לי את מה שאני צריך, וזה דרך החלטית לתת לאקראיות להחליט דברים (או לאקראיות בתוספת היכולות של הדמות)

מירטל

New member
במילים אחרות :

כמו הרבה, הרבה שחקני מו"ד, אתה לוקח ממו"ד חלקים שמתאימים לך ( כמו גלגול ק20 + בונוס כנגד מספר מטרה או כנגד דמות אחרת), ממירוצללים חלקים שמתאימים לך ( 21 שאלות לבניית רקע). אבל עד כמה אפשר להגיד שזו שיטה? האם כל משחק שבו מגלגלים בדיקת שפיות הוא קריאתו של קת'ולהו? האם כל משחק עם יכולות קסומות הוא אוטומטית שחר האדמה? האם כל משחק "דרגות - מקצועות" הוא בהכרח מו"ד? האם כל משחק ק20 כנגד מיומנות הוא בהכרח פנדרגון? אתה אמרת את הבעיה הגדולה ביותר של מו"ד "מו"ד לא עונה לי על הצורך הראשי שלי במשחקי תפקידים, והוא "להיות מישהו אחר". ",במקרה הזה, או שמדובר במשהו שאינו משחק תפקידים ( דיאבלו לדוגמא, הוא משחק מדהים -חמוד, אלים, מהנה אבל לא משחק תפקידים), או ששיטת משחק התפקידים הזו נכשלה איפהשהוא.

DDN

New member
הפנית אליי שאלה?

אני ראיתי במה שכתבת לt3h d00d תשובה, לא ראיתי שם שאלה שמכוונת אליי. אבל אם את רוצה להפוך את זה לשאלה, אני יכול רק לכתוב שלאחר 2-3 פתילים שרק השמיצו את מו"ד, הגיע הזמן שמישהו יציג גם את הצד השני. אני לא טוען שמו"ד מושלמת, אבל היא רחוקה מלהיות השטן שאתם מציגים אותה.

מירטל

New member
שטן?

לא, רק שיטת משחק תפקידים גרועה ביותר, שתופסת נתח גדול מדי מהשוק, ויותר גרוע - מתשומת הלב פה במשחקי תפקידים. ולפי ההגיון הזה, אני עכשיו צריכה לפתוח דיון על " למה רולמאסטר היא שיטה פשוטה", לאורך כל הדיונים שמציגים אותה כשיטה הכי מסובכת.

DDN

New member
אף אחד לא תוקף את רולמאסטר

כמו שאנשים מסויימים עושים עליהום על מו"ד. והנקודה שהיא ממש לא שיטת משחק גרועה. היא שיטה נישתית שעושה טוב את מה שהיא רוצה לעשות. ואני רוצה לציין, שהפורום הזה הוא פורום משחקי תפקידים ואינו מיוחס לאף שיטה. אבל, כשהשיטה שבה אני משחק וממנה אני נהנה מושמצת, חזור ושמוץ, מתישהו אצעק גוואלט ואגן עליה. במיוחד כשאני לא חושב שהיא נוראית כמו שאתם עושים ממנה. נכון, אני לא צמוד לספר במאה אחוז, נכון, יש לי הרבה שינויים לגבי הדרך בה הדמויות מתקדמות ומקבלות את ה"נסיון", אבל עדיין, השלד של השיטה הוא מו"ד. אם כל כך כואב לכם שמו"ד תופס נתח גדול יותר - תציעו אלטרנטיבה, אבל בצורה שתוכל להיות אלטרנטיבה. קרי - תייבאו אותה, תפרסמו אותה, תדריכו אנשים במשחק ואולי מהחשובים ביותר - תרגמו אותה לעברית.

מירטל

New member
מדוע היא לא שיטה גרועה?

ולא, הסיבה של "כי אני משחק בה" לא תופסת.

DDN

New member
נכון, הסיבה ש"אני משחק בה"

לא תופסת, אבל הסיבות: 1. היא קלה לשימוש 2. היא קלה להסבר לשחקנים אחרים. תופסות גם תופסות.

DDN

New member
למה יחסית קלה?

אני לא מתעסק כאן בהשוואות. אני לא זה שמכריז ג'יהאד על מו"ד ודין רודף על כל מי שמעיז להנות ממנה.

מירטל

New member
המ....

אז היא קלה באוםן כללי. במילים אחרות, מה שמעניין אותך זה עד כמה קל לשחק את השיטה ועד כמה קל להסביר אותה לשחקנים? גם אם נניח, זה אומר שהיא לגמרי לא יכולה לטפל בדברים שלא נכללו בה מראש?

למעלה